satana

• Začetnik teme Začetnik teme sidro
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
.........
uf
ne branis se od jevreja, i to sto se ciljevi jevreja i srba podudaraju nema veze, bukvalno si shvatio moj post....
da prevedem....
isto tako se ti branis od neke nepostojece opasnosti. Jel jasnije?

То ти тако видиш, али проблм са вама који НЕ ВЕРУЈЕТЕ, због вас смо замало изгубили све, тако нисте веровали да ће амери напасти Србију и сл.

auuu
napad amerikanaca na srbiju nema veze sa verom ili neverom
uostalom u sta mi to treba da verujemo? sta je to istina na kojoj pociva pravoslavlje?

Čovjek se razlikuje od životinja, između ostalog, po slobodi izbora.
Ja vjerujem u Boga i to držim u sebi. To je moj izbor. Ko ne vjeruje - to je takođe njegov izbor. Ne stvaram čuda, nisam misionar pa prema tome neću nikada nikoga ubjeđivati da prihvati moje mišljenje.
Neko je navodio neke od Božijih zapovjesti, a preskočio dvije najbitnije u kojima je sva suština.
To su 1. i 2. Božija zapovjest a glase: 1. Ljubi Gospoda Bogao svim srcem svojim... i 2. Ljubi bližnjeg svog kao sebe samog...
Ko je čitao Novi Zavjet zna da nimalo nasilja i osude nema u njemu. Samo ljubav i praštanje.
Ako je Hrist praštao svima ko sam ja da nekoga osuđujem?

Samo da napomenem, pisati o demonima, anđelima, Otkrovenju i ostalim stvarima i posmatrati ih sa materijalne tačke je više nego glupo. Ko želi saznati nešto više neka čita Filozofske odgovore Jovana Damaskina. Sve što je pisano u Otkrovenju pisano je u jednoj sasvim drugoj dimenziji i metaforama, tako da svako poimanje nekih đavolčića sa roščićima ili lepršavih anđela otpada.

-Eva-:
Čovjek se razlikuje od životinja, između ostalog, po slobodi izbora.
Ja vjerujem u Boga i to držim u sebi. To je moj izbor. Ko ne vjeruje - to je takođe njegov izbor. Ne stvaram čuda, nisam misionar pa prema tome neću nikada nikoga ubjeđivati da prihvati moje mišljenje.
Neko je navodio neke od Božijih zapovjesti, a preskočio dvije najbitnije u kojima je sva suština.
To su 1. i 2. Božija zapovjest a glase: 1. Ljubi Gospoda Bogao svim srcem svojim... i 2. Ljubi bližnjeg svog kao sebe samog...
Ko je čitao Novi Zavjet zna da nimalo nasilja i osude nema u njemu. Samo ljubav i praštanje.
Ako je Hrist praštao svima ko sam ja da nekoga osuđujem?

Samo da napomenem, pisati o demonima, anđelima, Otkrovenju i ostalim stvarima i posmatrati ih sa materijalne tačke je više nego glupo. Ko želi saznati nešto više neka čita Filozofske odgovore Jovana Damaskina. Sve što je pisano u Otkrovenju pisano je u jednoj sasvim drugoj dimenziji i metaforama, tako da svako poimanje nekih đavolčića sa roščićima ili lepršavih anđela otpada.
da da da...
al sve to ne menja cinjenicu da su MILIONI pobijeni samo zato shto nisu verovali u Bibliju i njeno tumachenje od strane nekih Glavonja, svih poznatih i nepoznatih hriscanskih frakcija...

zar ne? 8)

Obersturmfuehrer:
auuu
napad amerikanaca na srbiju nema veze sa verom ili neverom
uostalom u sta mi to treba da verujemo? sta je to istina na kojoj pociva pravoslavlje?
Америка као сатанистичка творевина не трпи ништа ПРАВОСЛАВНО или БОЖИЈЕ

Sasvim slučajno proučavajući razvoj načina liječenja u rimskim i vatikanskim bibliotekama prošle godine slučajno nabasah na sličajeve opsednutosti zabilježene od strane RKC.Posebno mi je ostao urezan jedan-zvanično priznat od strane Katoličke Crkve u kome je egzorcizam izveden nad 19-ogodišnjom djevojkom koju je demon zaposeo u bolnici.....Ljekari su dugo mislili da je u pitanju poseban i redak slučaj epilepsije....Bio sam jako skeptičan povodom toga teksta (jer sam i sam zdravstveni radnik) koga sam u grubim crtama prepisao (uključujući i način egzorcizma)....Po povratku u Srbiju konsultovao sam svoga rođaka (episkopa SPC) koji mi je potvrdio da pojava opsednutnosti demonom nije tako retka pojava ni u Pravoslavnoj Crkvi, a način isterivanja nečistoga je istovjetan, ali da se o tome po pravilu ćuti???? Pitam se zašto...Pa i u Svetome Pismu navodi se da je Hrist izgonio zle demone iz zaposednutih ljudi....
Ovih dana čujem da je po tom događaju o kome pišu Vatikanski izvori snimljen i film....

Peruzzi:
"hriscanskih"

katolici su ubijali. pravoslavci nesto se bash i ne secam...znam da su proterivali jeretike tamo u vreme nemanjica, ali i ako

jeli... a koji su to pravoslavci bili slobodni da ubijaju jeretike?

a rusi su ubijali, ne tako mnogo ko shpanci al...

a krstashke ratove su podrzavali, dok jednog dana krstashi nisu odluchili da uzmu malo od vizantije...

sve u svemu, u ime istog boga i ortodoxi i katolici 8)

crow:
da da da...
al sve to ne menja cinjenicu da su MILIONI pobijeni samo zato shto nisu verovali u Bibliju i njeno tumachenje od strane nekih Glavonja, svih poznatih i nepoznatih hriscanskih frakcija...

zar ne? 8)
Zaboravljaš da su to činili ljudi! A u ljudskoj prirodi je da griješi. Nigdje u svetim spisima ne piše da treba ubijati ljude nego naprotiv - ljubiti bližnjeg svoga kao sebe samog. Znači, nije kriva iskonska dogma nego loša interpretacija od strane pojedinih fanatika.

analiticar:
Sasvim slučajno proučavajući razvoj načina liječenja u rimskim i vatikanskim bibliotekama prošle godine slučajno nabasah na sličajeve opsednutosti zabilježene od strane RKC.Posebno mi je ostao urezan jedan-zvanično priznat od strane Katoličke Crkve u kome je egzorcizam izveden nad 19-ogodišnjom djevojkom koju je demon zaposeo u bolnici.....Ljekari su dugo mislili da je u pitanju poseban i redak slučaj epilepsije....Bio sam jako skeptičan povodom toga teksta (jer sam i sam zdravstveni radnik) koga sam u grubim crtama prepisao (uključujući i način egzorcizma)....Po povratku u Srbiju konsultovao sam svoga rođaka (episkopa SPC) koji mi je potvrdio da pojava opsednutnosti demonom nije tako retka pojava ni u Pravoslavnoj Crkvi, a način isterivanja nečistoga je istovjetan, ali da se o tome po pravilu ćuti???? Pitam se zašto...Pa i u Svetome Pismu navodi se da je Hrist izgonio zle demone iz zaposednutih ljudi....
Ovih dana čujem da je po tom događaju o kome pišu Vatikanski izvori snimljen i film....

pffffff!

из књиге: "Живот и учење св. Григорија Богослова"

ПАД САТАНЕ

Адамово сагрешење (грехопад) постао је најтрагичнији догађај, који је изменио сав ток историје човечанства. Међутим, још пре човека, један од највиших (најславнијих) анђела, "светлоносац" (грчки: heosphoros, латински lucifer, словенски: Денница), успротиво се Богу, отпао од Његаи претворио се у ђавола; следујући његовом примеру, (неки од) других анђела су постали демони (1). Учење о паду "светлоносва" провлачи се кроз неколико Григоријевих беседа, а такође и у његовој богословској поезији. Одговарајући на питање о узроку тога пада, григорије говори о зависти и преузношењу Луцифера (2), а такође и о гордости, због које је изгубио светлост и славу и постао непријатељ људског рода (3). Ђаволова гордост се огледала у томе што је пожелео да постане једнак Богу и да и сам постане бог:

"...најславнији Светлоносац, јако се преузневши, -
јер је маштао о царској части валиког Бога,
имајући сам преимућствену славу - изгубио је свој сјај.
Ниспао је одатле с бешчашћем, поставши не бог, бећ тама.
Премда је он и лак по природи, међутим ниспао је до најдоње земље.
Због тога и мрзи благоразуме, и свима преграђује
пут ка небу, раздражен својим губитком.
Не жели, да се божанству, од кога је отпао
твар приближи, већ жели да заједнички за њега и смртне
постану грех и помрачење. Овај, завидљивац, истерао је из раја
оне који су зажелели да имају славу равну Божијој.
Дакле, када се он преузнео, сишао је с небеског круга;
али није једини он ниспао, него пошто га је погубила гордост,
он је многе увукао у пад - све које је научио греху...
одатле су произишли надземни носиоци зла -
демони, следбеници злога цара-човелоубице,
безсилни, тамни, зли призраци ноћи...(4)"

За своје противљење Богу, враг није би уништен, премда није ни остао слаобдан: Бог је допустио ђаволу да се угнезди (унедри) међу људе да би се људи научили да га побеђују, и кроз борбу с њим да се очишћују, као злато у огњу (горнила - ковачко огњиште) (5). Са Своје стране, Бог се побринуо о томе да дејства ђавола, која су устремљена на зло, буду преокренута на добро. Ђаво није самосталан у својим активностима; он је принуђен да се обраћа Богу за разрешење: "Он предстоји и среед анђела, тражећи Јова" (6). Причао Јову показује, да ђаво може да делује само у оним областима које му је Бог одредио (7).

(наставиће се)

ЗЛО - ОДСУСТВО ДОБРА

У складу са источно-хришћанском традицијом, зло е постоји само по себи, већ је само одсуство добра, исто као што тама настаје одсуством светлости; оно није личносно, нијуе биће, већ је "ништа" (8). Бог није виновник зла, и зло није савечно Богу, већ је произашло након стварања материјалног света, као противљење Богу. У сагласности са овим погледом, хришћанска тадиција је одбацила манихејску представу о злу као савечном и начелу једнаком Богу, творцу свега материјалнога и телсног, које се налази у постојаној борби с Богом (9). Григорије Богослов је потпуно једнодушан с традицијом када говори:

"И ти, зла манихејска тамо, ниси била отпочетка
истомоћна највишој Светлости. Ако је био Бог,
онда није било таме. Јер зло се није могло противстављало себе на исту висину с Богом.
Aко ј е била тама, онда не признајеш Бога. Њему не би пристојало да буде у јединомислију (са злом);
Ако су, пак, они у борби, победиће онајј који је јачи; а ако су исте јачине,
ко их трећи приводи у јединство својом мудрошћу и прекраћује борбу?...
Ја - душа и тело. Прво је струја Божанства,
бесконачне Светлости; друго, пак, ти производиш од тамнога корена. И тако далеке једне од других, ти сводиш уједно!
Ако сам ја заједничка природа (душе и тела), онда прекраћујем борбу. А ако је жестока свађа непомирљива, онда ја нисам једна природа, спрегнута из двају (начала).
Јер не посвађана (начела) дају заједнички пород, али дружељубив" (10).

(наставиће се)

Prvo procitajte bar jednu knjigu Eriha Fon Denikena, pa se onda javite na ovu temu..... I videcete da je sasvim normalno shto sam ateista.....
(vech pretpostavljam kako ce BL ovo prokomentarisati)

htedoh i ovo usput da dodam:

Personal Jesus

Your own personal Jesus
Someone to hear your prayers
Someone who cares
Your own personal Jesus
Someone to hear your prayers
Someone who’s there

+SpookyGirl+:
Prvo procitajte bar jednu knjigu Eriha Fon Denikena, pa se onda javite na ovu temu..... I videcete da je sasvim normalno shto sam ateista.....
(vech pretpostavljam kako ce BL ovo prokomentarisati)
Да је нормално није, али твој избор и ти ћеш одговараш за твоја дела и речи.
"Заиста, заиста вам кажем: који верује мене, дела која ја творим и он ће творити" (Јн. 14, 12).

Бл,
у СРПСКОМ језику постоји једна гласовна промена, карактеристична по томе што слово Б прелази у П, па чак и у речи СРПСКА граница....молим те за почетак исправи бар то.
Што се вера, верника, бога и ђавола тиче...не бих много дискутовао. Тема је сувише опширна а ставови лјуди сувише опречни. Када размишљаш о томе убудуће, требало би ипак да обратиш пажњу на пар ствари: '
- Бог и ђаво су нераздвојиви и уско повезани, ако неко верује у ђавола аутоматски признаје и постојање Бога, и обратно...
- људи су као јединке толико комплексни и различити да никаква генерализација не може да се примени на било какву групу људи, ма колико мала она била. Никада не можеш рећи да су сви припадници нека групе(нпр. православни хришћани), добри, поштени, часни итд., само зато што припадају тој групи. Исто тако не можеш рећи да сви они који нису припадници те групе(рецимо припадници неке друге религије или атеисти) нису часни, поштени, итд., само зато што не припадају некој групи људи.
Што пре то схватиш, пре ћеш наћи свој мир.

Цитирам из "Житја Светих" – Јануар - Св Сава Српски (стр.403):

"Онима који су били крштени у латинској јереси (тојест у римокатоличкој јереси), пошто исто тако најпре проклеше своју злу јерес, и пошто исповедише Символ вере, и прочиташе молитву светоме миру, заповеди да се тим светим миром помажу по свима чулима и да тако буду са нама у вери. Св Сава заповеди и свим епископима да тако исто поступају са таквим јеретицима који им буду долазили."

Back