S.Panonski, alias Kecer, iliti Ivica Culjak bio je normalniji od 90% onih koji hodaju ovom planetom. Zrtva rezima, sopstvene nadarenosti i genijalnosti.
Evo, pred vama je neko ko ga je poznavao u dushu, kao sestra mu bliska, partner njegove duse. Uzvisen je bio Kecer, ogromne unutrasnje snage da promeni svet.
Evo nekih neobjavljenih delova....samo za one koji znaju da to cene:
PUNK PRISNOJ PORODICI
Ti si moj Brat Ratnik, vidis sva zla oko sebe na nacin I emotivno kao ja, stoga Ti se imama diviti dok jednog dana ne nakanimo, pokusamo uciniti nesto vise za Narod nas osteceni. Pobili bi nas rado kad ne idemo putovima iste poslusnosti, outdenosti. Nisam obmanut (ovca), nisam obanitelj (pas), stoga mi preostaje kao I Tebi, biti progonjen. PUNK=ZIVA NAUKA O ZIVOTU! Tu ne stices neuvjerljive spoznaje iz knjiga umrlih mudraca I voda koji iko zna kako su saznali ono sto su znali. Ovako smo prionuli zivjeti a da nam smisao bude Istina, razlikovati svijetlo od tamnog neovisno radilo se o danu ili noci. Sve nam nase igre zele oteti. , ovako rastrkani jos vise cemo postati cupavci, kasnije sminksi, izobceni, programirani, podgovoreni, nevini I tihi, predmeti I strojevi. Bez glasnog ocajnickog vriska mi smo samo pomodarska grupacija, a znamo svi kad je PUNK bio modom, bio moderan ROTTEN I svi koji vele da su se Isli usavrsiti, a Isli su biti ovce ili psi. Nase su rijecI na zidovima im ulastenih kuca u kojim stenad apaticno mljacka, a nas urlik toliko mora biti prodoran da stvori im grc lica. Cemu im objasnavati, napisemo im, nacrtamo kako im * viri iz ociju … nek ih nasI osmijesi nagnu da pognu glavu ili pak bjeze. Ne treba ih udarati dok prvi ne napadnu. Osjecam da su prije nego sam svom postojanju dao naziv PUNK, smatrali HERETIKOM, danas POGANINOM! To je moja slava, snaga I znanje. Ucimo od nase krvi, njihovih grijeha, od hektolitara vina koje smo popili po parkovima I haustorima jer pseca nas okupljalista vrlo zamaraju. Idem gradom ja, boja na licu sinoc cudesna, sad je samo mulj sto fekalijom asocira. Govore da smo samo izrod rase I nacije, nedozvoljena anarhija, ne moze nas smisliti ni crkva ni partija, a mi pankeri idemo … I samo isti psi kao psi su posezali za parolama fazizma il brkonje Staljina, kako da mi bude jadnak onaj koji oduzima igru djecaku, koji zavidi jer mogu I znam, a sam se nije usudio rebra svoja izloziti ataku. Smijem im se ja, smije im se vrijeme I ono ce ih kazniti. PUNK nece biti PUNK ako nam on daje, PUNK je PUNK ako mi dajemo njemu, dakle dajemo nasoj slobodi I igri. Parole I poruke engleskih I USA bendova su za ono tamo vrijeme I stanje, njihovo je zlo njihovo, za one tamo lokacije, I koji ih papagaj ponavlja taj je u jadu jad stekao, rascupao kosu, poderao koljena, obojio lice ratnickim bojama (Ne, PUNK SE NE BORI PROTIV ZLA, PUNK MU SE SMIJE, NITKO NE MOZE POBJEDITI ZLO)! U redu je priynati I dati pocast, ali ne moliti ni dozivati onog koji Te ne cuje. Mi imamo svoje probleme I raditi cemo kako bol ovog podneblja moze primiti, podnijeti, a slazem se I zelim suradnju sa svim jednakima iz cijelog svijeta. Ne vele uinozemstvu neki maloumnici, eh, mi u Jugoslaviji ovako I ovako cinimo, nas je PUNK to I to. I samo kukaju I zale se nekima jer su stranci, nema PUNK-a engleskog, japanskog, finskog boljeg od ovog naseg ili obrnuto, ne ako je PUNK ono sto bi trebalo biti. Oni lazno predstavljaju nas ZU PUNK svijetu I ne spominju ovu PUNK PRISNU PORODICU, jer toliko su podli da nisu mogli raditi inferiornosti IcI u nju, ili su izisli jer su osjetili da bi mogli biti raskrinakni kao teski medio kriteti, ili su naprosto odbacili PUNK, uzeli samo HC, trash, sto ja znam. Govore da nema nista, nista se kreativno ne cini …. cemu suicidalan pacifizam da bi se pokazalo da smo mi protin necega … pusti Pinochetu * mamu, pusti Krsko neka radi, dim dimnjaka truje, micemo zaustaviti samo sebe ako njih budemo htjeli … time im pokazujemo dasu jacI od nas, da nas mogu smozditi ako ih nekim nemogucim slucajem onemogucimo. Sila smo samo I jedan drugi narod ako ih znamo ismijati, u spokoju im staviti minu. Procesije koje se nazivaju demonstracije ce im samo dati do znanja da ih se bojimo. OVAJ SVIJET JE STVORIO PUNK, ALI PUNK NE TREBA STVARATI SVIJET! Dok je god svijeta, biti ce PUNK-a! PUNK IZNAD STRAHA, PUNK IZNAD VLASTI, NEK IH UPOZORI DA NIJE NJIHOV! PUNK TREBA DA SE ZNA SMIJATI! Poginuti za nesto sto ce vjecno zivjeti je glupost, umrijeti za nesto sto vjecno umire je vrlina; VJECNO CE ZIVJETI ZLO, VJECNO UMIRE DOBRO! Dok je god zla, biti ce PUNK-a. Sve njihove propasti su garanti naseg opstanka, postojanja.
Svojoj PUNK BracI konacan oblik CATCH’s WAY-A
SATAN PANONSKI, onaj poganin
KECER II.!