san i egzotika

VIRGINIJA

Iskusan
Poruka
6.438
noćas sam jako loše spavala, tako da sam prespavala dobar deo pre podneva a boga mi i popodneva.
imala sam jako čudan san. sanjala sam da sam u vezi sa jednim azijatom kog poznajem. san je bio preeelep, sve je bilo savršeno, ja zaljubljenaaa... budim se i mislim da mi je ostao deo te zaljubljenosti u njega. nismo se čuli od marta, možda aprila.
da li vam se dešava da svoju zaljubljenost iz sna projektujete u javnost?
a druga stvar je da li bi mogli da živite u zemlji majčici srbiji sa nekim japancom, kinezom, indusem ili crncom... npr. da ste baš zaljubljeni u njega i da mu rodite 5 malih melaza koji će ići u osnovnu školu na novom beogradu ili čukaričkoj padini.
mene užasno privlače egzotični tipovi, ali ne znam da li bih mogla da živim u bg u sa jednim jednim od njih. ok da smo u njegovoj zemlji.ovde bi kad tad počela da mi smetaju domundjavanja okoline.

Sjecam se, dok sam isla u osnovnu skolu u BG, 2 sestre-otac Japanac, majka Srpkinja...vise su "povukle" na tu azijatsku genetiku, odnosno crte lica, i gradja...Ne sjecam se da su imale ikakvih problema radi toga, naprotiv bile su dosta omiljene medju drustvom...lijepe, zanimljive...
A meni licno su najljepsi ljudi koji vuku "raznorazne korijene"...taj genetski spoj izrodi najljepse i najbolje karakteristike, i egzotiku u naizgled nespojivom, npr. Crn ten, plavo/zelene oci...A tek bogatstvo od upoznavanja drugacije kulture, obicaja, navika...
E, sad...sto se tice sredine "Brdovitog Balkana", mislim da bi ti manje zamjerali vezu/brak sa osobom druge boje koze, nego sa npr. muslimanom, Hrvatom, Albancem...:think:

A zasto ti obracas paznju na okolinu i na ljude kojima se zivot (ako se to tako i moze nazvati) svodi na ogovaranje,spletkarenje,zabadanje nosa u tudje zivote ?Vazno je da si ti srecna,a sada da li ces biti sa melezom,kinezom ili ces biti sa muslimanom,hrvatom je najmanji problem..Bas sam video jednog meleza nedavno kada sam se vracao iz Bg kuci..Nepristojno je kako su se ljudi ponasali,od pogleda do saputanja..Kao da je pao sa Marsa ..To se desava samo u zemlji Srbiji....

A zasto ti obracas paznju na okolinu i na ljude kojima se zivot (ako se to tako i moze nazvati) svodi na ogovaranje,spletkarenje,zabadanje nosa u tudje zivote ?Vazno je da si ti srecna,a sada da li ces biti sa melezom,kinezom ili ces biti sa muslimanom,hrvatom je najmanji problem..Bas sam video jednog meleza nedavno kada sam se vracao iz Bg kuci..Nepristojno je kako su se ljudi ponasali,od pogleda do saputanja..Kao da je pao sa Marsa ..To se desava samo u zemlji Srbiji....

E, bas radi opisane situacije i postavka ovog pitanja/teme radi "okoline"...Zamisli taj isti melez je npr. necije dijete, i ajde ti objasni nekom extremisti, pripadniku skinhedsa, ili nekom poremecenom clanu drustva, kad krene da ga verbalno i fizicki napada, ugrozava...a toga ima, da se ne lazemo...
"Zivi i pusti druge da zive", teoretski lijepo zvuci, ali u praksi, na ovim prostorima, malo teze...

Pa i tamo u svetu zive ljudi, isto kao i ovde. I imaju razlicita misljenja prema ovoj tematici.
Mozda je kod nas malo veci skandal jer nismo navikli da imamo ljude drugih rasa u okruzenju.

E, bas radi opisane situacije i postavka ovog pitanja/teme radi "okoline"...Zamisli taj isti melez je npr. necije dijete, i ajde ti objasni nekom extremisti, pripadniku skinhedsa, ili nekom poremecenom clanu drustva, kad krene da ga verbalno i fizicki napada, ugrozava...a toga ima, da se ne lazemo...
"Zivi i pusti druge da zive", teoretski lijepo zvuci, ali u praksi, na ovim prostorima, malo teze...

Ovo je postalo masovno u poslednje vreme samo sto se o tome malo prica.. ;)

Jaaaoooo gde me nadje sa ovom temom. :D

Sanjala sam jutros njega
picture.php

Bilo je taaaakkoooo dobro...:rumenko: :)

Inace on je bio polu Azijat ali savrseno se uklapa u ovu temu.
Na pitanje da li bih mogla sebe da zamislim u vezi ne osvrcuci se sta ce drugi da kazu- Mogu.
Kada si zaljubljena uopste ne razmisljas sta ce drugi reci ili da li ce odobravati tvoj izbor...to ovako hladna srca mozes da zamisljas sta bi bilo kad bi bilo

noćas sam jako loše spavala, tako da sam prespavala dobar deo pre podneva a boga mi i popodneva.
imala sam jako čudan san. sanjala sam da sam u vezi sa jednim azijatom kog poznajem. san je bio preeelep, sve je bilo savršeno, ja zaljubljenaaa... budim se i mislim da mi je ostao deo te zaljubljenosti u njega. nismo se čuli od marta, možda aprila.
a druga stvar je da li bi mogli da živite u zemlji majčici srbiji sa nekim japancom, kinezom, indusem ili crncom... npr. da ste baš zaljubljeni u njega i da mu rodite 5 malih melaza koji će ići u osnovnu školu na novom beogradu ili čukaričkoj padini.
mene užasno privlače egzotični tipovi, ali ne znam da li bih mogla da živim u bg u sa jednim jednim od njih. ok da smo u njegovoj zemlji.ovde bi kad tad počela da mi smetaju domundjavanja okoline.

Моја другарица је полуиндонежанка, а ишле смо заједно у основну школу, раних осмдесетих...а тада није било толико ''жутаћа'' на улицама Србије, као данас....па опет није било ништа необично. Нисам приметила да се ико игде домунђавао или нешто слично...:confused:

А ја сам једном била лако заљубљена уз једног Тајланђанина који је био гост овде... Баш је био сладак! :)

Odrasla sam sa crnkinjom(nimalo bledja od cistih crnaca).Otac je crnac,a majka je "nasa".Nikada nisam ni razmisljala o njoj kao drugacijoj,kao i sva deca iz ulice.Niti sam nekada cula neki negativan komentar.

mislim da naša država tek polako počinje da se otvara za strance, posle svih onih ratova i čudesa.
generacije,, i generacije mladih ljudi nije mrdnulo iz ove zemlje i odbacuju sve što je drugačije kao pogrešno, a onda to poistovećuju sa nacionalizmom.
nacionalizam znači voleti svoju zemlju, ali ne i mrzeti i odbacivati sve što je tuđe. već naprotiv treba poštovati, to je jedini dokaz da voliš svoje!

Jaaaoooo gde me nadje sa ovom temom. :D

Sanjala sam jutros njega
picture.php

Bilo je taaaakkoooo dobro...:rumenko: :)

Inace on je bio polu Azijat ali savrseno se uklapa u ovu temu.
Na pitanje da li bih mogla sebe da zamislim u vezi ne osvrcuci se sta ce drugi da kazu- Mogu.Kada si zaljubljena uopste ne razmisljas sta ce drugi reci ili da li ce odobravati tvoj izbor...to ovako hladna srca mozes da zamisljas sta bi bilo kad bi bilo

ne mislim na vezu, nego na decu i brak.

Pa sad bas sa kinezom ili japancom ne znam da li bih mogla, ali zato sa indusom sigurno bih :zper:. Ti kosooki jednostavno nisu moj tip, ali indijci su mi bas po meri. E sad to je moj ukus, a moje misljenje je da sve kombinacije dolaze u obzir kad se ljudi vole. A sto se tice okoline koja te ogovara i podgurkuje se, pa od toga ne mozes da pobegnes, nasi ljudi se podgurkuju i zbog manjih stvari a kamo li zbog muza azijata ili crnca :besna:. Morala bi da naucis da zivis s tim ili da emigriras

1.da li vam se dešava da svoju zaljubljenost iz sna projektujete u javnost?
a druga stvar je 2.da li bi mogli da živite u zemlji majčici srbiji sa nekim japancom, kinezom, indusem ili crncom... npr. da ste baš zaljubljeni u njega i da mu rodite 5 malih melaza koji će ići u osnovnu školu na novom beogradu ili čukaričkoj padini.

1. Samo neke seks snove projektujem na javi... zaljubljenosti mi je dosta...:mrgreen:
2. Nikad me nije privukao mi jedan japanac, kinez, indus ili crnac... čak ni na tv-u... a kad bi morala da biram to bio bio crnac...(nije to što mislite:mrgreen:):whistling:

A, Mali cicak, pa nisi ni ti mutava. Odma' pa crnca :zper:. Da ti ne bi bilo malo mnogo?
Ne mogu da budem nepostena: crnci su super frajeri, ali su malo bez takta. Kod njih je sve na: Do u wonna f**k with me? Al ocigledno da ima mnogo zena kod kojih im to prolazi, verovatno zbog njihove reputacije :zcepanje:

mislim da naša država tek polako počinje da se otvara za strance, posle svih onih ratova i čudesa.
generacije,, i generacije mladih ljudi nije mrdnulo iz ove zemlje i odbacuju sve što je drugačije kao pogrešno, a onda to poistovećuju sa nacionalizmom.
nacionalizam znači voleti svoju zemlju, ali ne i mrzeti i odbacivati sve što je tuđe. već naprotiv treba poštovati, to je jedini dokaz da voliš svoje!

Tacno. Najgore je ta "zatvorenost", da ne kazem ruznije, zatucanost, ne nuzno u okviru granica, vise u glavama pojedinaca- pogledima, stavovima...

I svako sebi svasta da za pravo, a nazalost pravna drzava, postovanje prava, kao i sankcije za krsenje istih, na jako niskim granama...
Prirodno pravo covjeka, pravo na - zivot, slobodu, i privatnu svojinu. Ne zna se koje je vise ugrozeno...
Evo ti jedan spot-mini film , mislim da je koreanski (pjesma je na albanskom)....ali bitan je lik, ovakvog da sretnem uzivo, ne bih skidala pogled kako je lijep ... :rumenka: ...:aha:...:zaljubljena:...

To bi bilo prilično hrabro. Različitosti sve teže prolaze u našoj majčici.

Back