Saobraćaj, zakoni, propisi ...

• Začetnik teme Začetnik teme Caka-king
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Тај део се односи на старије аутомобиле који су имали сијалице оне величине као што су нпр за мигавце, али отприлике дупло мањи напон па су светлеле слабије од свог максимума, а када се притисне кочница оне се појачају тј засветле својим максимумом... ;)
Razumem te šta hoćeš. U svakom slučaju će taj tvoj drugar morati da kupi treće stop svetlo.
To prastaro rešenje stop svetla će biti izuzetno nepogodno kada bude moralo da se vozi i danju sa upaljenim svetlima.

Интересује мог другара следећа ствар, а пошто ја нисам сигуран интересује и мене :)

"Који су тачно прописи за задњу сигнализацију, тачно ме интересује што се тиче позиције и штоп светла?

Знам да морају да буду рапоређени симетрично /* нек неко исправи ако није*/

а питање, јел при кочењу може само позициона светла да се појачају или мора и нова да се укључе?"
Koliko ja znam, ne moraju nova da se ukljuce, dosta starijih automobila ima istu sijalicu (dvozilnu) za poziciju i stop svetlo.

Тај део се односи на старије аутомобиле који су имали сијалице оне величине као што су нпр за мигавце, али отприлике дупло мањи напон па су светлеле слабије од свог максимума, а када се притисне кочница оне се појачају тј засветле својим максимумом... ;)
Ne postoji tako nesto !

To je sijalica sa dva vlakna od 5W/21W !

wagonIcon.gif

Poslednja izmena:
95% gradjana u Srbiji koji voze na srpskim tablicama (naravno) trebaju da ispadnu budale ?

pa mislim da sve crnogorce registrovane pre otcepljenja crne gore treba preregistrovati.

jer tada smo bili jedna drzava . idiotizam je ikrsenje ljudskih prava ne dozvoliti preregistraciju.

to bi bilo isto kao u americi da kupis auto na california table i california se otcepi i sad tebi vlast ne da da preregistrujes auto na kentucky :lol:

mislim ne znam sta vi imate od toga da ti ljudi ne mogu da preregistruju auta.

95% gradjana u Srbiji koji voze na srpskim tablicama (naravno) trebaju da ispadnu budale ?
Pa to i hoću da kažem.
Znam pouzdano da masa tih CG vozila je registrovana iz godine u godinu bez odlaska na tehnički dole, već su radjene raznorazne mutljavine sa papirima. I sad, puj-pike, ne važi ništa, oni dobili na mutno duplo jeftinija kola, a mi ostali budale?
Ispravka za sijalice - 5W / 21W. Na Yugu imaš takve.

Pa to i hoću da kažem.
Znam pouzdano da masa tih CG vozila je registrovana iz godine u godinu bez odlaska na tehnički dole, već su radjene raznorazne mutljavine sa papirima. I sad, puj-pike, ne važi ništa, oni dobili na mutno duplo jeftinija kola, a mi ostali budale?

nisu duplo jeftinija nego nekih mozda 10%tak posto jeftinija jer mislim da je jedino carina niza u CG i da je nekih 12% ....

Pa to i hoću da kažem.

Apsolutno tacno

i za sijalice takodje 5W/21W - pardon ...

Back