Saobraćaj, zakoni, propisi ...

• Začetnik teme Začetnik teme Caka-king
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ovaj zakon koji treba da se usvoji,pandur sme samo u prekrsaju da te zaustavi,ako me zaustavi nism napravio trekrsaj jel mogu da ga tuzim.To znaci da deca i bilo ko moze da vozi ako zna.

Mislim da nije baš tako naivno... Onda bi mogao da prevoziš rasklopljenu haubicu kolima, ako ti ne viri cev, nisi sumnjiv i ne može date zaustavi... Kontam, da će smeti da zaustavljaju, al pod nekom osnovom, ne iz hira... ;)
Just wait and see...

Не видим ништа лоше у томе. У Аустрији те ни не заустављају него ти приђу кад сам станеш. Значи чак и ако направиш прекршај они те не заустављају него чекају место где ћеш сам стати да ти приђу и пишу казну... тако је бар мом старом било кад је имао прекорачење брзине и неплаћену вињету за путарину...

na islandu zaustavljaju ali iz pokreta ,znaci ne stoje sa strane i cekaju.obicno imaju uredjaje u vozilu i ako napravis prekrsaj snime te i onda preticu i zaustave.jedino nocu znaju da cekaju i kontrolisu alkohol . a postoje i fotoaparati kraj drumova sa mogucnosti snimanja ako prekoracis brzinu na tom terenu.onda lepo dobijes kuci cestitku sa slikom.samo bi te aparate brzo kod nas maznuli jer stoje u kutijama na otvorenim drumovima.

e ovako
prepuštam pametnijima od mene za ove stvari da mi pomognu.
želim da saznam potrebne papire za uvoz i preregistraciju automobila iz Nemačke i cenu ukupnu stavku po stavku (porez, carina, gorivo blabla)

ali ako nije problem onako najtarzanskije jer ne baratam baš tim terminima.

pritom napominjem da imam pasoš jedne jake EU države, tako da ću sam dovesti auto i tu otpadaju troškovi za prevoz, privremene table itd.

hvala puno

Треба ти купопродајни уговор који обично прави нека агенција, затим са тим идеш у пореску управу и плаћаш 2,5% пореза од уговорене цене ако је реална, или ако није онда ти пореска управа задаје каталошку вредност и плаћаш 2,5% на то. Затим идеш у СУП у коме је ауто регистрован да га одјавиш и вратиш таблице, а затим идеш у СУП у који га пријављујеш по нове таблице и саобраћајну. У зависности од општине негде ћеш морати да платиш неке таксе на име ''новог возила - загађивача у граду''. Наравно преко свега овога иде још и регистрација ако је истекла ;)

a ulazne taxe,a izlazne taxe,a malo pandure da podmazes na granici da ne bi cekao ceo dan,a carina, a gorivo ili usluga prevoza nekome,a parking na carini , a spediterske usluge,a probne tablice,a tehnicki pregled.....ajde lepo objasnite coveku, jos ce da pomisli da ce sve zavrsiti za 1 dan i 100e troska he he he he heh

Царе ако је ауто на наше табле значи да су те ''улазне и излазне таксе'' (шта год оне биле) већ плаћене као и царина, као и чекање цео дан и паркинг на царини итд... Одговорно тврдим да се уз мало среће и мало труда може обавити све ово за један дан па макар се ауто одјављивао у Суботици, а регистровао у Нишу ;)

Ја сам одоговарао на пост Black Hawk Down, а твој пост искрено речено ми је промакао....

Као прво, ако имаш ЕУ пасош не видим поенту пререгистрације, али авај...

Углавном се своди на исто. Тамо мораш да га одјавиш и направиш купопродајни уговор. Пробне таблице мораш свакако узимати јер га мораш праркирати на царинском паркингу ОДЈАВЉЕНОГ што значи да мораш да вратиш таблице које буде имао. Евентуално можеш да га довезеш, па да пошаљеш таблице назад па да чекаш да ти стигне одјава па тек онда да га возиш на царину. Затим кад платиш царину која износи 20% од каталошке вредности возила и ПДВ 18% (на каталошку вредност + царина) узимаш наше пробне или га региструјеш у свом СУПу и доносиш наше табле, качиш и возиш ;) Наравно, на све ово иде и регистрација ;)

Da li ste za to da se pokrene kampanja da se u nasu zemlju uvedu oznake za sveze vozace kao sto se to radi u inostranstvu u toku prvih sest meseci nakon izdavanja dozvole?

Па то је предвиђено новим Законом и то не на 6 месеци већ на две године ;)

Што се тиче контраефекта, то се врло лако дешава тако што напеналиш онога ко не поштује ту ознаку, а лично сматрам да не би било много таквих. ;)

Back