Samo vase mesto

frozen1982.

Iskusan
Banovan
Poruka
6.316
Imate li neko mesto u gradu koje je samo vase,za koje ste iz nekog razloga skoro emotivno vezani i kome se uvek vracate?
Ja na primer,imam jednu klupu u 3.Bulevaru u onoj sumi atrijuma identicnih zgrada izmedju Sava Centra i Genexa...mesto gde sam nekad davno,davno,stanovao.Tamo odem ponekad kad je leto zavalim se i gledam kako lisce nadamnom prekriva nebeski svod ili samo sklopim oci i slusam njegov zvuk...
Klupa,stepenice,ulica,kafana,ulaz,igraliste...imate li neko takvo ili slicno,samo vase mesto u Beogradu?

Ja sam to imala ranije u osnovnoj, a pogotovo srednjoj - mesta gde odeš kad pobegneš s časa a neće niko s tobom na kafu, plaše se da ih ne upišu :roll:
I ta mesta su radila samo kad je toplo vreme, bila su alergična na kišu, sneg, mraz... I to su po pravilu uvek bile neke klupice ili zidići, zaklonjeni i zavučeni.

Sad više nemam svoje mesto.
Nisam ni razmišljala o tome dok nisi otvorio temu.

shishmish01:
XEXEXEXEexexexe mnogo je !! ovo je rekord !!!
:lol: nije rekord... pgledaj whitenicky-ja... :!:

odgovor na temu :arrow: nekako mi je najomiljenije mesto na celom svetu jedan jastuk kod prozora u sobi... to je samo moje mesto! a van stana ... volim onaj ziditj na kalemegdanu, ali i ne mogu bash retji da je samo moje mesto... ali neshto vishe 'samo moje' mesto je ona klupica ispod ziditja tamo... en znam jeste li je videli...

S obzirom na to da sam po prirodi posla veoma često na putu,prisvakom povratku u Beograd sam se osećao ushićenim i srećnim kada ugledam Avalski toranj.
Neverovatno je da se video uvek,iz aviona,voza,auomobila...
To mi je bio siguran znak da sam kod kuće.
Ali uništiše ga zlotvori.
Kao da im je baš on smetao.

lider:
S obzirom na to da sam po prirodi posla veoma često na putu,prisvakom povratku u Beograd sam se osećao ushićenim i srećnim kada ugledam Avalski toranj.
Neverovatno je da se video uvek,iz aviona,voza,auomobila...
To mi je bio siguran znak da sam kod kuće.
Ali uništiše ga zlotvori.
Kao da im je baš on smetao.
ijaaaooo ja sam kao klinka zivela u vinchi i ima jedan deo na putu ka tamo na kom se tek vidi toranj.... i sestra i ja kad ga vidimo automatski ssmo pochinjale da urlamo: 'toranj! avala! toranj! avala!'... u sluchaju da idemo busom mama je morala da nas trenira da ne smemo bash da se dernjamo... zamisli ona autobuska tishina is amo dve histerichne klinke pochnu da urlaju... isprepadaju te bre... :D i meni nedostaje...

bigsister:
:lol: nije rekord... pgledaj whitenicky-ja... :!:

odgovor na temu :arrow: nekako mi je najomiljenije mesto na celom svetu jedan jastuk kod prozora u sobi... to je samo moje mesto! a van stana ... volim onaj ziditj na kalemegdanu, ali i ne mogu bash retji da je samo moje mesto... ali neshto vishe 'samo moje' mesto je ona klupica ispod ziditja tamo... en znam jeste li je videli...

jel to ona izmedju velikih stepenica i pobednika.. gde vidis ceo novi beograd, a uvece imas osecaj kao da si na pozornici? :)

linabg:
jel to ona izmedju velikih stepenica i pobednika.. gde vidis ceo novi beograd, a uvece imas osecaj kao da si na pozornici? :)
mislim da je to to! fora je da je skroz zabacheno... ljudi ugl ni ne znaju da tu ima nekog, bacaju djubre, pishaju i slichno... da ne poverujesh... osim toga mesto je savrsheno... :D

ja sam odrastao na kalisu i setalistu kod nebojsine kule, ali sada se nacickalo sa splavovima i kaficima pa mi nekako deluje hmmm, ne vise tako bezbrizno:evil:.......mada ih skidaju i sklanjaju?
odatle je pogled na zalazak sunca jednostawno uuuuuuuuuuuuu:shock:

sve vreme razmisljam o tome i na kraju evo odgovora - krov moje zgrade. JEste, tamo nisam isao 100 godina, al je stvarno super, nit ima koga da te smara, nit ima ljudi, samo odlican pogled na grad, bilo danju bilo nocu...

Obersturmfuehrer:
sve vreme razmisljam o tome i na kraju evo odgovora - krov moje zgrade. JEste, tamo nisam isao 100 godina, al je stvarno super, nit ima koga da te smara, nit ima ljudi, samo odlican pogled na grad, bilo danju bilo nocu...

kakav je pogled, sta se vidi......vidi li se zalazak sunca/ u beogradu je nekako lepsi:wink:

HeBePoBaTaH_:
Beogradski krovovi su isto super mesta..

mislis li na krovove zgrada?
moj drug je imao atelje u vasinoj na vrhu zgrade i imao, sto bi ameri rekli, penthaus(ne chasopis).....tamo smo cesto visili, bilo sjajno....gledas grad ispod tebe kako zivi i funkcionise:wink:......samo su malo izduvni gasovi u spicu ebaly kevu:roll:

Ne, mislim na krovove automobila....:razz:
E, jeste, Vasina nije loša kao osmatračnica, a najbolje je sa krovova oko Terazijskog platoa ..odatle je fenomenalan pogled, i sa Kosančićevog, iz potkrovlja i sa krovova.
Šteta je što zaključavaju izlaze na krovove...

HeBePoBaTaH_:
Ne, mislim na krovove automobila....:razz:
E, jeste, Vasina nije loša kao osmatračnica, a najbolje je sa krovova oko Terazijskog platoa ..odatle je fenomenalan pogled, i sa Kosančićevog, iz potkrovlja i sa krovova.
Šteta je što zaključavaju izlaze na krovove...

svojevremeno je radio kafic tipo, bio na vrhu zgrade, hmmmm......kako se bese zove ulica, blizu saborne crkve:roll:

Back