Samo nežno prema sebi

gost 431298

Elita
Poruka
16.701
Vrlina:
Nisam zlopamtilo.

Životni moto:
Pamti, pa vrati.

Koliko ste zaista svesni sebe?
Ne samo svojih vrlina, svi ih imamo, osećaja da ste posebni i neponovljivi, planeta prestane da se okreće kad se vi iskrcavate ili ukrcavate...
Svesni kontradiktornosti svog bića, onoga što mislimo da smo, i onoga kako nas vide druge oči...

Koliko ste svesni svojih loših strana?
Da li ih priznajete, ako ih uopšte i prepoznajete kod sebe?
I da li se potrudite da možda sutra, možda za mesec dana postanete bolja verzija sebe?

Znači govorimo o sebi samima, ne o drugima i šta treba ti drugi za nas da rade, i ko tu šta kome dođe i duguje, nego o svesti o sopstevnim postupcima i koliko ste u zdravim okvirima kriticni prema sebi pre svega, i da li ocuvanje sopstvenog integriteta znači i gaziti po drugima...

Okej, da vidimo...
Moja vrlina je lojalnost i overprotection of the ones I love the most.
Zivotni moto: Let's get it kao i Let's gotta kick it - zato sto uvek treba misliti pozitivno i ne plasiti se izazova.
Da, svesna sam sebe. Znam ko sam, gde gresim, gde sam pogresila u proslosti. Svesna sam ko cu biti jednog dana kada se ponovo skupi moja grupa prijatelja, svesna sam da jedan deo sebe nikad necu promeniti.
Uglavnom da, svesna sam sebe.

Nemam lose strane koje bi na druge uticale,moze samo neko da izvuce nesto sto i ne znam da imam u sebi sto ne sputavam,realno nista ne ocekujem od drugih ,pa tako niko nema prava da procenjuje dal sam dobar ili los prema njemu,ako mi da 1 vraticu mu 2 dal je dobro ili lose svejedno,sebi trebam da pruzim mnogo vise ,zapostavim se kad se drugima posvetim na svoju stetu

Ovih dana bas puno citam o emotivnoj kompetentnosti i kako to utice i na nas same, ali i na druge.
To je sve toliko delikatno, a mi uzimamo zdravo za gotovo
Podeli nam nesto zanimljivo ovde.
Emotivna kompetentnost? Mislis na emotivnu inteligenciju? Inace cenim kod ljudi kad umeju da se stave u tudje cipele i razumeju neciji ugao gledanja i nadju razumevanje za njihove postupke. Imadoh srecu da nadjem takve prijatelje!!!

Nemam lose strane koje bi na druge uticale,moze samo neko da izvuce nesto sto i ne znam da imam u sebi sto ne sputavam,realno nista ne ocekujem od drugih ,pa tako niko nema prava da procenjuje dal sam dobar ili los prema njemu,ako mi da 1 vraticu mu 2 dal je dobro ili lose svejedno,sebi trebam da pruzim mnogo vise ,zapostavim se kad se drugima posvetim na svoju stetu
Treba naći meru.
Ne treba ni inhibirati svoje osecaje zarad drugih, nema tu potrebe za matematikim, on tebi jedan, ti njemu 2, bilo da je dobro ili lose. U slucaju da je dobro, imas potrebu da ugadjas u slucaju da je lose, kaznjavas.
Prosto treba shvatiti da niko nikome nit daje nit uzima.
Ako govorimo o samostalnim i odraslim jedinkama, savako ima svoje Ja, ali to Ja niti ocekuje od Tebe nesto, niti je duzno da ti nudi,
Cim postoji ta potreba, neki bag vec postoji i to je odlicna pocetna tacka za odnos koji nema zdravu osnovu

Treba naći meru.
Ne treba ni inhibirati svoje osecaje zarad drugih, nema tu potrebe za matematikim, on tebi jedan, ti njemu 2, bilo da je dobro ili lose. U slucaju da je dobro, imas potrebu da ugadjas u slucaju da je lose, kaznjavas.
Ako govorimo o samostalnim i odraslim jedinkama, savako ima svoje Ja, ali to Ja niti ocekuje od Tebe nesto, niti je duzno da ti nudi,
Cim postoji ta potreba, neki bag vec postoji i to je odlicna pocetna tacka za odnos koji nema zdravu osnovu
Zato sto je retko ista od ikog pozitivno,kad dobijem kao bingo da ubodem,ne bih kao proracunata vecina da uzmem nesto i pravim se blesav kao da sam zasluzio to,nego osecam duznost da vratim vecom merom prosto

Podeli nam nesto zanimljivo ovde.
Emotivna kompetentnost? Mislis na emotivnu inteligenciju? Inace cenim kod ljudi kad umeju da se stave u tudje cipele i razumeju neciji ugao gledanja i nadju razumevanje za njihove postupke...
Citam kako da pomognem sebi.
Kroz knjigu se vidi lepo koliko toga vucemo jos iz detinjstva i koliko roditelji imaju ogromnu ulogu u tome kako percipiramo sebe i kako cemo reagovati i razmisljati.
A sve uglavnom veoma nesvesno

Prilozi

• 20220828_191104.jpg
    20220828_191104.jpg
    98,1 KB · Pregleda: 32
Treba naći meru.
Moja sestra ima tu neku ludu matematiku u glavi i uvek mi drugi njoj nesto dodjemo.. Uvek je ona u minusu. Dakle, ta meri i pamti kao slon. To je svet iz njene glave i zalim je sto je takva.
Treba se kloniti takvih radi sopstvenog mira.

Citam kako da pomognem sebi.
Kroz knjigu se vidi lepo koliko toga vucemo jos iz detinjstva i koliko roditelji imaju ogromnu ulogu u tome kako percipiramo sebe i kako cemo reagovati i razmisljati.
A sve uglavnom veoma nesvesno
Roditelji su nasi ucitelji. Cak i los roditelj te nauci kako ne treba. Jeste grubo i bolno. Svi mi smo na tom putu sazrevanja. Ili rastes, te dobijas sirinu i zato postajes blag prema sebi i drugima, imas razumevanja, ali i postavljas i postujes svoje granice, ili stagniras. Ako stagnacija potraje, moze doci do regresije i patetike, samosazaljenja, stavljanja sebe u ulogu zrtve.
Davno sam procitala Skota Peka, Put kojim se redje ide. Covek je psihijatar inace.

Vrline : Nisam sujetan, odnosim se prema drugima sa postovanjem, uvek speman da pomognem, nisam agresivan, imam bas dosta strpljenja, volim i poštujem prirodu i zivotinje, verujem u dobre ljudi i iskrenu ljubav...

Mane : Zlopamtolio sam, pamtim i najmanju uvredu koju primim, tesko iskazujem emocije i ako sam u sustini emotivna osoba. Umem da budem lenj, nekada potcenjujem svoje mogucnosti...

Vrline : Nisam sujetan, odnosim se prema drugima sa postovanjem, uvek speman da pomognem, nisam agresivan, imam bas dosta strpljenja, volim i poštujem prirodu i zivotinje, verujem u dobre ljudi i iskrenu ljubav...

Mane : Zlopamtolio sam, pamtim i najmanju uvredu koju primim, tesko iskazujem emocije i ako sam u sustini emotivna osoba. Umem da budem lenj, nekada potcenjujem svoje mogucnosti...
Vidis koliko je sad npr u raskoraku tvoja potreba da se odnosis s postovanjem, da pomazes, da si strpljiv i s druge tvoj problem da tesko pokazujes sopstvene emocije, iako si svestan toga da si emotivan.

Oprosteno ti je.. Sa takvim telom 😎

vrlina je da pamtim ali ne vracam..mane imam, nekih sam svesna nekih nisam ,jedna od njih je što verujem ljudima
iako znam da posle hebanja nema kajanja..to sam naucila odavno
niko drugi ne treba nista za mene da radi..ne volim da dugujem..sve sto uradim za sebe i druge uradila sam jer sam tako htela ili zelela
a najbolji su oni oni koji me ostave na miru

vrlina je da pamtim ali ne vracam..mane imam, nekih sam svesna nekih nisam ,jedna od njih je što verujem ljudima
iako znam da posle hebanja nema kajanja..to sam naucila odavno
niko drugi ne treba nista za mene da radi..ne volim da dugujem..sve sto uradim za sebe i druge uradila sam jer sam tako htela ili zelela
a najbolji su oni oni koji me ostave na miru
Ali i ja sve mogu sama je u neku ruku lose po nas.
To je nekada preuzimanje suvise odgovornosti.

Back