Sam-a na letovanje????

Ja ne bih mogla...Nekako mi to bzv...sto mi nekih pitanja pada na pamet - od toga ko će da mi čuva torbu na aerodromu dok idem u wc, pa kako ću sama na doručak -večeru u hotelu (mada sam milion puta sišla ranije pa jela sama dok čekam ostale da se spreme..), pa šta ako ovo, šta ako ono...mislim milion nekih gluposti, za koje znam da u tom momentu tamo negde imaju rešenje i nisu uopšte komlikovane ni strašne..
I da, narvno da upoznaš ljude na putu, i ne budeš sam non stop...al opet, baš nisam taj tip. Mislim mogu ja sve ako moram, ali ako već biram onda ne bih mogla sama.
ALi svaka čast svakome ko ima smelosti...em ode na put ne čekajući i ne moleći nikoga, em radi samo šta hoće na putu, em podiže samopouzdanje...milina..

Sve zavisi i kakav si tip. Imam drugaricu koja svuda ide sama i za 5 min nadje milion ljudi i provede se uvek fenomenalno. Ali, je takva, nista je nije blam, komunikativna je, snalazljiva...I sa njom u drustvu je uvek zabavno.A imam i drugaricu koja ima kucu na moru i tamo je po 2 meseca i ne poznaje 3 coveka. A onda dodje ova druga i upozna je sa svim njenim komsijama :zcepanje: i nikako ne moze da shvati kako ih ova ne poznaje.

Isao sam 2005. na Krf i to nekih 18 dana. Vec u autobusu sam upoznao tri devojke sa kojima sam proveo prvih 9 dana, posle sam upoznao druge ljude. Pre toga sam razmisljao, mogu da idem sa drustvom, ali tamo sve znam, znam kako ce biti, nista novo se nece desiti i to je bila dobra odluka. Razmisljam da i ove godine uradim nesto slicno i odem na kampovanje u Grcku, a mozemo i zajedno! ;)

Ma normalna si, ne dozvoli da te pokolebaju. Meni se stvarno ide na more, nisam bio dve godine i mislim da cu otici do neke agencije i pitati ih da mi pronadju saputnika/cu! :)
Isao bih polovinom juna na neko ostrvo, Lefkada, Zakintos, Skiatos.

Eto vec nalazim drustvo..... !!!!!!!!
Hihiihih......
Pozzzzzzz...........
P.S.Hvala svim na pozitivno misljenju,jer ljudi iz okoline i dalje misle da nisam normalna!!!!

Ma hajde molim te ne slusaj ih, licno ne bih razmisljala. Iskustvo je cudo, poenta zivota je da svakodnevno prevazilazimo sebe...otisla bih svuda na svetu sama, u najudaljenije selo bez da znam rec jezika lokalnog stanovnistva. Pa svuda su ljudi, snacices se a kasnije u zivotu bice ti veoma drago kada se budes setila svoje avanture. Jos kao klinka sam navikla da budem kod tetke sama po dva meseca, lutala sam danima, ulazila u svaki kutak grada, jos tada se navikla da sednem sama na kafu i to smatram neprocenjivim iskustvom, danas me nije stid i coveka za ruku da uhvatim kada zelim nesto da pitam Mi smo zatvorenija sredina pa jos uvek robujemo nekim stereotipima ali veruj mi na rec, nista lepse od jutarnje kafe na rivi dok na miru prelistavas novine sama...ja ustajem pre svih da bih imala svoj mir tih sat vremena...don't worry i napravi sebi zanimljivu uspomenu...:heart:

bejase leto 2007..ja tek dobila u septembru odmor iznendae...sta cu sad kud cu? naprecac kupih autobusku kartu za HN...i put preko zlatibora oko 0C..ja se pitam..gde sma krenula? Sta radim?

Stignem u HN...na stanici upoznam neku bakicu..nadjem smestaj ocas posla...Medjutim smestaj daleko..ali ni to nije strasno...nego sto sma ja na plazu isla u farmericama sa patikama u majici, duksu i koznoj jakni..pa op promili se sunce iz aopblaka....a ja se skidam...e sad to sto tad nikog zivog nije bilo tamo...svi pobegli s amora...kad ljudi idu da se kupaju..upoznam ja dve starije single gospodjice sestre posle par dana..dosle isto na precac...malo smo se zabavljale..bilo nam fino..itd..cak se i jedna romans aizrodila...elem..posle 3 dana kazu one da ce da idu kuci..rekoh..ma idem i ja sa vama..i tako se zavrsi moje letovanje...e da..okupala sam se jednom
:)

Tako da..mnogo bolje sa drustvom..ili negde gde ima ljudi za upoznati...npr turska...nikao tunis ili egipat..tamo je smor..samo za parove...

ok, jeste da je ovo tema iz aprila meseca...ali baš me zanima šta je devojka na kraju odlučila i da li je otputovala....ja prvog avgusta krećem solo na more...jeste teško naći za jednu osobu, ali i to može....ja našla nekoliko ponuda... :)

ok, jeste da je ovo tema iz aprila meseca...ali baš me zanima šta je devojka na kraju odlučila i da li je otputovala....ja prvog avgusta krećem solo na more...jeste teško naći za jednu osobu, ali i to može....ja našla nekoliko ponuda... :)

Verujem da će ti biti sjajno, ko zna koliko ćeš zanimljivih ljudi upoznati tamo... :)
Ideš preko agencije? Nije mi samo jasno zašto kažeš da je teško naći za jednu osobu, čini mi se da većina agencija nudi onu doplatu za solo putnike u dvokrevetnim sobama.

Bio sam pre par godina sam samcijat, upalio auto, stigao do budve, isti dan nasao cimerku(sasvim slucajno,duga prica) i extraaaaa se proveo :) Ove godine idemo ja i ortak "sami" :) i ne sumnjam u dobar provod , tako da ako nemas skim a ide ti se, ne rasmisljaj mnogo samo zapali :)

Dvaput, u Tunis i u Egipat.
Oba puta je bilo fenomenalno.

Pitanje je da li si osoba koja mora da bude u gužvi da bi ti bilo lepo. Ja nisam i oba puta sam samo bila željna odmora i ne bi mi smetalo ni da nisam progovorila ni reč celo vreme.
Uvek u grupi možeš da nađeš par normalnih ljudi sa kojima možeš da prodivaniš, piješ kafu, podeliš taksi...ako ne i više, da se intenzivnije družiš, ostvariš prijateljstvo koje će trajati duže od odmora.

Prednosti ima malih milion: sa takvim društvom nisi obavezan da provodiš 24/7, sam sebi organizuješ dan, ne moraš ni sa kim da se kombinuješ, konsultuješ i praviš kompromise, radiš onako kako tebi duša u tom trenutku ište :D

Mana je ta kazna za samce, tzv. doplata za jednokrevetnu sobu, mad aje meni oba puta bila 40% vrednosti aranžmana i uglavnom sam viđala da se kreće od 30-50%, ne znam kako vam je ispalo 80%.

Na zabezeknute poglede i zbunjene komentare naučiš da se ne obazireš. Ionako bi 99% onih koji te gledaju kao čudaka doope dalo da provedu jedan odmor kao ti, bez muža, žene, dece, brata, snaje, njihove dece, čopora drugarica gde svaka hoće drugu stvar od letovanja, samo sunce, more i tišina :mrgreen:

Sve zavisi od toga kakva si osoba da li si individualac ili se osećaš dobro samo u velikoj grupi, kakvu vrstu odmora hoćeš.
Većina ljudi koje znam letuje isključivo u agencijskim aranžmanima po najpopularnijim grčkim, bugarskim, cg letovalištima, dok ja recimo ne podnosim takva mesta.
I upravo sam najveći broj mesta sam obišao (i za par dana takođe putujem isto tako), a prednosti ovakvog putovanja su upravo te ne moraš da se svađaš ni sa kim gde ćeš da letuješ sam organizuješ vreme ideš gde ti se ide, radiš šta hoćeš...

A na putovanjima sam obično po ceo dan u pokretu jurim s jednog mesta na drugo tako da mi nikad ne bude dosadno. :)

Back