Saturn u natalnoj karti

Milkana:
a saturn konjukcija uran pa sve u devici u 6 polju?

sanja011:
Šta bi značilo kada se jupiter i saturn nalaze u istoj kući, na primer devetoj?

Ne znam koliko je puta rečeno da se aspekti ne mogu izolovano posmatrati, već samo u kontekstu cele slike natala. A ako vas već samo to izolovano zanima - imate na lepljivoj temi Kako tumačiti natalnu kartu uopštena tumačenja položaja planeta po kućama i još mnogo toga.

Bitno je čega je Saturn vladar, čega je vladar planeta koja je s njim u konjunkciji; ko je vladar tih planeta, gde je i kako postavljen; u kojoj se kući nalaze, ko je vladar te kuće, kako i gde je postavljen ... i još x drugih stvari na koje treba obratiti pažnju.

Ne mora biti loša ali je pitanje koliko će biti prijatna. Ili pre bih rekla - u kojoj meri neprijatna...

Čega je Mesec vladar ? Po položajima, budući da ti je Saturn sad u tranzitu kroz 7. polje pretpostavljam da ti je vrh 5. u Raku, otprilike ... u svakom slučaju gledaš simboliku tog polja, pa šta Saturn svojom opozicijom može doneti - uglavnom ograničenja i nužnost odricanja od nečega. Sam aspekat Meseca i Saturna (ako posmatramo opštu simboliku planeta) nije lak jer Saturn "udara" na emocije i daje teskobu. Naročito ako je Mesec vladar V polja, dosta Saturnovog uticaja osetićeš na emotivnom planu, u vezama zbog tranzita kroz 7. I ne mora biti skroz loše ;) jer može dati dugu vezu ili brak, uopšte gledano.

Nije zgoreg ni da vratiš film unazad i pokušaš da se setiš šta se dešavalo i kako si se osećala kada je Saturn pravio kvadrat na tvoj Mesec (kad je bio u Blizancima ... negde otprilike između jeseni 2000-2002) ili čak prelazio preko Meseca tamo devedesetih.

Hvala ti Elle,
Upravo tako, 5 kuca pocinje u Raku,a u njoj se nalaze Sunce,Jupiter i Merkur.
Pokusavala sam da se setim,sta mi se desavalo tih godina,cini mi se nista strasno,neke promenice tipa promena fakulteta 2001,a 1994 i tih godina sam dugo bila sama bez decka.

Ne mora taj aspekat doneti ništa "strašno" u smislu konkretnih dešavanja ali će se svakako osetiti, na neki način.
Da li su sve one planete u Raku ? Ako jesu, Mesec time postaje još bitniji jer onda vlada i svim tim planetama.

kalimero10:
saturnov povratak (ne bih još jednom da proživim)
Šta je bilo tako strašno, mislim šta ti se dešavalo ?

mayaz:
sve te planete su u raku u 5 kuci, kazu da su lepo postavljene,da li iz tudjih predhodnih iskusava, mozes da se setis sta im je Saturn doneo?Hvala
Ne vrede baš mnogo tuđa iskustva ako ćeš da posmatraš doslovno šta im se dešavalo, jer je tim nekima za koje bih ti ja rekla šta i kako, Mesec vladar ko zna čega u natalu ... I definitivno nije isto ako je on vladar 5., 12., ili 6. polja... Da sad ne objašnjavam dalje, mislim da je jasno šta sam htela da kažem.

Vredelo, vredelo ... što da nije ? :-D
Meni kad je Saturn tranzitirao 12. poljem dosta sam čitala, svakakve stvari a između ostalog i počela s astrologijom ;)
Saturn u 12. polju i traži izolaciju i rad na sebi u duhovnom smislu, u svakom slučaju i bolje je tako ga doživeti i iskoristiti.

Back