Sasvim običan radni dan

@sibirska
Ma, kontala sam, kontala... Na kraju sam ukapirala da je u mom slučaju to "recept" ;) Što je komplikovanije - to je bolje, skoro savršeno :) Apsolutno je nemoguće da su baš svi skotovi i krelci, zar ne? :) Znači, podsvesno (ili svesno?) sam se trudila da privučem muškarce sa kojima sam mogla igrati igru "Nisi me vredan ili veza je nemoguća", kojoj je radni naslov mogao biti "Imam razlog da te napustim pre nego što ti mene povrediš" :) Kad upoznam nekog kome neću moći da prikačim bedž "Skotina", "Zabranjen", "Stipsa" ili bilo šta slično, biću u zbunu šta da radim :)

I tad ćeš da iščačkaš nešto, sigurna sam...:mrgreen:
Sad i ja nešto kontam...(koliko je to uopšte moguće :)) da nije u pitanju latentni narcisionizam. Tipa "ti ćeš MENE da povrediš, skotino, zabranjena stipso8-)". Jer mene je, npr. samo jedan (tj. prvi) baš povredio. I sad kad ga sretnem, a neko je samnom, umrem od blama. Totalni promašaj, ludela sam za njim, a on me zajebavao (u mojoj tadašnjoj glavi su se stvari tako percipirale), a ustvari će se kasnije stvari odvijati u drugom pravcu. I onda, što bi od mene neko pravio budalu, kad ja nisam budala. I ne verujem da bi neko mogao više da pruži meni, nego što bih ja mogla njemu. :? Kapiraš? A možda uopšte nisam u pravu...:roll:

teardrop:
Obe pominjemo zidove, bunare... Podizanje kriterijuma nije samo rezultat sazrevanja, već može biti i strah. Muškarcima koje upoznajem pronalazim mane, preuveličavam ih, da bih sebi dala opravdanje za single status. Ma, nisu oni svi ovakvi-onakvi-nikakvi! Ne, sasvim su OK, ali se ja plašim da ih pustim u svoj svet, jer će tako imati mogućnost da me povrede. E, crnjak je kad shvatiš da se pogrešno ponašaš, ali nisi sigurna kako da to svoje ponašanje promeniš.

Slažem se da nisu svi oni ovakvi,onakvi........ne pronalazim mane, što je najveći fazon, nego ih iskušavam.......i kad mućnem glavom,vidim da smo možda jedno za drugo, okrećem se........razmišljam.....ma šta će mi sad on tu kvariti koncepciju mog života.......sve će mi pomeriti,biće mi u prvom planu,kao da radim ne znam ni ja šta, i tako.....strah je u pitanju,bar kod mene........i onda mi je jednostavnije da sazidam još veći bunar i gotovo.............:-D

sibirska:
Hipotetički...umišljenost da vredimo više od druge strane. Pa između ostalog i to da možemo da pružimo više drugima, nego što su drugi u stanju da pruže nama.

Oćeš da je tako a ono ne može biti pa sve da se ubeđujemo do sutra popodne :D
Čime bi se meri taj ,,učinak'' ako ne potrebom suprotne strane - znaš onu staru ,,Naše malo može biti mnogo za one koji nemaju ni malo''
Hipotetički... Nije akcenat na onome što ja imam i mogu; već na onome što je tebi potrebno
A ako ti je potrebno nešto od onoga što ja mogu da ti ponudim - to te ne čini manje vrednom oasobom; isto tako je vrlo verovatno da to isto što ja mogu da pružim, tebi ne mora da bude dovoljno, zar ne?

Becky Thatcher:
Oćeš da je tako a ono ne može biti pa sve da se ubeđujemo do sutra popodne :D
Uopšte se ne ubeđujem, već samo pojašnjavam pitanje koje, između ostalog, i sebi postavljam...
Becky Thatcher:
Čime bi se meri taj ,,učinak'' ako ne potrebom suprotne strane - znaš onu staru ,,Naše malo može biti mnogo za one koji nemaju ni malo''
Hipotetički... Nije akcenat na onome što ja imam i mogu; već na onome što je tebi potrebno
A ako ti je potrebno nešto od onoga što ja mogu da ti ponudim - to te ne čini manje vrednom oasobom; isto tako je vrlo verovatno da to isto što ja mogu da pružim, tebi ne mora da bude dovoljno, zar ne?
U pravu si, ali bojim se da smo na različitim kolosecima. Ne govorim koliko je ispravno ulaziti sa tom predrasudom u vezu (ako uopšte i postoji), nego zbog čega...

Gle - ako kažeš: ,,Umišljenost da vredimo više od druge strane. Pa između ostalog i to da možemo da pružimo više drugima, nego što su drugi u stanju da pruže nama''
Znaš da nije istina upravo po tome što si pronašla taj drugi kolosek sa kojim se slažeš...

Nikada nije bilo pitanje koliko imaš - nego koliko hoćeš i možeš :wink:
Bilo koja veza.

Moja veza se ne zasniva na ljubavi, ljubav u njoj se podrazumeva, naravno ali pokretač te ljubavi nakon početne zanesenosti dotičnim likom ne bih mogla da opišem pa sve da iscedim iz sebe svaku lepu, opisnu, tešku ili jaku reč koju sam žvakala svih ovih godina kao asocijaciju na njega i nas ili da je nađem i uslovim zbirom svih svojih vrednovanja :wink:

Međutim, istina je da se zasniva na međusobnom pružanju i uzimanju, nije izjednačeno, ograničeno ili definisano - niti ikada mereno pa je baš u tome čar

ovo je tema licnog izbora, sigurnosti u sebe, cilja i gomile manevara

anyway, glavno pitanje da li sam spustila kriterijume... pa kriterijumi su ovakvi ili onakvi, svima nam je potreban neko, bar ponekad... pa onda zavisno od frustracije spustimo kriterijum,... ali sa takvom osobom naravno ne bih bila u nekoj ozbiljnoj zajednici

kriterijum za zivotnog partnera nisam spustila, a osoba za koju sam se odlucila je premasila sva moja ocekivanja

Back