Recimo, zanimaju me vaša iskustva, vas koje, eto, Saturn stavlja u razne emotivne naboje, mozgovne stresove i ostalo - kako se vi borite sa tim, kako je uopšte neki loš tranzit najbolje podneti?
Konkretno ja: rekoste mi (kolega moderator, tj. njegova ekscelencija kolega moderator) da ćeš još četiri meseca ove godine da me drži ta unutrašnja napetost.
Fino zvuči u odnosu na to da sam veći deo tog puta prešla (pola godine se osećam ovako), ali šta mi preporučujete - kako podneti to sve?
Kad znamo uzroke, onda lečimo i menjamo posledice. Onda bismo mogli znati i kako ih otkloniti.
Da li?
... mislim da je tajna u istinskom poznavanju prirode svake planete i našoj spremnosti da joj se uistinu prilagodimo osobito vanjskim planetama koje su van našeg utjecaja i kod kojih je prilagodba jedini način da ih osluhnemo, da čujemo što nam one govore.
Natalna karta nam služi da se određenom terminologijom opiše osobnost, karakter osobe, te da se prepoznaju područja u životu u kojima se treba boriti, gdje davati te ona područja koja nama donose dobitak bez puno truda. Pravi je put no i izazov biti voljan suočiti se sa problematičnim točkama koje nam " zagorčavaju " život no zapravo nam daju prilike za rast, razvoj i napredak u životu kao i prepoznati one potencijale oko kojih se ne trebamo dodatno truditi da bi ih osvijestili i potom ih konstruktivno integrirati u problematična područja kako bismo uz njihovu pomoć rješavanje životnih poteškoća učinili tečnijim.
Pogledaju li se natalne karte pojedinaca koji su u nečemu zapamćeni kao posebni, uspješni, jasno je vidljiva prisutnost kvadrata, opozicija, loših položaja planeta jer su ih upravo ti aspekti i položaji potakli da djeluju, da oslobađaju te napete energije, da stvaraju.
S druge strane, mnoštvo je onih koji imaju " sve ", promatrajući njihov natal no zapravo nemaju ništa, jer istinske vrijednosti se stvaraju kada dolaze iz čovjeka, a njihove su vrijednosti došle od drugih ka njima samima jer u sebi ne nose sukobe energija koje bi ih mogle potaknuti na istinski put stvaralaštva: iznutra prema van.
Stoga, ako Saturn kaže, odreci se, jednostavno se odreci. Ako Ur kaže vrijeme je za naglu, nepredviđenu promjenu, vrijeme je. Ako Ne kaže, odreci se materije, izgradi svoj duh, napravi baš to. A ako Pl kaže uništi, ne pružaj otpor, pomogni mu da poruši lažnu vrijednost jer će ono što će on potom izgraditi biti uistinu navrijednije.
A vjerujte, niti jedan od zahtjeva koje ove planete stave pred čovjeka nije nastao u trenutku, plod je to dugotrajnijih razmjena energija i spoznaja koje su se u tom procesu rodile.
Umjeće je u osluškivanju, prepoznavanju njihovih energija i " uputa ", a zato čovjek mora najprije sebe osluškivati iznutra, osvjestiti energije svojih osobnih planeta jer preko njih k njemu dolaze energije vanjskih planeta