Saobraćaj, zakoni, propisi ...

• Začetnik teme Začetnik teme Caka-king
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Naravno da možeš! Sud je obavezan da ti u pozivu dostavi primerak Zahteva za pokretanje prekršajnog postupka. Ako to ne učine, onda poziv nije uredan i ne moraš da se odazoveš. Jedno od temeljnih prava jeste pravo da znaš šta ti se stavlja na teret, i povreda toga prava jeste jako ozbiljna i nedopustiva.

savet: ne odazivaj se, a ako budeš imao problema, pozovi se na ovo što sam ti napisao.

Sve zavisi sta je on potpisao da je primio... :cool: Naknadna pamet tu nema uticaja ako je potpisao...:thumbdown:

Mnogo si naivan za nekog ko nije zaustavljen tri godine... :super: Cega se bojis? :hahaha: Odlaganje bez konsultacije sa adv ti nece pomoci zato pamet u glavu.:whistling:
Нисам заустављен 3 године у ПАНЧЕВУ. А далеко било да ме три године нису заустављали :lol: Имам ја солидан стаж за те три године :mrgreen:
Sve zavisi sta je on potpisao da je primio... :cool: Naknadna pamet tu nema uticaja ako je potpisao...:thumbdown:
Наравно да нисам потписао... па то је практично признавање прекршаја. ;)

Нисам заустављен 3 године у ПАНЧЕВУ. А далеко било да ме три године нису заустављали :lol: Имам ја солидан стаж за те три године :mrgreen:

Наравно да нисам потписао... па то је практично признавање прекршаја. ;)

E to je vec druga situacija, mada u svakom slucaju, imas opciju da izbegavas dok ne zastari, ili drugu da odes i vidis sta si uradio, odnosno sta imaju, mozda su i oni pogresili... :per:, ova druga je mnogo bolja po tvoje vreme i zdravlje-manje stresna... :bye:

1. Potpisivanje povratnice prilikom dostave poziva nema veze sa priznavanjem prekrsaja, vec je iskljucivo dokaz o urednom prijemu poziva.

2. Potpisivanje zapisnika o kontroli ucesnika u saobracaju nema veze sa priznanjem prekrsaja, vec time iskljucivo potvrdjujes da je policajac izvrsio kontrolu na nacin koji je opisan u zapisniku.

1. Potpisivanje povratnice prilikom dostave poziva nema veze sa priznavanjem prekrsaja, vec je iskljucivo dokaz o urednom prijemu poziva.

2. Potpisivanje zapisnika o kontroli ucesnika u saobracaju nema veze sa priznanjem prekrsaja, vec time iskljucivo potvrdjujes da je policajac izvrsio kontrolu na nacin koji je opisan u zapisniku.

Pod 2. to znaci PRIZNANJE da je policajac pravilno napisao zapisnik tako da je on upravu i da se ti sa time slazes , tako da je to PRIZNANJE a sudija te zove da das svoju odbranu jer nisi platio na licu mesta ili ta kazna ne moze da se plati na licu mesta,a ti si vec potpisao np. da si vozio 50km vise nego dovoljeno, tako da tu vise nama laganja potpisao si, priznao si.
Znaci NIKADA se ne potpisuje ako neces da platis ili mislis da se izvuces bez placanja ili sto manje kazne.

од које године су опел и фолксваген почели са еуро три моторима?е,да, и за тојоту ме интересује.унапред хвала
imas automobile sa euro 3 motorima od pre 2001 godine ali ti to ne znaci nista kada kod nas mozes da uvezes samo one registrovane od 1.1.2001 godine,za sve ostale iako imaju euro 3,odbijaju na carini pa vracaj auto nazad u nemacku...

Zato sto ne trazis dobro - zove se Shuanghuan Sceo, ali guglic prihvata i samo sceo ;)

Hvala Superbird!!!
PS ako znas gde da nadjem'stranicu' sa podacima o 'modalitetu sacinjavanja cena automobila u Srbiji'. Jednom sam je 'imao' ali sam je izgubio (pri promeni firefox-a>nove updates).Ima tamo i sve-mnogo vise o autima no na bilo kom drugom mestu.
Veliki:bye:............C Baby.....................:think:

Poslednja izmena:
Carina na uvoz automobila ostaje 20%

Carina na uvoz automobila ostaje 20% i u narednoj 2009. godini.

Ukoliko u januaru naredne godine pokušate da ocarinite vozilo, ustanovićete da je carina ostala ista, odnosno da ćete morati da platite harač od 20,5% na novo ili polovno vozilo. Carina mora da radi na osnovu onoga što piše u službenom glasniku, a redakcija Mojauto nezvanično zaznaje da se carina na uvoz automobila neće smanjivati tokom 2009. godine, jer budžet Srbije ne može da se napuni ni sa postojećim carinskim stopama a kamoli sa onim nižim, koji su neki ministri najavljivali.

Ostaje nepoznato da li će Vlada Srbije na neki način obeštetiti uvoznike automobila, i na koji način će reagovati kupci automobila. Tržište polovnjaka je u decembru bilo gotovo zamrznuto, jer su svi rešili da sačekaju januar, i famozno snižavanje carina. Dileri koji prodaju nove automobile su morali da prodaju svoje modele po nabavnoj ceni, a neki su morali da prazne lagere i po nižim cenama od nabavne, računajući da će zaraditi na tim automobilima kroz servis, i prodajom rezervnih delova.

Cela ova priča se na završava sa ovim. Naime, da biste se bavili uvozom automobila morate da imate neki dugoročni plan, morate da na vreme naručite automobile, rezervne delove za servis, morate da odvojite novac za marketing, oglašavanje i da predvidite okvirno koliko će se automobila prodavati u kom kvartalu. Sve to je nužno učiniti kako kupci u Srbiji ne bi previše čekali na svoje automobile, jer "redovi" odbijaju kupce, a to nikako nije dobro za biznis.

To nije dobro ni za državu, jer vozači kupovinom automobila, kupuju i Srbiji pola automobila, drugim rečima, umesto da kupci vozila u Srbiji prvi put posle pada berlinskog zida kupe automobil po sličnoj ceni kao i svi ostali u Evropi, moraće opet da finansiraju penzije, koje su realno daleko veće od onoga što može da izdrži naša privreda, koja će naredne godine zbog finansijske krize biti u najgoroj situaciji posle sankcija iz 1993. godine.

Sve to ne obećava dobru prodaju automobila 2009. godine, već će mnoge dilere automobila baciti u minus, odnosno negativno poslovanje, i već sada treba pripremiti plan za preživljavanje. Dileri koji prodaju nove automobile će biti još više pogođeni, jer su im 50% prodaje činili veliki koncerni, banke, ali i javna preduzeća, koja će zbog štednje u 2009. godini morati da preskoče kupovinu luksuznih limuzina za direktore.

Mnogi ovlašćeni uvoznici planiraju veću prodaju automobila u narednoj godini, što je apsolutno nerealno, čak i da se nekim čudom smanji carina na uvoz automobila na 10%.

""MojAuto""

Сад треба блокирати Београд аутомобилима на 20 дана и само га блокирати не тражити НИШТА само да се блокира... а после тога тољагом по глави једног по једног све редом и на ченгеле... какав је ово начин :evil:

OsBatine-1.gif

***** ih u usta pogana,dabogda sve pare potrosili na lekove.

Hteo bih da postavim jedno pitanje u vezi sa propisima parkiranja.

Naime, upravo danas mi je pauk odneo auto i platio sam 6000 da bih ga uzeo natrag.

Auto sam bio parkirao u jednosmernoj ulici sa leve strane na trotoaru. Postoji sa te leve strane znak o zabranjenom zaustavljanju i parkiranju, ali ne stoji ono "i na trotoaru"...

Sa te strane je osnovna škola, ali sam ja auto ostavio na 20 metara udaljenosti od školske ograde (dakle, nisam parkirao baš ispred škole). Kad sam se posle sat vremena vratio auta nije bilo, pa sam pozvao SUP Niš i saznao šta se desilo.

Po odlasku na depo (valjda se tako zove), objasnili su mi da je auto preuzet po osnovu nekog zakona koji je vezan za ometanje drugih u saobraćaju (neki opšti zakon).

Pošto sam im rekao da tu parkiranje nije bilo zabranjeno, objasnili su mi da se nedavno direktor te obližnje škole žalio da se na tom trotoaru parkira mnogo automobila, pa su počeli da ih dižu po osnovu te žalbe (kako sam ja razumeo).

Pitao sam ih zašto ne stoji znak da je zabranjeno parkiranje. Odgovor je bio da mi kola nisu digli zbog zabranjenog parkiranja, već zbog toga što sam ih tako parkirao da to "ometa druge (misli se na đake) u saobraćaju". Takođe, objasniše mi da se auto ne diže samo zbog zabranjenog parkiranja...

Ipak, mene interesuje:

Da li kod ovakvih slučajeva oni ipak moraju da postave odgovarajući znak, pa tek onda da sprovode ovakve korake ili su i bez postojećeg znaka imali osnova da mi oteraju auto i naplate kaznu?

P.S. Rekli su mi i da slobodno mogu u toj ulici da parkiram na trotoaru sa desne strane, ali ne i sa leve... Jasno mi je to ometanje drugih, ali zar ne treba da stoji znak, kako bih ja znao da tu druge ometam... Inače, tu sam parkirao kola godinama i ništa nije bilo... Ovo je, izgleda nastupilo po žalbi direktora škole... Samo mi nije jasno zašto nisu stavili znak, kad je već tako...

Прво то ''годинама паркирам'' је потпуно маргинално и нерелевантно... то што неко паркира не неком месту годинама не значи да је то одувек било исправно већ да ето, није било спровођења закона у том смислу ;)

Што се конкретне ситуације тиче наравно да је општим одредбама забрањено паркирање на тротоару уколико након паркирања не остане 1,5м слободног простора за пешаке што ће рећи да би тротоар требало да буде широк више од 3 метра. То што је знак стављен са леве стране и што су ти дигли ауто је сасвим ок чак и без додатне табле ''и на тротоару'' јер се та додатна табла ставља само у овом гореописаном случају, тј. када је тротоар шири од 3 метра ;) Е сад, ако је са десне стране тротоар шири од 3 метра тј ако након паркирања може да остане 1,5 метар слободног простора за пешаке то је онда ок, али ако није онда су ти они то рекли онако ''другарски'' и сутра ти га могу дићи и одатле. ;)

Из целе приче могу само да претпоставим да је директор много јахао по инспекцијама па да ови ту дижу кола зато што ето морају, а не зато што постоји стварна потреба за тим тј. полиција ''има разумевања за грађане који се ту паркирају, али ипак мора да поступи по нарађењу тј. по жалби грађана''. Све у свему... ценим да је правни оквир испуњен и да немаш неког доброг основа за контратужбу ;)

Прво то ''годинама паркирам'' је потпуно маргинално и нерелевантно... то што неко паркира не неком месту годинама не значи да је то одувек било исправно већ да ето, није било спровођења закона у том смислу ;)

Што се конкретне ситуације тиче наравно да је општим одредбама забрањено паркирање на тротоару уколико након паркирања не остане 1,5м слободног простора за пешаке што ће рећи да би тротоар требало да буде широк више од 3 метра. То што је знак стављен са леве стране и што су ти дигли ауто је сасвим ок чак и без додатне табле ''и на тротоару'' јер се та додатна табла ставља само у овом гореописаном случају, тј. када је тротоар шири од 3 метра ;) Е сад, ако је са десне стране тротоар шири од 3 метра тј ако након паркирања може да остане 1,5 метар слободног простора за пешаке то је онда ок, али ако није онда су ти они то рекли онако ''другарски'' и сутра ти га могу дићи и одатле. ;)

Из целе приче могу само да претпоставим да је директор много јахао по инспекцијама па да ови ту дижу кола зато што ето морају, а не зато што постоји стварна потреба за тим тј. полиција ''има разумевања за грађане који се ту паркирају, али ипак мора да поступи по нарађењу тј. по жалби грађана''. Све у свему... ценим да је правни оквир испуњен и да немаш неког доброг основа за контратужбу ;)

Hvala puno na objašnjenju. Više neću da zalazim u tu ulicu, to je sigurno. z;)
Ovo za 1.5 metara nisam imao pojma da sada... Očigledno, jako je korisno i ekonomično to znati...

Back