Sarajevo - zbirna tema

Број пописаних становника Сарајева, по мом мишљењу је:

• изненађујуће велики

• нешто већи од очекиваног

• у границама очекивања

• нешто мањи од очекиваног

• изненађујуће мали

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Иначе хамбургери у било ком ресторану брзе хране у америци праве се од ГОВЕДИННЕ.
Због тога се и дебатује свих ових година, не због фарми свиња него фарми крава, не о прехрани којом хране фармери свиње него шта дају кравама...

А шта ли значи ово бургер?
Е то је право питање са којим би се требало позабавити...

"Hamburgeri su ime dobili po njemačkom gradu Hamburgu, gdje je bilo uobičajeno staviti pečenu svinjetinu u klipić, a još jedna teorija govori da su se u Hamburgu komadići mesa slični odrescima u današnjim hamburgerima posluživali zajedno s okruglim pecivima. "

"Hamburgeri su ime dobili po njemačkom gradu Hamburgu, gdje je bilo uobičajeno staviti pečenu svinjetinu u klipić, a još jedna teorija govori da su se u Hamburgu komadići mesa slični odrescima u današnjim hamburgerima posluživali zajedno s okruglim pecivima. "

Аха а Хамбург је добио име по свињском месу одатле ово хам, је л' сам добро схватио?

Molio bih poznavaoce situacije da mi pojasne kakva je sada situacija u Sarajevu. Ja sam u Sarajevu ziveo 1983-e i bilo je super, ali uzimajuci u obzir sta se sve dogadalo kasnije, smatram da ne znam nista o trenutnoj situaciji. Iz Srbije sam, radio sam u Bgd za jednu rusku firmu koja je zatvorila srpsku filijalu i sada bi htela da otvori filijalu u Sarajevu. Mogao bih da dobijem taj posao, pa me iz tog razloga zanima sledece:
-da li se moze slobodno kretatai i govoriti po celoj teritoriji grada
-da li se moze otici svojim autom srb tablica i prelaziti u federaciju
-da li ima granica izmedju istocnog Sarajeva i Sarajeva, koliko je ta podela izrazena
-da li ima problema i otezavajucih faktora ako neko kao ja zeli tamo da posluje
i uopste, sta mislite da li je to dobra ideja ili ne. Da li bih mogao da nesmetano funkcionisem? Da radim i zivim i osecam se spokojno?

Hitno je. Zahvaljujem unapred.

Pa ja sam dosta često poslom u Sarajevu (često znači mesečno bar 5 dana)
Nisam imao nikakvih problema, s tim da se ne eksponiram nigde. Ćutim i gledam svoja posla.
Slobodno se krećem svuda....
Isao sam cesto kolima sa srb tablicama, vodeci racuna da ih uparkiram kad stignem, nisam se preterano svrckao. Mislim da je dobro da su kasko osigurana za svaki slucaj.
Granice nema, podela je jako izrazena... oseca se u vazduhu i vidi se jos na fasadama, posto na vecini kuca postoje rupe od metaka.

Moj savet je da za dobre pare odes i radis.... Tamo je frka za dobar kadar... ja sam intervjuisao mnogo ljudi i postoji problem da se nadje dobar kadar..
Zacepi cenu i idi i radi

Hvala ti puno za informacije, a kakva je situacija sa institucijama, ako im se obracas poslom? Mislim na agencije kao nas APR, zatim ministarstva i slicno ako pripadaju federaciji. Da li si imao takva iskustva i kako je? Da li ti je omoguceno da nesmetano poslujes?

Molio bih poznavaoce situacije da mi pojasne kakva je sada situacija u Sarajevu. Ja sam u Sarajevu ziveo 1983-e i bilo je super, ali uzimajuci u obzir sta se sve dogadalo kasnije, smatram da ne znam nista o trenutnoj situaciji. Iz Srbije sam, radio sam u Bgd za jednu rusku firmu koja je zatvorila srpsku filijalu i sada bi htela da otvori filijalu u Sarajevu. Mogao bih da dobijem taj posao, pa me iz tog razloga zanima sledece:
-da li se moze slobodno kretatai i govoriti po celoj teritoriji grada
-da li se moze otici svojim autom srb tablica i prelaziti u federaciju
-da li ima granica izmedju istocnog Sarajeva i Sarajeva, koliko je ta podela izrazena
-da li ima problema i otezavajucih faktora ako neko kao ja zeli tamo da posluje
i uopste, sta mislite da li je to dobra ideja ili ne. Da li bih mogao da nesmetano funkcionisem? Da radim i zivim i osecam se spokojno?

Hitno je. Zahvaljujem unapred.

Da se ne lažemo da nas vole ne vole nas. Ali ne smiju da prave nikakve probleme niti da ti bilo šta kažu na nacionalnoj osnovi. Veliki je grad i niko te i ne gleda a kamo li šta da pita. Ja sam prošle godine bio u Sarajevu sa majkom koja govori ekavicu,hodali po gradu,vozili se u gradskom prijevozu i niko nam nije pravio probleme. Granice nema. Što se tiče posla ako radiš za rusku firmu neće ti praviti probleme.

Da se ne lažemo da nas vole ne vole nas. Ali ne smiju da prave nikakve probleme niti da ti bilo šta kažu na nacionalnoj osnovi. Veliki je grad i niko te i ne gleda a kamo li šta da pita. Ja sam prošle godine bio u Sarajevu sa majkom koja govori ekavicu,hodali po gradu,vozili se u gradskom prijevozu i niko nam nije pravio probleme. Granice nema. Što se tiče posla ako radiš za rusku firmu neće ti praviti probleme.

Hvala, sad mi je malo lakse. Bivao sam ja na nekim drugim mestima gde nas ne vole, pa nisam imao problema. Ne eksponiram se, ne izazivam nikog i to je formula.

Zar je još uvek na snazi ta glupava asocijacija vezana za Sarajevo a tiče se "najboljih ćevapa"?

Ybt, to me je uvek nerviralo, kad te neko pita odakle si i taman izustiš sav ponosan Iz Sarajeva, kad u sledećem trenutku neko odvali to čuveno pitanje o ćevapima na Čaršiji.
Smor:roll:

Back