Samostalan odlazak prvaka u školu

Čekamo da počnu ovi: ja sam išao u školu preko 7 šuma, 7 mora, 7 gora, borio se sa vukovima koje sretnem, morao preplivati 3 rijeke i dva mora..

Znaš kako je moje mišljenje o roditeljima na našim prostorima-i prije a i sada?
Samo kod nas majka voli kad joj dijete padne i razbije se da se ispostavi da je ona bila u pravu kad je upozoravala :D
Ja sam vec u prvom razredu poceo da se borim sa medvedima na putu do skole i nazad.
Roditelji i sami zude za psihijatrijskim tretmanon,oni uopste nisu sposobni da odgagaju decu

Roditelji prije učili djecu ljubavi, strpljenju i da budu miroljubiivi.
Dijete se u igri udari glavom u sto.
Roditelji prije: ah! ah! glupi stolu jedan, sad ćeš ti vidjeti što si diro moje dijete, krh, tres, bum, fljas!
Namlate sto pred očima uplakanog i zbunjenog djeteta, smire ga ali mu u karakterne crte neizbrisivo urežu crtu osvetoljubivosti.
Divni su bili roditelji prije :D

Prije su roditelji znali odgajati djecu.
Roditelji prije: doćeš kući!
Zato što nisu buljili u televizore i mobilne (kojih nije ni bilo) pa su imali vremena da gledaju decu.

Lepo piše: "Ne davati majmunima ogledalo ni ljudima mobilni"

Umesto da ljulja dete snima ga mobilnim u parkiću uz ono: "aj pričaj, aj kaži nešto, jelde Njemačka najbolja na svijetu?"

Zato što nisu buljili u televizore i mobilne (kojih nije ni bilo) pa su imali vremena da gledaju decu.

Lepo piše: "Ne davati majmunima ogledalo ni ljudima mobilni"

Umesto da ljulja dete snima ga mobilnim u parkiću uz ono: "aj pričaj, aj kaži nešto, jelde Njemačka najbolja na svijetu?"

Izvinuces me, ali nije bilo baš tako, ja ne pamtim.kad sam bila klinka roditelje koji su se u meri kao danas igrali sa decom slagali puzle, išli po parkovima i sl. Roditelji su obavljali svoje poslove , deca su se sama zabavljala uglavnom, sami učili i sl, danas se sa decom rade domaci zadaci i to je nametnuto od strane skole(čak nama stižu poruke sta imaju za domaći), mame zabavljaju decu, uče sa njima , generalno se bave decom više bar ja tako vidim

Back