Šapić odvodi tri odbornice DS

vracaracc

Buduća legenda
Poruka
38.315
Šapić odvodi tri odbornice DS
Izvor: Politika, Tanjug

Beograd -- Mira Basta, Ljiljana Jovčić i Marija Leković napustiće odborničku grupu DS u skupštini Beograda i preći će kod Aleksandra Šapića, piše Politika.Mira Basta, Ljiljana Jovčić i Marija Leković, koje su u martu izabrane u gradsku skupštinu na listi koalicije oko Demokratske stranke, napustiće odborničku grupu demokrata i podržaće Udruženje građana "Za naš grad" Aleksandra Šapića, koji je napustio DS, piše Politika.

Politika u današnjem izdanju navodi da će tako koalicija oko DS-a, jedina lista u gradskom parlamentu koja nije deo vladajuće većine - imati 19 od ukupno 110 odbornika.

Ukoliko bi se odbornicama pridružio bar još jedan od kolega, gradski parlament bi mogao da dobije novu odborničku grupu za čije formiranje je, kako je rekao predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević, potrebno najmanje četvoro odbornika koji o formiranju zasebne grupe samo treba da na prvoj narednoj sednici obaveste rukovodstvo i saziv prestoničkog parlamenta, dodaje Politika.

Moguće je da će zvaničnu potvrdu ovih informacija objaviti Šapić na sutrašnjoj konferenciji za novinare.

Basta je do jula bila predsednica sindikata GSP ispred Udruženih sindikata Srbije "Sloga", koji su podržali DS na martovskim izborima, navodi Politika. Jovčić, gradska sekretarka za socijalnu zaštitu za vreme gradonačelnika Dragana Đilasa, nedavno je imenovana za Šapićevu pomoćnicu u opštini Novi Beograd.

List podseća da je Leković bila za vreme vlasti DS-a u Beogradu pomoćnica tadašnjeg demokratskog predsednika opštine Zvezdara Milana Popovića, a u junu je podnela ostavku na sve stranačke funkcije u DS.


http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2014&mm=11&dd=18&nav_category=11&nav_id=925160
 
vsp090.jpg
 

Back
Top