samoodbrana za zene da ili ne

Samoodbrana za muskarce da ili ne? :lol: Kako cete se odbraniti kad vas zena napadne i pocne da vas tuce? :lol: gde i kako udariti? Samoodbrana za muske, ima li postoji negde neki klub za vezbanje toga i da li to vredi u praksi. Dajte koji savet posto sam ja totalno ono, operisan od toga. Unapred zahvalan. :)

Najbolje da se oženiš, pa će te tući samo jedna, ali će te zato braniti od ostalih...

Zna li neko kojim delom glave se udara u protivnikovo lice?
Pisalo je negde to na forumu, samo ne mogu da nadjem gde.
P.S. samo, molim vas, sto suptilniji odgovor, mozda neki manijak ovo cita:lol::lol::lol:

For blacky...
Celom glavom se udara ;)
a kontaktna povrsina bi bila oko 4-5 cm iznad arkade, pa ako promasis ...joj!
Mislim da nije bas za devojke dobra ideja da se udaraju s glaveama, mada bi verovatno to iznenadilo svakojeg silnika....ali i onda: bez`te noge moje....:)

treba se drzati proverenih zenskih (i ne samo zenskih) metoda: stipanje, grebanje, cupanje kose , plus malo laktovi i kolena, i vecina situacija moze biti resena...govorim o proseku, a ne o granicnim slucajevima.

Moderni da kazemo pristupi, danas vise ne insistiraju toliko na ucenju sto veceg broja i sto boljih tehnika odbrane, nego se ide na razvoj covekovih licnih osobina kao sto su:
okretnost, brzina, koordinacija pokreta, snaga, kondicija, ali i mastovitost i kreativnost.... Tako da same konkretne tehnike imaju najvise smisla ako doprinose nekoj od tih osobina, mada postoje i shablonske situacije kada te tehnike imaju i mogucu prakticnu primenu. Ali treba reci cak i kod te "sablonske" , a uspesno primenjene odredjene tehnike, obicno odmah posle dolazi trenutak kada se protivnik (ako bas nije izbacen iz stroja), prilagodjava trenutno situaciji, i ponasa se bez sablona,...instiktivno, jer je sad on ugrozen, pa se tada i vi "spushtate" na taj nivo hteli ne hteli, i onda ko je bolji u u gore spomenutim osobinama, pobedjuje stvarno, mislim konacno... (uh, ruzne reci..zamislite npr. silovatelj je pobedio, fuj!, izvinjavamo se ...sjutra cemo probati bolje ovo...) :):-(;)

Jedna drugarica mi rece kako je poznaniku u nekoj situaciji u diskoteci ili ne znam gde, skoro iz sale lupila chvrgu u vrat, tacnije grkljan, ne mnogo ni jaku, a onda je njemu posle izvesnog vremena doslo do oticanja tog dela pa je otisao kod lekara gde su mu pruzili pomoc i rekli da ako hoce moze maltene i da tuzi osobu koja mu je to uradila, sto ovaj nije hteo.... ali eto kako su stvari jako relativne,...nekoga mozete gaziti, tuci gvozdenim sipkama.... itd., a on prezivi, a nekoga pipnete i on moze da zavrsi kobno. Preporuka je dakle baviti se psiho-fizickim aktivnostima i usavrsavanjem, da biste bili bolji za sebe, a time onda i za druge. A da li ce Vam to uvek i uspeti, nije uvek do Vas...Uzivajte i placite, makar podjednako :)

Daaa. samo da bi se odbranio bilo ko od bilo koga, poterbno je da se ne uplasi i da ostane pribaran...evo, zamisljam sebe kako me napastvuje neki grmalj...sta uraditi...kako...ocito nije lako...nisam kukavica, ali ipak, realna sam!

Odlična primedba, pribranost to jest odsustvo panike je prvi korak ka spasavanju. Mnogi koncepti samoodbrane bazirani su na transformaciji straha u agresiju, ali to je često mač sa dve oštrice.

Jedna drugarica mi rece kako je poznaniku u nekoj situaciji u diskoteci ili ne znam gde, skoro iz sale lupila chvrgu u vrat, tacnije grkljan, ne mnogo ni jaku, a onda je njemu posle izvesnog vremena doslo do oticanja tog dela pa je otisao kod lekara gde su mu pruzili pomoc i rekli da ako hoce moze maltene i da tuzi osobu koja mu je to uradila, sto ovaj nije hteo.... ali eto kako su stvari jako relativne,...nekoga mozete gaziti, tuci gvozdenim sipkama.... itd., a on prezivi, a nekoga pipnete i on moze da zavrsi kobno. Preporuka je dakle baviti se psiho-fizickim aktivnostima i usavrsavanjem, da biste bili bolji za sebe, a time onda i za druge. A da li ce Vam to uvek i uspeti, nije uvek do Vas...Uzivajte i placite, makar podjednako :)

I ovaj primer i primedba o psiho-fizičkim aktivnostima su sjajni.

Koga više zanima o toj temi, može da pročita ovaj tekst o samoodbrani koji se dotiče agresivnosti, zakonskih posledica koje mogu proisteći iz samoodbrane, psiho-fizičkom radu na polju unapređenja bezbednosti.

Samoodbrana za zzene mozze biti nezgodna ako steknemo osechaj da smo bezbedne pa zaboravimo oprez. Takodje, mnogi potezi u praksi uopshte nisu izvodljivi jer strah paralishe, a i ne mozzemo predvideti namere napadacha, odnosno sledechi potez.
Dobra je fora imati pishtaljku u ruci, na kljuchevima, jeftin dezodorans u dzepu ili autosprej ( pa ako se potrefi da stignemo da ga izvadimo), baterijsku lampu, na vrishtanje ne vredi troshiti snagu svi che chuti i svi che se praviti ludi, i shvajcarac. pa ne koristimo nozz, vech vadichep proturen kroz razmak srednjeg i domalog prsta u stisnutoj shaci.

Back