Saturn u natalnoj karti

Vodolije mogu da prodrmaju Sunce i Merkur, ali oni su pod konstantnim prodrmavanjem sopstvenog nervnog sistema, tako da bi im recim ostandardna teškoća jednog Saturna stvarno bila previše. Zato su toga pošteđeni.

Koliko će Saturn nekog da muči pre svega zavisi od položaja Saturna u natalnoj karti, kao i koliko je taj Saturn bitan. Ukoliko je osoba podznak Vodolija, ne može se reći da joj Saturn donosi težinu jer je ona sama taj Saturn. Isto važi i za Jarčeve. (mada ima malo istine jer su Vodolije uglavnom teške same sebi :D)
Najviše će da muči Rakove, u Raku pokazuje najgore osobine, a to neće osetiti samo Rakovi, već i pomenute Vodolije i Jarčevi, a i Vage. Prvo pogledajte kako se Saturn oseća u znaku u kojem se nalazi, pa onda možete da procenite koliko je on tu loš. Najmanje je loš u Vodoliji, Jarcu i Vagi. Najgori je u Raku, Lavu i Ovnu. Odgovaraju mu vazdušni znakovi, zemlja đene-đene, ne odgovaraju mu vodeni, a ne voli baš ni vatrene.
Mislim da se razumemo, Saturn je loš gde god da se nađe, ali eto u nekim znacima je manje loš.

Kada Saturn uđe u znak Škorpije, najteže će biti Škorpijama jer je Saturn tu bez nekog osnovnog dostojanstva, a i konstatovali smo da ne voli vodene znakove. Ali to će osetiti i Vage, pre svega na finansijskom planu, Device u odnosima sa komšilukom i rodbinom, Lavovi u porodici itd... Saturn uvek kači neku oblast života, kao i sve druge planete.

E sad, ako neko natalno ima Saturna u Vodoliji, njemu čak ni tranzit Saturna kroz Raka neće toliko teško pasti, koliko će recimo nekom ko ima Saturna u Devici, ili u nekom od loših položaja, u Ovnu, Lavu ili Raku. U principu pravilo je da je tranzitni Saturn manje loš ukoliko je natalni dobro položen.

E, a ja sam vodolija, mesec u devici (brrrrrr kroz sta ja prolazim ovih dana!), a podznak sam vaga! Da li to znaci da ce ipak biti malo blazi prema meni kad izadje iz device (i da li ima veze to sto sam vodolija/u natalu mi je Sa u lavu i u opoziciji sa Suncem)? Mislim, moja natalna se nalazi na podforumu natalne karte, pa ako neko ima snage neka mi kaze nesto...
P.S. Hvala senki i sokolici!

Zapravo vratiće se još jednom u Devicu (smooor, opet mi kači i podznak i vladara podznaka), pa onda tek definitivno prelazi u Vagu.

@slow_to_react: trebalo bi da su ti nagori periodi prošli. najgori je bio prolaz Saturna kroz Raka i Lava, a prolazak kroz Vagu bi trebao da ti bude izvesno olakšanje, s izuzetkom prelaska preko podznaka. Tu mora da smisli neku zvrčku bar što se tiče zdravlja ili psihičkog stanja.

meni je saturn u vagi a u podznaku sam devica /inace ovan/
muz je u podznaku vaga /bik, a i mesec mu je u vagi/
u sinastriji smo ovan/vaga
smuvali se i vencali u znaku device
a numeroloski smo i po pitanju dana pocetka zabavljanja i dana vencanja 4 - tj. saturnov dan

kada cemo poceti da disemo?

:roll::roll::roll:

p.s.njemu saturn u raku gde je meni mesec, meni saturn u vagi gde je njegov mesec, jel ima to neke veze?!

Чек, чек хоћете да кажете да ће ми бити лакше кад тај Сатурн уђе у Вагу, иначе имам стелијум планета у Ваги у трећој кући и сад очекујем неки џумбус. МАрс,Уран,Плутон,Меркур и (Сунце у Девици у трећој кући) ? Мени су рекли супротно и доста сам читала о томе... не очекује ме баш сјајна прогноза посебно зато што радим у медијима. Убедите му у супротно.

Da li si podznak Rak ili Lav? Ako je tako, onda Saturn nije prijateljsku naklonjena planeta i zaista će ti tranziti biti teški. Najteži bi bio kvadrat Saturna na Saturna jer je vladar 6-e kuće (a i 7-e), tako da bi trebala malo više da se čuvaš, naročito kada bude malo hladnije vreme, zaleđenih puteva i sl... Tranzit preko Marsa blokira akciju, ambiciju i generalno izvlači toplotu iz tela, preko Merkura donosi šturu komunikaciju, depresivne misli i uopšte pojačanu sklonost pesimizmu. Pošto će prolaziti kroz treću kuću, trebala bi da čuvaš i disajne organe. Uvek se toplo obuci. Tranzit preko Marsa u trećoj kući takođe može ukazivati na saobraćajni udes, mada za to je bitnije videti kako je položen vladar treće i kakvo je dostojanstvo Merkura...

Kako se tumaci tranzitni Saturn i Sunce u istoj kuci, konkretno u XI u Vagi?

Trebalo bi tu videti celu kartu, i druge aspekte, pošto sve utiče jedno na drugo, ali okvirno: u načelu je 11. kuća vezana za prijateljstvo, ali može da označava treći brak, penziju, neko polje gde mi sebe podređujemo drugima. Sve zavisi kako su Saturn i Sunce postavljeni, može značiti da osoba lako pada pod uticaj drugih ljudi, ima puno prijatelja, prijatelji joj pomažu i preko njih se može doći do uspeha, mogućnost da se ciljevi ostvare, a da tome doprinese i pomoć prijatelja. Što se Saturna tiče, hm... pa ja bih rekla da je Saturn u ovoj kući pokazatelj usamljenosti, ček, ček... On obično kazuje da je dobro biti deo tima i biti sledbenik, mada je ovakav Saturn i nepoverljiv, još tu je i Vaga, opet ukazuje na druš. odgovornost, ti kroz odnos sa drugima sa ovim navedenim aspektima (ovo je sve vrlo okvirno) tražiš sebe kroz druge, prija ti dobro i lepo društvo, izbegavaš svađu, bole te ružne reči, spremna si na kompromise - ili je to baš ono što treba da savladaš?

Tranzitni Saturn će u Vagu ući uskoro, pa ja ne znam kakve aspekte pravi, ali mogao bi da ti prodrma ovu kuću, ništa strašno, naravno, ne mora da bude, više kao neko preispitivanje sebe i drugih, možda budeš uredila ove odnose da budu bolji, probrala prijatelje... vagala, pa i odlučila nešto :)

Moja sestra ima dobar broj znaka u Vagi, mislim da je Saturn na nju počeo da deluje... nepodnošljiva je, samo viče i plače...

Zbilja mi treba pomoć, neka mi se neko javi na PP.

Da čujem kako me astrologija savetuje da joj priđem i šta možemo očekivati od nje u narednom periodu.

Očekujem pomoć i razumevanje... :( Saturn je to... :)

Mozda se nisi dobro izrazila,u smislu sta si htela da kazes..
SA je uvek u nekoj kuci i uvek je vl.neke kuce..:think:

Mozda mislis na slucajno dostojanstvo?

Ih ja bas htela da skratim pitanje sto je vise moguce al iygleda da cu morati naaaadugacko. Evo ovako:

Razlika izmedju mene i moje sestre je 5 sati, znaci planete su nam na istim pozicijama, stepen je razlike samo izmedju nasih sunaca i meseca. I naravno AC je meni u ovnu njoj u raku.
E sad, ja u mojoj 7 kuci imam Sa konj. Pl. i nisam jos udata, a njoj je taj isti Sa vladar 7. polja, i svi su isti aspekti kao i u mom natalu a ona je udata i ima lep brak.
Jel to znaci da je Sa u kuci mnogo losija kombinacija nego kada je vladar polja?

Ako je neko uopste i sada razumeo sta je pisac hteo reci.... :smrcka:

Aha,mislis konkretno 7.polja,u ovom slucaju?
Gledaj,tebi je SA jako lepo postavljen(u vagi pretpostavljam?),em egzaltiran em u jakoj kuci po njega(slucajno dostojanstvo),e sad,ja ne znam kako je on aspektovan jer je jako bitno kojim poljima koje planete vladaju.Jedino da postavis obe karte pa da uporedimo i vidimo,jako je vazno gde su vladari asc-ta,gde je usmereno interesovanje osobe,tvoje 5.polje nije isto kao i njeno 5.polje jer su razliciti vladari,to isto vazi i za brak i ostala polja,itd.

Aha,mislis konkretno 7.polja,u ovom slucaju?
Gledaj,tebi je SA jako lepo postavljen(u vagi pretpostavljam?),em egzaltiran em u jakoj kuci po njega(slucajno dostojanstvo),e sad,ja ne znam kako je on aspektovan jer je jako bitno kojim poljima koje planete vladaju.Jedino da postavis obe karte pa da uporedimo i vidimo,jako je vazno gde su vladari asc-ta,gde je usmereno interesovanje osobe,tvoje 5.polje nije isto kao i njeno 5.polje jer su razliciti vladari,to isto vazi i za brak i ostala polja,itd.

Evo ovo prvo sam ja:

Ovo je ona:

Back