Šamari

Kako to znas, postoji velika sansa da se zena dozove. Na X sam vidjela ovu vijest, al bila je fotka instagram naloga, djeluje kao neka vrlo mlada djevojka.
Kada je kod stopostotne dobrobiti kod usvojitelja. Drugarica se povezala sa ljudima koji su usvojili djecu, ona pokusava pa joj znaci, ljudi ne znaju sta ce sa djevojcicom koju su usvojili, dijete pati za mladjom sestrom. Par koji je usvojio mladje ne dozvoljava vidjanje, jer dijete je malo, zaboravice da postoji starije.
Socijalnom to ok.
Mislis da je tu zaista nadjeno resenje koje je dobrobit djece?
Kao i sto bi ovdje bilo oduzimanje i sterilizacija, umjesto kontrole i savjetovanja
Mi ne znamo ..sbbkbb...
Mozda bi dali dete ocu i otac bude dobar otac
Uloga supruznika i roditelja nije ista...to sto je neko los supruznik ne znaci da ce biti los roditelj...i obrnuto...
Ona je vrlo slikovito pokazala kakav je roditelj....
Kakva je kao supruga ne znamo, niti nas zanima, ko sto nas ne zanima kakav je njen bivsi muz bio suprug njoj
Sve u svemu ima vise resenja, nek daju babi, ocu, tetki...sta god, samo neka se uradi nesto, jer ona ce ovo sto je uradila da ponovi ako se nesto ne preduzme
Nasilnik nikad nije nasilnik jednom pa kao nece vise, aha vazi.... Ona je nasilnik...dalje od toga mi ne znamo
Problem nasilj se resava kod psihijatra/psihologa i socijalne sluzbe
Neka ga rese

Udariti slabijeg od sebe je meni neshvatljiv cin.

Sa druge strane, nisam bas za olako oduzimanje dece. Mozda je smislenije da zena dobije potrebnu pomoc. Znam da kosta, znam da nije zasluzila ali neophodna je detetu, da ne pravimo od dece olako sirocad.

Nije zena bubrežni bolesnik,pa da računamo da će se izlijeciti. Zena je nasilnica, željna pažnje i ne libi se da zlostavlja djete da bi je dobila. Šta tu ima da se razumije?

Све време размишљам колико болестан мораш да будеш да шамараш бебу од два месеца. Било чију, а не своју коју си под срцем носила 9 месеци.
И како то да сада релативизујемо ствар?
Кад то уради очух или маћеха, онда је монструм, треба га у затвор, у лудницу, на стрељање.
Сад кад је то урадила мајка, хајде да је лечимо, поправиће се.
Не постоји довољно добар разлог за шамарање бебе.
И ту је крај приче.

Све време размишљам колико болестан мораш да будеш да шамараш бебу од два месеца. Било чију, а не своју коју си под срцем носила 9 месеци.
И како то да сада релативизујемо ствар?
Кад то уради очух или маћеха, онда је монструм, треба га у затвор, у лудницу, на стрељање.
Сад кад је то урадила мајка, хајде да је лечимо, поправиће се.
Не постоји довољно добар разлог за шамарање бебе.
И ту је крај приче.
Nisu ni ti emotivni izlivi u redu. Na streljanje sa njima, kao sada, sterilisimo majku, kad je nestala ova jadna djevojcica, dajte mi pet minuta sa njenom majkom...sve su to odrazi frustracije.
Ti se cudis kako je moguce da udari nekoga koga je rodila. To govoris iz ugla zene koja je rodila dijete sa muskarcem kog voli.
Sta mislis kako zive djeca uz majke koje mrze muzeve?
Ovdje je samo reagovano na vrijeme. I ova mlada mama je imala pun insta profil srcovanih fotkica sa bebom, zivot moj fazon, ljubav najveca i ostale obmane okoline porodicnom idilom.
Koleginicina mlada deugarica je ubila dijete od nekoliko mjeseci. Odlezala je vrlo kratko i nalaz psihijatra je da moze da ima opet dijete.
Da je reagovano na vrijeme, ta zena je mogla biti izlijecena i posle biti dobra majka.
Nije lezala dugo jer se to smatra labilnim periodom.

Nije zena bubrežni bolesnik,pa da računamo da će se izlijeciti. Zena je nasilnica, željna pažnje i ne libi se da zlostavlja djete da bi je dobila. Šta tu ima da se razumije?

Mozda ipak treba zenu neko da vestaci. Forumi nisu psihijatri.

Malo su i socijalne mreze danas postale poput nekadasnjih rulja sa motkama. Ne znaju sta je nekome, ali su spremni da sude.

Pravnicki receno, sest meseci po porodu zena je pravno posmatrano neuracunljiva. Ako izvrsi cak i cedomorstvo, sudi se kao za nehat, zaprecena je minimalna kazna koja pocinje od sest meseci pa do...cini mi se pet godina, ukoliko me pamcenje ne vara.
Ovakve teme mogu samo da gurnu ljude preko ivice jer ljudi ne paze, ne kontrolisu sopstveni jezik skriveni iza monitora.

Centar za socijalni rad je najveci krivac povodom porodicnih problema. Povodom razvoda, nasilja nad zenama, nasilja nad decom, modela vidjanja.
Oni mogu danas da izreknu korektivni nadzor 2x3 meseca. Medjutim, za tu meru treba biti odgovoran, a nas Centar ne zeli odgovornost vec istu tradicionalno prebacuje.
I onda imamo sta imamo.

Malo su i socijalne mreze danas postale poput nekadasnjih rulja sa motkama. Ne znaju sta je nekome, ali su spremni da sude.

Pravnicki receno, sest meseci po porodu zena je pravno posmatrano neuracunljiva. Ako izvrsi cak i cedomorstvo, sudi se kao za nehat, zaprecena je minimalna kazna koja pocinje od sest meseci pa do...cini mi se pet godina, ukoliko me pamcenje ne vara.
Ovakve teme mogu samo da gurnu ljude preko ivice jer ljudi ne paze, ne kontrolisu sopstveni jezik skriveni iza monitora.

Centar za socijalni rad je najveci krivac povodom porodicnih problema. Povodom razvoda, nasilja nad zenama, nasilja nad decom, modela vidjanja.
Oni mogu danas da izreknu korektivni nadzor 2x3 meseca. Medjutim, za tu meru treba biti odgovoran, a nas Centar ne zeli odgovornost vec istu tradicionalno prebacuje.
I onda imamo sta imamo.
Ja ne mislim da njoj ne treba da se pomogne pa kad bude zdrava vratiti joj bebicu. Za ovo opravdanja nema.

I onda imamo sta imamo.
ocigledno da je kroz istoriju to neko nesrecno obelezje nase vrste; grupni linc copora pojedinacnih duhom i svescu skromnih, izfrustriranih jedinki koje nemaju odgovornost nit nad sopstvenim zivotom pa kompenzaciju nadju na istresanju na targetovanom pojedincu. a metu sada kace mediji i drustvene mreze i onda krece poplava case studies gde svako dozvoli sebi ulogu strasnog suda.
u principu sve su to vec ispricane price, pa identicno se desilo i u Sodomi i gomori..

zalosno je da ona zena pre par meseci sebi oduzela zivot nakon videa, "viralnog" gde je obavila malu nuzdu negde na javnom prostoru.
ali sama zinjenica da ovakvi sadrzaji postaju "viralni" toliko puno govori o (pre)niskoj kolektivnoj svesti.

Ja ne mislim da njoj ne treba da se pomogne pa kad bude zdrava vratiti joj bebicu. Za ovo opravdanja nema.
Vratiće, nego šta. Ja sam još po dojmom nečega i goreg što sam jutros saznala. Hraniteljskoj porodici su uzeli djevojčicu od godinu i po jer će je vratiti roditeljma. Od roditelja je bila oduzeta jer je otac seksualno zlostavljao njenog petogodišnjeg brata, za šta je majka znala a nije prijavila. Oboje ludi i za zatvor i promijenili se za 3 mjeseca koliko im je dijete bilo oduzeto?

Много ми верујемо у чуда, и много смо постали политички коректни бежећи од синдрома руље и линча.
Нисам за линч, али и не верујем у то да се човек тако лако мења.
Само ствари треба називати правим именом.
Страшно је колико повратника силоватеља, педофила и убица имамо на улицама, све у нади да ће се ресоцијализовати.
И кад то неко каже одмах добија печат инквизитора који би палио на ломачи.
Не бих, али не бих ни дозволила да изађу на слободу.

ocigledno da je kroz istoriju to neko nesrecno obelezje nase vrste; grupni linc copora pojedinacnih duhom i svescu skromnih, izfrustriranih jedinki koje nemaju odgovornost nit nad sopstvenim zivotom pa kompenzaciju nadju na istresanju na targetovanom pojedincu. a metu sada kace mediji i drustvene mreze i onda krece poplava case studies gde svako dozvoli sebi ulogu strasnog suda.
u principu sve su to vec ispricane price, pa identicno se desilo i u Sodomi i gomori..

zalosno je da ona zena pre par meseci sebi oduzela zivot nakon videa, "viralnog" gde je obavila malu nuzdu negde na javnom prostoru.
ali sama zinjenica da ovakvi sadrzaji postaju "viralni" toliko puno govori o (pre)niskoj kolektivnoj svesti.
Sama je sebe snimala,znači smatra da je ti nesto ispravno cim treba da se pohvali. Samarati bebicu da dobiješ koji lajk nije nesto sto treba da se prašta. Hladno je uzela djete iz krevetica i samarala pred kamerom. O ludackom pogledu ne treba ni pričati.
Ne može to da se razumije. Ovo nije linč,ovo je vapaj

Sama je sebe snimala,znači smatra da je ti nesto ispravno cim treba da se pohvali. Samarati bebicu da dobiješ koji lajk nije nesto sto treba da se prašta. Hladno je uzela djete iz krevetica i samarala pred kamerom. O ludackom pogledu ne treba ni pričati.
Ne može to da se razumije. Ovo nije linč,ovo je vapaj
U amerikama takvi dobijaju doživotnu robiju bez pomilovanja. Naravno, tamo ima toga koliko nećeš ali postoje i zakoni. Pre neku godinu je pedofila kolega iz ćelije tukao 15 minuta brutalno i na kraju ga zaklao. Dobio veliku kaznu ( ubistvo je ubistvo) ali kaže da se ne kaje i ok je sa tim.

Back