Saturn u natalnoj karti

Ja koji god avatar da stavim svi pitaju kad sam pozirala :lol:

Elem, to kakav ti je natalni Saturn značilo bi sledeće - ako ti je on vezan za 12. kuću na bilo koji način - nalazi se u 12. kući, ima aspekt sa vladarem 12. ili planetom iz 12. kuće i sl., onda će se i tranzit Saturna kroz 12. kuću ispoljiti tipično za tu poziciju, tačnije ispoljiće se u onoj meri koliko je natalni Saturn vezan za natalnu 12. kuću.
Ako on natalno nema mnogo veze sa 12. kućom ili nema uopšte, njegov tranzit kroz 12. kuću doneće malo ili nimalo onoga što Saturn prolaskom kroz 12. obično donosi.

Jel' sad jasnije? :D

imam jedno pitanje, ali ne znam da li ste vec pricali o saturnu u 4. kuci...
meni se retrogradni saturn nalazi u 4. kuci/ lavu, na 23°53'06.
i u opoziciji je sa MC-om, kvadratu sa uranom, trigonu sa suncem i merkurom i neptunom
(zapravo, mislim da kod mene formira veliki vatreni trigon sa suncem i neptunom, sunce mi je u ovnu a neptun u strelcu) i sekstilu je sa jupiterom.

da li neko moze da mi kaze kako ce ovaj retrogradni saturn uticati na mene?
hvala vam na odgovorima!
pozdrav svima...

Ala kukate zbog tog Saturna :lol:
Kao prvo, biće ti onako kakav ti je natalni Saturn, u kojoj je kući i sa kojim planetama - vladarima kuća povezan. Takvu priču on nosi i u tranzitima kroz bilo koju kuću.

U skladu s tim, Saturn u tranzitu kroz natalnu 12. kuću može da donese svašta ili ništa - od prinudne izolacije - bolnica, zatvor, pusto ostrvo :lol: do duhovnog uzdizanja. Inače, to sa duhovnim uzdizanjem uopšte nije nikakva filozofija i prazna priča, pošto zaista mnogi u tom periodu - naravno oni koji su tome skloni, što se vidi kroz natal - počinju da se interesuju za spiritualno, onostrano, psihologiju, astrologiju, šta god iz te sfere. Takvi se obično svesno ili nesvesno sami izoluju na neki način, ako ništa drugo onda su psihički "u svom svetu" tako da se uopšteno može reći da Saturn u 12. donosi uvek neku vrstu usamljivanja i izolacije.

Natalni Saturn u 12. kući uglavnom nije naročito lagana pozicija jer mahom govori o dugovima iz prethodnog života (12. kuća je 1. kuća u prethodnom životu), ili ako ne gledamo karmički - radi se o opterećenoj podsvesti, strahovima, nekad i bolestima (u zavisnosti od natala) a u realnosti može opet da govori o nekoj izolaciji u nekom periodu života. Ljudi s ovakvim Saturnom često nesvesno to osete tako da se okreću duhovnosti, religiji i sl. - znam dosta takvih primera.

Evo i ja se pridružujem kuknjavi. .Urniše me

jel ovo tačno?

Saturn je "naredbodavac" horoskopa. Tamo gde vam je Saturn u Natalnom Horoskopu - tamo se osećate ponajmanje sigurnim i nastojite da to na bilo koji način nadoknadite, rizikujući da odaberete baš onaj pogrešan. Saturn opisuje vaš "unutrašnji sistem za kočenje", vaša ograničenja, strahove i barijere; stvari kojih se plašite, kao i način na koji nastojite da obezbedite disciplinu i suzdržanost u svojoj životnoj sredini.

Sta moze doneti Saturn prelaskom preko Marsa u Vagi i to u 12-oj kuci. Mars je vladar 7-mog i suvladar 2-og polja. Natalni Saturn je u Strelcu u 2-om polju, a suvladar je 3 posto IC pocinje na 5` pre kraja Jarca?
Natalno Mars ima samo kavadrat sa Neptunom u Jarcu, u 3 polju.

Malo, malo, pa se vratim ovoj temi. :D

A da malo mi ignorišemo Saturn? :)

Što mu veći značaj pridajemo, a on (sebi) sve važniji... ;)

Gde je trenutno Saturn, na kom stepenu... mene kači 100%, ali ne znam da li će biti toliko jak kao prethodne tri godine i...

Šta još da vam reČem. :)

Meni je Sa u 4p dao tesko detinjstvo, bez emocija od strane roditelja, hladnoca, distanca itd.
Zatim zivot u samoci...duboko samoizolaciju itd
U Ribama mi daje samosazaljenje, kao i sazaljenje prema drugima itd
Kvadrat sa Suncem mi je dao da sam nesigurna u sebe, ali duboko se trudim da izgradim moralni karakter...
Moja generacija ima 180 sa Ur/Pl naravno odrazeno kod mene na svim poljima...razvod roditelja, moj razvod...problemi vezani za egzistenciju...itd

Meni je Sa u 4p dao tesko detinjstvo, bez emocija od strane roditelja, hladnoca, distanca itd.
Kvadrat sa Suncem mi je dao da sam nesigurna u sebe, ali duboko se trudim da izgradim moralni karakter...
Moja generacija ima 180 sa Ur/Pl naravno odrazeno kod mene na svim poljima...razvod roditelja, moj razvod...problemi vezani za egzistenciju...itd

Moja sestra ima Sa u 4. Nije imala tesko detinjstvo, odlicne roditelje ima, ... ako nesto ne voli ionda je to samoca i izolacija pa je uvek okruzena ljudima. E sad mozda je to zato sto je njoj sa u vagi jer je tu "dobar" tzv. egzaltiran...
Takodje ima i kvadrat sa suncem kao i ti, al ne vidim da je nesto nesigurna, cak naprotiv...
Ovo sam napisala samo da bi videla neke iste aspekte saturna u tvom i njenom horoskopu tako da ja ipak mislim da sve probleme u tvom zivotu ipak nije samo podrzao saturn.... ipak mora da se vidi ceo natal pa tek onda da se neka planeta ili aspekt "okrivi" za neki dogadjaj... :bye:

Nije svaki Saturn u 4. kući isti, mada je zajedničko što se Saturn generalno ne oseća dobro u toj kući. Jako je važno u kom znaku je (tj. u kakvom je dostojanstvu) i kakve aspekte ima. Ne daje samo patnju već može da govori i o, na primer, samodisciplini, odgovornosti i istrajnosti koju je osoba nasledila od roditelja tj. stekla u porodici i slično. Ako su aspekti preteški osoba pati ali uopšteno Saturn ovde položen obično govori o nekom dugu prema 4. - nekom od roditelja, porodici, mestu ili državi u kojoj živi a kako će ga osoba odraditi zavisi i od celokupne slike u natalu kao i od osobe same.

Tebi ja SA vl.4,zato..ne samo sto je u ribama vec je i u slucajnoj debilitaciji,pa nema moc da deluje,dispozicijom odlazi u 12.polje,u skorpiju,otuda izolacija i samoca,ali pak je to kuca u kojoj se on raduje,i tu je izlaz,umesto straha od samoce posveti se duhovnosti,molitvi,samoposmatranju i sl.Ja znam da si ti veliku simboliku toga i ispunila,ali iz ugla device(20.*),posveti se srcem i dusom,iskreno..za to je potrebna vera.

Poslednja izmena:
Hvala...znam za to...jedan period sam zaista bila u "duhu" Pravoslavlja, molitvi, manastira...iscitivanja itd...da bih kanalisala tu svoju samocu...i to jeste tacno.

I ukoliko prodje neki period da npr. ne odem na Liturgiju...ili ne postim...verujte ja "moram" da se vratim na taj put da bih nasla svoj mir...i to sam iskustvenim putem zakljucila.

Sto se tice duga prema roditeljima ja mozda to ovako shvatam...
Naime zivim sa majkom i cerkom...posto su se moji razveli...uvek mi je bilo zao da majku ostavim...u smislu da ne bude sama...cak nisam ni NG slavila i ostavljala joj dete dok je bila mala...

U medjuvremenu sam isplatila brata za pola stana...da ne bismo bile na ulici sa varijatnom da zavrsimo u nekom podrumu...jer para nikad dosta...
Kad su mi baba i deda umrli preuzela sam na sebe da renoviram kucu i evo u martu mi je majka napravila ugovor o poklonu za tu istu kucu...tako da sam ja prakticno zadrzala i tu dedovinu i ovaj stan...znaci nisam nista "kupila" nego otplatila...
A sto se tice samoce ja i radim sama...tj. takav mi je posao...ne vidjam ljude jer saljem sve mejlom i radim od kuce...i to sam nekako naucila...ne znam ni da li bih mogla drugacije tipa radno vreme...gomila ljudi...a ja kad radim ne sme ni muva da se cuje :) zbog koncentracije...

Ali mi je problem taj suzivot sa partnerom...tj. to polje nikako ne ide...:(
Te se pitam jel' ce mi to doneti i samocu u starosti s obzirom na samog Saturna...ili ...ce ipak neko ziveti samnom pod stare dane?

Sto se tice nesigurnosti to imam i dan danas...odnosno ne vise toliko vezano za posao tu sam se izgradila...ali na emotivnom planu sam malo dete...bas bukvalno ranjiva, nezna, i strasljiva...i ko po defaultu naidjem na problematicne tipove koji mi podriju i ono malo samopouzdanja i udare na najtanju crtu - a to je moja zenstvenost odnosno osecaj zene koji nemam izgradjen...jer sam celog veka bila "pametna", "vredna", "ambiciozna" i "Musko" naravno...posebno kao samohrana majka :(

uf... a kako cu ja da zivim ja sam vaga....
vec od oktobra je jako tesko...prepreka i komplikacija i do sada je bilo previse. Da li neko zna kada izlazi iz vage????

Znaš kako, mene ja držao tri godine, možda čak i više priklještenu... tek od pre nekoliko meseci osećam da me blago popustio, mada su odjeci njegovog delovanja i dalje prisutni...
Naime, da budem jasnija, vršio je presing na moju petu kuću...
Kada mi je ušao u znak, tamo oko 2006. godine, raskinula sam sa momkom, i taj emotivni krah doživela sam tako jako da se odrazio i na moje fizičko zdravlje, pa može se reći i na psihofizičko (pre svega, volju za životom)...
Spolja i nije bilo ništa strašno, taj raskid i generalno zatišje u svim relacijama (slabiji kontakti sa prijateljima), ali sam se ja sama sa sobom osećala jezivo: nevoljeno, odbačeno, manje vredno, usamljeno...

Ipak, razvila sam jednu bitnu filozofiju (koje sam se i držala poslednjih godinu dana, kada me je i Saturn malo osvestio, kada je dopreo do mene kao učitelj):
kada ti je lepo u životu - uživaj,
kada ti je loše - uči
.

Jedino učenjem zavređujemo uživanje.
Ili, bolje rečeno, jedino životnim učenjima zadobija sve što radiš smisao.
I tuga, i radost.

Bez brige. Samo hrabro i istrajno.

mene mie saturn u 12kuca 11.58 u skorpija .blizu ASC, dali ima nekoj nesto da kaze u vrska so mojot saturn ... znam da treba da go gledam poinaku a ne samo ko saturn u 12 kucu

sngzyx.gif

Back