sardine ?

sardine ...

• volim .

• podnosim .

• gade mi se !

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
termin 'pljeka' je keva...'hamburger' je smor.
'klopa' me iritira zbog asocijacije na davnu bivsu iritantnu devojku...

@elektrika...sumnjivo je sada svuda...mislis da si sigurnija u restoranima?

ko je jeo pljeke na slaviji u 90-im - taj je imun na sve i onda se samo svodi na ukus ;)

Ваљда се говори "пљеска" а не "пљека"?

Како за кога. За мене су пилетина и риба месо које ми највише одговара.

steta.
imam dobru drugaricu ciji organizam lose podnosi meso pa jede piletinu i ribu.
ovde govorim o skupu ukusa i mirisa koji su uglavnom na strani mesa :) riba i piletina mogu donekle da pariraju ali..za mnoge nas ce ostati u rangu dobre salate :)

steta.
imam dobru drugaricu ciji organizam lose podnosi meso pa jede piletinu i ribu.
ovde govorim o skupu ukusa i mirisa koji su uglavnom na strani mesa :) riba i piletina mogu donekle da pariraju ali..za mnoge nas ce ostati u rangu dobre salate :)

За мене нема ништа лепше од поховане пилетине. То могу да једем ујутру, у подне, увече, у сред ноћи...

Такође и скуша или пастрмка на жару или тигању.

Једем и црвено месо, немам ништа против.

Poslednja izmena od moderatora:
За мене нема ништа лепше од поховане пилетине. То могу да једем ујутру, у подне, увече, у сред ноћи...

slazem se da je piletina vrlo jestiva i ukusna...mos da je jedes ko smoki i cips...usput...
ja nisam rekao da ne jedem piletinu...piletina je kul. mos' da je izrolujes slaninicom :D..samo...nekako...da me neko pita sta bih jeo - srnetinu, jagnjetinu, svinjetinu, teletinu, pilence ili ribu...moj izbor bi upravo isao navedenim redosledom :)

ok...smorismo shatuna...on covek insistira na sardinicama i tunjevini.

slazem se da je piletina vrlo jestiva i ukusna...mos da je jedes ko smoki i cips...usput...
ja nisam rekao da ne jedem piletinu...piletina je kul. mos' da je izrolujes slaninicom :D..samo...nekako...da me neko pita sta bih jeo - srnetinu, jagnjetinu, svinjetinu, teletinu, pilence ili ribu...moj izbor bi upravo isao navedenim redosledom :)

ok...smorismo shatuna...on covek insistira na sardinicama i tunjevini.

Имам утисак да имаш проблема са тежином. Уносиш сувише страсти у овај разговор. :mrgreen:

Имам утисак да имаш проблема са тежином. Уносиш сувише страсти у овај разговор. :mrgreen:

pa..sad...ja tebe nisam pitao za godine...ti mene nemoj za tezinu :P
mada..odlican sam kako se hranim...onako 'skromno'...stomak imam ali to je jos od sincica ostalo..skapirao sam da je kul kada se mali ugnjezdi, pridrzavas ga jednom rukom a druga ti slobodna...jos par meseci da izguramo i sa cerkicom dok prohoda pa se vracam na pametniju ishranu i sport (trenutno smo u fazi nespavanja ;))

pa..sad...ja tebe nisam pitao za godine...ti mene nemoj za tezinu :P
mada..odlican sam kako se hranim...onako 'skromno'...stomak imam ali to je jos od sincica ostalo..skapirao sam da je kul kada se mali ugnjezdi, pridrzavas ga jednom rukom a druga ti slobodna...jos par meseci da izguramo i sa cerkicom dok prohoda pa se vracam na pametniju ishranu i sport (trenutno smo u fazi nespavanja ;))

Врло је битно да их научиш да једу све што се скува.

Врло је битно да их научиш да једу све што се скува.

naravno :D..pisao sam u svoje ime i o svojim ukusima...jedem ja i biljke...kad moram - da bi klinja video da je to zdravo i da bi jeo ;)
mali je dovoljno porastao da vise nema foliranja pa se i moj jelovnik menja i uskladjuje sa njegovim :( (ok, iskreno, bilo bi mi teze da se samonateram - ovako mi je on dobar motiv).

evo lijepog interijera za sardinarnicu :

konoba-barba-srdela-snack-03.jpg

Srdela (lat. Sardina pilchardus) je morska riba iz porodice haringi (Clupeidae). U Hrvatskoj je još poznata kao sardina, srđela, šardela, a ponegdje kao štijavica ili žir.

Srdela je riba izdužena tijela koje je na bokovima spljošteno. Gornji dio tijela je modrozelenkast, a prema donjem boja prelazi u srebrnastu. Uzduž bokova se proteže modra boja. Na bokovima ima nekoliko crnih mrlja, a na škržnim preklopcima urez nalik na zvijezdu. Tijelo joj je prekriveno povelikim ljuskama. Srdela naraste najviše do 25 cm duljine i 8 dkg težine, dok je prosječna težina oko 3 dkg.

Srdela se može naći u istočnom dijelu Atlantika između Islanda i Senegala. Uobičajena je riba u Sredozemnom moru, pogotovo na zapadu Sredozemlja, Jadranu i Crnom moru.

Pelagijska je riba, što znači da je stalno u pokretu tako da nema stalna boravišta ili dubine na kojima živi. Njena koncetracija u Jadranu je najveća oko zapadne obale Istre, lošinjski arhipelag, istočno od otoka Olib, vanjska strana Dugog otoka, Paklinski otoci, Vis i Palagruža, te južni kraj obale Pelješca i otoci Mljet i Lastovo.

bi isla sardinarnica u srbiji ?

Mislim da bi . Mi imamo mnogo dana posta u toku godine i dosta ljudi ga se pridrzava . U blizini mene su davno otvorene ribarnice tipa lokala gde osim sto mozes kupiti svezu ribu oni je i spremaju i mozes poneti kuci a dosta njih ima i stolove gde mozes to i jesti . Razne vrste spremljenih riba tako da su sardine ono ... za grickanje .
Napraviti samo za jesti a ne i prodaju zive ribe , nije nikakav problem . Mada se to kod nas radi i sa mesarama , uvek imas deo gde ti mogu ispeci na zaru i meso koje kupis spremljeno za rostilj . Negde free negde nesto simbolicno naplate.
Tako i sa ribarnicama

Back