Saturn u natalnoj karti

Vredelo, vredelo ... što da nije ? :-D
Meni kad je Saturn tranzitirao 12. poljem dosta sam čitala, svakakve stvari a između ostalog i počela s astrologijom ;)
Saturn u 12. polju i traži izolaciju i rad na sebi u duhovnom smislu, u svakom slučaju i bolje je tako ga doživeti i iskoristiti.
I to što kažeš. Čini mi se da nikad ni nema pravog i dubokog intelektualnog napredka kao i sazrevanja bez patnje.
A ja sam počela da se bakćem s astrologijom u trenutku prelaska Urana preko mog devetog, u kome je Merkur-tipičan, školski primer.:lol:

Meni je Saturn u prvoj kuci i imam sextil sa Plutonom...kako da znam kada ce mi biti Saturnov povratak?
Bilo je gore reči o tome. Saturnov povratak je kada Saturn u tranzitu prelazi preko tvog natalnog Saturna, i dešava se između 28. i 30.-e godine života.
U kom znaku ti je Saturn ? Pogledaš, i vidiš kada će Saturn ponovo tuda da prođe, tako ćeš znati.

Ostale - rekli smo da nećemo tumačiti položaje ovako pojedinačno, ima za to tumačenje na temi Kako tumačiti natalnu kartu.

Ne znam koliko je puta rečeno da se aspekti ne mogu izolovano posmatrati, već samo u kontekstu cele slike natala.

Evo!!

JA citam, citam, citam vec godinu dana....... a i dalje nemam pojma... kad otvore fakultet za astrologiju, upisujem...
Koliko vremena treba za savladavanje nekih najosnovnijih stvari? Mislim da je teze sagledati kartu nego DNK... :confused:...

Necu vise da se guram gde mi mesto nije!! A evo smesi mi se saturnov povratak... ko zna u koje vodu cu uploviti...

Te dve kuće su mi prazne, tako da nemam neke aspekte sa tranz Saturnom koji mi ušao u 12 polje pre mesec dana. Od tada se dosta nesreće oko mene, pogibija, 2 drugara završila u bolnici. (simbolika 12)
Imam osećaj kao da me posmatra 'Veliki Brat', odnosno veliki učitelj, prati svaki korak.
Redovno me postavlja na testove, da vidi da li sam naučio lekciju. Ako se pokaže da je nisam naučio da valja, on ima teži metod učenja, pa opet test, pa ako opet padnem - još teži put učenja itd...
Tako da na kraju krajeva moram da naučim na ovaj ili onaj način, jer njemu nije bitno vreme, ima ga na pretek jer na kraju krajeva on upravlja vremenom, satovima isl.
Mada kod mene nema nekih extremnih situacija, valjda Mesec u Jarcu instiktivno deluje u skladu sa Saturnovim uplivima, pa veći deo stvari prođe neopaženo, tim više što sam naučio da budem ravnodušan kad je SA u pitanju.
S'toga mislim da je čovekova tvrdoglavost jedna od prepreka u savladavanju Saturnovih aspekata.
Jer kad čovek shvati njegovu neminovnost, onda i dobije neko olakšanje.

Meni je saturn u 5 kuci u egzaktnoj konjukciji sa natalnim MA i JU i opoziciji sa natalnim SO. Ne znam kako bih trebala ovo da tumacim, ne svidja mi se konjukcija sa marsom, verovatno bi to mogla biti neka nezgoda, nesreca, unutrasnja ekspolzija... mars se opire simbolici saturna... 2 malefika u konjukciji, jedan spor a drugi razarajuci, brz i eksplozivan... Mozda samo Jupiter ublazava situaciju, a i sekstil ovih planeta sa natalnim MO. Do sada nisam imala losih iskustava, cak naprotiv desavaju mi se lepe stvari... mada, ko zna gde vrag lezi... ;)

@DjuraMornar
da upravu si moja greška, uvezi tog "neaspektovanog" Saturna. Ne smatram da je neumesno da pitaš, jer ja da smatram drugačije ne bi ni navodio to. Bila je saobraćajka u jednom slučaju, nažalost bez dobrog ishoda.

Saturn je jedna dobra planeta,njega je bitno prihvatiti.Ne treba ga se plasiti.
Pored toga sto je karmicka i sto ga zovu velikim uciteljem on donosi dosta jake promene unutar vaseg bica,
Daje jedno veliko sazrevanje i temelj za zivot koji vam sledi .
Naravno da daje ogromne zivotne promene ,ali je dosta bitno kako bih se izrazila ploviti sa njim...i onda problema nema bas toliko kada on prolazi.
Posle njegovog prolaska vidite koliko je bio koristan po vas...ovo govorim iz licnog iskustava,a i iz iskustva osoba kojima sam radila natal,
Ako je u tezem aspektu onda naravno da i jace radi,ali to zapravo nije nista strasno.
Treba ga spremno docekati i saradjivati sa njim i onda ide sve lakse.
Naravno mozemo ga i sami pretvoriti u dobar aspekt i olaksati njegov prolazak.
Zato ne brinite se:)

Meni je Saturn istranzitirao i 12. i 1. kućom.
Bila sam mnogo loše volje, do depresivna totalno. U 12. mi zgazio Mesečak.
Ali, prošlo je...da sam se tada aktivnije zanimala za astrologiju, ko zna, mozda bih uspela da izracionalizujem.

Meni je saturn u 5 kuci u egzaktnoj konjukciji sa natalnim MA i JU i opoziciji sa natalnim SO. Ne znam kako bih trebala ovo da tumacim, ne svidja mi se konjukcija sa marsom, verovatno bi to mogla biti neka nezgoda, nesreca, unutrasnja ekspolzija... mars se opire simbolici saturna... 2 malefika u konjukciji, jedan spor a drugi razarajuci, brz i eksplozivan... Mozda samo Jupiter ublazava situaciju, a i sekstil ovih planeta sa natalnim MO. Do sada nisam imala losih iskustava, cak naprotiv desavaju mi se lepe stvari... mada, ko zna gde vrag lezi... ;)

A vladari sta kazu oni jesi li njih pogledala,znas da oni mogu sve to da neutralisu ili oslabe?

Back