Sanda Raskovic se kandiduje za predsednika DSSa

http://www.alo.rs/vesti/politika/sanda-raskovic-ivic-se-kandiduje-za-predsednika-dss/67348

. . .

Po meni ovo bi bilo odlicno resenje. Prvo zena je, drugo ima harizmu, trece nije od onih likova kao sto su Aligrudic, Nikitovic itd. i ono najbitnije odlucna je. Uvek je to bila. Svakom moze da se nadje mana, ali da bi se opozicija i ovde mislim na SRS, DSS i Dveri konacno priblizili jedni drugima potrebna je zenska ruka.
:tick:
Одличан избор. Жена има и име и презиме.
Одлично!
Паметна, образована, одмерена, из добре породице.
Mislim da je ona jedini pravi izbor za DSS.Bolji nemaju.
Pametna žena u svakom slučaju.

Extra je ona riba bila,a i dalje je dobra.
А то је сад најбитније?

Pa nije najbitnije, ali je dobra riba :lol:

Rašković Ivić najavljuje kandidaturu na izborima za predsednika DSS: Suverenistički front nam je neophodan. Kovačević i Popović mogući saveznici
UKOLIKO postanem predsednik DSS, zalagaću se za brzo formiranje nacionalnog suverenističkog bloka u Srbiji.
To je izjavila za „Novosti“ Sanda Rašković Ivić, koja u razgovoru za „Novosti“ najavljuje svoju kandidaturu za lidera DSS, na stranačkim izborima 4. oktobra.

* Koga biste sve pozvali u blok ako pobedite?

- Pored stranaka kojima je na srcu država Srbija, želeli bismo kao stožerna stranka da okupimo javne ličnosti, udruženja, intelektualce, profesore univerziteta, akademike. Sve koji se ističu u odbrani suvereniteta Srbije.

* Dajte nam neka imena...

- Pa evo, pomenuću akademika Kostu Čavoškog, profesora Mila Lompara, Đorđa Vukadinovića, novinare Željka Cvijanovića i Miroslava Lazanskog... Mogla bih nabrojati još nekoliko stotina dičnih imena.

* A novo savezništvo sa Sinišom Kovačevićem i Nenadom Popovićem koji su napustili DSS i najavljuju svoje stranke?

- Zašto da ne. Ne smemo da se ponašamo kao ostavljena ljutita žena. Cilj mi je da se što više čestitih ljudi ili vrati u DSS ili da sarađujemo. Insistiraću na idejama koje nas spajaju, a ne na onome što nas razdvaja.

* Moguće je znači i tešnje savezništvo sa Dverima?

- Naravno. Ne odbacujem unapred čak ni neke iz vlasti kojima je država na srcu i koji ne bi žrtvovali Srbiju zarad destruktivnog i neizvesnog puta u Evropsku uniju.

* U kojoj meri biste vodili politiku kontinuiteta sa Koštunicom?

- Ostaće naša temeljna politika evroskepticizma i antinatovstva. Borićemo se za očuvanje teritorijalnog suvereniteta Srbije, a protiv briselskih sporazuma. Bićemo suprotstavljeni povampirenju ustava iz 1974. koji predlaže DS... Smatram da ideja neutralnosti koju smo promovisali i zastupali, treba da evoluira u ideju suverenizma.

* Šta biste još promenili?

- Kao novinu, predložiću suverenistički blok i promene u unutrašnjoj organizaciji stranke. Zalagaću se, na primer, da se u budućnosti ide ka neposrednim izborima u DSS na svim nivoima, da odbori dobiju veću autonomiju i da članovi glavnog odbora učestvuju aktivno u donošenju važnih stranačkih odluka. Osnovali bismo stranački odbor za saradnju sa Rusijom.

* Kao lider evroskeptika, bili biste srpska Marin le Pen?

- Svakako da to poređenje shvatam kao kompliment. Činjenica je da je u Srbiji oko pedeset odsto građana evroskeptično, a sastav parlamenta ne oslikava to realno stanje.

IMAM ŠANSE PROTIV ALIGRUDIĆA

* KADA ćete ozvaničiti kandidaturu za lidera DSS?

- Potrebno je pre toga da me za tu funkciju predloži i podrži bar 15 opštinskih odbora.

* Imate li šanse protiv Aligrudića?

- Mislim da imam dobre šanse. Generalno, ne sekiram se za rezultate jer je ceo DSS jedna kuća i jedna porodica. Ko ne bude izabran za predsednika, ne sme i neće biti gubitnik.
http://www.novosti.rs/vesti/naslovn...5-Sanda-Raskovic-Ivic-Okupicu-nacionalni-blok

Мени се свиђа буквално све што је рекла у овој изјави. Како неко може да очекује да некако помири дубоко унутар себе завађену Србију, ако се они којима је Србија заиста на срцу свађају и деле? Нека нам Санда да парадигму решавања ствари у својој кући (странци), па ће онда много лакше да се постигне резултат и на државном нивоу. Потенцијали су заиста велики, али није било никога до сада ко је могао да их искористи. Ја сам за.

Njen otac je imao veoma konstruktivan odnos prema vlastima u Zagrebu i njegove ideje u vezu srpsko-hrvatskih odnosa su tekle u pravom smeru.

On bi mozda i izbegao rat.

Zasto su ljudi glasali za neke majmune koji su dizali balvane i krali Modiljanijeve slike, nikad mi nece biti jasno.

Jovan Rašković ja bio definitivno normalniji lik od kasnijeg rukovodstva RSK... ali odakle tebi da je on "imao veoma konstruktivan odnos prema vlastima u Zagrebu"? Jesi čitao njegovu knjigu Ukleta zemlja? On je mrzio ustaše iz dna duše... btw on je podržavao tzv. balvan revoluciju...

Kad jedno zensko odobri ovakvu izjavu, na stranu sto je netacna i spam, onda je to dokaz koliko moze biti "dno" da podilazi ovakvom recniku.

@ tema

Ima tema vec, a ova je cela spam zbog ljudi koji su spameri i koji ne znaju sta bi drugo rekli.

Ja sam svoje rekla na temi o njoj (Sandi) sinoc.
Povlačim izjavu... sad ću da izbrišem ovaj seksistički i šovinistički komentar...

Jovan Rašković ja bio definitivno normalniji lik od kasnijeg rukovodstva RSK... ali odakle tebi da je on "imao veoma konstruktivan odnos prema vlastima u Zagrebu"? Jesi čitao njegovu knjigu Ukleta zemlja? On je mrzio ustaše iz dna duše... btw on je podržavao tzv. balvan revoluciju...

Da, ali je znao da povuce rucnu.

Kapiras, u toj prici je bila fora da je lakmus papir psihicke normalnosti bilo pitanje "Da li ste svesni toga da RSK ne moze da bude nezavisna tako kako ste naumili, da ce rat da se zavrsi katastrofalno i da morate da preogovarate?".

Raskovic je na to odgovarao sa "Da", sto znaci da je ipak bio ocuvanog mentalnog stanja, za razliku od naseg formuskog kolege Penixa, na primer.

Ni Marin le Pen nema nikakvu harizmu... ona je u stvari veoma umjerena političarka...

- - - - - - - - - -

Da, ali je znao da povuce rucnu.

Kapiras, u toj prici je bila fora da je lakmus papir psihicke normalnosti bilo pitanje "Da li ste svesni toga da RSK ne moze da bude nezavisna tako kako ste naumili, da ce rat da se zavrsi katastrofalno i da morate da preogovarate?".

Raskovic je na to odgovarao sa "Da", sto znaci da je ipak bio ocuvanog mentalnog stanja, za razliku od naseg formuskog kolege Penixa, na primer.

Ja generalno o doktorima nemam neko lijepo mišljenje... uglavnom su nas vodili neki psihijatri i psiholozi pa smo nahebali k'o žuti...

Neoliberalizam da propagiraju naravno :)

To bi bilo idealno i znacilo bi da je najhrabrija politicka opcija u Srbiji ikada. I naravno, odmah bi dobili moj glas. Zamislite da neko izgovori recenicu "Od sutra, nizi porezi!". To je vrhunac humanosti.

Elem, i pored toga, posto to verovatno nece smeti da urade, neka ih. Ok je da postoje konzervativci.

To bi bilo idealno i znacilo bi da je najhrabrija politicka opcija u Srbiji ikada. I naravno, odmah bi dobili moj glas. Zamislite da neko izgovori recenicu "Od sutra, nizi porezi!". To je vrhunac humanosti.

Elem, i pored toga, posto to verovatno nece smeti da urade, neka ih. Ok je da postoje konzervativci.

Kami, ti i ja moramo neki biznis da pokrenemo... ako nam ništa ne padne na pamet onda stranku da osnujemo... :)

kami je imao nekih budalastih ideja, ali sam to odbio... :)

Kako vodja "srpskog nacionalnog bloka" moze biti zena koja je (dok je bila udana za Hrvata) konstantno osudjivala nacionalisticku politiku koju je vodio njen otac ?
Ona je nacionalistkinja postala tek kad se razvela od muza i kad je dosla u BG,tad je uvidjela da se od nacionalizma moze bolje zivjeti nego baviti se psihijatrijim.
Zar nakon Raskovica u HR i Karadzica u BiH i u Srbiji politicki vodje Srba moraju biti psihijatri ? ;)

To sto je ona slucajno psihijatar, to nema veze. Jedna je od retkih normalnih iz te branse a koji su bili na politickoj sceni.

Za ostalo, ne znam i ne interesuje me. Odavno se znaju njeni stavovi, a za kog je bila udata, to je njena privatna stvar.

Back