[Ne_Vazim_Se]
Iskusan
- Poruka
- 5.462
A ti si upucena duso? Hajde mi objasni kako to nije inzenjerski posao? Implementacija sistema kvaliteta u nekoj firmi i koordinacija nekolicine kontrolora kvaliteta nije inzenjerski posao? A sta je onda, popravka motora?![]()
pa to ti je druze, po opisu posla, chist menadzment...

ali opet, ti si inzenjer pa si inzenjer i takav tip posla i tvoje kvalifikacije moraju vishe da se cene.
nash koliku platu imaju fizikalci u jkp-u?
55.000

kolko li cesh ti josh raditi dok ne stignesh do platnog razreda sekacha trave?

idi bre negde gde se tvoj rad, trud i znanje adekvatno placaju, choveche ti si inzenjer i radish za 350 evra, to jednostavno nije u redu.
ja sam se zgranuo kad su mi kao inzenjeru informatike ponudili 350 evra pochetnu... bilo je samo... nek ti mama programira za 350 evra.

e zato burazeru moj ima ko je svestan da mu treba i zna da ceni... npr. drzava Nemachka je 2007. objavila da joj fali pola miliona inzenjera raznih struka, vecinom mashinci, elektrotehnichari i naravno najpozeljniji - informatichari.

studije (regularne tj. bechelor nivo ili master studije) su za ove obrazovne profile na Shtugart uniju besplatne.

posle toga, teshko da neka jacha firma tipa Boscha, Mechke, Porsche-a... moze da te zaobidje.

pochetne plate u principu i nisu neshto velike za njihove uslove (3 soma otprilike) ali nema granice u napredovanju... kroz pozicije i platne razrede.
troshkovi zivota su oko 600-700 evra... 1000 da se nevidjeno bahatish.

pa sad' ti irzachunaj i razmisli kako i shta.