Samopouzdanje se danas veže ženama za izgled i muškarcima za pare, jer je društvo postavilo takve standarde, danas se komotno osećaju uglavnom žene koje izgledaju vrhunski pa dobijaju lajkove po fejsbuku i tome slično, i muškarci koji imaju lovu da takve izvode na pića, koji imaju za dobar auto, sat, itd, itd... Zato vrlo malo ljudi i ima samopouzdanje, jer realno malo njih izgleda zaista vrhunski i malo ljudi ima pare, mnogo više njih živi na visokoj nozi ali jedva krpi kraj s' krajem, nije neobično da neko ima dva auta ali nema goriva ni za jedan.
Tako da i ne čudi što ljudi nemaju samopouzdanja... I zakon je da su ljudi koji su šuplji uvek imali to neko samopouzdanje, dok su ljudi koji su zaista kvalitetni uvek sebe preispitivali...
Ne znam čija je rečenica bila "Problem kod budala je što misle da su pametni, dok je problem pametnih to što su stalno u preispitivanju, dok se pametni preispituju ovi glupi im sve uzmu"... Nije neki poznati autor, negde sam u hodu čuo to kad sam bio baš baš klinac, dokazalo se kao tačno.
Evo, meni se desilo da lupam glavu sto puta da li sam ja uopšte za tu devojku, kao ona je fina, pametna, lepa, zgodna, šta će njoj uopšte neko kao ja... Dok su svi oko mene bili u fazonu "jesi normalan ti? pa, pogledaj se, ona je budala ako odbije"... Ali zato imam druga koji je visok 150cm, uzima lake i malo teže droge, bio je po raznim stanicama, on ima stav "mogu da imam svaku ribu, koju god poželim"... I tako...