Samoubistvo

Karakter je psihološki sistem koji čine lične osobine i crte čoveka.
Ličnost nastaje od karaktera i temperamenta [sposobnosti, to je više fizički, čini mi se], stvara se jedna čvrsta celina, iako se kroz vreme i godine jako menja, jednom postaje stabilna, sklop moralnih stavova i stavova uopšte kao i određen i specifičan način razmišljanja.

Ja kažem isto kao i ono što si ti postavio. :D

pa kako onda ljudi ne mogu imati karakter i lichnost?

Prvo, ne bukvalno.
Drugo, većina kažem da ne zna ni šta je to, jer im ti stavovi ništa ne znače. A pošto im ne znače, ne zalažu se za njih, ne stoje iza njih i menjaju ih brzinom svetlosti.
A i da ih imaju, bili bi plitki i površni.
Generalizujem, ali je to ono što ja vidim u mojoj okolini...

Najprimarniji je strah od smrti. Zatim slede strahovi od gubitka samokontrole tj ludila pa onda strah od samoce. Tako da samoubistvo nije cin kukavicluka vec hrabrosti. Alkoholicari, narkomani i slicni su kukavice...

Po meni je to čin slobode. Sam odlučuješ kad ćeš umreti. Baš je na prošlom književnom okupljanju jedan lik pisao priču o nekoj babi koju je video na tv-u, na vestima, gde je skočila sa visoke zgrade, ubila se. A imala preko 80 godina :lol: I onda taj lik razmišlja šta je tu babu nateralo to da uradi :) Kul priča, i nazire se upravo to za osećaj slobode.

Po meni je to čin slobode. Sam odlučuješ kad ćeš umreti. Baš je na prošlom književnom okupljanju jedan lik pisao priču o nekoj babi koju je video na tv-u, na vestima, gde je skočila sa visoke zgrade, ubila se. A imala preko 80 godina :lol: I onda taj lik razmišlja šta je tu babu nateralo to da uradi :) Kul priča, i nazire se upravo to za osećaj slobode.

Ja cu se prvi put najozbiljnije sloziti sa Direktom, da li zato sto zelim nesto da opravdam ili iz nekog drugog razloga nebitno, ali se 10000000% slazem s njim ovaj put...

Da li ti nekad dodje da se ubijes?Skocis sa krova ili preseces vene?To jeste greh ali tada resavas sve probleme........ne moras da ucis,da slusas roditelje kako ti seru 24 sata nad glavom o ocenama,ponasanju itd.Jedna bivsa osmakinja iz moje skole je na casu isekla vene zato sto je dobila keca iz biologije,problem je u tome sto su je na vreme odveli u bolnicu pa je prezivela na njenu zalost.....

aaaahahahahah :rotf:

mizerne, pateticne i glupe kukavice se ubijaju cim postane tesko...
ipak, nekim ljudima mogu opravdati samoubistvo. to su posebni slucajevi... i tad to nema nikakve veze sa kukaviclukom.

Pa ja ako ne izvrišim samoubistvo zbog ocena i zbog roditelja koji mi 25h kake zbog istih ja neću izvršavati.
Mislim da l' postoji drugi razlog? :lol:

P.S. Ja se obesio od smeha kad sam pročitao prvi post...

volela bih da umrem tako sto bih se ubila, tipa zapatim neku neizlecivu rakcinu i onda se roknem pistoljem (uvek me je zanimalo kakav je osecaj)
mimo toga verujem da nema ekstrema koji bi me naveo na to ili cu se truditi da ne zapatim takvo stanje
imam kevin primer i prvi razlog zbog kog takvu ideju odagnam u startu je to sto ne mozes pobeci od svesnog ubijanja i najblizih ljudi, to je stravican osecaj
a i mimo svega gledam da sacuvam i nadjem neku lepotu zivota i deo mene veruje da je ima i ovde

Back