Сарадња комуниста са усташама и Немцима

Dobro, bio je marsovac koji je glumio Staljinovu podrepnu mušicu! :zcepanje:
Čudno? :zcepanje:Pa to je tema! Bravar, Nedić, Pavelić..... Predsednici/poglavari marionetskih OKUPIRANIH država u službi okupatorima!

Pavelićeva država bila je okuparorska , Pavelić je bio okupator , okupirao je srpske teritorije kao BiH, Boka , Vojna Krajina, Srem ... on je u rangu Hitlera , a ne Nedića

Aleksanrova Kraljevina Jugoslavija je bila preteca SFRJ. Prvi projekat stvaranje vestacke jugoslovenske nacije, koja bi se pravila tako sto bi se zatirala bogata srpska kultura i istorija, zapoceta je pod njim. Aleksandar je posle Prvog svetskog rata moogao da bira da li da pravi Srbiju u novim granicama, ali se iz nekog razloga odlucio za Jugoslaviju. Verujem da su namere bile dobre, ali posledice su katastrofalne.

I dok je Aleksandar mogao da bira da li ce Srbiju ili SFRJ, posle Drugog svetskog rata nas niko nije pitao zelimo li da budemo komunisticka ili kapitalisticka zemlja. Staljin, Cercil i Ruzvelt su tako odlucili i tako je na kraju i bilo. Isto kao sto je odluceno da Grcka i pored veoma jakog komunistickog pokreta otpora, bude kapitalisticka zemlja. Imali su Grci gradjanski rat odmah posle Drugog svetskog rata, mi smo, kao SFRJ to na pocetku podrzavali njihove partizane, dok nam SSSR nije rekao, odnosno naredio da prestanemo. Jednostavno, tako je odluceno od strane velikih.

U prevodu, prvi put smo se pitali za nesto izabrali smo pogresno. Drugi put nas niko nista nije pitao.

Ta država nije nastavila da postoji zbog Kralja Aleksandra, već zbog interesa drugih sila ... dakle Kralj Aleksandara nije naterao Čerčila da obnovi Jugoslaviju

Svo zlo koje je ta država donela , donela je sa JBT na čelu i kroatokomunističkim kadrovima, kojima su podilazili srpsko jugoslovenski komunsiti

Ma to ti kazem lepo otvoris temu o titu i cvrkuces stalno o njemu prosto tema i postoji da bi pricao o titu i tako relaksiras drjge teme naforumu od pricanja o titu . Treba da javis i drugim monarhistima da je otvorena tema o titu . Odziv ce ti biti stoprocentan ja ne znam dali je do danas pretekao neki komunista ali tu cete se vi monarhisti okupiti i biti ujedinjeni u naporima da se pljuje.po crvenom titu inace ste oko malo cega jedinstveni. Ako vec ne mozete da budete jedinstveni oko toga kako bi monarhija trebalo da izgleda eto prilike da se oko tita ujedinite . Kad vec ne mozete da navedete neke razloge zbog kojih bi srbima bilo bolje.pod kraljem sa lakocom cete da kritikujete sistem koji se vec davno urusio i kojeg niko vise ne brani koji ustvari u srbiji niko vise i ne spominje osim naravno vas koji se zalazete za monarhiju

Tema koju je on otvorio je pokušaj izvitoperenja istorijskih činjenica , a Tito koji je te činjenice kreirao je samo objekat ...

Za Srbiju je to najlakše dokazati! Koliko je Srba iz Srbije bilo među bravarevim banditima kada su se uz dogovor i DOZVOLU Staljina dovukli u Srbiju oktobra 1944-e, a da bi Bravar, kao Staljinova podrepna mušica nastavio sa boljševizacijom Srbije! Staljin je znao da će to Bravar dobro obaviti pa nije ni ostavio vojsku na Balkanu! :super:
A ako ćeš te bravareve bandite tretirati kao građane Monarhije, onda su JASNO bili i protivdržavni i teroristički elementi jer su došli sa idejom i planom RUŠENJA Monarhije i ustavno pravno društveno političko ekonomskog uređenja iste! :super: :super:

Ne znam, moj deda je bio partizam,prvoborac (od prvog dana ustanka). To nije postao zato sto je bio komunista zeljan vlasti vec zato sto su bugari upadali u sela na jugu Srbije gde su i njegovo selo spalili. Sva sreca narod preziveo jer je bio u zbegu. On kao momak od svojih 20 godina koji je cuvao ovce, trazio je prvu vojsku koja se borila protiv okupatora. Naisli partizani, pridruzio im se i gotovo. Imao borbe i protiv Nemaca i protiv Italijana i protiv Cetnika i ustasa. Ranjen jednom u nogu. Moja baba je u partizane otisla 1942. godine kao mlada devojka. Sel joj je spaljeno, trii brata u partizanima. Svi se prikljucili zato sto su to bile prva vojska koja je prosla kroz njihovo selo i regrutovalo ljude za borbu protiv okupatora. Babina dva rodjena brata su u tom ratu poginula.

Da li ja treba da se njih stidim. Mogli su, kao dobar deo stanovnistva, da budu kuci, da se kriju i cekaju slobodu. A ja danas da tresem kofe gov.ana po njima. Niko od njih nije bio ideoloski komunista, bili seljaci i baba i deda. Prosli do svoje 20 i neke godine jada vise nego neki za tri zivota. Danas treba da ih smatram okupatorima, da prosto zalim sto su proterali okupatore.

A pri tom, o cetnickom pokretu imam jako lepo misljenje. Iako je bilo delova pokreta koji su saradjivali sa okupatorom, cetnicki pokret je generalno antifasisticki. A kako se uveriti u to, pa jednostavno uporedite ga sa ustasama i tu nema znaka jednakosti. Ustase su posle rata bezale i skrivale se u raznim dzunglama i vukoje.binama po juznoj Americi i Austraili. Cetnici su bez problema emigrirali direktno u zemlje pobednice (SAD, Velika Britanija, Kanada), pod punim imenom i prezimenom i ratnom prosloscu. Cetnici nakon Drugog svetskog rata su bili tretirani kao saradnici okupatora samo iz ideoloskog razloga i samo od strane novouspostavljene vlasti, ali ne i od drugih ucesniica Drugog svetskog rata.

I druge zemlje su imale po dva pokreta otpora, jedan komunisticki i drugi da kazemo regularni. I Francuska i Grcka, cak je i Italija, kao zemlja osovine, imala jak partizanski otpor (oni su i streljali Musolinija). I svi oni su dozivljavali slicnu sudbinu kao cetnici u Srbiji. Veliki broj grckih komunista je bezao upravo u Srbiju iz Grcke. I drugde su zatirani. Takva je sudbina gubitnika.

A ne bismo smeli ovakav poremecen pogled da imamo na taj deo nase istorije. Malo je zemalja u Drugom svetskom ratu imialo otpor kakav smo mii imali. I Ravna gora i Uzicka republika su neke od retkih slobodnih teritorija u okupiranoj Evropi. Pa da vidite Dance, Belgijance, oni su imali neke kur-ceve strajkove i oni snimaju epske filmove o tome kako su se suprotstavljali. Mi imamo dva pokreta otpora i trudimo se da sto vise oblatiimo jedne ili druge, u zavisnosti koju ideologiju podrzavamo. Oni nesrecni hrvati se hvataju za one licke brigade i partizanske odrede sastavljene od Srba i pokusavaju da ih predstave kao sopstvene pookrete otpora, ne bi li se odmakli od ustastva, da ih vise ne gledaju ka zemlju koja je pomagala hitlera, a mi se tako lako odricemo nasih pokreta otpora jer se ideoloski ne slazemo sa njima.

Ne znam, moj deda je bio partizam,prvoborac (od prvog dana ustanka). To nije postao zato sto je bio komunista zeljan vlasti vec zato sto su bugari upadali u sela na jugu Srbije gde su i njegovo selo spalili. Sva sreca narod preziveo jer je bio u zbegu. On kao momak od svojih 20 godina koji je cuvao ovce, trazio je prvu vojsku koja se borila protiv okupatora. Naisli partizani, pridruzio im se i gotovo. Imao borbe i protiv Nemaca i protiv Italijana i protiv Cetnika i ustasa. Ranjen jednom u nogu. Moja baba je u partizane otisla 1942. godine kao mlada devojka. Sel joj je spaljeno, trii brata u partizanima. Svi se prikljucili zato sto su to bile prva vojska koja je prosla kroz njihovo selo i regrutovalo ljude za borbu protiv okupatora. Babina dva rodjena brata su u tom ratu poginula.

Da li ja treba da se njih stidim. Mogli su, kao dobar deo stanovnistva, da budu kuci, da se kriju i cekaju slobodu. A ja danas da tresem kofe gov.ana po njima. Niko od njih nije bio ideoloski komunista, bili seljaci i baba i deda. Prosli do svoje 20 i neke godine jada vise nego neki za tri zivota. Danas treba da ih smatram okupatorima, da prosto zalim sto su proterali okupatore.

A pri tom, o cetnickom pokretu imam jako lepo misljenje. Iako je bilo delova pokreta koji su saradjivali sa okupatorom, cetnicki pokret je generalno antifasisticki. A kako se uveriti u to, pa jednostavno uporedite ga sa ustasama i tu nema znaka jednakosti. Ustase su posle rata bezale i skrivale se u raznim dzunglama i vukoje.binama po juznoj Americi i Austraili. Cetnici su bez problema emigrirali direktno u zemlje pobednice (SAD, Velika Britanija, Kanada), pod punim imenom i prezimenom i ratnom prosloscu. Cetnici nakon Drugog svetskog rata su bili tretirani kao saradnici okupatora samo iz ideoloskog razloga i samo od strane novouspostavljene vlasti, ali ne i od drugih ucesniica Drugog svetskog rata.

I druge zemlje su imale po dva pokreta otpora, jedan komunisticki i drugi da kazemo regularni. I Francuska i Grcka, cak je i Italija, kao zemlja osovine, imala jak partizanski otpor (oni su i streljali Musolinija). I svi oni su dozivljavali slicnu sudbinu kao cetnici u Srbiji. Veliki broj grckih komunista je bezao upravo u Srbiju iz Grcke. I drugde su zatirani. Takva je sudbina gubitnika.

A ne bismo smeli ovakav poremecen pogled da imamo na taj deo nase istorije. Malo je zemalja u Drugom svetskom ratu imialo otpor kakav smo mii imali. I Ravna gora i Uzicka republika su neke od retkih slobodnih teritorija u okupiranoj Evropi. Pa da vidite Dance, Belgijance, oni su imali neke kur-ceve strajkove i oni snimaju epske filmove o tome kako su se suprotstavljali. Mi imamo dva pokreta otpora i trudimo se da sto vise oblatiimo jedne ili druge, u zavisnosti koju ideologiju podrzavamo. Oni nesrecni hrvati se hvataju za one licke brigade i partizanske odrede sastavljene od Srba i pokusavaju da ih predstave kao sopstvene pookrete otpora, ne bi li se odmakli od ustastva, da ih vise ne gledaju ka zemlju koja je pomagala hitlera, a mi se tako lako odricemo nasih pokreta otpora jer se ideoloski ne slazemo sa njima.
Ne treba da se stidis svojih predako koji su u vremenima kad su kraljevi bezali imali smelosti da uzmu pusku i da stanu okupatoru na crtu . Svojih predaka treba da se stide oni ciji su preci bezali saradjivali i pomagali okupatoru!!!

Teritorija koju je kontrolisao Pavelić nazivala se nezavisna država, sa svojim granicama , sudstvom, zakonima ... za logor Staro Sajmište Nemci su tražili dozvolu od te države , Nemci su bili kao posledica raspada Kraljevine Jugoslavije koju su oni porazili .... Srbija se vodila kao okupirana teritorija , gde je Nedić bio izvršilac, a ne kreator

Pavelić je bio kreator .
Edukuj se malo! Ovo piše wiki za Mačeka:" Odbio je mogućnost proglašenja hrvatske samostalnosti pod njemačkom zaštitom.[6] Poslije Mačekovog odbijanja njemačke ponude, njemački emisari Malletke i Veesenmayer okreću se domovinskoj ustaškoj skupini oko Slavka Kvaternika...-"

Znači, Maček je bio PRVI na Hitlerovoj listi za vođu marionetske NDH, a Pavelić je kasnije odabran i imenovan za poglavnika!

Pavelićeva država bila je okuparorska , Pavelić je bio okupator , okupirao je srpske teritorije kao BiH, Boka , Vojna Krajina, Srem ... on je u rangu Hitlera , a ne Nedića
Sada još napiši i da je Pavelić prodao neke delove Hrvatske Talijanima! :zcepanje: :zcepanje:
Zar nisu okupatori samo POTVRDILI granice Banovine Hrvatske uz 'male' korekcije? Ne misliš valjda da su pitali Pavelića, okupatora i kreatora? :zcepanje:

Tema koju je on otvorio je pokušaj izvitoperenja istorijskih činjenica , a Tito koji je te činjenice kreirao je samo objekat ...
?? Jel' nam Bravar, koji je imao Staljina za mentora uveo kapitalizam, ili Staljinov boljševizam? Nećeš mi valjda tvrditi da Bravar NIJE bio Staljinova podrepna mušica nego kreator, kao što tvrdiš za Pavelića?

Naravno da ne, mi ovde ne raspravljamo o životima malih ljudi , koji su upotrebljeni

Sada još napiši i da je Pavelić prodao neke delove Hrvatske Talijanima! :zcepanje: :zcepanje:
Zar nisu okupatori samo POTVRDILI granice Banovine Hrvatske uz 'male' korekcije? Ne misliš valjda da su pitali Pavelića, okupatora i kreatora? :zcepanje:

Znači ti si ovde ndh2 agent

NDH je formirana od ostataka Kraljevine Jugoslavije , baš kao i NDH2 1991... hoćeš reći da je sdaašnja hrvatska opet nemačka okupaciona zona?

A Bravarevo NE Staljinu je najbolji dokaz da su Bravar i ona ergela plemenitih komunističkih kljusina bili u SLUŽBI strane velesile, znači, saradnici okupatora i kvislinzi! Sve se do tada radilo po boljševičkim pravilima i zakonima! :klap::klap::klap:

Preko 90% bravarevih sledbenika su BILI SRBI..
....Bravar je ziveo i radio u Beogradu..., Na sletovima u cast rodjenja bravara su ucestvovali HILJADE Srba koji su bili odusevljeni njime...

A cetnika tada nije moglo naci ni ispod kamena....(Toliko o cetnickoj hrabrosti)

A da ne brkamo časnu borbu ljudi sa onim šta se događalo nakon WW2?

Znači ti si ovde ndh2 agent

NDH je formirana od ostataka Kraljevine Jugoslavije , baš kao i NDH2 1991... hoćeš reći da je sdaašnja hrvatska opet nemačka okupaciona zona?
Rekao bih da je NDH po mnogim pitanjima bila samostalnija od današnje RH! Pavelić je od Hitlera prepisao samo neke zakone, a ovi danas su prepisali gotovo SVE zakone! :zcepanje: :zcepanje:

Rekao bih da je NDH po mnogim pitanjima bila samostalnija od današnje RH! Pavelić je od Hitlera prepisao samo neke zakone, a ovi danas su prepisali gotovo SVE zakone! :zcepanje: :zcepanje:

Daklen Pavelić je bio nezavisan ... a sa naše srpske tačke bio je okupator naših teritorija

Nekako se izgubila ta odrednica ... on je bio okupator velikog dela našeg etničkog prostora ,a ne Hitler .

Preko 90% bravarevih sledbenika su BILI SRBI......Bravar je ziveo i radio u Beogradu..., Na sletovima u cast rodjenja bravara su ucestvovali HILJADE Srba koji su bili odusevljeni njime...
A cetnika tada nije moglo naci ni ispod kamena....(Toliko o cetnickoj hrabrosti)
Koliko je SRBA iz SRBIJE bilo među bravarevim banditima oktobra 1944-e?
Ne znam gde su bili četnici koji nisu pobegli na zapad? Da pitaš bravareve krvoloke kuda su pobacali smaknute četnike kao Dražu i ostale?

Daklen Pavelić je bio nezavisan ... a sa naše srpske tačke bio je okupator naših teritorija

Nekako se izgubila ta odrednica ... on je bio okupator velikog dela našeg etničkog prostora ,a ne Hitler .

Ne pratiš? Pavelić je rezervni igrač sa klupe. Hitler je planirao za vođu postaviti MAČEKA, SUPOTPISNIKA sporazuma Cvetković - Maček!

Koliko je SRBA iz SRBIJE bilo među bravarevim banditima oktobra 1944-e?
Ne znam gde su bili četnici koji nisu pobegli na zapad? Da pitaš bravareve krvoloke kuda su pobacali smaknute četnike kao Dražu i ostale?
Koliko Srba? Minimalno 70% svih Bravarevih boraca su bili Srbi. Iz Srbije ih je bio veci deo. Iz Vojvodine svi Srbi su bili uz Bravara...

Preko 90% bravarevih sledbenika su BILI SRBI......Bravar je ziveo i radio u Beogradu..., Na sletovima u cast rodjenja bravara su ucestvovali HILJADE Srba koji su bili odusevljeni njime...

Ali ga zato danas u srbiji vise niko i ne pamti spominju ga samo ostaci od ostataka monarhista ali to je manje od 0.5% mislim ne spominju ga ni svi monarhisti ( valjda) tad bi bilo 0.5%

Koliko Srba? Minimalno 70% svih Bravarevih boraca su bili Srbi. Iz Srbije ih je bio veci deo. Iz Vojvodine svi Srbi su bili uz Bravara...
A ja ti tvrdim da, ako je i tako bilo, kod barem DVA miliona Srba je brzo SPLASNULO to oduševljenje nakon što je proveo svoje( boljševičke) zakone po pitanju raznih imovinskih reformi!

Ne pratiš? Pavelić je rezervni igrač sa klupe. Hitler je planirao za vođu postaviti MAČEKA, SUPOTPISNIKA sporazuma Cvetković - Maček!

Pavelić je samo simbol ...isto kao što su i za Tuđmana imali rezervu, ili je i on utrčao na teren sa klupe

Dakle NDH je bila država koja je okupirala srpske teritorije , shodno tome ko god je bio na vlasti bio je okupator , isto kao naci Nemačka i Hitler

BiH bi trebala pokrenuti pitanje ratne odštete od Hrvatske, baš kao i Srbija

Back