Šarplaninac

Usvojila sam Sarplaninca od 15 meseci.Ziveo je u grad skoj sredini,u prilicno skucenom prostoru,sad ga vodim u planinsku sredinu i bolje uslove.Dresiran je,vakcinisan itd...Zanima me kako ce se priviknuti na mene tj . na novog vlasnika s obzirom da nije stene.

ljudi pomagaj te kao sto sam reko imam sarplaninca starog sada vec 5 meseci i koji dan i imam mnogo veliki problem,naime mnogo me grize skace na mene i to non stop kad si sa njim poslao ja nepodnosljivo. sta da radim kako da ga odviknem od toga a i uopste nece da me slusa nemogu nikako da ga naucim nekim stvarima i bok sam mu napravio i znate koliko tesko ulazi u njega i cvili dok je u njega!!!
poludecu od njega
pomagaj te

Kao prvo to je jos uvek stene koje hoce da se igra i da bude u centru paznje.Za njega je normalno da se igra na taj nacin da skace i da te ujeda.Mada to nisu pravi ujedi vise onako kobojagi,gricka te i sl.Skace,pa normalno je da u igri skace.
Sto se tice boxsa i toje normanlna reakcija da nevoli da je zatvoren i sam vec da je sa tobom.
Reci cu ti sledece:Ti si izgleda usao u svet pasa nesvestan da je pas jedna velika obaveza koja trazi dosta toga ali mnogo vise i vraca.
Kad odraste i sazri bice ozbiljan i slusace a do tada navikni se na to da imas stene u dvoristu koje pravi nestasluke.

Moje misljenje je/ trebas zauzeti ostriji stav. Nece u boks? Molim? Neka cvili, da sam ja bila strozija sada moja Lora ne bi bila bivsa.
Psi su kao deca , zloupotrebe koji puta nasu naklonost. Znaci, pravac boks!

DSC00840-1.jpg

Usvojila sam Sarplaninca od 15 meseci.Ziveo je u grad skoj sredini,u prilicno skucenom prostoru,sad ga vodim u planinsku sredinu i bolje uslove.Dresiran je,vakcinisan itd...Zanima me kako ce se priviknuti na mene tj . na novog vlasnika s obzirom da nije stene.

Verka,pas je u stvari jos uvek stene ! Neke linije sazrevaju tek oko 3-ce godine,tako da....imas "bebu" usvojenu. Iznad svega,naj potrebnije je ljubav,vreme i paznja da se posvete tom psu.Sa tim problema neces imati nikakvih.

Back