Samo Direktno

Direkt

Elita
Poruka
17.569
Da li samo ja imam dovoljno muda da svima u lice pljunem iskrenost?

Znam da me je to koštalo rušenja nekih veza sa ljudima, al' realno, ako se to desilo, to znači samo da nikako ne bi uspelo... vuklo bi se mesecima, možda i godinama.
Nikako ne shvatam ljude koji trpe druge, smeškaju se, a onda u trenutku kad ovaj okrene leđa prave odvratne grimase pune odbojnosti i prezira.
U poslednje vreme pregršt primera.

Danas sam odjebo drugaricu, i to da kažem najbolju, koliko god to i meni zvučalo kliše. Ali opet, ja sam jedini koji je u lice smeo da joj kaže neke stvari, pogotovo o njenom ponašanju. Pa onda kad je počela da negira i da vrišti, uvukla je u priču neke druge elemente, mene osuđuje a naravno mene to ne dotiče. Čim je tako reagovala znam da ju je dotaklo.
A opet niko drugi ne sme da joj kaže to i svi su ćutali, navodno neutralni ali to samo da ne bi otišli na njenu lošu stranu. Mene ko ebe, ofcourse, jer znaju da od mene mogu dobiti surovost istine a to niko ne želi

A ona se Uvek se ponaša drugačije kada je samo sa mnom, kada je u društvu jedna ili druga grupa ljudi, a pogotovo na javnim mestima.

Postoji jedan lik od kojeg svi beže, on nema društvo već se ko pijavica zalepi za druge. I svi mi međusobno prepričavamo jedni drugima kako smo bežali od njega... dovraga, ja se sećam da sam legao u jarak sa ortakom da nas on ne bi video, hodao je preko puta ulice.
A kad se zakači ne može da ode... i samo serre, laže, laže tako neverovatno da me čudi kako on sam to ne shvata. Da li je to neka bolest ili šta
I ja jedini sam u lice smeo da mu kažem da je on konjina lažljiva i da svi beže od njega samo što niko ne sme da prizna... između ostalog.

Naravno smorio se..u stvari, ne znam ni kako nije provalio da nije poželjan nigde.

I pošto sam i druga uvukao u priču, u fazonu: "Jedno veče smo Džoni i ja bežali od tebe, sakrivali se iza drveća da nas ne bi smarao lažima" taj ortak mi je prebacivao što sam njega uvukao.
A on želi da sa SVIMA bude dobar, ok, da sve sasluša, da popriča, da se pozdravlja... još jedan problem al to je nebitno

Što ljudi jednostavno nisu iskreni? Ja shvatam da bi to tačno filtriralo sve odnose, odbacilo sve ljude koji nisu potrebni nama.
I još jedno pitanje, do koje mere ste vi iskreni i Direktni što se tiče međuljudskih odnosa :) ?

a sto bi "pljuvao nekom iskrenost u lice"? meni je nekako prirodno da sa bliskim i potpuno odgovarajucim ljudima budem sasvim iskrena.
da mogu da biram uvek bih volela da ljudi oko mene budu sasvim iskreni, sta god bi mi rekli.
nauceni smo da se bolje provlacimo svuda i s neiskrenoscu i s precutkivanjem, dobijamo vise koristi.
ranije nikad nisam volela da ogovaram, ali nisam znala ni da budem iskrena...to se razvilo kad sam dobila osecaj za sebe i za druge ljude...
kad sam iskrena prema kome god i kad mu ukazem na nesto ne zauzimam stav da sam ja u pravu a da je njegovo nuzno lose samo zato sto smo razliciti, vec zelim da se iskrenoscu medjusobno razumemo i prihvatimo obe strane
ali isto tako s osobama s kojima nisam bliska i do kojih mi nije stalo umem da budem prilicno neiskrena ako znam da dobijam nesto od toga
kao i sa osobama koje mi nisu vazne a za koje znam da ce izvuci od necije iskrenosti samo kritiku, ljubomoru ili zauzeti bilo kakav nepravilan stav prema tome, od njih se samo distanciram
ma ima svega i svacega i zaista je preopsta tema da bi se provukla samo kao jesam iskren, nisam iskren
drago mi je sto sebe kritikujem svaki put kad nekom nesto precutim i sto ucim sebe iskrenoscu jer je to jedini pravilan put do kvalitetnog odnosa s nekim

vidi brate ako hoces biti klovn i sa svima ok onda glumis budalu i nikom nista ne pricas otvoreno..samo foliranje i laz i svi ce se lepiti ko muva na govvna..a mozes birati trnovit put istine i pravde i bices zadovoljan sobom..pa ti sad vidi sta ti je bitnije

vidi brate ako hoces biti klovn i sa svima ok onda glumis budalu i nikom nista ne pricas otvoreno..samo foliranje i laz i svi ce se lepiti ko muva na govvna..a mozes birati trnovit put istine i pravde i bices zadovoljan sobom..pa ti sad vidi sta ti je bitnije

ali i sam...
rekoh sa savetima,isti pdf,da je jedno biti iskren,a drugo biti budala...
nije problem reci ljudima istinu,ali shta je ustvari istina?
ovo je naravno filosofsko pitanje,i necu o tome,poenta je bila
da ne mozhesh sa svim ljudima i uvek isti odnos gajiti...
ne trab lagati,ni sebe ni druge,ali nekad iskaz treba prilagoditi situaciji...
ali to je mudrost,i to ide sa godinama...:lol:

ne moze biti iskljucivo sam..u svakom slucaju ako u sebi zadrzava nezadovoljstvo i precutkuje ono sto misli moze odma na psihijatriju..ko iebe gomilu niko nije vredan

gledaj ga ovaj...e djole djole stvarno si nevaljao...
niko nije rekao da treba da precutkuje i da drzhi u sebi,
ali opet ne mozhe svima sve u lice da kazhe,a ti bi to kao stariji trebalo da znash...
prema tome,nemoj da truckash...:lol:

Istinu govorim samo ljudima za koje znam da ce to ceniti i nece se ljutiti na mene zbog iskrenosti, ili ljudima za koje me zabole kur'c da li ce se naljutiti i otici...a nekim ljudima koji mi stvarno idu na ****** namerno necu da kazem gde su im mane, meni je bitno da svi osim njih samih vide i da ispadaju glupi u drustvu. :cool:

Da se nadovezem na ono u Direktovom postu... znam dvojicu likovi koji lazu kao blesavi i stvarno mi nije jasno kako ne provaljuju da im niko ne veruje...i pitam se da li oni ostale smatraju glupljim servirajuci im te lazi ili jednostavno ne kapiraju.
I ima par likova koje svako izbegava, smaraci zesci...jedan matori ima malo preko 30 god. i samo pljuje po danasnjim klinkama, a onda ih jadnik startuje preko face-a pa kad ga odbiju on pocne opet da se izdrkava...i ujedno sere o nekim mafijasima u gradu, a na km se vidi da bi sve dao da je kao bilo ko od njih. Takvi ljudi mi idu na kozji sir...

Uglavnom, smatram da cesto i nema neke velike koristi od iskrenosti, jer isto kao sto ti neces da trpis necije mane tako nece ni oni da se trude da te mane skrivaju samo zarad tebe, ko te je.be, ako ti se ne svidja nadji drugoga/drugu...

Ako nadjes nekoga ko je vredan cuvanja, ti gradi kvalitetan odnos sa njim, sto mora podrazumevati iskrenost. a prema ostalima... pa to kako tebi odgovara. Ako si sam sebi jadan kad precutkujes, ti onda budi iskren iako ce puci po tebi.

Ja imam nekoliko ljudi u zivotu sa kojima sam stalno, i sa njima sam iskrena skroz, moram da kazem cak i kad znam da to ne zele da cuju, jace je od mene, a ostale mogu da slazem ako cu imati neku korist od njih ili ako me mrzi da se cimam, jer ionako smatram da vecina njih i nije vredna istine, niti nameravam da odrzavam kontakt sa njima

E ovako... Ljudi uglavnom slažu ili ćute zbog nečega...
Ja sam jedno vreme bila iskrena i videla sam da time samo povređujem ljude oko sebe. I jednostavno, ućutala sam. Mislim, bolje ćutanje nego laž. Osobe koje mene znaju, znaju već unapred sve moje reakcije, poglede, reči, pa čak i mlataranje rukama. Ja eto imam jednog druga koji je totalno iskren i to zna ponekad da košta ( mene )... Jednostavno, ne slažemo se u nekim stavovima, razmišljanjima i toliko toga. Čak je došlo do te granice da me je blokirao i eto.. I da se ljutim na njega? Neću i ne želim. Stoji da nekada stvarno znam da se zainatim, da iznerviram neke osobe, ali.. :) Van interneta, ja sam sa tom osobom super. I jeste da mi kaže ti ovo, ti ono, ali što bih se ljutila? ... I ja sam samo direktna kada pucam, a tada i mamu, tatu, teča, tetku, konja i ko zna šta sve neću pomenuti. Ali na sreću, ne dešavaju se ti ispadi, jer retko imam razlog da se iznerviram. I tako... :)

I šta, ti na kraju ćutiš da bi sa drugima bila ok? TO te ne čini boljom osobom
To te čini robom, i to njihovim

Ajde ne seri, Direkte...kakav si ti to prijatelj ako ocekujes od drugih da se menjaju samo da bi tebi bilo ok? Ja razumem osobe koje drugovima kazu da se npr. osecaju na znoj i da moraju poceti koristiti dezodorans, da im dismr iz usta, ili da su previse emotivne, tvrdoglave ili sta vec, znaci u redu je da im kazes nesto iskreno ako je za njihovo dobro, ali ako kukas oko svega sto ti smeta kod njih onda si sisica...moje misljenje, bez ljutnje. :P

Ali ako bi se neko naljutio ukoliko im kazes nesto za njihovo dobro...pa, recimo da su imbecili i ne vredi se truditi oko takvih.

Ti mene? :lol: More murš! xD Kriva kad dajem jadne odgovore, kriva kad filozofiram.. Eto, vidiš. xD I koje odricanje te spopalo? Ja ne znam kako se možeš mene odreći, kada uopšte nismo... :D Tralalalalala... :rotf:

Ajde ne seri, Direkte...kakav si ti to prijatelj ako ocekujes od drugih da se menjaju samo da bi tebi bilo ok? Ja razumem osobe koje drugovima kazu da se npr. osecaju na znoj i da moraju poceti koristiti dezodorans, da im dismr iz usta, ili da su previse emotivne, tvrdoglave ili sta vec, znaci u redu je da im kazes nesto iskreno ako je za njihovo dobro, ali ako kukas oko svega sto ti smeta kod njih onda si sisica...moje misljenje, bez ljutnje. :P

Ali ako bi se neko naljutio ukoliko im kazes nesto za njihovo dobro...pa, recimo da su imbecili i ne vredi se truditi oko takvih.

O Fani, aj jednom ne shvati pogrešno ono napisano :lol:
Ovde govorim o drugim stvarima, drugo je strpljenje i trpljenje mana koje ne mogu nestati, ali ako se ne menjamo jedni zbog drugih to znači da mislimo da drugi ne zaslužuju da se zbog njih menjamo, to znači da ako nisu vredni ne bi trebalo da ih držimo u blizini. Sve se svodi na to, jer, šta će ti 30 klimavih prijateljstava ako moraš da trpiš budale?
Bolje biti sam ili držati se manjeg broja. Za samo mali broj ljudi(i to sve ortaci) mogu reći da su mi istinski prijatelji
Žene su previše prevrtljive, plus postoji mogućnost da se zbog takve prisnosti javi nešto više, a to je fakd ap situacija sama po sebi :lol:

Da li samo ja imam dovoljno muda da svima u lice pljunem iskrenost?

Postoji jedan lik od kojeg svi beže, on nema društvo već se ko pijavica zalepi za druge. I svi mi međusobno prepričavamo jedni drugima kako smo bežali od njega... dovraga, ja se sećam da sam legao u jarak sa ortakom da nas on ne bi video, hodao je preko puta ulice.
A kad se zakači ne može da ode... i samo serre, laže, laže tako neverovatno da me čudi kako on sam to ne shvata. Da li je to neka bolest ili šta
I ja jedini sam u lice smeo da mu kažem da je on konjina lažljiva i da svi beže od njega samo što niko ne sme da prizna... između ostalog.
Samo ti imas muda.
Priznao si da si bezao od njega.

Ne izvlači iz konteksta, situacija je komplikovana, s obzirom da tog lika isprva nisam ni znao dobro, a posle sam pratio šta drugi rade, shvatio da je to možda najbolja varijanta jer nisam hteo prerano da osuđujem, a ni da me preterano zamara sa pričom.
Tek kada sam skontao kakav je on, shvatih da zaslužuje bitch-slap od istine.

Ne izvlači iz konteksta, situacija je komplikovana, s obzirom da tog lika isprva nisam ni znao dobro, a posle sam pratio šta drugi rade, shvatio da je to možda najbolja varijanta jer nisam hteo prerano da osuđujem, a ni da me preterano zamara sa pričom.
Tek kada sam skontao kakav je on, shvatih da zaslužuje bitch-slap od istine.
Pohvalno, a sta da te prebio?

Jeste mrcina, al' ne dovoljno sposobna. Težina mu nije adut, samo se pravi da je jak na rečima, a čak ni to nije. Možda i jesam rizikovao da iskusim njegov bes ali mi to nije bilo važno jer sam shvatio da on nije važan, da Nikome nije važan osim kada im prioritet nije izbegavanje njega. To je problem kod ljudi, što izbegavaju problem, umesto suočavanja.
Ja nikad ne osuđujem prerano, možda sam kasnio, ali nikad nisam donosio zaključke na osnovu viđenja iz jednog ugla.
Zato je ta istina došla kad je došla, za njega nikad pravi trenutak ne postoji, al' za mene postoji. Od tada mi se ne obraća( što je blagoslov), a čak ni drugima kada su sa mnom(što je i za njih blagoslov).

O Fani, aj jednom ne shvati pogrešno ono napisano :lol:
Ovde govorim o drugim stvarima, drugo je strpljenje i trpljenje mana koje ne mogu nestati, ali ako se ne menjamo jedni zbog drugih to znači da mislimo da drugi ne zaslužuju da se zbog njih menjamo, to znači da ako nisu vredni ne bi trebalo da ih držimo u blizini. Sve se svodi na to, jer, šta će ti 30 klimavih prijateljstava ako moraš da trpiš budale?
Bolje biti sam ili držati se manjeg broja. Za samo mali broj ljudi(i to sve ortaci) mogu reći da su mi istinski prijatelji
Žene su previše prevrtljive, plus postoji mogućnost da se zbog takve prisnosti javi nešto više, a to je fakd ap situacija sama po sebi :lol:

Donekle se slazem, ali ja sa likovima koji su budale se ni ne druzim aktivno, samo smo na cao-cao i to je to...nemam nameru da nekoga obavezujem da ne radi ono sto voli radi mene, nisam takav...kao sto rekoh, reci cu im samo ono sto je za njihovo dobro. Naravno, mozda bih nekad napravio izuzetak ukoliko bi me kod nekoga nervirala neka sitnica, a osim toga je vrh osoba. :P

Nego, je l' tebi nekad neko nekad rekao da mu kod tebe nesto smeta? :P

P.S. Jedan od mojih dobrih prijatelja ima manu da je mnogo tvrdoglav, prgav, a deluje i pomalo narcisoidno i to ume nekad malo da mi zasmeta (moze i mnogo zasmetati ukoliko naidjemo na razlicita misljenja i krene prepirka, ali to je retko) i da l' bi ti njemu ukazao na ponasanje (iako si 90% da ce se naljutiti)?

Poslednja izmena:
P.S. Jedan od mojih dobrih prijatelja ima manu da je mnogo tvrdoglav, prgav, a deluje i pomalo narcisoidno i to ume nekad malo da mi zasmeta (moze i mnogo zasmetati ukoliko naidjemo na razlicita misljenja i krene prepirka, ali to je retko) i da l' bi ti njemu ukazao na ponasanje (iako si 90% da ce se naljutiti)?

Naravno da će se naljutiti? Pa svi se naljute
Al nije to trajno stanje bogamu. Rekao bih a i rekao sam jer imam takvog druga. DOduše, on se nije trudio da se popravi al' to mu je porodično, stariji brat mu je potpuno Isti, keva takođe.
I naravno, ostaju zatucani doveka svi kolektivno, ako budu imali decu i na njih će to preneti jer je takvo stanje uma u toj kući

Naravno. Šta ti misliš Fani, da sam ja Allmighty madafakin :cool: ?

Ajd' da se osvrnemo barem na ono što ja radim, da nisam slušao kritike i savete ne bih napredovao nikako. I ta zatucanost ljudi me iritira, to što ne slušaju iako im može pomoći da se na neki način usavrše

Bas vam bila frka od njega a onda si ti shvatio da on nije tako opasan kako se cini pa si mu sasuo istinu u lice.
I on ne samo sto te nije prebio vec te izbegava.
Svaka cast.

A što bi ga prebio zbog toga, svega ti? :lol: Malo si previše gledao filmove, međuljudski odnosi ne funkcionišu tako, barem ne među ljudima koji nisu upravo sišli sa planine.

Donekle se slazem, ali ja sa likovima koji su budale se ni ne druzim aktivno, samo smo na cao-cao i to je to...nemam nameru da nekoga obavezujem da ne radi ono sto voli radi mene, nisam takav...kao sto rekoh, reci cu im samo ono sto je za njihovo dobro. Naravno, mozda bih nekad napravio izuzetak ukoliko bi me kod nekoga nervirala neka sitnica, a osim toga je vrh osoba. :P

Normalno da ćeš da mu kažeš, i ako se naljuti, ukapiraće eventualno da si u pravu; ako ne ukapira, onda ti i nije bio dobar prijatelj.
EDIT: Pod ne ukapira, mislim da nikad više ne progovori s tobom zbog toga.

Poslednja izmena:
Naravno da će se naljutiti? Pa svi se naljute
Al nije to trajno stanje bogamu. Rekao bih a i rekao sam jer imam takvog druga. DOduše, on se nije trudio da se popravi al' to mu je porodično, stariji brat mu je potpuno Isti, keva takođe.
I naravno, ostaju zatucani doveka svi kolektivno, ako budu imali decu i na njih će to preneti jer je takvo stanje uma u toj kući

Naravno. Šta ti misliš Fani, da sam ja Allmighty madafakin :cool: ?

Ajd' da se osvrnemo barem na ono što ja radim, da nisam slušao kritike i savete ne bih napredovao nikako. I ta zatucanost ljudi me iritira, to što ne slušaju iako im može pomoći da se na neki način usavrše

Pa osim sto ce se naljutiti takodje mislim da se ni ovaj ne bi promenio, zato sam spomenio to narcisoidno ponasanje...i zato mu nista ne spominjem, a i nisam video da ga je neko ogovarao po tom pitanju tako da ne vidim da je to problem za njega trenutno...problem je samo za one sa kojima se zakaci. :lol: Ali ima dosta vrlina za razliku od vecine ljudi koje poznajem tako da ne bih da narusavam odnose...

Aha. :lol: I mene to iritira i stvarno bih voleo kad bi mi u rl svako od drugova rekao sve moje mane, cak sam ih par puta navodio ka tome zapocinjuci pricu o istim...ali nista, samo je jedan rekao neku glupost koja njemu smeta, ali to je vise do njega problem... :S

Normalno da ćeš da mu kažeš, i ako se naljuti, ukapiraće eventualno da si u pravu; ako ne ukapira, onda ti i nije bio dobar prijatelj.
EDIT: Pod ne ukapira, mislim da nikad više ne progovori s tobom zbog toga.

Sad kad razmislim, i ja bih se naljutio ako bi mi neko tako nesto rekao na grub, neobziran nacin...tako da bih nekako lakse dosao do razumevanja te postojece ljutnje i ignorisao bih je.
Pa takvi su vec extremi, oni mi ni ne trebaju u drustvu. :P

Back