Saturn u natalnoj karti

Zašto je, npr, 90 stepeni kod nekog u karti nepovoljno?

QUOTE]

Zasto mora biti ne povoljna, usput izvinjavam se sto upadam u diskusiju, kvadrat zna da bude veoma dobar jer tera ljude na akciju, losije je po meni kad neko ima mnogo trigona, oni stvaraju lenjost, i da jedino bi se slozila, da kad je kvadrat izmedju dve lose planete da to bas i nevalja, ali ako je izmedju marsa i sunca na primer ne bih rekla da je los, naprotiv tera natus da se takmici, da bude bolji , naravno zavisi i od polja u kome se nalazi...

Neki astrolozi kažu da kad se radi o retrogradnosti saturna koji pravi aspekte sa nekom od planeta,dejstva nisu ista.Neki kažu da je prvi udar najjači, a trećem daju 10%jačine.Sta mislite o tome? Kakva su vaša iskustva?:think:

... s obzirom da retrogradnost zapravo znači ponavljanje nečeg, razumljivo je da su promjene za vrijeme direktnog kretanja planete najintenzivnije, događaju se po prvi put i zapravo nas iznenađuju, a kada planeta postane retrogradna ( a time na određeni način i oslabljena budući su retrogradne planete ekvivalentne onima smještenim u 12. kući ) vraća nas u okolnosti koje su se na određeni način već dogodile, stoga smo manje iznenađeni.

Mislim da je u ovom slučaju u prvom planu zapravo psihološki učinak promjena odnosno snaga naše reakcije na prvu promjenu ( nastalu pod utjecajem planete u direktnom kretanju ), a potom i na ponovljene okolnosti ( uzrokovane retrogradnošću planete ) u kojima već bivamo, na određeni način " pripremljeni " stoga i " manje " iznenađeni novom, dijelom već viđenom promjenom.

... s obzirom da retrogradnost zapravo znači ponavljanje nečeg, razumljivo je da su promjene za vrijeme direktnog kretanja planete najintenzivnije, događaju se po prvi put i zapravo nas iznenađuju, a kada planeta postane retrogradna ( a time na određeni način i oslabljena budući su retrogradne planete ekvivalentne onima smještenim u 12. kući ) vraća nas u okolnosti koje su se na određeni način već dogodile, stoga smo manje iznenađeni.

Mislim da je u ovom slučaju u prvom planu zapravo psihološki učinak promjena odnosno snaga naše reakcije na prvu promjenu ( nastalu pod utjecajem planete u direktnom kretanju ), a potom i na ponovljene okolnosti ( uzrokovane retrogradnošću planete ) u kojima već bivamo, na određeni način " pripremljeni " stoga i " manje " iznenađeni novom, dijelom već viđenom promjenom.

Direktno...ono sto si navela i vrlo lepo objasnila...
Retrogradno...takodje lepo objasnjeno...

A, direktan hod nakon retrogradnosti?
To nam dodje kao ispit, da se vidi sta je to sto smo usvojili kao znanje :rtfm:
...i da li smo naucili lekciju
dok je set'o tamo~vamo? ;)

Direktno...ono sto si navela i vrlo lepo objasnila...
Retrogradno...takodje lepo objasnjeno...

A, direktan hod nakon retrogradnosti?
To nam dodje kao ispit, da se vidi sta je to sto smo usvojili kao znanje :rtfm:
...i da li smo naucili lekciju
dok je set'o tamo~vamo? ;)

... ta " ponovljena " direktnost nam daje priliku da još jednom prođemo sličnu promjenu ne bi li ju bolje razumijeli, a svako novo razumijevanje nam ide u prilog kakvog god karaktera ono bilo.

E,drugari,sutra ce mi Saturn stati na Mesec!!! Žuurkaaa.... :zurka:
Gotovo!!! :worth: Sad je vreme da malko odahnem i krenem dalje bez te tenzije,koja me prati vec mesecima!!! :dash:

A gde ste vi ostali sa Mesecom u Devici? Nesto ste se ucutali... :roll:

ali je u devici, a meni je to podznak... pominjase mi ovde da sam pod njegovim uticajem...

to sa egzaltacijom nista ne kapiram...

samo znam da sam mnooogo umorna...

i pocela sam da bivam apaticna i bojim se...

i stvarno vise ne znam sta da radim kada sve sto pokusam nije dobro ... :sad2::sad2::sad2:

eklipticna;

ali je u devici, a meni je to podznak... pominjase mi ovde da sam pod njegovim uticajem...
Opravdano!!!!
Nesto te uci, pa te malo i muci...jos malo pa gotovo...
kad smo izdrzali 2,5 godine, izdrzacemo jos oko mesec dana... :)

to sa egzaltacijom nista ne kapiram...
Planeta Saturn je u Vagi u egzaltaciji,tamo pokazuje svoje najbolje osobine...
ili, kako je jedna vredna cura napisala za egzaltaciju..."kao da je u vikendici"
...nije u svojoj kuci, ali je u svojoj vikendici, uziva, ushicen je...
e pa, u ovoj vikendici ce provesti naredne dve i po godine....:worth:

samo znam da sam mnooogo umorna...
Dodatno je Mars U Raku...pa otuda svima malo bezvoljnosti i umornosti, zelje za odmorom i spavanjem...

i pocela sam da bivam apaticna i bojim se...

i stvarno vise ne znam sta da radim kada sve sto pokusam nije dobro ... :sad2::sad2::sad2:[/QUOTE]

To znaci da ce svima biti lakse kada Saturn udje u Vagu, a narocito Devicama. :worth:

Koliko stepeni treba da Saturn odmakne od Meseca,da bi se osetilo neko olaksanje? :roll:

A ne razumem ja logiku - dakle, kad bude bio u Škorpiji, najteže će da padne Škorpijama?
Ili to sve zavisi.
Možda ne donese samo teškoće ovima u znaku Vage, možda izmuči nekog drugog (ko ima neko polje u Vagi) pre nego ovima kojima je znak Vaga?

Šta sve opredeljuje da li će i koliko Saturn nekoga da muči?

Vodolije mogu da prodrmaju Sunce i Merkur, ali oni su pod konstantnim prodrmavanjem sopstvenog nervnog sistema, tako da bi im recim ostandardna teškoća jednog Saturna stvarno bila previše. Zato su toga pošteđeni.

Koliko će Saturn nekog da muči pre svega zavisi od položaja Saturna u natalnoj karti, kao i koliko je taj Saturn bitan. Ukoliko je osoba podznak Vodolija, ne može se reći da joj Saturn donosi težinu jer je ona sama taj Saturn. Isto važi i za Jarčeve. (mada ima malo istine jer su Vodolije uglavnom teške same sebi :D)
Najviše će da muči Rakove, u Raku pokazuje najgore osobine, a to neće osetiti samo Rakovi, već i pomenute Vodolije i Jarčevi, a i Vage. Prvo pogledajte kako se Saturn oseća u znaku u kojem se nalazi, pa onda možete da procenite koliko je on tu loš. Najmanje je loš u Vodoliji, Jarcu i Vagi. Najgori je u Raku, Lavu i Ovnu. Odgovaraju mu vazdušni znakovi, zemlja đene-đene, ne odgovaraju mu vodeni, a ne voli baš ni vatrene.
Mislim da se razumemo, Saturn je loš gde god da se nađe, ali eto u nekim znacima je manje loš.

Kada Saturn uđe u znak Škorpije, najteže će biti Škorpijama jer je Saturn tu bez nekog osnovnog dostojanstva, a i konstatovali smo da ne voli vodene znakove. Ali to će osetiti i Vage, pre svega na finansijskom planu, Device u odnosima sa komšilukom i rodbinom, Lavovi u porodici itd... Saturn uvek kači neku oblast života, kao i sve druge planete.

E sad, ako neko natalno ima Saturna u Vodoliji, njemu čak ni tranzit Saturna kroz Raka neće toliko teško pasti, koliko će recimo nekom ko ima Saturna u Devici, ili u nekom od loših položaja, u Ovnu, Lavu ili Raku. U principu pravilo je da je tranzitni Saturn manje loš ukoliko je natalni dobro položen.

Zavisi... Treba da prođe bar 2 stepena od neke planete da bi se reklo da je ostavlja na miru, ali nekad zna da deluje i do 6 meseci posle prolaska aspekta...

Hmmm...sve mi se cini da cu ja biti od tih "srecnika",koje nece ostaviti na miru narednih 6 meseci!!! :dash:
Inace,natalni Saturn mi je u 7.,pa jos u znaku Raka!!! Jeste da je skoro na 29.stepenu,no ipak je u Raku!!! Uh.... :roll:
Bice jos borbe!!!! :evil:

Back