Espanol:
apotekarka:
Nema ljutnje, malo me je to pritiskalo pa eto....izvinjavam se domaćici.
Evo i jednog recepta
Knedle od jabuka
Izrendajte pola kg jabuka i iscedite sok.Izrendane jabuke pomešajte sa 50 gr integralnog brašna i napravite knedle.Stavite uh u ključalu vodu 5 minuta . Izvadite ih i uvaljajte u mlevene lešnike ili badem. Po želji dodajte ječmeni slad ili pekmez bez šećera.
E, ovo je već mnogo bolje! Kad smo već kod jabuka, nekad su mnogo popularne bile "jabuke u šlafroku". Bacam tip da Mira zna o čemu se radi i da recept pada munjozno. Stvar je mrak koja mora da obori i ove makro..... :wink:
Au, pa gde me nadje s jabukama u shlafroku!Evo ja cu reci onako odokativno kako ih pravim, a Mira moze ako ima tacnu meru da je da!
Oljuste se jabuke i sredina se pazljivo sa okruglim nozem predvidjenim za to izvadi.Jabuke se onda iseku na kolutove debljine par mm.Za to vreme spremili smo malo gusce testo sa jajima i mlekom (sastav znaci kao za palacinke, ali gusce) i uzimamo pazljivo one kolutice jabuka sa rupom u sredini i stvljamo u testo. U vrelo ulje spustamo kolut po kolut u tiganj dok ne porumeni.Kad su sa obe strane ispeceni, stavljamo ih u tanjir sa salvetom (da malo upije masnocu, a ne mora), i posipamo obavezno sa kristal secerom (to mu daje posebnu caku) u koji smo dodali kesicu vanilin secera.Espanol, jel ok?
Prijatno!