Saobraćajna kazna koju necu platiti

• Začetnik teme Začetnik teme Holy1
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Dobar dan.

Dobio sam kaznu za saobraćajni prekšaj u junu mesecu. Odem u sup i ostavim podatke i svoj broj telefona. Kažu mi u supu da ću kaznu dobiti u roku od 5 do 8 dana i da moram da je preuzmem lično. Ja im se požalim na moje ružno iskustvo sa institucijom Pošte Srbije. Prođe 5-6 dana ja odem do pošte da pitam da li imaju neku kaznu za mene. Kažu mi da ne brinem i da se saobraćajna kazna mora isporučiti licno tj. kurir mora da vam je preda lično. I ja dolazio jos 2 puta čisto da proverim u postu, međutim nije bilo ničega. Prođe od tad 4-5 meseci. Ja jutros otvaram sanduče i pogledam papirić za kaznu koji je unutra! Piše da su pokusali drugi put da mi uruče 10. oktobra! I da sad moram da platim ceo iznos kazne...

Ko koga tu zajebava? Niti me je ko zvao! Plus, proslo je par meseci a ne 5 do 8 dana... Naravno da necu da platim, a prosao mi je rok za zalbu. Sta da radim? Da li je neko imao ovakvo iskustvo?

Mo
cuti i plati

Debilizam, kao i uvek, ali moj ti je savet da platiš.
Juče je mog kolegu zaustavio radar i dok su se dogovarali drugi pandur je proveravao ličnu kartu i ustanovili su da je za njim pokrenuta poternica zbog kazne od pre tipa godinu, dve, isto zbog brze vožnje i bilo je ili privođenje ili odmah da se uplati kazna, tako da zbog sitnih kazni ne treba doživljavati ni neprijatnost, a kamoli poternicu, privođenje, vraćanje sa granica, itd

Nemoj ko ih iebe
@Holy1 Sve je prosto, samo vidiš šta piše Đole i znaš da treba sve uraditi suprotno. :mrgreen:

Naime ako ne platiš, doći će ti izvršitelji (i poslaće izvršno rešenje na firmu ako si zaposlen) da ti skinu od plate sve koliko je kazna plus njihovu globu koja je prilično velika.

Znači plati što pre to što piše u kazni da platiš, a da se žališ možeš obaška (vidi sa nekim advokatom, ali mislim da ti se uopšte ne isplati).

Inače imaš opciju da vidiš da li imaš kaznu u registru neplaćenih kazni. (guglaj)

Back