Saturn u natalnoj karti

Ele,
da li mislis da moze da pomogne...kod tranzita saturna preko svih planeta u prvoj, sa ne bas tako dobrim aspektima....veliki vodeni trigon koji je u natalu, ali koji nije ukljucen u celu pricu...dakle prosto postoji izmedju druge, pete i vrha desete kuce...( Jupiter,Merkur, Mesec ) ?
Da li on moze da ublazi dejstvo ovog trzanzita sam po sebi ?

Takodje postoji jos jedan veliki trigon, dakle to je dupli vodeni rekla bih....Jupiter, Saturn ,Merkur....mada je orbis veci pa ne znam kako se to racuna...cini mi se da je nesto slabiji 9 st. orbis...

aca210879:
VENERA MI JE U LAVU U PETOJ KUCI,TU JE I JUPITER ,SUNCE,A U IV KUCI JE>MESEC U LAVU I MERKUR ,A NISAM BIK NEGO LAV/BIK!
MESEC KONJ.JUPITER
MESEC KONJ.SUNCE
MESEC KONJ.VENERA
MESEC KONJ.MERKUR

ti si bik jer je tu tvoje asc tj. tvoje telo.
to sto bi tvoja glava (merkur), ili volja (sunce) voleli da si ti lav mozda i uspes da ostvaris u zivotu, ako malo umiris prenemaganje marsa u raku. tj. pitala sam za polozaj venere jer je ona kao planeta koja vlada asc-om od primarnog znacaja pri tumacenju horoskopa, cak znacajnija od polozaja sunca.
o kironu - on ne nosi patnju vec tvoju sposobnost regeneracije, a ako je mars taj koji govori o hrabrosti i aktivnosti natusa, i u tvom horoskopu je u znaku gde slabo ispoljava svoje izvorne osobine - onda je jasno cemu tolika kuknjava (da si "jedva preziveo"...).

djuro, sigurna sam da ce ti elle odgovoriti detaljnije i opsirnije, ali nema zastite ovim ili onim. u zavisnosti od polozaja saturna i aspekata koje ima u natalnom horoskopu, on ce doneti odgovarajuce situacije i okolnosti. ne gradi se imunitet na to, i ne bezi se od toga, samo se potrudis da u tom periodu malo otvoris oci i naucis ono sto on zeli da ukaze.

Krinka, mislila sam da malo pomaze jer za veliki vodeni trigon kazu da ima " zastitnu moc"...pa sa tim u vezi sam se ponadala da mozda izvuce kada je najteze.

Ako nije tako onda se bojim da mi se lose pise jer meni saturn u natalnom ima bas gadne aspekte, sa Suncem kao i Marsom kvadrat..jeino ima trigone sa Jupiterom i Merkurom...ali kazem 9 orbis pa ne znam koliko ce to pomoci...
Situacija je tim vise otezana jer u trenutku kada bude gradio konjukciju sa mojim Suncem pa i Marsom ..tranzitno....bice u kvadratu sa natalnim saturnom. Bas se toga plasim i ne znam sta sve to znaci. Inace , natalno...Saturn mi je u desetoj kuci....svom prirodnom sedistu, ali ne i znaku jer se nalazi u raku.

Ja se poprilicno " bavim" astrologijom..ali kada sam sama u pitanju prosto sam zavezana vreca i nisam u stanju videti ama bas nista...

krinka:
ti si bik jer je tu tvoje asc tj. tvoje telo.
to sto bi tvoja glava (merkur), ili volja (sunce) voleli da si ti lav mozda i uspes da ostvaris u zivotu, ako malo umiris prenemaganje marsa u raku. tj. pitala sam za polozaj venere jer je ona kao planeta koja vlada asc-om od primarnog znacaja pri tumacenju horoskopa, cak znacajnija od polozaja sunca.
o kironu - on ne nosi patnju vec tvoju sposobnost regeneracije, a ako je mars taj koji govori o hrabrosti i aktivnosti natusa, i u tvom horoskopu je u znaku gde slabo ispoljava svoje izvorne osobine - onda je jasno cemu tolika kuknjava (da si "jedva preziveo"...).
Slusaj meni je venera u lavu u 5.kuci,vec sam napisao iznad.A za ASC.mozda si u pravu za izgled samo ,jer meni su planete 80% u lavu.A za kuknjavu i "jedva sam preziveo",znaci>/da sam imao puno problema,lose volje ,lose okolnosti ali se nikad nisam prenemagao i predao vec samo bio obezhrabren.////

Venera je u kombustu sa suncem,konjukciji sa suncem i jupiterom i na 27 stepenu lava
venera konj. mesec
venera 120 neptun
venera 90 uran
KRINKA ako sam te dobro razumeo otprilike ako zanegiram marsa u raku ,postanem neosetljiv bez emocija(ne kukam),mogu da postignem cilj,a sunce daje volju ?

DjuraMornar:
Krinka, mislila sam da malo pomaze jer za veliki vodeni trigon kazu da ima " zastitnu moc"...pa sa tim u vezi sam se ponadala da mozda izvuce kada je najteze.

Ako nije tako onda se bojim da mi se lose pise jer meni saturn u natalnom ima bas gadne aspekte, sa Suncem kao i Marsom kvadrat..jeino ima trigone sa Jupiterom i Merkurom...ali kazem 9 orbis pa ne znam koliko ce to pomoci...
Situacija je tim vise otezana jer u trenutku kada bude gradio konjukciju sa mojim Suncem pa i Marsom ..tranzitno....bice u kvadratu sa natalnim saturnom. Bas se toga plasim i ne znam sta sve to znaci. Inace , natalno...Saturn mi je u desetoj kuci....svom prirodnom sedistu, ali ne i znaku jer se nalazi u raku.

pa saturn u tranzitu ce ti aktivirati citav taj set aspekata koji postoji u tvom natalu. pogledaj kojim poljima vladaju jupiter i merkur, na ta polja ces primati blagonaklon upliv. nasuprot tome, na polja kojima vladaju sunce i mars ces imati negativan upliv. simboliku treba traziti u tome kojim poljima vladaju navedene planete, u kojim se znacima nalaze i koja im je esencijalna simbolika (mars - zivotna energija, sunce - otac ili tvoji nadredjeni).
a sto se tice sposobnosti da sama sebi tumacis - to svima vrlo tesko polazi za rukom, ali zato su tu prijatelji :lol:

Aco, potrebno je gledati ceo natal. Nemoguće je tako sa ''iščupanim'' aspektima.
Mars u Raku je Mars u izgonu. Ali, pazi, ima ga i Novak Djoković pa je pobedio Federera.;)
Mars u Raku ne mora sam za sebe ništa da znači, osim ako ne postoje dodatni aspekti koji potvrdjuju pasivnost , ili kao kod Djkovića, aspekti koji kompenzuju loš Mars.

sevilja:
Aco, potrebno je gledati ceo natal. Nemoguće je tako sa ''iščupanim'' aspektima.
Mars u Raku je Mars u izgonu. Ali, pazi, ima ga i Novak Djoković pa je pobedio Federera.;)
Mars u Raku ne mora sam za sebe ništa da znači, osim ako ne postoje dodatni aspekti koji potvrdjuju pasivnost , ili kao kod Djokovića, aspekti koji kompenzuju loš Mars.

pa moram reci da mars u raku sigurno govori o slabostima natusa, posebno kada je to muskarac pa ga mars opisuje i kroz esencijalnu simbolik... ali nisam rekla da neko sa tim polozajem ne moze biti uspesan u odredjenoj profesiji. ima vrlo uspesnih ljudi i sa daleko gorim licnim horoskop, i igurno je da se svaka teskoca moze prevazici.
mars u raku obicno govori o tome da je to muskarac koji se isuvise "pezi", ili drzi majku za suknju, zale se da su isuvise emotivni i cim te emocije pokazu devojke beze glavom bez obzira... sad, ne moras se ti aco pronaci uvredjenim, ne mislim ja da ti obavezno imas karakteristike, vec je to opis marsa u raku.
ima medju sredovecnim ljudima onih sa ovim polozajem sto jos od iz posete majci kuci nose serpicu sa "njenim" sarmama, jer zaboga niko kao majka ne kuva sarme, ne pravi "onu" pitu...
red, ako nemas neke licne polozaje u ovnu ili skorpionu, taj mars ce vise opisivati tvoje momke nego tebe, ap je manje bitno da li je dobar ili los. ipak, opisace odredjenu zivotnu oblast kojom vlada (kojim kucama horoskopa, kojim planetama - ako imas nesto u ovnu i skorpionu).

i da dodam - pozicija je samo polovina opisa planete, dispozicija ce reci da li taj debilitirani mars zadrzava svoje slabosti ili ima mogucnost da se koriguje.

ukoliko znate vreme rodjenja novaka dodajte, ali gledajuci samo njegove aspekte - vladar sunca je planeta u sedistu (merkur je u blizancima), i prima sekstil jupitera koji je u vatrenom ovnu, venera je u sedistu. pa i ako preskocite tu snagu koju daje sediste sto je osnova svake analize, njegovim marsom vlada mesec u ribama (a on je u svom trojstvu) i taj mesec ima sekstil sa suncem.
o toj dispoziciji govorim - dispozitor marsa vodi u polozaj gde prima dobre aspekte.

aca210879:
Ne znam kako bih mogao da postavim kartu ili da je ubacim sa porukom da bi mi pomogli da je rastumacimo,oko bitnih aspekata.
Sevilja a koji su to aspekti koji kompenzuju los mars!Ima li neke veze sa aspektima marsa?
Nije to jednostavno. Nisu samo aspekti u pitanju, nego i u kom je znaku koja planeta, tačnije sta joj je signifikator...ugrubo, dobar odnos marsa sa saturnom bi dao izdržljivost, pa mars pluton kombinacija , saturn -pluton....ima koliko hoćeš...ali stelijum uvek oboji čoveka...tako da, verujem da imaš podosta od lava...

Imam mars 90 pluton,mars 120 uran,mars semiskver jupiter,mars semisekstil merkur,mars sekstil kiron,sev.cvor,lilit.Saturn semisekstil pluton,Pluton 60 uran,Saturn 60 URANMislim da je dovoljno ALI NIJE MI JASNO STA MOZE U SVEMU TOME DA PREOVLADA,naravno znam da je sve to komplikovano ali hocu da pokusam da razjasnim sebi.Hvala Sevilja!!!

Back