SAT Patrole - Mirko Alvirovic

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Meni baš nije jasan koncept ovog tipa emisija u 2019-toj kad imaš Google maps, Trip advisor, Waze, Here maps, i kojekakve druge navigacije, trice i kučine... pa čak i da nemaš, pre nego što kreneš pogledaš gde ideš. Ne znam, pre mi je bilo zanimljivo, sad mi je čisto gubljenje vremena da mi neko objašnjava da imam pumpu pored autoputa i da na autoputu treba da skrenem na odvajanju za Asprovaltu ako idem u Asprovaltu.

Pa i nije. Vizuelno je ipak vizuelno naročito prvi put.

Leto 2013-te povratak sa Lefkade prvi put jonska obala i Egnatia Odos autoput,ostali na plaži do 3-4 popodne pa još jedan giros u Lefkasu pre mosta i kao ajde lagano već je predveče. Kad sam dolazio već sam imao u glavi iz emisije sva ključna odvajanja i nikakav problem. U povratku pošto pokojni mirko nikada povratke nije radio nemam vizuelne podatke kontam ne mogu se zajebati došao sam tuda a i upaljena iGo navigacija. Sve lepo ide par sati i odjednom obaveštenje "after 3 km turn right end exit" ,meni nešto izgledalo prerano ,ali rekoh možda sam ga nagario malo jače,nije da ne umem, pa nisam ni primetio. Vrlo brzo vidim tablu Skopje sa skretanjem i ja šta ću poslušam sve te znake. I sad vozim,sve mi nešto čudno već sam trebao na A1 da izađem a ja na nekom običnom putu. Stanem uveličam mapu i vidim da idem na Bitolj i onaj alternativni prelaz. Rekoh ko mu hebe mater sad sam već blizu da se vraćam. Dolazim na granicu(avgust špic špiceva sezone) a tamo samo dvoje troje kola...rekoh vrh možda ovo ispadne odličan zajeb. Završim za deset minuta uđem u Makedoniju i...šta sad. Potpuno nepoznat teren mrak već pala, neko iz kola predlaže kad smo već tu da idemo na Ohrid...ništa stanem u Bitolju na neku pumpu i pitam nekog lokalca kuda bratko na autoput da izbijem,mislim prvo kako iz grada izaći,on objasnio ja psujem bez prestanka navigaciju ali sada mi jedina nada. Mrkli mrak izlazim iz Bitolja idem valjda beše ka Prilepu, totalna divljina,prvo neka magistrala pa onda već zalazimo u neke krivine moguće i da je neka planina usput. E tu mi već nije svejedno malo malo pa stanem proučavam onu mapu na igo...polako i oprezno iskobeljam se nekako i izađem posle x sati na autoput ...ali da sam imao vizuelne landmarke i nisam se oslanjao na navigaciju verovatno bih kao čovek bez stresa i preznojavanja izašao na Evzoni a odatle mogu zatvorenih očiju.

Dakle samo dajte ove rute :ok:

Poslednja izmena:
Meni baš nije jasan koncept ovog tipa emisija u 2019-toj kad imaš Google maps, Trip advisor, Waze, Here maps, i kojekakve druge navigacije, trice i kučine... pa čak i da nemaš, pre nego što kreneš pogledaš gde ideš. Ne znam, pre mi je bilo zanimljivo, sad mi je čisto gubljenje vremena da mi neko objašnjava da imam pumpu pored autoputa i da na autoputu treba da skrenem na odvajanju za Asprovaltu ako idem u Asprovaltu.
to vise gledas kao neki putopisni story :)
meni se dopadalo kako je mirko to radio i gledao sam iako sam znao put :)

Sad bi trebao da produži do Kefalonije npr i onda uradi jednu povratnu odande recimo.
Ako će u Mirkovom ritmu sledeća je verovatno Budva ili HN, pa jedna jonska, pa Halkidiki preko bitolja pa Tasos preko Bugarske...:lol:

Ovo sa Turskom me obradovalo nadam se samo još novim destinacijama. i da će razbijati i dalje monotoniju. A posle leta da zapuca na Zapad negde. Recimo jako bih voleo Beograd-Berlin preko Budimpešte i Praga...ili do Rima turu. Nek se otvori malo Bujke ;)

Poslednja izmena:
Sad bi trebao da produži do Kefalonije npr i onda uradi jednu povratnu odande recimo.
Ako će u Mirkovom ritmu sledeća je verovatno Budva ili HN, pa jedna jonska, pa Halkidiki preko bitolja pa Tasos preko Bugarske...:lol:

Ovo sa Turskom me obradovalo nadam se samo još novim destinacijama. i da će razbijati i dalje monotoniju. A posle leta da zapuca na Zapad negde. Recimo jako bih voleo Beograd-Berlin preko Budimpešte i Praga...ili do Rima turu. Nek se otvori malo Bujke ;)
Mogao bi do Kefalonije i preko Albanije.

Hmmm.... po meni, Mirko je to puno bolje radio od Mladena! :super:

Ne kazem da Mladen nije uneo puno (lepih) novina, ali informacije koje pruza, chesto puta su previshe komercijalizovane.... ili vec bajate, kao ova patrola preko Bugarske!

Par primera....
- Neke "novine" vezane za auto-put kroz Bugarsku, a koje je on okrio na tom putovanju, postojale su josh septembra proshle godine.
- Drugo.... kada je poslenji put dao potpune informacije o kaznama, zabranama i obaveznoj opremi, kroz zemlje prolaska?
.... u Grchkoj jeste obavezan PP aparat, ali ne pominje da mora biti od 2kg, shto je kao i da ga nemate, ako nije po propisu!
.... da li je i koji je procenat alkohola u krvi dozvoljen u: Grchkoj, Bugarskoj, Makedoniji itd.

Ali ce zato non-stop da nas smara, nekim drugim propisima, po sto puta!
- Na primer sedishtima za decu....
Ne kazem, treba i to, ali pobogu nemaju svi malu decu. Nekima su vec davno porasla, pa sad ona voze roditelje.... ali zato vole da cugnu, pa nije zgoreg obavestiti ih gde i koliko smeju, a ne gurati ih stalno u ta (dechija) sedishta.... :pivce: Kontam, alkohol je ipak opasniji, od nepropisnog sedishta?!
- zatim, dubinom share i starosti guma....
- ili kako je sada "super" shto neko iz Beograda, moze da prodje do Bugarske i Makedonske granice, sa samo jednom naplatom na auto-putu, a ne zeli ni da chuje shta o tome misle stanovnici na jugu?!
Njemu je jedino vazno, da pored Nisha prolazi bez zadrzavanja na svojim patrolama!!!!
Zashto bi on pravio reportazu o tome, koliki je ekoloshko-bezbednosni PROBLEM to napravilo Nishu i okolini?!

Ljudima koji svakodnevno moraju da koriste taj deo auto-puta jer drugu obilaznicu nemaju, a vishe nemogu, jer neko ko prolazi tu jednom ili nijednom godishnje, treba da prodje lezernije uz manje cimanja.... i t d....
- Zatim, ponavlja non-stop 5-6 istih destinacija na patrolama
- Prechesto ponajvlja iste teme i informacije!

Da ne pominjem, da na svom FaceBook nalogu, brishu sve komentare onih koji ih opominju.... ili nedaj Boze kritikuju! :thumbdown:
Ostavljaju samo shlihterske. :mazi:

Bruka u Kraljevu: Uklonili Alvirovićeve putokaze

Glavni urednik i voditelj emisije SAT na RTS-u, Mladen Alvirović, očitao je lekciju srpskim putarima, jer je samoinicijativno postavio putokazne table za Kraljevo i Kopaonik tamo gde ih nije bilo, na kružnom toku na ulazu u Kraljevo iz pravca Preljine. Ali, samo desetak dana kasnije, putokazi su uklonjeni. Kako smo saznali, putokaze je sklonila republička saobraćajna inspekcija.

“Kad neće oni čiji je to posao – moram ja da postavim table. Danas obavljeno. Znam da ovo nije po zakonu i da me možda čeka kazna. Ali, neko je morao nešto da uradi. Kraljevo nije neka zabit, pa da se ne zna gde je, a novi kružni tok na ulazu u grad iz pravca Adrana godinama nema tablu gde je Kraljevo (ni Kopaonik). Od Preljine nema znaka gde je Kraljevo, nigde. Godinama pričamo o toj temi, skrečemo pažnju u emisiji, ali ništa. Ne poznajem nikog u Kraljevu i nemam rodbinu tamo – čisto da se zna”, napisao je 17. januara Mladen Alvirović na svom profilu na instagramu, neposredno nakon što se uslikao pored putokaza koje je postavio.

Kako smo saznali, putokaze je uklonila republička saobraćajna inspekcija. Kako kaže naš izvor, rešenje je doneto pre nekoliko, a u obrazloženju piše da “nisu usklađeni sa projektom saobraćajnice”.....

EDIT: Nova tema https://forum.krstarica.com/threads/sat-patrole.925435/

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back