Šamponeze napravljene - degustacija u toku

Goscica:
apotekarka:
Goscica:
Anonymous:
Eeee ljudi, sta ste vi danas propustiliiiii!!! Degustacija naravno obavljena uz gibu, shamponeze i jos stosta, kod sjajnih domacina Mire i Nese! Ko mi ne veruje nek pita Espanola!!!
Ovo sam bila ja! :lol: :D

To je baš jako lepo.... :D
A mogla si bar danas da ne budes makrobioticar! :lol:
Saglasan! Za onakve šamponeze (uz podlogu od gibe i svetsko a naše) vredi bataliti svu tu makro...... :lol: :wink:

Espanol:
Goscica:
apotekarka:
Goscica:
Anonymous:
Eeee ljudi, sta ste vi danas propustiliiiii!!! Degustacija naravno obavljena uz gibu, shamponeze i jos stosta, kod sjajnih domacina Mire i Nese! Ko mi ne veruje nek pita Espanola!!!
Ovo sam bila ja! :lol: :D

To je baš jako lepo.... :D
A mogla si bar danas da ne budes makrobioticar! :lol:
Saglasan! Za onakve šamponeze (uz podlogu od gibe i svetsko a naše) vredi bataliti svu tu makro...... :lol: :wink:

Na slatko a i svetsko a naše sam najslabija.... :wink: 8)

apotekarka:
Evo stigla sam i da se pomirim i da ručamo u kafani :wink:

Lepo što si se pomirila, nisi trebala ni da se svađaš. Samo ne znam koga to ovde interesuje na kulinarstvu, posebno na ovom topicu šamponeze degustacija u toku.Neke stvari si pobrkala. Prema tome ovde tresni neki dobar recept( ne iz kafane) može i makrobiotički, pa ko voli neka izvoli. I bez ljutnje , molim. :idea:

Nema ljutnje, malo me je to pritiskalo pa eto....izvinjavam se domaćici.
Evo i jednog recepta
Knedle od jabuka
Izrendajte pola kg jabuka i iscedite sok.Izrendane jabuke pomešajte sa 50 gr integralnog brašna i napravite knedle.Stavite uh u ključalu vodu 5 minuta . Izvadite ih i uvaljajte u mlevene lešnike ili badem. Po želji dodajte ječmeni slad ili pekmez bez šećera.

apotekarka:
Evo i jednog recepta
Knedle od jabuka
Izrendajte pola kg jabuka i iscedite sok.Izrendane jabuke pomešajte sa 50 gr integralnog brašna i napravite knedle.Stavite uh u ključalu vodu 5 minuta . Izvadite ih i uvaljajte u mlevene lešnike ili badem. Po želji dodajte ječmeni slad ili pekmez bez šećera.
E, ovo je već mnogo bolje! Kad smo već kod jabuka, nekad su mnogo popularne bile "jabuke u šlafroku". Bacam tip da Mira zna o čemu se radi i da recept pada munjozno. Stvar je mrak koja mora da obori i ove makro..... :wink: :lol:

Espanol:
apotekarka:
Evo i jednog recepta
Knedle od jabuka
E, ovo je već mnogo bolje! Kad smo već kod jabuka, nekad su mnogo popularne bile "jabuke u šlafroku". Bacam tip da Mira zna o čemu se radi i da recept pada munjozno. Stvar je mrak koja mora da obori i ove makro..... :wink: :lol:
Au, pa gde me nadje s jabukama u shlafroku!Evo ja cu reci onako odokativno kako ih pravim, a Mira moze ako ima tacnu meru da je da!
Oljuste se jabuke i sredina se pazljivo sa okruglim nozem predvidjenim za to izvadi.Jabuke se onda iseku na kolutove debljine par mm.Za to vreme spremili smo malo gusce testo sa jajima i mlekom (sastav znaci kao za palacinke, ali gusce) i uzimamo pazljivo one kolutice jabuka sa rupom u sredini i stvljamo u testo. U vrelo ulje spustamo kolut po kolut u tiganj dok ne porumeni.Kad su sa obe strane ispeceni, stavljamo ih u tanjir sa salvetom (da malo upije masnocu, a ne mora), i posipamo obavezno sa kristal secerom (to mu daje posebnu caku) u koji smo dodali kesicu vanilin secera.Espanol, jel ok?
Prijatno!

Goscica:
Espanol:
apotekarka:
Evo i jednog recepta
Knedle od jabuka
Au, pa gde me nadje s jabukama u shlafroku!Evo ja cu reci onako odokativno kako ih pravim, a Mira moze ako ima tacnu meru da je da!
Oljuste se jabuke i sredina se pazljivo sa okruglim nozem predvidjenim za to izvadi.Jabuke se onda iseku na kolutove debljine par mm.Za to vreme spremili smo malo gusce testo sa jajima i mlekom (sastav znaci kao za palacinke, ali gusce) i uzimamo pazljivo one kolutice jabuka sa rupom u sredini i stvljamo u testo. U vrelo ulje spustamo kolut po kolut u tiganj dok ne porumeni.Kad su sa obe strane ispeceni, stavljamo ih u tanjir sa salvetom (da malo upije masnocu, a ne mora), i posipamo obavezno sa kristal secerom (to mu daje posebnu caku) u koji smo dodali kesicu vanilin secera.Espanol, jel ok?
Prijatno!
Čoveče, (pardon Goščice), pa kad degustiramo ovu lepotu? Kako noćas da spavam? :lol:

Goscica:
ma ima da degustiramo!!! :D Nemoj opet nocas da vampirises i da budis mirisima iz kuhinje po kuci! :lol:

Šta imam da stavljam recept kada si sve lepo napisala
Ja ih pravim baš tako jedino ih poprskam sa malo limunovog soka da ne potamne i sa malo cimeta a to je već stvar ukusa, ko voli.
I ja se nadam da neće da "vampiriše".
Odoh sada opet na manastire, kucam večeras sve u "šesnaest"

www mira:
Goscica:
ma ima da degustiramo!!! :D Nemoj opet nocas da vampirises i da budis mirisima iz kuhinje po kuci! :lol:

Ja ih pravim baš tako jedino ih poprskam sa malo limunovog soka da ne potamne i sa malo cimeta a to je već stvar ukusa, ko voli.
Vredna si! Do pisanja! Poz.!

www mira:
Goscica:

Moja žena se već više od dve decenije bavi milenijumskim pitanjem: "Kako upokojiti vamprira?". Pošto još uvek mlatim po tastaturi, odgovor je: "Rešenje još nije izmišljeno". Elem, pošto sam danas rešio da odmorim dušu, živce i ostale organe, išao sam sa drugom Boletom na pecanje. Polomljen, prepečen od sunca i sa 4 kg. babuški, krupnih karaša, bodorki i sl. u čuvarki pristigao spremam se da realizujem pakleni plan. U frižideru mi već treći dan "krčka" ramstek debljine dva prsta, lako ulupan, lako usoljen, premazan senfom, bačen u ulje u kome je lovorov list, biber u zrnu i još neki aditivi. Može da se jede i živ, ali ću ga ipak bacici na el. roštilj spreman na terasi. U Ašanji sam kod privatnika kupio crni domaći hleb, paradajz je da trnu zubi itd. Ne pravim pitanje koliko je sati. Znam pouzdano dve stvari:
1. Moj stari pas će iz najdubljeg sna da se doklacka da mi "pravi društvo".
2. G-đa supruga će ujutro pred polazak na posao da postavi standardno pitanje:"Pa dobro, da li si ti normalan?".
NORMALNO DA NISAM! Ali mnogo mi prija! :lol:

smeh:
Espanol:
smeh:
Pa znas kako... Da je spavao kol'ko treba kad bi stigao sve to da "pokupi", isproba i nauci?!
Nije ni njemu lako... :wink:
Budi sigurna da nije. Evo dok klepam neki tekst razmišljam šta bih u zoru mogao da "gricnem". :lol: :wink:
Ma nisam ni sumnjala! Ali, svi velikani su malo "posebni"! :lol:
He, he, taj podatak ti je malo "bajat". Imaš li nešto novije? :lol:

Back