Samostalan odlazak prvaka u školu

Bjankilina

Domaćin
Poruka
3.628
Da li vaši prvaci idu sami u skolu? Moja ćerka je pre par dana krenula sama , škola je blizu par minuta hoda, ali trotoara skoro da nema , i gde ga ima nacickani su automobili koje mora da zaobilazi izlazeći na ulicu. Nije puno prometno , ali poneki majmun ume da nagazi i 90 u zoni škole, pogotovo tatini sinovi tu iz kraja i meni tačno nije dobro dok mi se ne javi da je došla kući. Moja mama je pratila do skoro, ali svi frugari idu sami i neće više pratnju nema sanse, samo kaže nisam ja glupa. Kako vaša deca da li ih pratite , ja prosti nisam živa

Većinu mojih prvaka dovode roditelji, ali kod nas je pored bahatih vozača, problem i velikog broja pasa lutalica :( ja jesam za osamostaljivanje dece, ali bih se i ja, kao roditelj, jako brinula da mi dete ide samo u školu pod ovakvim uslovima :(

Da li vaši prvaci idu sami u skolu? Moja ćerka je pre par dana krenula sama , škola je blizu par minuta hoda, ali trotoara skoro da nema , i gde ga ima nacickani su automobili koje mora da zaobilazi izlazeći na ulicu. Nije puno prometno , ali poneki majmun ume da nagazi i 90 u zoni škole, pogotovo tatini sinovi tu iz kraja i meni tačno nije dobro dok mi se ne javi da je došla kući. Moja mama je pratila do skoro, ali svi frugari idu sami i neće više pratnju nema sanse, samo kaže nisam ja glupa. Kako vaša deca da li ih pratite , ja prosti nisam živa
Moja unuka ide sama i ona ima taj problem sa parkiranim vozilima.Uciteljica je rekla roditeljima da samo mogu da ih doprate do skole,a ulazak u skolu i u svoju ucionicu,mora sama da navikne,sto je i u redu.Deca kada naviknu da ih roditelji dovode do ulaznih vrata ucionice,kasnie i ne razmisljaju gde treba da udju.Samo je problem to da im se obezbedi bezbedan prolaz do skole.To vazi za decu koja su u blizini skole.Inace deca treba sama da sticu neke normalne navike,kao kod kuce.Cerka mi kaze da ima mnogo dece koja budu ostavljena u hodniku i ne znaju gde treba da se upute,pa normalno dodje do histerije i straha.

Pa mora im se objasniti da su mali i da ih ne vide lepo iz auta da zato neko mora da ide s njima,ne zato sto su nesposobni nego sto ima losih vozaca
Da da, sećam se u moje vreme svi vozači bili na alkoholu i sedativima.

Lepi jel beše pešak ima prednost?

A da sedativi plus alkohol...
A ne mora ni to - dovoljno da je ljakse koji zna "da je jači jer je u kola"

Što volim kad se razlupaju...

Zanimljivo je to pravilo koje sam video u unutrasnjosti , pise zona skole, zab ranjeno parkiranje osim za roditelje, max pola sata...lepo postoji znak....
I to je mesana , srednja skola a video sam i neku decu rekao bih 1 do 4 razred....ali to je unutrasnjost , i to sam video ima 10 godina i nije bilo guzva za parkiranje, ali mi je ipak bilo sumnjivo da ima pet sest automobila koji ne trebaju da budu tu...a ima iza skole parking koji je za sve...kao da se udje u skolsko dvoriste a ne udje se i onda tu ima parking veliki...ali tu blizu ulice, pisalo zabranjeno ...

Nema šanse? Kaže nije glupa? I vi je pustite samu?
Do vas je.
Uostalom, bolje da plače ona nego vi, normalno da ne smije i ne može sama u školu ukoliko sigurnost nije na najvišem nivou.
Pa, ja sam se vodila time da 90% dece odlazi samostalno u skolu, ali svakako mi nije svejedno. Ja sam ipak rekla mami da je prati u skolu , a njoj sam objasnila da to nema veze sa njom , da znam da je ona pažljiva i sl, već da nikad ne znamo ko vozi kola. Ne mora da je vodi do ulaza , ali da predje ulicu kod skole

Da da, sećam se u moje vreme svi vozači bili na alkoholu i sedativima.

Lepi jel beše pešak ima prednost?

A da sedativi plus alkohol...
A ne mora ni to - dovoljno da je ljakse koji zna "da je jači jer je u kola"

Što volim kad se razlupaju...
U tvoje vreme je bilo 15 puta manje automobila na ulicama i trotoarima, zbog tog cuvenog SFRJ standarda, pa je deci bilo lakse da se snadju.

U tvoje vreme je bilo 15 puta manje automobila na ulicama i trotoarima, zbog tog cuvenog SFRJ standarda, pa je deci bilo lakse da se snadju.
Debeli, u moje vreme se znalo kad se ide na posao i niko se nije zajebavao.

Eto ti tvoja uspešna tranzicija jedni rade od 6, drugi od 7, treći od 8, najgori od 9...

... a druga polovina ne radi ništa, nije se još otvorila firma koja njih može da plati

Мој најмлађи је први разред и није близу школа тако да увек неко од укућана вози и одвози. Лоши су тротоари, паса луталица који у чопору нападају, али није ни безбедно првашића самог.. Свакаквих чудака на улици.

Debeli, u moje vreme se znalo kad se ide na posao i niko se nije zajebavao.

Eto ti tvoja uspešna tranzicija jedni rade od 6, drugi od 7, treći od 8, najgori od 9...

... a druga polovina ne radi ništa, nije se još otvorila firma koja njih može da plati
To je da se raspodeli guzva u pekarama kada je vreme da se kupi dorucak/ topli obrok.

Jedino je gadno za pekare tamo blizu pijaca, jer seljaci svi krenu u pola 9 da zderu.

Back