Samostalan odlazak prvaka u školu

Mali problem je što lift neće da krene bez 25 kila, pa mora da dodaje knjige u torbu, a kad zaboravi knjigu u školi, čeka da neko pođe liftom da bi mogla da se popne na 10 ti...
Ma kud samo dete u školu, treba neko da mi ukrade dete, lakše mi da je odvedem...u drugom možda, ali u prvom, jok....

Niko nije rekao da će dete neko da ukrade, nego da mentoli voze , a ako dete udari auto ili kamion kao onu malu pre 2 god na NBGu , nema drugu priliku da nauči kako se prelazi ulica, nema je više. A imala je 10 godina

Detetu misli odlutaju očas posla, padne koncentracija, odrasli, pa poginu prelazeći ulicu, a kamoli dete od 7 godina

Izvinuces me, ali nije bilo baš tako, ja ne pamtim.kad sam bila klinka roditelje koji su se u meri kao danas igrali sa decom slagali puzle, išli po parkovima i sl. Roditelji su obavljali svoje poslove , deca su se sama zabavljala uglavnom, sami učili i sl, danas se sa decom rade domaci zadaci i to je nametnuto od strane skole(čak nama stižu poruke sta imaju za domaći), mame zabavljaju decu, uče sa njima , generalno se bave decom više bar ja tako vidim
Nažalost, domaći zadaci prevezilaze mogućnosti velikog broja prvaka, ali i starija deca u poslednjih par decenija moraju da traže pomoć starijih.
Autori planova i programa za osnovce su, kako si već navela, nametnuli zadatke koje oni ne mogu samostalno da obave.
Tačno je da su ranije roditelji obavljali svoje poslove i nisu se u toj meri mešali u domaće zadatke svoje dece i to je bilo dobro.

Mame ne treba u toj meri da zabavljaju decu, deca tog uzrasta treba da se "zabavljaju" sa drugom decom.
To je nekada uspevalo jer je bilo više dece u porodici, komšiluku, familiji, u školskom dvorištu koje je bilo bezbedno mesto.
Dete najbolje uči, učeći uz drugu decu.
Uz vršnjake ili one malo starije đake, dete prati ritam svoje generacije, razvija empatiju, inteligenciji, spretnost.

Za otpraćanje do škole, ne znam šta da ti kažem.
Verovatno je dobro da i dalje ima neku pratnju.
Ne znam kakav je saobraćaj u blizini škole, da li su postavili ležećeg policajca i tome slično.

Nažalost, domaći zadaci prevezilaze mogućnosti velikog broja prvaka, ali i starija deca u poslednjih par decenija moraju da traže pomoć starijih.
Autori planova i programa za osnovce su, kako si već navela, nametnuli zadatke koje oni ne mogu samostalno da obave.
Tačno je da su ranije roditelji obavljali svoje poslove i nisu se u toj meri mešali u domaće zadatke svoje dece i to je bilo dobro.

Mame ne treba u toj meri da zabavljaju decu, deca tog uzrasta treba da se "zabavljaju" sa drugom decom.
To je nekada uspevalo jer je bilo više dece u porodici, komšiluku, familiji, u školskom dvorištu koje je bilo bezbedno mesto.
Dete najbolje uči, učeći uz drugu decu.
Uz vršnjake ili one malo starije đake, dete prati ritam svoje generacije, razvija empatiju, inteligenciji, spretnost.

Za otpraćanje do škole, ne znam šta da ti kažem.
Verovatno je dobro da i dalje ima neku pratnju.
Ne znam kakav je saobraćaj u blizini škole, da li su postavili ležećeg policajca i tome slično.

Tacno, ja se slažem sa.tobommi nikako me podržavam današnje modele roditeljstva i toliko pažnje koje posvećujemo deci i sami vidimo rezultate bahatost i razmaženost klinaca na svakom koraku, ali ako ne radis sa detetom domaći, onda si nemarna, kako meni rece jedna mama, ako ne sediš i ne slažeš kocke i ne animira mlade dete, i onda nisi neka majka , ako mu ne spremas kus kus , nego mu das da jede ko covek sarmu sa slaninom , opet imaš neki poremećaj, kako to pobogu hranis dete :D tako da ni ja nisam pobornik svega danas, samo za taj odlazak u skolu sam se priklonila ponodarstvu :D

Back