Saudijska Arabija

grešiš i to jako...ima me baš baš često ovde na Krstarici i na internetu uopšteno, a u KSA nisam otišla iz razloga što smo sa mužem našli drugi način za zajednički život...

Da si otisla u KSA,ne bi mogla da se ovako javis,i to je sigurno 100%.Tvoj muz je jedna osoba ovde,tamo mora da postuje hijerarhiju i ponasa se kao oni inace mu ode glava,ne moze da negativno utice na druge i uvodi evropska pravila u ultraortodoksnoj muslimanskoj kraljevini.To je svakome jasno,ako tebi nije idi pa proveri.z:lol:

bila sam tamo,samo ne živimo u toj zemlji...i nije sve onako kako se piše i predstavlja u zemlji...jeste da postoje neka glupa pravila na koja mi nismo navikli i nama je sasvim bzvz uključujući i mene,ali mnogo zavisi i od osobe kako se ponaša i pridržava pravila...ja sam tamo u društvu visoko obrazovanih ljudi,žena i muškaraca,koji gledaju na svet isto kao i mi ovde,koji su otvoreni i bore se protiv nekih glupavih zakona koje eto od decembra meseca počinju da se menjaju,jer su napokon shvatili da se i u šerijatskim zemljama moraju modernizovati zakonska načela...hvala Bogu promena zakona je već pred šerijatskim sudom i ono što znam je da se naklonjeni prema mnogim promenama...a ono o čemu vi pričate da žene ne koriste internet i sve ostale,ma hajte,one žene tamo mnooooooooooooogo više znaju o internetu i kompjuterskom programiranju nego mi ovde,govore 3-4 jezika i veoma su načitane...a sada po novom zakonu smeće i da voze,što do sada nije bio slučaj,ali promene su došle i tamo...pobogu čistimo prvo pred svojom kućom,a bogami imamo mi u svojoj zemlji štošta da očistimo pa onda osuđujmo druge...svaka zemlja je priča za sebe ,mi ne shvatamo njih,a oni ne shvataju nas,ali to ne znači da oni nemaju valjane razloge za te zakone koje mi ne razumemo,kao što mi imamo svoje koje oni ne mogu da shvate...a da je stopa kriminalaca tamo ispod 1% to je fakat...upravo zbog tih rigoroznih zakona...no,ne pravdam ih,a i ne osuđujem...mene je zanimalo da li neko od naših živeo tamo,čisto da se informišem sa obe strane jer volim da sagledam sve,a odluka je samo moja bilo kakva da bude...a ja odlučujem za dobrobit moje cele porodice...a ko ne zna našu celu priču,situaciju ne može da sudi...ali to me i ne zanima,samo mišljenja ako je neko bio tamo,kakve utiske je pokupio...eto...hvala na svim odgovorima...

bila sam tamo,samo ne živimo u toj zemlji...i nije sve onako kako se piše i predstavlja u zemlji...jeste da postoje neka glupa pravila na koja mi nismo navikli i nama je sasvim bzvz uključujući i mene,ali mnogo zavisi i od osobe kako se ponaša i pridržava pravila...ja sam tamo u društvu visoko obrazovanih ljudi,žena i muškaraca,koji gledaju na svet isto kao i mi ovde,koji su otvoreni i bore se protiv nekih glupavih zakona koje eto od decembra meseca počinju da se menjaju,jer su napokon shvatili da se i u šerijatskim zemljama moraju modernizovati zakonska načela...hvala Bogu promena zakona je već pred šerijatskim sudom i ono što znam je da se naklonjeni prema mnogim promenama...a ono o čemu vi pričate da žene ne koriste internet i sve ostale,ma hajte,one žene tamo mnooooooooooooogo više znaju o internetu i kompjuterskom programiranju nego mi ovde,govore 3-4 jezika i veoma su načitane...a sada po novom zakonu smeće i da voze,što do sada nije bio slučaj,ali promene su došle i tamo...pobogu čistimo prvo pred svojom kućom,a bogami imamo mi u svojoj zemlji štošta da očistimo pa onda osuđujmo druge...svaka zemlja je priča za sebe ,mi ne shvatamo njih,a oni ne shvataju nas,ali to ne znači da oni nemaju valjane razloge za te zakone koje mi ne razumemo,kao što mi imamo svoje koje oni ne mogu da shvate...a da je stopa kriminalaca tamo ispod 1% to je fakat...upravo zbog tih rigoroznih zakona...no,ne pravdam ih,a i ne osuđujem...mene je zanimalo da li neko od naših živeo tamo,čisto da se informišem sa obe strane jer volim da sagledam sve,a odluka je samo moja bilo kakva da bude...a ja odlučujem za dobrobit moje cele porodice...a ko ne zna našu celu priču,situaciju ne može da sudi...ali to me i ne zanima,samo mišljenja ako je neko bio tamo,kakve utiske je pokupio...eto...hvala na svim odgovorima...

Zivim na Bliskom istoku i gledam te jadne zene svakoga dana.Jadne one i njihov zivot,svaka bi rado pobegla od toga, kad sa njom isreno pricas i ako ti veruje.Svaka! Ali nema gde.Znam i neke koje su se kao i ti zaletele,sad su robinje i mogu jedino da se kaju.To ti je istina iz prve ruke.

Mislim da su ljudi u stanju svakaj reći, napisati i raspravljati i to pogotovo o STVARIMA KOJIMA NEMAJU POJMA...
... naime ja sam godinu dana živjela u KSA i okom ne bi trepnula OPET BIH SE VRATILA TAMO
... doduše ja sam stjuardesa pa sam svaka 3 mj išla kući na mjesec dana pa nisam ono bila tamo baš 365 dana u godini, ali puno znam o toj zemlji
... nikakav mi problem nije bio hodati zamotana uokolo to je tamo takav običaj i kad ideš u tu zemlju onda to i poštuješ...
... zaradjivala sam mnogo a isto tako i trošila... TAMO SU SVI BOGATI
...ionako ne uživam previše u alkoholu pa mi nije bilo problem bez njega iako SAM ČAK I TAMO PILA JUICE VOTKU i VINO... i nije nemoguće
... živjela sam u compoundu sa svim facilities bazen, gym, tenis teren, domar ,čistačica i spremačica... šofer koji mi je bio pri ruci kad god mi je trebalo i gdjegod je trebalo... a s obzirom kakav je promet i koliko je Jeddah vel grad ni ne bi htjela biti bez šofera... a by the way MOGU SE POHVALITI ČAK MI JE ŠOFER JEDNOM I DAO DA VOZIM DO KUĆE (naravno to nije legalno;))))
... ok posebne su sekcije urestoranima za solo muškarce i family section gdje smo mi cure sa kolegama pilotima nebrojeno puta išli na večeru i niko nam nikada niš nije rekel
... nema se istina kamo izaći ako se misli partijati i to ******* nisam ni išla tamo partijati nego raditi... išla bi sa curama u šoping kod frizera, kozmetičara i tako, šetnja po corniche ili smo otišle na plažu u resort od hotela (NAIME TAMO SE MOŽE NORMALNO KUPATI U BADIĆU A NARAVNO ISTO TAKO I U KOMPAUNDU U BAZENU)
... niko se prema meni NIKADA nije ponio DISRESPECTFUL, dapače uvijek ljubazno i friendly... uvijek ženama daju prednost
... u Danube (market) uvijek tamo ljudi koji rade pomažu ti ako imaš puno stvari pa s tobom guraju po dućanu, pakiraju na kasi i nose do auta ak vide da je žena solo i tako svaki put
... tamo nema siromaštva, tamo nema vanbračne djece ili sirotinje, nezbrinutih žena i djece čiji očevi ne plačaju alimentaciju... NEMA hiv-a, hepatitisa i ostalih STD, nema abortusa niti prostitucije ni "woman trafficing". nema u školama bullinga niti da neko djete prebije drugo na mrtvo ime zbog mobitela...
... za kradju se tamo ne trebaš brinuti... hodaš okolo otvorene torbice... zaboraviš je negdje vratiš se i tamo te čeka
... ne brineš se oče li te neko zajebat i krivo ti novac izvratiti POŠTENJE je na visokoj razini
... naravno, kada kažem NEMA time mislim da je broj situacija u kojima je stanje obrnuto jednostavno ZANEMARIV naspram igdje na svijetu
... evo idem sad u katar opet raditi tamo je manje restriktivno, ali slično ... sve u svemu da opet mogu radije bih u KSA
... sad udaja i život sa saudijcem to je druga stvar... nisam ih toliko osobno poznavala osim njih 20 ak s kojima sam poslaovno bila u kontaktu i sa svima imala i više nego dobar odnos pun poštovanja, možda i iz jednog razloga što oni poštuju zapadnjake i pate za evropskim načinom života
... u toj zemlij mi se jedino nije svidio rasizam u smislu da su za iste poslove bijelci plačeni i peterostruko puta više nego ljudi dr boje kože
... a sad ovo o udaji... u principu znam da je i dan danas velikoj večini saudijaca i saudijki brak dogovoren unaprijed rijetki imaju tu sreću birati...
... a sad vjerujem da je i od ove cure muž takodjer imao problema sa svojom obitelji kad je rekao da ne da ne uzima saudijku nego i ženu druge vjere
... da se razumijemo oni se u pravilu žene samo medjusobno... oni ne fermaju puno ni druge muslimane koji nisu saudijci...
... oni sebe smatraju posebnima jer pak su iz "svate zemlje" i niko nije takav musliman kao oni
... a sad ako su se našli i ako je on ipak malo dr od svojih ostalih sunarodnjaka neka im je sa srećom
... ja sam kršćanka i meni je Krist Mesija i ja ne bi nikada prešla na islam iako hodam sa dečkom muslimanom- ne smeta mi to što je on dr vjere i prihvaćam ga takvoga dok god on mene prihvaća ovakavom

P.S.- a onaj glupi komentar da je internet zabranjen neću ni komentirati hahah LOL ;)))

Pa,dobro..sve zavisi od iskustva....ako ti je muz bogat,onda ce ti biti super tamo....ne slusaj svakoga,ok ima istine da neces moci bas sve,ali u sustini ako imas skladan i lep brak onda mesto toliko nije ni bitno,samo se pazi da jednog dana ne pozeli i drugu zenu,to je rizik..a sve ostalo se da srediti...a sto se tice interneta ne brini...tamo se sve obavlja preko istog,iako je u to tesko poverovati veoma im je savremen zivot u smislu tehnologije i sl.

Neka se javi neka zena koja sada zivi u KSA.Hajde da vidimo i to cudo!
Znaci,da je udata za arapina,ima decu...to prihvatam.Ovi divlji nickovi sa po par poruka su prevazidjena stvar,ne znam cemu sluze?
U KSA je zenama zabranjeno da voze kola,hapse ih na licu mesta i vode u zatvor.To je 100% muslimanska zemlja i svim muslimanima je uzor kako treba da zive.I to je istina koju ja znam,gledam to stalno i nisam turista koji zivi u hotelu.Tamo je zena robinja.Bila,sada je i bice!

Vidim da ja moram da se umesam, jer posebno ova stjuardesa, koju mozemo da ocekujemo da prosvira avion kroz Impajr stejt bilding "lupa, kao maksim po diviziji".
Evo, ispricacu ukratko svoje iskustvo sa Saudijskom Ar. Ja sam odrasla u Izraelu i imam izraelski, kanadski i nas srpski pasos. U svim islamskim zemljama postoje zakoni, koji zabranjuju ulazak nekome, ko ima i izraelsku vizu, a ne samo pasos u zemlju, medjutim. Moja majka ima jednu multinacionalnu kompaniju, koja ima preduzeca sirom sveta. Zahvaljujuci tome sam proputovala svet i upoznala mnoge poznate i interesanten ljude, a imala sam priliku i da odem tamo gde nije bas normalno da se ide, a to i Saud. A. Po meni, to je najgora zemlja na svetu, nju mrzim u rangu sa Rusijom.
Sta je u stvari ta Saudijska Arabija? To vam je jedna nepregledna zuta pustinja gde imate "trci, trci pa grad". To je privatni posed te kraljevske porodice. Zene se ne tretiraju kao bica uopste. Inace, veoma, veoma su licemerni. Ja sam dosla iz Izraela tamo, inace bi me ubili, a docekali su me kao boginju i naravno, nabacivali su mi neke musave Arape. Za razliku od obicnih slobodnih zena, koje nisu muslimanke, koje moraju da nose te krpetine, koje kaze ta stjuardesa samoubica da nisu strasne, ja nisam morala da nosim, a ni moja majka, kao i par nasig sluzbenica. Bili smo smesteni u jednom kvartu u Rijadu, gde smo bili tretirani kao bogovi, ali tu je deo gde su samo stranci. Tu mozete sasvim normalno da se krecet, pijete alkohol, ne nosite te njihove cadore i zivite u izobilju o kom prica ta stjuardesa samoubica, a koje ona nije mogla da vidi. Dalje, tu imate bazene, odmaralista gde s nase sluzbenice bile u kupacim kostimima, a i ja sam bila u kupacim kostimima. Upoznale smo mnogo strankinja, pre svega Amerikanki, Britanki i ISlandjanka, ciji muzevi tu rade. Da bih isla u Rijad, dobila sam ogromnu crnu zamracenu limuzinu, da se ne bi videlo da sam zensko, jer nisam nosila tu uzasnu odoru. Bila sam i u Meki i Medini, gde je zabranjeno za nemuslimane, a posebno za Jevreje (ja nisam Jevrejka, ali sa izraelskim pasosem su im ljudi public enemy no.1). Nikakve restrikcije nisam imala. Dovoljno sam ispricala, sta sam mogla da radim, jer im je stizao kesh, pa su bili spremni sve da prihvate, ali...
Onda sam odlucila da malo bolje upoznam naseg jugoistocnog suseda i krenula sam maskirana da se upoznajem sa svetom. Tamo su svi ljudi kompletno zatucani. Samo postuju te primitivne zakone i ne oduistaju od toga. Nikone radi nista, jer im novac stize od nafte, a ljudi, ako nisu u nekoj vezi sa kraljevskom porodicom zive u siromastvu i nemastini. Imaju samo za goli zivot. Ulice, ne u centru i tim bogataskim cetvrtima su prljave i smrde.
Ta prica o zenama, koja se plasira u "Seks i gradu", kao sto kaze i ova govore tri cetiri jezika, je obicna laz. Tamo je veoma malo obrazovanih muskaraca, a tek zena. Vencavaju ih za najblize rodjake, da bogatstvo ne bi prelazilo u tudje ruke. Vecina zena je nepismena. Ne mogu ni da pokazu osecanja, pred muskarcem, a on ih cusne kako stigne. Bilo mi je veoma tesko, kada sam videla, kako je jedna devojcica htela da joj mama i ujak (zena bez muskarca ne moze nigde) kupe balon na ulici, a ona je htela da joj kupi, a ovaj ujak, dakle, brat je osamario malu i odmah je zacutala, a majka je samo tuzno gledala. Nisam imala pistolj pri ruci da ubijem muslimana, uh, kako mi je bilo tesko.
Sto se tice tih famoznih plaza... Dakle, kao i svuda ako je palza, gde zene mogu da se pojavljuju, one satima sede sa cerkama, dok otac sa sinovima uziva normalno obucen - kupanja nema, jer ni muskarci ne smeju da bude slobodno obuceni, ako su zene blizu. Imate palze, gde mogu stranci da udju, ali tu vam se navale ti Arapi, koji smuvaju, tako neku budalu, kao sto je ta sto se udala za jednog takvog i ta hanuma stjuardesa, koja ce nas pobiti prvom prilikom. U prodavnicama, kaficima (?! Ne znam kako bih to nazvala) rade samo muskarci. Zena ne sme da im kaze sta zeli, vec to radi muskarac. Alkohl se ne toci, ali zato se ovi plemenitiji opijaju i prederavaju. Mrzi me da pisem, pitajte sta vas jos zanima, pa cu vam sve ispricati.

PAAAAAAA, Znas kako.
Nemas slobode. Nema ti ici nigde sama. Moras da se lepo umotas u crno. Nema kafica, alkohola, kina ili icega sta predstavlja zabavu. Nema vozenja auta. Sta ti dragi kaze, tako ima da radis. Zakon je uvek protiv tebe da li da si kriva ili ne.
Ima puno peska, vrucine ali i plaza na kojima neces smeti da se skines ili kupas.
Ako pogledas nekog muskarca, pa moze da ti sledi bicevanje.
Osim toga sve ostalo ce valjda biti ok.
Srecno :)

Prilično ohrabrujuće pred definitivan odlazak u nedođiju,nema šta!? Ali,da će joj bti lako -neće.Upustila se u tešku životnu avanturu.Želim joj svaku sreću i da prebrodi neizvesnosti.Biće ih mnogo,na časnu reč!:dzentlmen:

Kakve gluposti! Kao da su nasi umovi i pogledi na svet bolji. Kao da postoji neki kolektivan pogled na svet

Nisi ništa shvatila.Ne odvraća nju niko iz ne znam kojih razloga...Dobronamerni ljudi,a to su svi,koji su se do sada izjasnili,skreću pažnju ovoj ženi na sve okolnosti i ne prijatnosti koje mogu da je snađu.Nije to odlazak u Pariz,Prag ili Moskvu.Ona odlazi u zemlju koja se PO SVEMU RAZLIKUJE od ovdašnjih prilika.Ljudska prava su drastično niska,za žene posebno,ne zna njihove običaje,ima svoje navike,koje na aerodromu u Beogradu mora da potisne,muževi su,kako malopre neko reče,sasvim drugačiji ovde kad pijuckaju kafu u Knez Mihajlovoj po lepom vremenu, i tamo kad se utope u šerijat.Dalje,u slučaju razvoda NEMAJU PRAVO NA DECU,jer po Zakonu koji tamo vlada,deca pripadaju mužu UVEK,dok se žena tretira samo kao "pomoćno osoblje" sa zadatkom da ih rodi.Ma,ova žena odlazi u,pored Irana i Avganistana,u najkonzervativniju islamsku zemlju na svetu.Tamo se i internet zabranjuje i ograničava,tamo se poredak održava uz pomoć najstrože represije, tamo se ljudima seku ruke javno na trgovima u cilju preventive i uticaja na potencijalne kriminalce...Ali,ako voli,a voli,tu priče nema...Ja joj lično želim svaku sreću ovog sveta i bio bih vrlo srećan da uspe.....

Mislim da su ljudi u stanju svakaj reći, napisati i raspravljati i to pogotovo o STVARIMA KOJIMA NEMAJU POJMA...
... naime ja sam godinu dana živjela u KSA i okom ne bi trepnula OPET BIH SE VRATILA TAMO
... doduše ja sam stjuardesa pa sam svaka 3 mj išla kući na mjesec dana pa nisam ono bila tamo baš 365 dana u godini, ali puno znam o toj zemlji
... nikakav mi problem nije bio hodati zamotana uokolo to je tamo takav običaj i kad ideš u tu zemlju onda to i poštuješ...
... zaradjivala sam mnogo a isto tako i trošila... TAMO SU SVI BOGATI
...ionako ne uživam previše u alkoholu pa mi nije bilo problem bez njega iako SAM ČAK I TAMO PILA JUICE VOTKU i VINO... i nije nemoguće
... živjela sam u compoundu sa svim facilities bazen, gym, tenis teren, domar ,čistačica i spremačica... šofer koji mi je bio pri ruci kad god mi je trebalo i gdjegod je trebalo... a s obzirom kakav je promet i koliko je Jeddah vel grad ni ne bi htjela biti bez šofera... a by the way MOGU SE POHVALITI ČAK MI JE ŠOFER JEDNOM I DAO DA VOZIM DO KUĆE (naravno to nije legalno;))))
... ok posebne su sekcije urestoranima za solo muškarce i family section gdje smo mi cure sa kolegama pilotima nebrojeno puta išli na večeru i niko nam nikada niš nije rekel
... nema se istina kamo izaći ako se misli partijati i to ******* nisam ni išla tamo partijati nego raditi... išla bi sa curama u šoping kod frizera, kozmetičara i tako, šetnja po corniche ili smo otišle na plažu u resort od hotela (NAIME TAMO SE MOŽE NORMALNO KUPATI U BADIĆU A NARAVNO ISTO TAKO I U KOMPAUNDU U BAZENU)
... niko se prema meni NIKADA nije ponio DISRESPECTFUL, dapače uvijek ljubazno i friendly... uvijek ženama daju prednost
... u Danube (market) uvijek tamo ljudi koji rade pomažu ti ako imaš puno stvari pa s tobom guraju po dućanu, pakiraju na kasi i nose do auta ak vide da je žena solo i tako svaki put
... tamo nema siromaštva, tamo nema vanbračne djece ili sirotinje, nezbrinutih žena i djece čiji očevi ne plačaju alimentaciju... NEMA hiv-a, hepatitisa i ostalih STD, nema abortusa niti prostitucije ni "woman trafficing". nema u školama bullinga niti da neko djete prebije drugo na mrtvo ime zbog mobitela...
... za kradju se tamo ne trebaš brinuti... hodaš okolo otvorene torbice... zaboraviš je negdje vratiš se i tamo te čeka
... ne brineš se oče li te neko zajebat i krivo ti novac izvratiti POŠTENJE je na visokoj razini
... naravno, kada kažem NEMA time mislim da je broj situacija u kojima je stanje obrnuto jednostavno ZANEMARIV naspram igdje na svijetu
... evo idem sad u katar opet raditi tamo je manje restriktivno, ali slično ... sve u svemu da opet mogu radije bih u KSA
... sad udaja i život sa saudijcem to je druga stvar... nisam ih toliko osobno poznavala osim njih 20 ak s kojima sam poslaovno bila u kontaktu i sa svima imala i više nego dobar odnos pun poštovanja, možda i iz jednog razloga što oni poštuju zapadnjake i pate za evropskim načinom života
... u toj zemlij mi se jedino nije svidio rasizam u smislu da su za iste poslove bijelci plačeni i peterostruko puta više nego ljudi dr boje kože
... a sad ovo o udaji... u principu znam da je i dan danas velikoj večini saudijaca i saudijki brak dogovoren unaprijed rijetki imaju tu sreću birati...
... a sad vjerujem da je i od ove cure muž takodjer imao problema sa svojom obitelji kad je rekao da ne da ne uzima saudijku nego i ženu druge vjere
... da se razumijemo oni se u pravilu žene samo medjusobno... oni ne fermaju puno ni druge muslimane koji nisu saudijci...
... oni sebe smatraju posebnima jer pak su iz "svate zemlje" i niko nije takav musliman kao oni
... a sad ako su se našli i ako je on ipak malo dr od svojih ostalih sunarodnjaka neka im je sa srećom
... ja sam kršćanka i meni je Krist Mesija i ja ne bi nikada prešla na islam iako hodam sa dečkom muslimanom- ne smeta mi to što je on dr vjere i prihvaćam ga takvoga dok god on mene prihvaća ovakavom

P.S.- a onaj glupi komentar da je internet zabranjen neću ni komentirati hahah LOL ;)))

Ova "curica" je izrekla do sada ne viđenu količinu gluposti.Ostao sam bez reči i ne mogu verovati šta sam pročitao.Pa,po njoj je Saudi Arabija sveopšti raj,kakva Švedska,kakvi bakrači......:hahaha::hahaha::hahaha:

Ta prica o zenama, koja se plasira u "Seks i gradu", kao sto kaze i ova govore tri cetiri jezika, je obicna laz. Tamo je veoma malo obrazovanih muskaraca, a tek zena. Vencavaju ih za najblize rodjake, da bogatstvo ne bi prelazilo u tudje ruke. Vecina zena je nepismena. Ne mogu ni da pokazu osecanja, pred muskarcem, a on ih cusne kako stigne. Bilo mi je veoma tesko, kada sam videla, kako je jedna devojcica htela da joj mama i ujak (zena bez muskarca ne moze nigde) kupe balon na ulici, a ona je htela da joj kupi, a ovaj ujak, dakle, brat je osamario malu i odmah je zacutala, a majka je samo tuzno gledala. Nisam imala pistolj pri ruci da ubijem muslimana, uh, kako mi je bilo tesko.

Veceras sam opet ramisljala o potlacenosti ljudskih bica u SA i setila sam se ove devojcice.

ljude negledam po veroispovesti nego kakvi su ljudi!! ima i nasih kerova koliko hoces. ja sam se udala zato sto ga volim imam dvoje male dece i oni su muslimani. ja ih volim najvise na svetu! nevolim kada se ljudi dele na muslimane,jevreje i hriscane i nikada to nisam volela.
zivot i libiji je slican kao u KSA ali kako kazu kuda svi tu i mali mujo :D

ljude negledam po veroispovesti nego kakvi su ljudi!! ima i nasih kerova koliko hoces. ja sam se udala zato sto ga volim imam dvoje male dece i oni su muslimani. ja ih volim najvise na svetu! nevolim kada se ljudi dele na muslimane,jevreje i hriscane i nikada to nisam volela.
zivot i libiji je slican kao u KSA ali kako kazu kuda svi tu i mali mujo :D

Uzasno.
Mislim da se pripadnici tvioje religije i religije tvoje porodice ne bi bas slozili, posebno oni koji svakodnevno ubijaju desetine jevrejske dece i stotine hriscana po Izraelu i svetu.

ah tema koju je bolje neotvarati ko je koga i gde je ko koga ubijao. jevrejska deca su sigurnija nego ona sirota u gazi. nemojte molim vas gledala sam uzivo kako su ih bombardovali i ubijali u gazi. od pocetka sveta se bore za teritoriju i tako ce biti i do kraja sveta. dali vi mislite da su svi muslimani teroristi i da samo oni ubijaju tudju decu?? nemojte tako, da je jedan narod dobar i posten i da sedi u svojoj kuci i ceka da neko dodje da ih ubije doslo bi do istrebljenja celog tog narda :D u svakom zitu ima kukolja ;)

ah tema koju je bolje neotvarati ko je koga i gde je ko koga ubijao. jevrejska deca su sigurnija nego ona sirota u gazi. nemojte molim vas gledala sam uzivo kako su ih bombardovali i ubijali u gazi. od pocetka sveta se bore za teritoriju i tako ce biti i do kraja sveta. dali vi mislite da su svi muslimani teroristi i da samo oni ubijaju tudju decu?? nemojte tako, da je jedan narod dobar i posten i da sedi u svojoj kuci i ceka da neko dodje da ih ubije doslo bi do istrebljenja celog tog narda :D u svakom zitu ima kukolja ;)

Gledala sam uzivo kako mi ginu skolski drugovi, koje je ubio jedan nas vrsnjak iz Gaze.

Back