sama i tuzna

maslacak93

Aktivan član
Poruka
1.969
Cao. Imam 23 godine sramota me je da kazem koliko sam dugo sama. Nisam bas ruzna, nw peilaze mi nikako. Osim u Grckoj grk. Nisam losa. Sve vise razmisljam o najbeubolnijem nacinu za samoubistvo. Nisam nesto drustvena ja bih htela samo nkega da nadjem i da se sklupcamo. Nisam udavaca to mi nije bitno i ne zelim decu

duso biti sam nije negativna stvar...cak prilicno suprotno!
biti sam znaci imati vremena, energije i fokusa za upoznati sebe i za rad na sebi...za uzivanje u samospoznaji.
kada budes upoznala i zavolela sebe i kada budes postala svoje omiljeno bice, postaces to i jos nekome.
put samospoznaje je divan i uzbudljiv...zakoraci u tom smeru i brzo ces to i sama shvatiti!
:ljub:

Da li zbog samoce se zelis ubiti?
Neki razlog postoji,sto se osamljujes..
Nitko ti ne moze pomoci kao ti sama,jer nitko u detalje ne zna cjeli tvoj zivot tvoja razmisljanja osjecaje..
I ne moras biti nesto jako drustvena,dovokjno je par dobrih ljudi da se osjecas dobro..

Prvo, tebe niko ne zanima na nacin na koji ocekujes da ti nekoga zanimas.
Drugo je pitanje sta ti zelis? Ogranicenja koja imas su normalna i tvoje stanje u tim godinama je normalno
Moras da sacekas na prave stvari dok sazre u tebi onda ce se i pojaviti pravi.
Ako ti se bas zuri, otvori temu pod nazivom 'sama i tuzna"

Cao. Imam 23 godine sramota me je da kazem koliko sam dugo sama. Nisam bas ruzna, nw peilaze mi nikako. Osim u Grckoj grk. Nisam losa. Sve vise razmisljam o najbeubolnijem nacinu za samoubistvo. Nisam nesto drustvena ja bih htela samo nkega da nadjem i da se sklupcamo. Nisam udavaca to mi nije bitno i ne zelim decu

Cao. Umjesto sto cekas da ti pridje neko, zasto ti ne pridjes prva onom koji ti se svidja ? Makar na ragovor i druzenje ...

Nemoj mnogo da razmisljas, vec daj se u opticaj, i mani se klupcanja, vec trk vani u prirodu

nesto si nepovezano nabacala ne deluje ozbiljno da bi se udubio

Priznala si sebi da imaš problem, znači krenula si s rešavanjem. Takih ko ti je pun svet, ne brini se.
Uredi se malo, ne preteruj, nabaci osmeh i izadji. Strpljivo, ne požuruj se, mlada si imaš vremena, polako, i život će ti donese nekog. :cmok:

Ovo je uzasno. Sve je tako nemoguce. Moram negde da idem...Ali sada je svako uzeo svakog, sta ako nemam s kime da se ja mazim? Kako se to ljudi upoznaju, plasim se

Anksioznost nije bauk, potrazi pomoc, tj pogledaj na koje sve nacine mozes da se boris sa istom, za koji mislis da bi ti najvise odgovarao, i pocni da zivis ...

Kad krenes jednom, vidjeces sama kako je ustvari najstrasnije bilo samo u tvojoj glavi, i da stvarnost uopste nije takva

Ma moj jedini problem je sto ne zelim da se druzim. Spoljasnji svet me uopste ne zanima. Slava njemu, ali ja neka hvala. Samo da imam nekog da podelim svoj unutrasnji svet, da to bude nas svet

Imaš dve mogućnosti, da budeš sebična i ne izadješ nigde, ovako kukaš i najverovatnije ostaneš sama ili da se malo potrudiš, žrtvuješ, iako te spoljašni svet ne zanima, jer u spoljašnjem svetu je taj koji tebi treba.

Nije u životu sve na enter, treba mnogo puta čovek da se potrudi pa i da radi ono što ga ne zanima da bi dobio ono što želi.

Imaš dve mogućnosti, da budeš sebična i ne izadješ nigde, ovako kukaš i najverovatnije ostaneš sama ili da se malo potrudiš, žrtvuješ, iako te spoljašni svet ne zanima, jer u spoljašnjem svetu je taj koji tebi treba.

Nije u životu sve na enter, treba mnogo puta čovek da se potrudi pa i da radi ono što ga ne zanima da bi dobio ono što želi.

Nazalost, sve mi se cini da si u pravu. Moracu. Tesko je to, ali mora se

Gde je Mekflaj da vidi ovu temu. :mrgreen:

No, da budem malo ozbiljan.
Samoca, tj. usamljenost je teska, ali mislim da nije razlog za samoubistvo.
Ima mnogo ljudi ovde na forumu koji su godinama sami, neki ceo zivot. Ne podnosi svako samocu dobro, ali moras da nadjes nacin da se okupiras necim drugim i da te to ne dotice. Ispunis zivot drugim stvarima, putujes, ili ako ne volis da se kreces, knjige, filmovi, sta te vec zanima.

Ili mozes da menjas sebe, da se kreces, upoznajes ljude, ali ljudi obicno vole da ostanu u zoni komfora.
Druga kljucna stvar, samopouzdanje.

I ne pricam napamet, i ja sam introvertan i ansksiozan i godinama sam, i znam da nije lako menjati se, ali eto, koliko-toliko se mrdnes iz zone komfora, korak po korak, mozda upoznas nekog.
Mada mislim da trebas prvo da se okupiras necim, da ispunis svoj zivot, tipa ako se kreces, imas hobije, mozda upoznas nekog. Mozda i neces, nema garancije u zivotu, ali eto, nikada se ne zna. Probas, pa sta bude. :)

Ovo je uzasno. Sve je tako nemoguce. Moram negde da idem...Ali sada je svako uzeo svakog, sta ako nemam s kime da se ja mazim? Kako se to ljudi upoznaju, plasim se

Cekaj je l ti nas ne trolujes mozda? Izvini ali deluje mi tako.

Ako sam u krivu, onda se sto pre javi psihijatru, verovatno ti mora dati neke antidepresive, kratak period je od razmisljanja o suicidu do pokusaja istog, prvo "laksim metodama" a onda sve tezim i tezim.

ove lakse metode, gde prezivljavaju osobe prvih nekoliko puta, zapravo i nisu "prava zelja za samoubistvom", vec krik i poziv javnosti da ti je potrebna pomoc, da te primete, ugledaju, da im ispricas tvoje probleme.
Mozda si sama svesna toga, a u vecini slucajeva osoba i nije. Otud ti na ovoj temi.

Zato, moras da odes do psihijatra. Dobices antidepresive, koji su ok, i odjednom ce ti mnogo biti lakse, i bolje ces sagledavati svet oko sebe, ostale ljude, i samu sebe. Odjednom ce ti se sve ciniti mnogo lakse, i imaces drugacija osecanja i sliku sebe.
Tek onda mozemo ovde razglabati i pruzati ti podrsku, davati razl. strategije zivljenja, razmisljanja i ostalo.
Posle psihijatra nastaviti sa odlazenjem kod psihoterapeuta, a on moze biti psiholog-psihoterapeut, ili pak psihijatar-psihoterapeut (psihijatar, koji je pored medicine i specijalizacije psihijatrije, zavrsio i neki modalitet iz psihoterapija).

Samoubistvo po svim religijama te baca direktno u pakao.
Ako si ateista onda prestaneš da postojiš i koja je onda fora? Prestao si da postojiš lol, je l možeš uopšte zamisliti to?

Time što razmišljaš o samoubistvu (ako nas ne sprdaš) već imaš materijala itekako za posetu psihijatru.

- - - - - - - - - -

ma ova nas zajebava :hahaha:

Poslednja izmena:

Back