Saradnja četnika sa okupatorima i kvislinzima

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
А пуч од 27.марта 1941.године био легалан чин?..То нису урадили разбојници по налогу једне стране обавештајне службе?..

А кад помињете борбе равногораца и комуниста: па, што је Дража њих наоружавао у Ужицу 1941.године?..
Наоружао комунисте до зуба а онда, као, борио се против њих...:roll:

А пуч од 27.марта 1941.године био легалан чин?..То нису урадили разбојници по налогу једне стране обавештајне службе?..

А кад помињете борбе равногораца и комуниста: па, што је Дража њих наоружавао у Ужицу 1941.године?..
Наоружао комунисте до зуба а онда, као, борио се против њих...:roll:

Пећанчевци су пустили комунисте у Ужице.

Како мислиш "пустили комунисте"?..Ваљда изгубили? ..А ко је са комунистима делио муницију и остало наоружање из ужичке фабрике оружја?..

Не, сазван је сабор грађана и 2 човека којима су синови били у партизанима су убедили грађане да се ,,не пролива братска крв'' и четници војводе Ђекића су напустили Ужице...

Не, сазван је сабор грађана и 2 човека којима су синови били у партизанима су убедили грађане да се ,,не пролива братска крв'' и четници војводе Ђекића су напустили Ужице...
То су неки попови из СПЦ утицали на народ да не уђе у борбу против комуниста. Чињеница је да су, пре комунистичке окупације, у Ужицу били и Дражини и Пећанчеви четници. Народ се није одазвао на мобилизацију.
Шта се десило након заплене фабрике оружја, са ким су комунисти делили наоружање?..Са ким се Дража састајао у Столицама, и у још неким местима Западне Србије?..Па, са србождером Титом, наравно!..

Cetnici su bili, prema nemackim podacima, POTPUNO BEZNACAJNA vojna sila koja je ISKLJUCIVO napadala i ubijala SRBE (islamiste i levicare).

NIKADA se nisu borili ni protiv ustasa, a jos manje protiv Nemaca i drugih okupatora.

Sada ih ponovo guraju ENGLEZI, preko svojih SPIUNA U SRBIJI, kako bi napravili veliki razdor medju Srbima.

Providna igra, koju samo jako naivni ne razumeju.

Cetnici su bili, prema nemackim podacima, POTPUNO BEZNACAJNA vojna sila koja je ISKLJUCIVO napadala i ubijala SRBE (islamiste i levicare).

NIKADA se nisu borili ni protiv ustasa, a jos manje protiv Nemaca i drugih okupatora.

Sada ih ponovo guraju ENGLEZI, preko svojih SPIUNA U SRBIJI, kako bi napravili veliki razdor medju Srbima.

Ако и партизански историчари признају неке борбе против четника и усташа, и ако у Зборнику немачких докумената, објављеном 1976. цитирају нека документа која говоре о сукобима четника и Немаца, не може неко ко не зна ни историју оних чији је присталица, а камоли противничку да се из идеолошког убеђења прави најпаметнији и каже ,,он то никада нису јер ја тако кажем. '' А поготово је још срамота када маторог човека клинац као ја мора да учи историју, и то управо оних чији је тај човек присталица.

Između koga se odigrala bitka na Lijevče polju?
Četnici su protiv Švaba obustavili borbe onog trenutka kad je naređeno da se strelja 100 srba za jednog mrtvog švabu a 50 za ranjenog,odlučeno je da se čeka povoljniji trenutak za borbu,čak je vojvoda Kosta Pećanac je raspustio dio svojih jedinica .

Između koga se odigrala bitka na Lijevče polju?
Četnici su protiv Švaba obustavili borbe onog trenutka kad je naređeno da se strelja 100 srba za jednog mrtvog švabu a 50 za ranjenog,odlučeno je da se čeka povoljniji trenutak za borbu,čak je vojvoda Kosta Pećanac je raspustio dio svojih jedinica .

Па нису обуставили борбе, рецимо чак и после те наредбе на Краљеву је пало чак 4 четничка команданта(комунисти признају 2), него су после децембра 1941. прешли на герилски начин борбе...

Па нису обуставили борбе, рецимо чак и после те наредбе на Краљеву је пало чак 4 четничка команданта(комунисти признају 2), него су после децембра 1941. прешли на герилски начин борбе...

Znam,prešli su na diverzije i sabotaže,ali nisu izvodili opsežnije akcije na to sam mislio.

Znam,prešli su na diverzije i sabotaže,ali nisu izvodili opsežnije akcije na to sam mislio.

:hahaha:

DOGOVORITE SE da li su se borili ili nisu....Jedan kaze da su prestali da se bore, a drugi da nisu...

I ja kazem da nisu. NASTAVILI SU DA KOLJU SRBE!

Jesu li ili nisu?

:hahaha:

DOGOVORITE SE da li su se borili ili nisu....Jedan kaze da su prestali da se bore, a drugi da nisu...

I ja kazem da nisu. NASTAVILI SU DA KOLJU SRBE!

Jesu li ili nisu?

Нисам ли ти поставио домаћи задатак да почнеш да читаш бар историју оних чији си присталица?
Ако хоћеш да тролујеш ту је пдф Политика, за препуцавање су ту приватне поруке, а ово је пдф Историја.

Нисам ли ти поставио домаћи задатак да почнеш да читаш бар историју оних чији си присталица?
Ако хоћеш да тролујеш ту је пдф Политика, за препуцавање су ту приватне поруке, а ово је пдф Историја.

Ja citam SVE istorije....:bye:

I treba da shvatis da nije trolovanje ono misljenje koje se ne slaze sa tvojim.

Trolovanje je nesto drugo.

Uvek vam je nedostajalo DEMOKRATSKOG SLUHA.

Narocito kada ste U SLOBODNOM PADU..

Ja citam SVE istorije....
th_bye.gif

Твоје понашање доказује да ниси прочитао ничију историју и да благе везе немаш ни шта пишу они чији си присталица, већ да си долазиш на пдф историја како би се постарао да се теме закључавају. Да си прочитао бар једну књигу, барем од комунистичких историчара не би лупао глупости као рецимо да четници никада нису имли ниједну борбу против Немаца и усташа када неке од њих чак и комунисти признају. Тачка.

Твоје понашање доказује да ниси прочитао ничију историју и да благе везе немаш ни шта пишу они чији си присталица, већ да си долазиш на пдф историја како би се постарао да се теме закључавају. Да си прочитао бар једну књигу, барем од комунистичких историчара не би лупао глупости као рецимо да четници никада нису имли ниједну борбу против Немаца и усташа када неке од њих чак и комунисти признају. Тачка.

Ja znam sta je meni pricao moj otac koji je bio u pokretu otpora od pocetka do kraja rata 1941-1945. i koji je od Srbobrana u Backoj stigao do Trsta goneci CETNIKE, ustase i Nemce zajedno sa slavnom Crvenom armijom.

I ja samo NJEMU VERUJEM jer on me jedini u zivotu nikada nije lagao.

hehehhe, Blajbi, lepo sto si naglasio ko su mu bili glavni neprijatelji - CETNICI...ne ustase, ne Nemci...''pokret otpora'' :lol:

partizani su bili revolucionarni pokret, (hrvatska) vojska zabranjene politicke partije koja koristi okupaciju svoje zemlje da dodje na vlast...i tu se svaka prica zavrsava...to sto su mnogi Srbi u partizanima bili zavarani, a potom indoktrinirani je druga stvar...

hehehhe, Blajbi, lepo sto si naglasio ko su mu bili glavni neprijatelji - CETNICI...ne ustase, ne Nemci...''pokret otpora'' :lol:

partizani su bili revolucionarni pokret, (hrvatska) vojska zabranjene politicke partije koja koristi okupaciju svoje zemlje da dodje na vlast...i tu se svaka prica zavrsava...to sto su mnogi Srbi u partizanima bili zavarani, a potom indoktrinirani je druga stvar...

Kakva "hrvatska vojska" su bili partizani???:eek:

Pa u partizanima nije bilo ni 3% Hrvata, SVE su bili SRBI!

Partizani su se JEDINI borili protiv okupatora i DOMACIH IZDAJNIKA! :evil:

Vi, cetnici, ste se JEDINO I SAMO borili PROTIV SRBA jednako kao i ustase!

Nas patriotski vojvoda djuic sa Pavelicevom propusnicom dolazi u Sloveniju
pavelicdjuicpropusnica.jpg

I to sve u interesu svekolikog srpstva.Dobro je sto je i Pavelic Srbin, pa pomaze

I onda nas vojvoda u Sloveniji postaje clan SS, sve u duhu cetnickog antifasizma
djuicussupage1.jpg

djuicussupage2.jpg

Prilozi

• Pavelic Djuic propusnica.jpg
    Pavelic Djuic propusnica.jpg
    35,6 KB · Pregleda: 2
  • Djuic u SS-u_Page_2.jpg
    Djuic u SS-u_Page_2.jpg
    13,2 KB · Pregleda: 1
  • Djuic u SS-u_Page_1.jpg
    Djuic u SS-u_Page_1.jpg
    18,8 KB · Pregleda: 3
Poslednja izmena:
Ништа ту нема чудно, то је пред крај рата када су се сви повлачили према Словенији.
Нажалост, велики број равногораца, љотићеваца и недићеваца је продато од стране Енглеза у руке усташке и многи су побијени. Ако алудираш на сарадњу са непријатељима: па, онда нико није имун на то.
Сви су сарађивали са окупатором и са непријатељима, неки све време а неки у појединим моментима, само је питање разлога и мотива.

На пример, добро се зна да су комунисти сарађивали са нацистима до 22.јуна 1941.године и да су потказивали Гестапоу све родољубе као наводне "противнике договора Рибентроп-Молотов" и многи су у том периоду били убијани.
Комунисти су до 22.јуна правили разне саботаже, позивали на дезертерство, итд. Тада им нису нацисти сметали.
Али, кад су добили миг из Коминтерне да се ступи у револуционарну борбу - е, онда су глумили ослободиоце. Са усташама су имали исто добру сарадњу. Јасеновац нису хтели намерно да ослободе иако су могли (а најтежи злочини су били баш те 1944. и 1945.године).

Најглупљи су испали, ипак, равногорци. Они су својом почетном борбом против Немаца дали "ветар у леђа" партизанима, односно постали су замајац за комунистичку револуцију (по речима М.Љотића).
Тако су они својом непромишљеношћу уствари помогли комунистима да 1945. године дођу на власт...

Ништа ту нема чудно, то је пред крај рата када су се сви повлачили према Словенији.
Нажалост, велики број равногораца, љотићеваца и недићеваца је продато од стране Енглеза у руке усташке и многи су побијени. Ако алудираш на сарадњу са непријатељима: па, онда нико није имун на то.
Сви су сарађивали са окупатором и са непријатељима, неки све време а неки у појединим моментима, само је питање разлога и мотива.

На пример, добро се зна да су комунисти сарађивали са нацистима до 22.јуна 1941.године и да су потказивали Гестапоу све родољубе као наводне "противнике договора Рибентроп-Молотов" и многи су у том периоду били убијани.
Комунисти су до 22.јуна правили разне саботаже, позивали на дезертерство, итд. Тада им нису нацисти сметали.
Али, кад су добили миг из Коминтерне да се ступи у револуционарну борбу - е, онда су глумили ослободиоце. Са усташама су имали исто добру сарадњу. Јасеновац нису хтели намерно да ослободе иако су могли (а најтежи злочини су били баш те 1944. и 1945.године).

Најглупљи су испали, ипак, равногорци. Они су својом почетном борбом против Немаца дали "ветар у леђа" партизанима, односно постали су замајац за комунистичку револуцију (по речима М.Љотића).
Тако су они својом непромишљеношћу уствари помогли комунистима да 1945. године дођу на власт...

Komunisti nikada nisu saradjivali sa fasistima.

N I K A D A, ni 1941.

Veciona njih su bili spanski borci.

Komunisti nikada nisu saradjivali sa fasistima.

Објасни ми, зашто у српским крајевима Немци уништавају партизане, а у хрватским их трпе? Какав је то фенмен да Загребачки и Славонски корпус никада нису имали ниједну већу акцију против Немаца, а да са друге стране Немци против та два корпуса од 20 000 људи, који се налазе на врло повољном теренз, не предузимају апсолутно ништа?

Објасни ми, зашто у српским крајевима Немци уништавају партизане, а у хрватским их трпе? Какав је то фенмен да Загребачки и Славонски корпус никада нису имали ниједну већу акцију против Немаца, а да са друге стране Немци против та два корпуса од 20 000 људи, који се налазе на врло повољном теренз, не предузимају апсолутно ништа?

Na CELOJ teritoriji Nemci su se JEDNAKO borili protiv partizana koje su smatrali za neprijatelje.

Cetnike su smatrali za saveznike i sa njima se uopste nisu kacili.

Ta mislis li ti dete da bi Rusi saradjivali sa partizanima da su oni bili nemacki saveznici?

Malo morgen, progonili bi ih prilikom dolaska isto kao cenike i ustase.

Совјетима није било важно ко са ким сарађује већ само да победе у њиховој револуционарној борби.
Совјети су и пре 22.јуна 1941.године добро знали да је Хитлер нациста па им то није сметало да имају пакт са њим.
Они нису бирали средства да остваре своје циљеве.
То нема везе са "ослобођењем" већ само са наметањем комунистичке идеологије.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back