ja znam sta sam ovime hteo da kazem, znaju i oni koji prate temu, koji su upuceni u materiju, koji ''znanje'' ne crpe sa raznoraznih hr foruma i hr vikipedije...nemam nameru da tebi crtam svaki put...
inace, jos nesto smo utvrdili
Zanimljivo kako su jedni drugima prihvatljivi

ja mislio da su cetnici saradjivali sa ustasama pa me cudi kako to ustase nisu prelazile u cetnike
to se desava citav rat sa ''hrvatskim antifasistima''...prelaze kako im dune iz redova jednih u redove drugih...pa smo tako videli cak primer prelaska partizana u ustase, iliti formiranje citavih ustaskih jedinica i to 1944. godine od bivsih partizana, kojima je zamisli dosadilo gerilsko ratovanje

zaista da se covek posteno ispovraca na bilo kakav pomen ''hr antifasizma''
Dakle,dokaz o saradnji je uvijek istih 32 ustaše.a gdje su završile hiljade drugih?
Kada pišeš o nekim stvarima morao bi da znadeš pozadinu onoga što pišeš.
Prelazak partizana u ustaše 1944 godine,o tome sam ti već pisao,prošetaj malo po temi.
Više je partizana prešlo u ustaše nego je ustaša prešlo u partizane nakon Titove abolicije, da bi mi ti ovde po deseti puta stavio podatak gdjei mi kao proturječiš.

Smiješan si,ja tvrdim isto.
Za potrebe teme tebi su sve ustaše prešle u partizane ,a već na drugoj stranici iste teme partizani su prelazili u ustaše.
Ti sam sebe nemožeš da shvatiš pa kako da shvatiš drugoga.
Da ti ponovim gradivo,ustaše su vrlo rijetko prelazile partizanima (pojedinačni slučajevi,ova tvoja 32 koja su već na ovoj temi postala legendarna koliko se puta spominju),dok su domobrani su prelazili masovno partizanima,
ustaše su bili dobrovoljci stranačka vojska,domobrani su mobilisani
Period o kojem ti pišeš (prelazak partizana u ustaše) je vrijeme kada partizani "oslobađaju" teritoriju (zapadnu Hercegovinu) gdje je hrvatsko stanovništvo masovno uz NDH.
Komunisti mobilišu te Hrvate (jer partizani više nisu dobrovoljačka vojska),šalju ih u prve redove i oni samo čekaju priliku dezertirati iz te komunističke vojske.Zato s razlogom pišem o više partizana koji prelaze nakon abolicije na stranu NDH nego obrnuto.
U to vrijeme je vrlo rijedak prelazaka srpskoga partizana u četnike.
Nakon oslobođenja Beograda Tito je proglasio opštu amnestiju četničkoga pokreta.Oni četnici što su prihvatili aboliciju kao i gradska inteligencija koja je redom protiv komunista je trpana u prve redove da gine u srenskom frontu.Ti Srbi silom prilika u komunističkoj vojsci nisu imali gdje da prebjegnu.
ps,početi ću da ti naplaćujem školovanje