Samostalan zivot

Uskoro planiram da pocnem da sam zivim pa bih hteo da znam koliko bi mi otprilike mesecno trebalo novca za tako nesto. Najvise me zanima koliko bi mesecno morao da placam struju,vodu, CG i ostale komunalije ako bih uzeo garsonjeru. Trenutno zivim u kuci u Zemunu sa roditeljima a hteo bih da uzmem stan negde u uzem centru Bg. z:poz:

Sad tek vidim pa ti iz Zemuna...Pa ne zivis na Marsu...Ovo si mogao da pitas i svoje starce,svakog prolaznika na ulici,druga...Bzvze...

Ne treba da razmisljamo o tome zato sto roditelji (u prazno) prete da ce nas izbaciti, nego zbog nas samih...
Sramota da je imas 20 godina, studiras u velikom gradu, a keva i cale ti kupuju markice za prevoz...
Generalno, sto pre samostalnost dodje - to bolje.. uz nju ide i sazrevanje, obaveze, shvatanje ozbiljnosti raznih racuna, poreza, kuvanja za samog sebe...

Dobra strana je sto ne zavisis ni od koga...
Mozes da pravis zurke kad 'oces, da zoves 'na gajbu' koga zelis, dolazis u kasne sate bez ikog da ti drzi pridike, budis se kad ti dune...

Ja iskreno jedva cekam :D

Ne treba da razmisljamo o tome zato sto roditelji (u prazno) prete da ce nas izbaciti, nego zbog nas samih...
Sramota da je imas 20 godina, studiras u velikom gradu, a keva i cale ti kupuju markice za prevoz...
Generalno, sto pre samostalnost dodje - to bolje.. uz nju ide i sazrevanje, obaveze, shvatanje ozbiljnosti raznih racuna, poreza, kuvanja za samog sebe...

Dobra strana je sto ne zavisis ni od koga...
Mozes da pravis zurke kad 'oces, da zoves 'na gajbu' koga zelis, dolazis u kasne sate bez ikog da ti drzi pridike, budis se kad ti dune...

Ja iskreno jedva cekam :D

po cemu je sramota? hajde da rece sramota je covek sa 26+ kodina da živi na tudjem kazanu ili da se klošariš i studiraš do 30e na tudj račun, al u nekom normalnom toku životnom, pa normalno da će da te otškoluju ako si normalan. slazem se da je bolje sto pre osamostaljivanje al kolko njih i ko sa svojih 20 je potpuno samostalan, placa racune i porez? onaj ko mora...

Uskoro planiram da pocnem da sam zivim pa bih hteo da znam koliko bi mi otprilike mesecno trebalo novca za tako nesto. Najvise me zanima koliko bi mesecno morao da placam struju,vodu, CG i ostale komunalije ako bih uzeo garsonjeru. Trenutno zivim u kuci u Zemunu sa roditeljima a hteo bih da uzmem stan negde u uzem centru Bg. z:poz:

garsonjera u najboljem slucaju 200e (250 racunaj), komunalije (struja 1500, infostan 1500, fixni 1000, kablovska/net - 2000, grejanje ne znam) - 70-80e, dnevno da trosis (hrana, cigare, kafa) 500 kinti (minimum) = 30x500 15.000 = 150e... plus dodatni troskovi (izlazak, kultura, zabava( bar 50e - minimum 500-600e

hoces jos da budes samostalan?

Mene neće d' izbace ja ću da odem.:mrgreen:

E isto tako :mrgreen:
Ja sam oduvek bila, makar i delimično samostalna, radim preko leta, pa od ušteđenih para kupim nešto dobro, ili npr. ponesem na more ili neko putovanje... Retko kad mi daju pare, npr. sad mi plaćaju ekskurziju, a za trošak sam nosila svoj novac... Tako da, imam dozu samostalnosti i ne plašim se toga da se u potpunosti odvojim.

Мени једино храна може да представља проблем, пошто баш и нисам неки кувар, али има времена да се и то научи... Навикао сам да радим преко љета, тако да бих се за новац снашао.
Имаћу више простора за журке, за спавање, једноставно моћићу да радим шта год пожелим, а обавезе које осамостаљење доноси, помоћиће ми и у будућности, тако да ја једва чекам да завршим средњу, и одем...

Hocu ako mi ti das pare..... Gde da nadjem 1000e mesecno za sofera i limuzinu? Dosta mi je gradskih autobusa. Cetiri godine putujem od saobracajne skole u Zemunu do medicinske skole u Deligradskoj.Cesto puta mi je trebalo i sat i po vremena da dodjem do skole. Kao da sam u Kovacici a ne u Zemunu.

Back