🧺Životni vijek jednog peškira

Kolko godina ima vas najstariji peskir ?

• 1-3 godine

glasova: 2 11,1%
  • 4-6 godina

glasova: 7 38,9%
  • Mislim da je Made in YU

glasova: 11 61,1%

• Ukupno glasova
    18
Meni, da prostiš, naslov... :np: :cool:
dobro pa nisi istrichao sa informacijom koja nema veze sa ovom temom

Manchester City Baustelle GIF by MEPA - Pauli und Menden GmbH

Pravi pamuk još uvek postoji, al je skup ko đavo, retki to mogu da kupe, onda nije ni čudo da ljudi ne znaju.
Ja sam u Turskoj kupila extra peškire. U textilnoj radnji koja prodaje samo peškire i posteljine. Ne mogu da se porede sa ovim koje nam ovde prodaju.
Inače, peškiri koje je letos coca cola delila u nagradnoj igri su jako kvalitetni.
Šteta što su crveni, ne podnosim tu boju poklonila sam jedan sestričini jedan koleginici

Ja sam u Turskoj kupila extra peškire. U textilnoj radnji koja prodaje samo peškire i posteljine. Ne mogu da se porede sa ovim koje nam ovde prodaju.
Inače, peškiri koje je letos coca cola delila u nagradnoj igri su jako kvalitetni.
Šteta što su crveni, ne podnosim tu boju poklonila sam jedan sestričini jedan koleginici
Turke sam zaboravila, takođe imaju odličan pamuk.

Paaaa, sad kad čitam temu shvatam da peškire treba menjati posle nekog vremena 😁

Oko 20 god najstariji

Ovde u DE tvrde dosta njih 2-3 godine i tad su svoje odsluzili i fol iz hogijenskih razloga se bacaju i kupuju se novi

Stim da eko forumi tvrde suprotno i dodaju da je to bulšit , ako su ukućani zdravi i peskiri se peru na 60 stepeni peskiri se mogu koristiti dok se ne raspadnu

Pa ono coca cola moraju biti crveni 🤷🏻‍♀️

Ovde u DE tvrde dosta njih 2-3 godine i tad su svoje odsluzili i fol iz hogijenskih razloga se bacaju i kupuju se novi

Stim da eko forumi tvrde suprotno i dodaju da je to bulšit , ako su ukućani zdravi i peskiri se peru na 60 stepeni peskiri se mogu koristiti dok se ne raspadnu

Pa da, ne brinem za higijenske razloge, nego većina starih peškira nema više ona vlakna koja upijaju, ostaju tanki kao krpe... To je možda znak da se više ne koriste?

Mislim da ne postoji jasno definisan rok trajanja jednog peskira.

Koliko ce dugo jedan peskir trajati zavisi od vise faktora:
Od kakvog je kvaliteta,zatim koliko se puta pere i na kojoj temperaturi,kakav se deterdzent i omeksivac koristi,da li se susi masinski ili prirodno.

Ja na sve to ne obracam paznju,ne mogu i oko toga da se opterecujem,kupim neki kvalitetniji pa koliko traje neka traje.

Back