Šarplaninac

pozz svima, imam jedno pitanje za sve koji mozda znaju ili su imali isti problem. Imam stene Sarplaninca staro 2 meseca i prednja leva sapa mu se krivi prema unutra, dajem mu vitamine na bazi calcijuma ali ne vidim nikakvo poboljsanje. Da li neko zna sta da mu dam i da li ce mu se sapa ispraviti???

Isti problem imam i ja.Zenkica Mrvica ima mesec i 25 dana.juce sam bio kod veterinarke na prvoj vakcini.Zenkica da kazemo od kolena ovrce noge na unutra.Nesto slicno kao buldog.Veterinarka mi je rekla da pojacam dozu kalcijuma i da se javim posle bozica na kontrolu.Ako je neko imao slicnih problema neka pise.Inace ona je izvorna sa Sar Planine okolina Prizrena.

Poslednja izmena:
Adrijana i Utvar imaju pozdrav iz KV, od porodice Micić. :) (Skupila se na jednoj slavi kučkarska ekipa, domaćica je na kraju toliko šiznula od naših priča da je počela na glas da peva da nas ne bi slušala. :lol:)

Jaoooo hvala puno i vi njih pozdravite puno.Sto nije domacica otisla u setnju sa psim hehehhehehe da ih upozna pa bi ukljucila u pricu ..

Poslednja izmena:
Inace stencima hoce da se krivi noga u tokum rasta a pose bude normalno a pomaze C vitamin 8 onaj ljudski i Fosfor . i ne bi trebalo da se pretovi stene Ali treblo bi da vidite i genetiku tako reci majku i oca ili i babe,dede pa da se vidi da nije to nasledno.

Evo od nas
karacsonyi-1-1.jpg
[/IMG] svima vama Od Adrijane i od Sarplaninaca.

Poslednja izmena:
Komunikacija,prica,druzenje i tako covek se puni ..Nazalost u ovoj rasi najmanje ima toga svi su neprijatelji dali takav sloj ljudi drze ovu predivnu rasu ili... Ja volim da ucim ,volim da posllusam sve naravno ne volim kad me gledaju glupom pa mi prica kako treba standard da se izmeni i da se dozvoli predgiz kod Sarplaninaca jel to je molosoidan pas:dash::ljutko: Ali normalana komunikacija puno znaci uvek moze nesto da se nauci sazna..Volim da ucim volim da saznam nove stvari.

Na zalost, najmanje je tu pravih sarplaninaca, a sve je krenulo nizbrdo jos kad su svojevremeno za potrebe vojske pokusali da ih naprave vodljivijim... I sad se svasta zove sarplanincem a ljudska sujeta je cudo. :(

Na zalost, najmanje je tu pravih sarplaninaca, a sve je krenulo nizbrdo jos kad su svojevremeno za potrebe vojske pokusali da ih naprave vodljivijim... I sad se svasta zove sarplanincem a ljudska sujeta je cudo. :(

Zato sam ja dobio prosle godine Agu a ove godine i Mrvicu direktno sa Sare.Okolina Prizrena.Ja hocu samo prave,i sa takvim cu ih pariti.Kad sam pitao coveka ( prijatelj moga oca) sti mi ih je doneo, koji je Albanac, jel ima pas papire.On mi je odgovorio da pravi sarplaninac nema papire.Za njih je dovoljno da kazu da je to pas od toga i toga,ili su mu otac i majka ti i ti.Za njih papir uopste nije bitan.To vazi i za mene.

Zato sam ja dobio prosle godine Agu a ove godine i Mrvicu direktno sa Sare.Okolina Prizrena.Ja hocu samo prave,i sa takvim cu ih pariti.Kad sam pitao coveka ( prijatelj moga oca) sti mi ih je doneo, koji je Albanac, jel ima pas papire.On mi je odgovorio da pravi sarplaninac nema papire.Za njih je dovoljno da kazu da je to pas od toga i toga,ili su mu otac i majka ti i ti.Za njih papir uopste nije bitan.To vazi i za mene.

Prave sta znaci prava? Cim nema rodovnik oni su pravi? Necu da budem neljubazna ili zlobna ali ja ne mislim tako. Moji psi svi imaju rodovnik JUR rodovnik ali imaju . Ja sam bila nekoliko puta na Kosovo Restalica, Pec,Pristina, ...videla sam poprilicno pasa imam slike, snimkove nisu ni tamo psi svi Sarplaninci . Cak vise tamo ima svakakvih tamo trebalo bi da se radi selekcija jaka . Psi su sa losem bojom,lose zubalo...To sto pas ima rodovnik to je samo jedan dokaz i moze da se prati linija. u Restalici kad smo bili kad smo pitali od koga je pas oni su samo rekli od Arifovog Murdje a taj pas je uginuo pre 15 godina a gde je majka ,pa drugi otac , pa opet majka dok se doslo do tog psa ..Bili smo kof Gafura gde su trcali stenci pitali koje otac rekli Karabas a pored karabas jos tri muzjaka i svi su zajedno ..Ipa realnije treba da se razmislja i da se ode da se vidi neke stvari. Ima tamo dobrih pasa a nije svaki Sarplaninac.

Prave sta znaci prava? Cim nema rodovnik oni su pravi? Necu da budem neljubazna ili zlobna ali ja ne mislim tako. Moji psi svi imaju rodovnik JUR rodovnik ali imaju . Ja sam bila nekoliko puta na Kosovo Restalica, Pec,Pristina, ...videla sam poprilicno pasa imam slike, snimkove nisu ni tamo psi svi Sarplaninci . Cak vise tamo ima svakakvih tamo trebalo bi da se radi selekcija jaka . Psi su sa losem bojom,lose zubalo...To sto pas ima rodovnik to je samo jedan dokaz i moze da se prati linija. u Restalici kad smo bili kad smo pitali od koga je pas oni su samo rekli od Arifovog Murdje a taj pas je uginuo pre 15 godina a gde je majka ,pa drugi otac , pa opet majka dok se doslo do tog psa ..Bili smo kof Gafura gde su trcali stenci pitali koje otac rekli Karabas a pored karabas jos tri muzjaka i svi su zajedno ..Ipa realnije treba da se razmislja i da se ode da se vidi neke stvari. Ima tamo dobrih pasa a nije svaki Sarplaninac.
Mozda se ja nisam dobro izrazio.Naravno ja za moje pse pravim papire regularnim putem.Raspitao sam se i KSS.U pravu si to sto kazes da treba znati ko je otac a ko majka.Suvise je pokvarenih ljudi koji jednostavno zele da zarade na prodaji stenaca.Ja sam pre za to ako ti kazem da je to pas od toga i toga to mora biti taj pas.Vreme je vec jednom da se vrati vrednost zvana REC.

Mozda se ja nisam dobro izrazio.Naravno ja za moje pse pravim papire regularnim putem.Raspitao sam se i KSS.U pravu si to sto kazes da treba znati ko je otac a ko majka.Suvise je pokvarenih ljudi koji jednostavno zele da zarade na prodaji stenaca.Ja sam pre za to ako ti kazem da je to pas od toga i toga to mora biti taj pas.Vreme je vec jednom da se vrati vrednost zvana REC.
Jaooo nema vise REC. A lepo odvedete psa na specijalku razred izvorni i moze da se uradi JUR rodovnik.

Jeste jesu ..ova mala crna furija kad se napali hiperaktivno skače oko Cukorke a ona stoji i gleda a ne može da prati njen tempo. Ali opet se slažu i igraju se . Cukor je toliko tolerantna pre njoj ...A na kraju kad se umore eto tako spavaju.

Back