Redmond
Elita
- Poruka
- 17.206
a iz neznanja se I radja arogancija
Mislim da je doslovno bilo ignorance and confidence, što znači neznanje i samopouzdanje
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
a iz neznanja se I radja arogancija
Mislim da je doslovno bilo ignorance and confidence, što znači neznanje i samopouzdanje
U originalu ignorance, koliko ja znam to znači neznanje.
Ne bih se složila sa izjavom psihijatrice da "Samopouzdanje po njoj postoji ako znas i ne preispitujes se niti svoje vrednosti i stavove".
Ne radi se o tome...čovek koji ima samopouzdanje, naravno da preispituje svoje vrednosti i stavove i razvija se. Po njoj bi to značilo da je taj čovek bezgrešan, nikad nije doneo lošu ili rizičnu odluku, što je u totalitetu života nemoguće.
Što se tiče razdvajanja ova dva pojma.
Po mom mišljenju samonabeđenost nosi neki negativni polaritet po meni u startu, nabeđenost bez realnog pokrića, dok samopouzdanje više nosi pozitivan polaritet i kao što si ti naveo, nosi neko realno sagledavanje, sa svešću da voljno prihvataš rizik neke situacije, jer si spreman da se suočiš sa izazovom koji će doći.
..
Zdravo samoupozdanje, ako može tako da se kaže ili samopouzdanje sa pokrićem dolazi iz iskustva, introspekcije i postignutih rezultata u raznoraznim životnim situacijama. Tek potvrđeno (testiranjem) ono ima kredibilitet. Kao što si naveo svoj primer "sasvim je jedno kad ti pričaš o nečemu, kažeš da možeš da uradiš nešto, a sasvim drugačije kad to i pokažeš delima". To je momenat kad ti prelaziš sa nepoznate teritorije u kategoriju samopouzdanja ili samonabeđenja, odnosno gde postaje jasno da li si samo pričao u prazno ili si zaista i pokazao to što si tvrdio.
...
E, sad mene je uvek fascinirala drskost tih samonabeđenih, odakle im energija i na čemu temelje taj svoj stav...ali što više upoznaješ ljude..shvataš da je to odraz duboke nesvesti i mehanizam samoodržanja koji je dosta jak i koji ih tera da prežive. I oni ne znaju da su samonabeđeni, jer oni verovatno veruju da imaju samopouzdanje. Neko će reći, znaju oni razliku...ali ja ipak mislim da ne znaju...jer kritička svest i introspekcija je ono što recimo tebe ili nekog drugog tera da preispituje sebe i svet oko sebe...dok oni uglavnom preispituju druge, bez mogućnosti da sebe realno sagledaju.
Moracu da ponovim svoj stav sa jedne druge teme o samopouzdanju buduci da se to ovde cesto potencira, ta prica oko samopouzdanja je malo izlizana jer ono pretpostavlja veru u sopstvene kvalitete i vrednosti. Ukoliko covek objektivno nema neke izrazene kvalitete ne moze on ni da ih fiktivno kreira. Jednostavno ljudi kada imaju bogastvo, izgled ili neki status svesni su toga i imaju samopouzdanja. Poznajem devojke koje imaju veoma lep izgled ali nikakve druge kvalitete medjutim svesne toga da se izgled visoko vrednuje kod devojaka one imaju samopouzdanje do neba i cesto prelaze neke granice pa pokazuju i crte nadmenosti i visine.
Slicno muskarci koji su bogati , u sustini ljudi su svesni kvaliteta, sistema vrednosti u drustvu i znaju kako drugi gledaju na njih pa na temelju toga i imaju samopouzdanje.
Objektivno osoba koja nema neke vrednosti koje se danas traze je veoma svesna toga i cesto se to tumaci kao nedostatak samopouzdanja, sto je pogresno jer je to realnost. U ovakvim slucajevima je bitna dobra analiza i biti svestan sta se moze uciniti u okolnostima koje nas okruzuju.
Moracu da ponovim svoj stav sa jedne druge teme o samopouzdanju buduci da se to ovde cesto potencira, ta prica oko samopouzdanja je malo izlizana jer ono pretpostavlja veru u sopstvene kvalitete i vrednosti. Ukoliko covek objektivno nema neke izrazene kvalitete ne moze on ni da ih fiktivno kreira. Jednostavno ljudi kada imaju bogastvo, izgled ili neki status svesni su toga i imaju samopouzdanja. Poznajem devojke koje imaju veoma lep izgled ali nikakve druge kvalitete medjutim svesne toga da se izgled visoko vrednuje kod devojaka one imaju samopouzdanje do neba i cesto prelaze neke granice pa pokazuju i crte nadmenosti i visine.
Slicno muskarci koji su bogati , u sustini ljudi su svesni kvaliteta, sistema vrednosti u drustvu i znaju kako drugi gledaju na njih pa na temelju toga i imaju samopouzdanje.
Objektivno osoba koja nema neke vrednosti koje se danas traze je veoma svesna toga i cesto se to tumaci kao nedostatak samopouzdanja, sto je pogresno jer je to realnost. U ovakvim slucajevima je bitna dobra analiza i biti svestan sta se moze uciniti u okolnostima koje nas okruzuju.
Cekaj, prvo ide bogatstvo pa se na osnovu bogatstva razvije samopouzdanje, ili prvo ide samopouzdanje pa se na osnovu samopouzdanja razvije bogatstvo? Tvoj primer navodi lazno samopouzdanje, tj opisuje osobe koje su se utripovale, koje su nasledile, ili su im pare pale s neba.