samo za hipije

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
110itd2.jpg

DAJ NAM SUNCA
(LET THE SUNSHINE IN)

Ja sam po krugovima vode hodao
I zrna srece sebi trazio,
A vidio sam samo maglu u ocima,
Svako jutro novi strah,
Svako jutro nova laz,
A u srcu pustinja.

LJUBAV, NA BIJELIM KRILIMA CE DOCI
I OKAJATI NASE GRIJEHE SVE
I POVESTI U ZEMLJU SUNCA I ZLATNIH JABUKA.
DAJ NAM RUKU MILOSTI, BUDI ISTA KAO MI
I OD ZLA NAS IZBAVI.

Ako vjerujes u snove
Zagrli me nocas ti,
Zagrli me, moja draga,
Jer zivot prolazi, sad je cas,
Svega ce biti na svijetu,
Samo nece biti nas.

Osjecam, tvoje nas oci sada gledaju,
I ljubav cista kao majka
U nasa mlada srca
Vratice sjenke radosti.
Daj mi ruku ljubavi,
Budi ista kao ja.
Tamo nema oblaka.

DAJ NAM SUNCA,
DAJ NAM SUNCA, DAJ,
DA NAM SUNCE VIJECNO SJA.

Daj nam sunca...
Da nam sunce vjecno sja.... :whistling:

janis2qn9.jpg

Janis Joplin

Janis Joplin je rodjena 19. januara 1943. godine u Port Arturu u američkoj državi Teksas. Svoju karijeru pevačice je započela kao jako mlada sa nepunih sedamnaest godina.

Inspirisana svojim idolom, legendarnom pevačicom Besi Smit, Janis je pevala blues u klubu Purple Onion u Hjustonu, gde je primećena od raznih rock-menadžera.

Sredinom šezdesetih godina, Janis postaje pevačica grupe iz San Franciska Big Brother and the Holding Company.
U grupi su svirali par odličnih gitarista Sem Endrju i Džems Garli, bas-gitarista Piter Albin i bubnjar Dejvid Gec. Big Brother and the Holding Company su bili solidan band, a sa Janis Joplin su postali nešto posebno
Album Big Brother and the Holding Company donosi hard-blues muziku sa ženskim vokalom, koji se do tada nije čuo. Snažno, emotivno pevanje Janis Joplin ih je preko noći načinilo zvezdama. Na tom prvom albumu se nalaze pesme, koje su postale njihovi večiti hitovi Bye Bye Baby, Easy Rider, Light Is Faster Than Sound i Down on Me, koji će ostati u repertoaru Janis Joplin i po napuštanju grupe
Naredne 1968. godine, Big Brother and the Holding Company iznenadjuju i oduševljavaju svet svojim drugim albumom Cheap Thrills.

Ploča psihodeličnog blues-rocka, koja je postala medjaš rock-muzike i koja se neizostavno nalazi na svim listama najboljih albuma svih vremena. Atraktivan omot je delo poznatog autora crtanih filmova Roberta Kramba. Zauvek su ostale numere Piece of My Heart, Ball and Chain, I Need a Man to Love, Turtle Blues i Summertime-obrada poznate arije Džordža Geršvina.

Album Cheap Thrills je od Janis Joplin napravio definitivnu svetsku rock-zvezdu, ali je to bila loša usluga grupi Big Brother and the Holding Company.

Svesna svog statusa i slave, Janis odlučuje na napusti band zajedno sa gitaristom Semom Endrjuom, posle turneje po američkoj istočnoj obali. Njih dvoje sa basistom Bredom Kembelom, klavijaturistom Ričardom Kermodeom i bubnjarem Lonijem Kastiljom formiraju novu grupu pod nazivom Kozmic Blues Band,

koji je imao i kompletnu duvačku liniju, koju su činili trubač Luis Gaska i par saksofonista Teri Klemens i Kornelijus Flouvers.

Navedena ekipa je u avgustu 1969. godine, nastupila na legendarnom prvom Woodstock festivalu, da bi mesec dana kasnije objavila album I Got Dem Ol' Kozmic Blues Again Mama,

ploču koja ipak nije uspela da ponovi uzbudljivost i veličanstvenost albuma grupe Big Brother and the Holding Company. Najbolji momenti na ploči su veliki hit Try (Just A Little Bit Harder) i obrada pesme grupe Bee Gees - To Love Somebody.

Nezadovoljna neprihvatanjem albuma I Got Dem Ol' Kozmic Blues Again Mama u meri u kojoj je očekivala, Janis raspušta Kozmic Blues Band. Gitarista Sem Endrju se vratio u grupu Big Brother and the Holding Company, a Janis zajedno sa svojom modnom kreatorkom i prijateljicom Lindom Grejvnajts, početkom 1970. godine odlazi u Brazil, gde će doživeti snažnu ali kratkotrajnu ljubavnu romansu sa jednim američkim učiteljom.

Dva meseca kasnije po povratku iz Brazila, Janis je prvo nastupila na koncertu grupe Big Brother and the Holding Company u dvorani Fillmore West u San Francisku,

a zatim formirala svoju novu grupu Full Tilt Boogie Band. Gitaristi Bobi Vomak i Džon Til , stari saradnik basista Bred Kembel, klavijaturisti Ken Pirson i Ričard Bel i bubnjar Klark Pirson uz čuvenog producenta grupe The Doors Pola Rotšilda su bili obećavajuća družina.

Janis je sa novim bandom nastupila u čuvenom šouu Dika Kaveta, kod koga je i ranije gostovala, a u septembru su započeli snimanje albuma Pearl.

Mesec dana kasnije, Janis je umrla.

Tokom čitave svoje karijere, Janis je konzumirala velike količine alkohola i heroina. Pod dejstvom droge i alkohola je bila vrlo agresivna, spremna i da se potuče. Ostao je upamćen incident kada je čuvenog pevača grupe The Doors Džima Morisona zveknula flašom u glavu, pošto joj je predložio da provedu noć zajedno.

Iako je napisala pesmu o Mercedesu, bila je opčinjena Poršeom i imala ih je nekoliko. Svi su bili psihodelično-šareno ofarbani, u skladu sa filozofijom Dece Cveća.

Njen menadžer Džon Kuk je pronašao mrtvu u njenoj hotelskoj sobi. Zvaničan uzrok smrti je prevelika doza heroina u kombinaciji sa alkoholom.

Bilo je to 04. oktobra 1970. godine. Janis je imala 27 godina.

Po svojoj želji, Janis je kremirana, a njen pepeo je prosut iz aviona na pučini Pacifika.

Posle smrti Janis Joplin, posthumno je objavljen album Pearl.

Bila je to strahovita ploča. Njen najbolji i najprodavaniji album. Ploču su obeležile numere Move Over, Cry Baby, Mercedes Benz, Tell Mama, Get It While You Can i obrada pesme Krisa Kristofersona Me and Bobby McGee.

Od njene smrti pa do današnjih dana objavljen je ogroman broj raznih kompilacija i koncertnih albuma, od kojih kao najznačajnije izdvajamo Joplin in Concert (1972)

1973+-+Janis+Joplin%27s+Greatest+Hits.jpg

Rainbow hepening je ove godine u Srbiji negde u netaknutoj prirodi kako vec Veliki Duh odluci...Za sve one koji osete zov u srcu....Ranici Duge su zapravo nastavili tamo gde su Hipiji stali....WELCOME HOME
.....................................................................................

....:roll:....O NEEE
Elendile, zar bas svuda moras da reklamiras svoju sektu ???? :cry:
Zaboga, IMAJ MILOSTI
PLEASE :neutral:
53baff48ebdfa930add19041453f328d.gif

A ko ce meni reci zasto ljudi za znak -peace- kazu da je znak antihrista(krst naopacke sa polomljenim kracima)? Popizdela sam! I to me nece odvratiti da istetoviram ovaj znak na ruci. vernici, crknite!

"...U vezi ovog peace simbola

"Znak mira" je dizajnirao umetnik Gerald Holton i završio ga 21.2.1958-me, a placala ga je Akcija za Nuklearno Razoruzanje da napravi simbol koji ce se koristiti za vreme Uskrnog marsiranja do Canterbury Katedrale u povodu protesta protiv Ustanove za Istrazivanje Atomskog Oruzja u Aldermaston-u u Engleskoj. Kasnije je popularizovan u americi i sire.

Takodje peace je kombinacija tzv. 'vraninog stopala' i kruga.Vranino stopalo predstavlja simbol stradanja hriscana.Naime kada je Neron spalio Rim okrivio je hriscane i za kaznu ih je mucio i bacao u arene zivotinjama.A to 'vranino stopalo' predstavlja slomljeni krst tj. Neron je hteo da pokaze poraz hriscana tako sto se im slomiti krst.

Tkodje taj znak obrnutog vraninog stopala, predstavlja covekoliku runu ili staro pismo Sknadinavaca.Taj simbol imao je zapazeno mesto u vreme nacisticke Nemacke.

I da, na kraju da napomenem da vranino stopalo u raznim satanistickim organizacijama predstavlja odricanje hriscanstva u sve tri dimenzije(kao sto je napisao/la a_m5 - proslot, sadasnjost i buducnost..."

"Forum Krstarice-Drustvu-Kultne stvari"

Pogledaj ovaj podforum,ima zanimljivih stvarcica.

John Lennon

Džon Vinston Lenon (kasnije Džon Ono Lenon) , (9. oktobar, 1940. – 8. decembar, 1980.), je poznat kao pevač, kompozitor i gitarista Bitlsa. Njegova kreativna karijera je sadržala i epizode u kojima se može opisati kao politički aktivista, umetnik, glumac i pisac. Bio je deo Lenon-Mekkartni tima koji je veoma uticao na razvoj rok muzike. Postao je muzička ikona dvadesetog veka, a njegove pesme su rangirane među najbolje i najslušanije pesme dvadesetog veka.

Najpoznatije pesme iѕ solo karijere su mu Imagine, Jealous Guy, Give Peace A Chance.

Oženjen je bio Japankom Joko Ono.

8. decembra 1980. godine, u 22:50, John Lennon je upucan revolverom ispred zgrade The Dakota, gdje je živio, vraćajući se sa suprugom Yoko Ono iz studija gde su snimali materijal za novi album. Počinilac je identifikovan kao Mark David Chapman. On je ranije istog dana, oko 17:00h, čekao Lennona ispred zgrade The Dakota zajedno sa grupom obožavatelja. Lennon mu je dao autogram. Tom prilikom je napravljenja posljednja fotografija Johna Lennona, jer je jedan od obožavatelja, amaterski fotograf Paul Goresh, uslikao momenat kada daje autogram svom ubici Chapmanu.

The Dakota u New Yorku, zgrada u kojoj je Lennon živio i ispred koje je ubijen

Prema izjavama svjedoka, Chapman je čekao Lennona i Ono u sjeni prolaza u obližnje dvorište. Kada su njih dvoje izašli iz taksija i uputili se prema ulaznim vratima, Chapman je dozvao Lennona. Potom je ispalio pet metaka, od kojih su četiri pogodila tijelo Lennona. John Lennon je napravio par koraka i prije nego što će pasti, rekao: "Upucan sam".

Policajci koji su prvi stigli na mjesto zločina su, vidjevši da se radi o teškim povredama, hitno odvezli Lennona u bolnicu svojim kolima, ne čekajući na ambulantu. Dežurni doktor je ustanovio smrt po dolasku u bolnicu. Povrede su bile teške, meci su pogodili aortu, glavnu žilu koja odvodi krv iz srca. Lennon je do dolaska u bolnicu izgubio oko 80% krvi iz tijela.

Ubica Mark David Chapman je, nakon što je pogodio Lennona, sjeo na trotoar i mirno sačekao policiju. Nije se opirao hapšenju.

Na prvu vijest o ubistvu Lennona, ljudi su se počeli spontano okupljati pred bolnicom i pred njegovim stanom u zgradi The Dakota paleći svijeće i pjevajući Lennonove pjesme. Širom svijeta, televizijski i radio programi su prekinuti zbog vijesti o ubistvu Johna Lennona.

Lennonovo tijelo je kremirano i predato supruzi Yoko Ono. Neki vjeruju da ga je raspršila u dijelu parka nedaloko od mjesta gdje su živili, koji je posvećen John Lennonu.

Mark David Chapman je dobio doživotnu kaznu sa mogućnosti da bude pomilovan poslije 20 godina. 26 godina kasnije, 2006. godine, još uvijek odležava kaznu.

U jednom mestu na obali Save, u blizini Beograda
odrasla sam uz neke ostarele hipike,povratnike iz belog sveta.
Oni su privlacili i masu znanih i neznanih likova iz grada
a svracali su i njihovi stari prijatelji iz inostranstva.
Bilo je to lepo vreme mog odrastanja i pelcera razlicitosti
ili neke posebne crte koju zaista retko vidjam kod danasnjih klinaca.
Sara na madjarskom ,svirke koje su pocinjale sa Zajdi Zajdi,
oblaci Pachulija,neka Buba iz grada koja je igrajuci,svoju dugu kosu bacala u krug
(a nama davala domaci zadatak).
Neki rokeri o kojima smo sanjali ,bezbroj zurki na obali, u leto
kada odemo na jedno pice a vratimo se sutra dan...
Mojih par godina koje su ugradile jednu ciglu plus u moj profil strebera a
koncepciju puno popravile!

bobanap:
svuda oko nas .....
(ljubav je opojna ......)

Svaka chast. :D

longhairchief:
Onaj ko nije bio zaljubljen i ne zna...
Provesti zivot u krevetu sa nekim, izucavati vestine Kama Sutre, pokloniti celo svoje telo voljenom bicu...
Za to su spremni samo odabrani, odnosno oni koji su shvatili da od ljubavi nema niceg vaznijeg...
Vecina ljudi trazi samo sex... To moze dase kupi! Kao i droga... Kao i bracni drug... Kao i usvojeno dete...
Ljubav se moze samo dobiti... I ne moze se kupiti... I lako se moze izgubiti...

Svaka chast i tebi.

Tako je, a jedino i takva ljubav je kavalitetna. Ona koja se kupuje parama, odecom i materijalizmom, takva je
daleko od ispunjenja. Ljubav se daje i dobija. Cena i razlozi su suvisni. :wink:
Kvalitet jevazniji nego kolicina. Kvalitetan moze biti svaki korak, pokret, rec.. kada to dopustimo, i zivimo tako.

Maha-maja:
al ko ce decu da nam 'rani... npr
kobasicama

Meso je otrovno, ako ih 'ranis kobasicama, onda ih trujes. Mozda je to zbog neznanja, ali znanje je dostupno.
Prouci, ispitaj, vidi, oseti, >> meso nije za ljude.

Ko sto kaze jedan pametan covek, neznam odakle mu.. Das detetu zeca i jabuku, ako se bude igralo sa jabukom
a pojede zeca, onda se moze reci da je za ljude normalno jesti meso.. U realnosti je jok tako.. sorry.
Deca se igraju sa zekanom, jedu jabuku.. (ne propustam priliku da propagiram vegetraijanstvo i nenasilje).

Sta su to hipiji?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back