Sarajevo - zbirna tema

Број пописаних становника Сарајева, по мом мишљењу је:

• изненађујуће велики

• нешто већи од очекиваног

• у границама очекивања

• нешто мањи од очекиваног

• изненађујуће мали

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Hm vjerovatno istocno Sarajevo u RS gdje nijednog nebodera nema a kamoli sta drugo...
Uskoro ce biti zavrsena najveca zgrada na Balkanu,a ima mnogo toga sto ostali u regionu nemaju,i ja nikad ne bi za BG tako pricao ako nemam blage veze..

Nista nije isto,kako je nekada bilo,logicno! Ja sam iz Sarajeva i Sarajevo se gradi punom parom. . gradi se i Istocno Sarajevo,trebace mu vise vremena ali ima jako puno novih stambenih zgrada i trznih centara. Papanluka ima na izvoz(sta je tu je)ali grad kao grad, stvarno dolazi sebi. Meni licno najvise smetaju saobracajne guzve, a ostalo je OK. ;)

SA je moj rodni grad i zivio sam u njemu 26 godina. 1998 otis'o privremeno u inostranstvo i nisam se jos vratio. Nema ljepseg, iskrenijeg, otvorenijeg i ............................. grada na kugli. Ovo je za one koji ne znaju sta je SA i sarajevska R A J A .

shojk:
Ja sam iz BG, a sad radim za strance u SA. Stvarno sam super primljen ovde, ljudi su OK. Polako i ovaj grad ce poceti da zivi kao i BG. Mislim da i ovde i u BG/u normalni ljudi nisu optereceni ko kome pripada.

Па примају они шиптаре...ш'а им је и преостало, а друге...па нико нормалан и не иде тамо... :lol:

A prvi post je bio ako se ne varam pjesma EKV.
Eh lijepih li stihova.
A danas se bas nesto prepucavam oko Sarajeva sa nekakvim rasistom.Zar je moguce da ljudi posle svega tako razmisljaju.A i ja se pitam sta mi bi pa reagujem na takve gluposti.
Sve u svemu,Sarajevo je za mnoge bolna i ispricana prica,sta je bilo bilo je...ali ne i za one koji su tamo ostavili nekog svog,zauvijek...
Svako ima neku svoju perspektivu tamosnjih desavanja i onda i sada. Nisam rekla da mi je ucinjena usluga sto sam otjerana odatle pa mi je sad u bijelom svijetu bolje.Sta bi bilo kad bi bilo.....

taca36:
A prvi post je bio ako se ne varam pjesma EKV.
Eh lijepih li stihova.
A danas se bas nesto prepucavam oko Sarajeva sa nekakvim rasistom.Zar je moguce da ljudi posle svega tako razmisljaju.A i ja se pitam sta mi bi pa reagujem na takve gluposti.
Sve u svemu,Sarajevo je za mnoge bolna i ispricana prica,sta je bilo bilo je...ali ne i za one koji su tamo ostavili nekog svog,zauvijek...
Svako ima neku svoju perspektivu tamosnjih desavanja i onda i sada. Nisam rekla da mi je ucinjena usluga sto sam otjerana odatle pa mi je sad u bijelom svijetu bolje.Sta bi bilo kad bi bilo.....

Лепо си рекла...Сарајево је испричана прича за многе протеране оданде и сама је слушам од тих људи...бар оних што су избегли метак ил' чакију :?

Имала сам прилику недавно да упознам и жену која је прошла логор...силовање...мучење и пар њених сапатница и шта рећи...кривци ће свакако бити кажњени, јер правда је спора ал' достижна , али те ране...тај пакао у њиховим душама, ништа не може затрти ни поништити... :cry:

Све у свему...тражили су и добили су на ма какав начин, ал' нек' сами живе у својој изолацији...и нека се хране мржњом према свим Србима , а дефинитивно су задојени истом. :roll:

Dok god ima onakvih likova kao onaj, "rasista", sta li je, do tada je svaka prica na ovu temu unaprijed obezvrijedjena.Ja cu ga u buduce ignorisati a to preporucujem svim normalnim ljudima koji otvore temu "Srbija poturcena..."itd. Moram ovdje da reagujem jer i tamo spomenusmo Sarajevo, pa da nas i ovdje ne nadje .Nadajmo se da ga vise nigdje i nece biti.
Pozdrav svima,odoh na neku drugu temu

Pozdrav svima,
bio sam nedavno u Sarajevu i kuci u Vogosci i nije to vise Sarajevo kao sto je nekada bilo. Ima brate puno raznoraznih dosljaka koji i ono malo gradjana Sarajeva sto su ostali da zive tamo, cini seljacima u ocima stranaca. Tacno mozes setajuci gradom da prepoznas ko je Sarajlija a ko je dosljak. Ima i dosljaka normalnih ljudi koje je muka natjerala da zive u Sa ali ima vise onih koji i ne pomisljaju o mjestu rodjenja i da se vrate kuci nego im je puno ljepse sad nego prije, i onda on naziva mene Cetnikom na ulici itd... Ja se ne stidim toga sta sam, ali sta on dobija s tim?? Papan iz Vukojebine. OPozdrav za svu normalnu raju iz Sa kao i iz Vogosce. Ostalo mi je jos samo da prodam taj stan tamo i ja sam zavrsio sa SA za sva vremena.

Ja sam rodjeni sarajlija , ilidzanac.
Mene dejton nacero od tamo. Sta da kazem, bio sam u SA desetak puta i jedva cekao da se noge ufatim iz njega.

Zaboli me svaki put kada vidim onu papanijadu u Vase Miskina, Titovoj...a na ilidzi...boze sacuvaj, nemores nikog poznatog vidjeti.

Samo one njonjare srebrnacke i sandzacke.

Na ilidzi nikada nije bule bilo, sada se setaju onuda ko da su u teheranu.

Mozda mladje generacije mogu da eto ko borave tamo, ali ja ne.
Previse njesra je bilo u ratu, previse mrtvih, mojih....raje pod zemljom i tako.

Nikada necu zaboraviti onu mrznju u ratu...njihovu i nasu.

Nekada predivan grad, jedini...ali sada imam osecaj da lezi na gomili leseva i moru krvi.
Tako se ja osecam kada odem tamo....jbiga...

Ja sam rodjeni sarajlija , ilidzanac.
Mene dejton nacero od tamo. Sta da kazem, bio sam u SA desetak puta i jedva cekao da se noge ufatim iz njega.

Zaboli me svaki put kada vidim onu papanijadu u Vase Miskina, Titovoj...a na ilidzi...boze sacuvaj, nemores nikog poznatog vidjeti.

Samo one njonjare srebrnacke i sandzacke.

Na ilidzi nikada nije bule bilo, sada se setaju onuda ko da su u teheranu.

Mozda mladje generacije mogu da eto ko borave tamo, ali ja ne.
Previse njesra je bilo u ratu, previse mrtvih, mojih....raje pod zemljom i tako.

Nikada necu zaboraviti onu mrznju u ratu...njihovu i nasu.

Nekada predivan grad, jedini...ali sada imam osecaj da lezi na gomili leseva i moru krvi.
Tako se ja osecam kada odem tamo....jbiga...

U snu ponekad svratim u Sarajevo,lepi grad
Da rakiju pijem sa drustvom pred zoru
Opet se vetar srece javlja,mirisan i mlad
Kotrlja njene sandale bele po Marijin-dvoru

Samo u snu posetim ovu dolinu koja gori
Od uspomena:psi poljubaca reze i grizu
Njene dojke vozi tramvaj i zubori
Niz dve celicne reke,na streljanje u Remizu.

O,Boze,koliko sam pozeleo Sarajevo,trolejbusku zicu
Posutu zvezdama i spetljanu sa mojim venama
Jedne cu nedelje mrtve krenuti na Grbavicu
Da meso davne srece podelim sa hijenama

Samo u snu vidim belu loptu i suncane zastave
Majcin osmeh sa letnje terase:pubertetski dani
Mirise svet uspomena dok bezimo sa nastave
Na stadion Kosevo,kojim se ori:Cigani,Cigani!

O,Boze,koliko sa zamrzeo Sarajevo,lepi grad
Nad kojim se prolecno nebo nesigurno klima
Bolesnik koji siri nepodnosljiv smrad
Govori poslednju zelju:SMRT SRBIMA!

Samo u snu nosim cvece na porodjajnu kliniku
Gde rodjeni su sinovi moji,sarajevske bebe
Mladi ocevi koriste prolecnu mimiku
I rukama ljube zene blede kao amebe

Dan u snu traje sto godina mladosti u plamenu
Ulica seksualnih dodira od kojih krosnje pevaju
Vilsonovo setaliste,njena mrtva glava na mome ramenu
U nekom izmisljenom Sarajevu spokojno zevaju

Nikada necu zaboraviti Sarajevo,zimsku bajku
I njen kraj u krvi martovskih svatova
Rahiticne starce koji psuju srpsku majku
I pevaju kanibalisticke pesme iz proslih ratova

Voleo sam nad grobom roditeljskim belih breza hlad
Sad vidim pticu sa otkinutim ljudskim crevom
Molim te,Boze,da prodjem kroz svaki lepi grad
Samo ne daj ni u snu da prosetam Sarajevom

Mislim da ova divna pjesma dovoljno govori.Zivot nas Srba,rodjenih Sarajlija,koji zivimo u Sarajevu, nije nimalo lak.Otimaju nam NAS grad,ali mi se ne damo!Istocno Sarajevo se gradi,svakim danom je sve ljepse.Trebace vremena,ali polako.

hehe,najjace mi je bilo,putujemo mi za brezu,gradic blizu sarajeva,i sad prolazimo kroz sarajevo,ulazimo u srpsko sarajevo a cale-uh,sad se lakse dise....meni je sarajevo divan grad,nekako ima dusu,a i ljudi su stvarno super,malo mi se ne svidja sto su dzamije na svaka dva metra...sta ce im toliko toga....strasno...

Back