Salo na zadnjici

boris0230:
Nidzo evo ti program ;) nadam se da ce ti koristiti i drugima, inace ovaj program se placa i kosta, ali dajem za dz. Ako se neko pita "za chega ce nekom trcanje ?" ovde imate odgovor. Takodje ima dobre rutine povecavanja. Uglavnom ovo je test za Mornaricke foke sto polazu ispit za specijalce.
Ukoliko neznas (pass = proci, fail = pasti)

Ali takodje mozes ubaciti u svoj program.
Naravno mozes cak i da povecas serije i trcanje.

Posto sam ga preveo na srpski, bio je na engleskom, malo mi je vremena trebalo pa evo ti citaj i uzivaj;

Zdravlje & Snaga

PSIHICNO POTREBNO VREME
PRVA FAZA

50 metara plivanje ispod vode PASS/FAIL
Ispod vode zavezan vrpcom PASS/FAIL
Dozak za udavljavanje test PASS/FAIL
Osnivni Spasilacki test PASS/FAIL
1200 metara plivanje u bazenu sa zavrsetkom 45 min
1.609 km plivanje na plazi sa zavrsetkom 50 minuta
1.609 km I/2 okeansko plivanje sa 95 minuta zavrsetak
Kurs prepreka 15 minuta
6436 km trcanje 32 minuta

PAKLENA NEDELJA

2000 metara kondiciono plivanje bez prestanka
1.609 km 1/2 nocno plivanje u jezero bez prestanka
3.218 km okeansko plivanje sa zavrsetkom 85 minuta
6.436 km trcanje 32 minuta
Kurs prepreka 13 minuta

DRUGA FAZA

3.218 km okeansko plivanje sa zavrsetkom 80 minuta
6.436 km trcanje ( u cizmama ) 31 minut
Kurs prepreka 10:30
4.827 km I/2 okeansko plivanje bez prestanka
8.045 km I/2 okeansko pilivanje bez prestanka

TRECA FAZA

Kurs prepreka 10:00 min
6.436 km mereno trcanje ( u cizmama ) 30 min
22.526 km trcanje bez prestanka
3.218 km okeansko plivanje sa zavrsetkom od 75 minuta

TRENING ZA KATEGORIJU I

TRCANJE: Prednost od psihickih aktivnosti bice trazeno da izvrsis tokom tvojih sest meseci treninga, ukljucujuci trcanje. Napetost od trcanje moze da dovede do stresnih povreda nize krajnosti u one koji ne dodju spremni da se suoce sa aktivnostima. Plivanje, voznja bicikla, i dizanje tereta ce te pripremiti za neke od aktivnosti, ali JEDINO trcanje moze da ti pripremi nizi ekstreminitet za vecinu od aktivnosti. Trebalo bi takodje da trcis u cizmama da pripremis tvoje noge za svakodnevno trcanje u cizmama. (Cizme treba da budu lakse-tezine kao; Bates Light, Hi-Tec, itd.)

Cilj od kategorije I studenata je da vezbaju do 25.744 km nedeljno. Kada si dostigao taj cilj onda bi trebao da nastavis kao kategorija II od cilja 48.270 km nedeljno. Da te podsetim da je kategorija I devet nedelja "buildup" prograam. Prati vezbe najbolje sto mozes i bices zadivnjen kako ces napredovati.

RASPODER TRCANJA 1

NEDELJA #1,2: 3.218 km/dan, 8:30 sa dopustanjem P/S/P (9.654km/nedeljno)
NEDELJA #3: Bez trcanja. Velik risk od stresnog preloma.
NEDELJA #4: 4.827km/dan P/S/P (14.481km/nedeljno)
NEDELJA #5,6: 3.218/4,827/6,436/3.218 km, P/UT/CET/PET (17,699km/nedeljno)
NEDELJA #7,8: 6,436/6,436/8,045/4,827km, P/UT/CET/PET (25,744/nedeljno)
NEDELJA #9: Isto kao #7,8 (25,744/nedeljno)

FIZICKI RASPORED TRENINGA I (Pon/Sre/Pet)
SERIJE OD PONAVLJANJA

NEDELJA #1: 4X15 ZGIBOVA
4X20 TRBUSNJAKA
3X3 SKLEKOVA
NEDELJA #2: 5X20 ZGIBOVA
5X20 TRBUSNJAKA
3X3 SKLEKOVA
NEDELJA #3,4: 5X25 ZGIBOVA
5X25 TRBUSNJAKA
3X4 SKLEKOVA
NEDELJA #5,6: 6X25 ZGIBOVA
6X25 TRBUSNJAKA
2X8 SKLEKOVA
NEDELJA #7,8: 6X30 ZGIBOVA
6X30 TRBUSNJAKA
2X10 SKLEKOVA
NEDELJA #9: 6X30 SKLEKOVA
6X30 TRBUSNJAKA
3X10 ZGIBOVA

*Beleska: Za najbolje rezultate, zamenjivaj vezbe. Uradi seriju od Sklekova, onda seriju od trbusnjaka, prateci od serije zgibova, odmah bez odmora.

RASPORED PLIVANJA I
(jako plivanje bez kraja 4-5 dana u nedelji)

NEDELJA #1,2: Plivaj ne prekidno za 15 minuta
NEDELJA #3,4: Plivaj ne prekidno za 20 minuta
NEDELJA #5,6: Plivaj ne prekidno za 25 minuta
NEDELJA #7,8: Plivaj ne prekidno za 30 minuta
NEDELJA #9: Plivaj ne prekidno za 35 minuta

*Beleska: Ako nemas pristup u bazen, vozi bicikli za duplo vreme koliko bi plivao. Ako imas pristup u bazen, plivaj svaki dan moguc. Cetiri do Pet dana nedeljno 200 metara u jednu sezonu za tvoj pocetni radni cilj. Takodje ako hoces da razvijes plivanje sa obe strane tela. Pokusaj da plivas 50 metara u jedan minut ili manje.

TRENING ZA KATEGORIJU II

Kategorija II je veci napeti trening dizajniran da one koju su bili sa rutinom FT ili za one koji su zavrsili kategoriju I. NEMOJ DA POKUSAVAS DA RADIS OVAJ RASPORED AKO NE MOZES DA ZAVRSIS #9 NIVO OD RASPOREDA TRENINGA.

RASPODER TRCANJA
(P/Ut/Sre/Pet/Sub)

NEDELJE #1,2: (4.827/8.045/6.436/8.045/3.218) kilometra 30.571 km/nedeljno
NEDELJE #3,4: (6.436/8.045/9.654/6.436/4.827) kilometra 35.398 km/nedeljno
NEDELJA #5: (8.045/8.045/9.654/6.436/6.436) kilometra 38.616 km/nedeljno
NEDELJA #6: (8.045/9.654/9.654/9.654/6.436) kilometra 43.443 km/nedeljno
NEDELJA #7: (9.654/9.654/9.654/9.654/9.654) kilometra 48.270 km/nedeljno

*Beleska: Za nedelje #8,9 i iznad, nije potrebno da se povecava daljina od trcanja;vezbaj na brzinu od 9.654km i pokusaj da ih pretrcis za 7:30 za 1.609 ili manje. Ako zelis da povecas tvoje trcanje, ja bi to uradio postepeno: ne vise od 1.609 za dan povecivanje za svaku nedelju iznad #9.

FIZICKI RASPORED TRENINGA II
(Pon/Sre/Pet)

SERIJE OD PONAVLJANJA
NEDELJA #1,2: 6X30 SKLEKOVA
6X35 TRBUSNJAKA
3X10 ZGIBOVA
3X20 PROPADANJA
NEDELJA #3,4: 10X20 SKLEKOVA
10X25 TRBUSNJAKA
4X10 ZGIBOVA
10X15 PROPADANJA
NEDELJA #5: 15X20 SKLEKOVA
15X25 TRBUSNJAKA
4X12 ZGIBOVA
15X15 PROPADANJA
NEDELJA #6: 20X20 SKLEKOVA
20X25 TRUSNJAKA
5X12 ZGIBOVA
20X15 PROPADANJA

Ove vezbe su dizajnirane za duze-daljine misicne izdrzljivosti. Misicni zamor ce trebati vise i vise vremena da se oporavi od visokih ponavljanja. Za najbolje rezultate, zamenjuj vezbe svaku seriju, da bi odmorio tu misicnu grupu za neko vreme. Ispod su vezbe koje su samo ako si upoznao Kategoriju I i II standarde.

PIRAMIDNE VEZBE

Ovo mozes da radis sa bilo kojom vezbom. Objekat je da polako izgradis cilj onda polako izgradjujes naza na pocetak vezbe. Na primer, zgibovi, trbusnjaci, sklekovi, i propadanje mogu da se zamenjuju sa vezbama gore, ali ovog puta izaberi broj da ti bude cilj i izgradi se do tog broja. Svaki broj se broji kao serija. Vezbaj se gore i dole uz piramidu. Na primer tvoj cilj je "5."

# PONAVLJANJA

ZGIBOVI: 1,2,3,4,5,4,3,2,1
SKLEKOVI: 2,4,6,8,10,8,6,4,2 (2x # zgibova)
TRBUSNJACI: 3,6,9,12,15,12,9,6,3 (3X # zgibova)
PROPADANJE: isto kao i sklekovi

VEZBE PLIVANJA II
(4-5 dana/nedeljno)

NEDELJE #1,2: Plivaj bez prestanka za 35 minuta.
NEDELJE #3,4: Plivaj bez prestanka 45 minuta
NEDELJA #5: Plivaj bez prestanka 60 minuta
NEDELJA #6: Plivaj bez prestanka 75 minuta

*Beleska: Kao prvo, da bi smanjio pocetni stres na tvojim noznim misicima, zamenjuj plivanje 1000 metara sa zavrsetkom i 1000 metara bez. Tvoj cilj bi trebao da bude da plivas 50 metara za 45 sekunde ili manje.

i naravno posle ovog imas;

ISTEGLJIVANJE FZ - FIZICKI TRENING
NUTRICIJE
POJAM TRENING TABLE
UNOS NUTRICIJE
POTREBE:fizicke/mentalne

PA ovo je nista drugo neko sranje. Ovo ko radi ima da se osusi ko grana
a ne da ojaca. :roll: :roll:

Da li si probao da uradis to ? Svaka cast ako izdrzis jednu nedelju. Sto mislis da ces se osusiti kao grana ?

I Kao trece "PA ovo je nista drugo neko sranje" ??? hahahaha omg koji lik :)))) xaxaxa lol ROFL ROFL ROFL. Ti znas nesto o snazi ? Jer ti uopste znas koji je "najkorisniji" deo misica koji mozes da razvijes ? Najkorisnija snaga ? odakle potice ?

Ako odgovoris na ovo, priznacu da znas nesto i da nisi jedan glup bodybilder kao ostali prosecni ljudi.

boris0230:
Da li si probao da uradis to ? Svaka cast ako izdrzis jednu nedelju. Sto mislis da ces se osusiti kao grana ?

I Kao trece "PA ovo je nista drugo neko sranje" ??? hahahaha omg koji lik :)))) xaxaxa lol ROFL ROFL ROFL. Ti znas nesto o snazi ? Jer ti uopste znas koji je "najkorisniji" deo misica koji mozes da razvijes ? Najkorisnija snaga ? odakle potice ?

Ako odgovoris na ovo, priznacu da znas nesto i da nisi jedan glup bodybilder kao ostali prosecni ljudi.

Ti se nesta mnogo nerviras :) hahaha Mozda je ovo program za specijalce ko sto kazes ali sigurno ne za obicne ljude kao tebe koji sede iza kompjutera i prave se pametni :wink:
I sta ti mene ispitujes? Ja i da odgovorim,nevredi, znam da ti imas neka svoja tvrdoglava misljenja. Znam takve tipove, a u stvari su glupi.

Ti se nesta mnogo nerviras hahaha Mozda je ovo program za specijalce ko sto kazes ali sigurno ne za obicne ljude kao tebe koji sede iza kompjutera i prave se pametni
I sta ti mene ispitujes? Ja i da odgovorim,nevredi, znam da ti imas neka svoja tvrdoglava misljenja. Znam takve tipove, a u stvari su glupi.

Pa znao sam da si glupav, nemas pojima o snazi da mi pametujes. "Ja i da odgovorim,nevredi" pa 1000 % sam ubedjen da neznas. Evo ovako, da naravimo dogovor. Ja ti dam ceo program moj, rutine, ishrana sve sve, cak i pristup u spartanski forum ako mi kazhesh koji misic je najkorisnija snaga na telu ? Ako ti se nesvidja moj post zaobidji ga, a ne "PA ovo je nista drugo neko sranje" Ja nisam prosecan covek. To sto 2 sata provedem na racunaru ne govori nista. Obicna glupost, a i kako da pogledam svoju postu od ostalih spartanaca ? nego na e-mail. Cak i imamo nas forum gde razmenjujemo ideje. Najbolji nacin je racunar. Samo zato sto sedim za racunar ne mora da znaci da sam obican. I bodybilder Rony provodi svoje vreme na racunaru. Nema veze uospte, prestani da lupas gluposti...U pocetku nisam ni rekao da sam specijalac, nego elitan covek.

Da naravno imam svoja misljenja, pa kad znas da si u pravi zar ne treba da se drzis toga ? Cak i da nisi u pravu a mislis da si u pravu, mislim da ipak treba da se drzis onog sto si rekao. E posto nisi odgovorio, nema sta da prepostavljam..sam si sve rekao prosecni BB

Ja ne kontam, po cemu si ti zakljucio da sam glup ? koju glupost sam ja ovde postovao ? na rekreaciji...( osim Info za Kreatin , nisam bio upucen ;) ) Sta sam postovao ? Aj prelistaj malo, idi unazad i procitaj ostale postove moje..

sve najbolje prosecni...

I nije mi jasno, kako treniras za snagu i znas sta je snaga i pametujes mi o snazi i tako dalje,...a neznas koji je NAJSKORISNIJI deo za snagu ? Koji deo misica je najbolji da se trenira ? Pa sta onda da pricham sa tobom. Takodje nije ok posto neznas o tome da govoris da je glupost.

boris0230:
Ti se nesta mnogo nerviras hahaha Mozda je ovo program za specijalce ko sto kazes ali sigurno ne za obicne ljude kao tebe koji sede iza kompjutera i prave se pametni

Pa znao sam da si glupav, nemas pojima o snazi da mi pametujes. "Ja i da odgovorim,nevredi" pa 1000 % sam ubedjen da neznas. Evo ovako, da naravimo dogovor. Ja ti dam ceo program moj, rutine, ishrana sve sve, cak i pristup u spartanski forum ako mi kazhesh koji misic je najkorisnija snaga na telu ? Ako ti se nesvidja moj post zaobidji ga, a ne "PA ovo je nista drugo neko sranje" Ja nisam prosecan covek. To sto 2 sata provedem na racunaru ne govori nista. Obicna glupost, a i kako da pogledam svoju postu od ostalih spartanaca ? nego na e-mail. Cak i imamo nas forum gde razmenjujemo ideje. Najbolji nacin je racunar. Samo zato sto sedim za racunar ne mora da znaci da sam obican. I bodybilder Rony provodi svoje vreme na racunaru. Nema veze uospte, prestani da lupas gluposti...U pocetku nisam ni rekao da sam specijalac, nego elitan covek.

Da naravno imam svoja misljenja, pa kad znas da si u pravi zar ne treba da se drzis toga ? Cak i da nisi u pravu a mislis da si u pravu, mislim da ipak treba da se drzis onog sto si rekao. E posto nisi odgovorio, nema sta da prepostavljam..sam si sve rekao prosecni BB

Ja ne kontam, po cemu si ti zakljucio da sam glup ? koju glupost sam ja ovde postovao ? na rekreaciji...( osim Info za Kreatin , nisam bio upucen ;) ) Sta sam postovao ? Aj prelistaj malo, idi unazad i procitaj ostale postove moje..

sve najbolje prosecni...

Ja sam ti reakao da si glup zato sto si izjavio da su svi prosecni ljudi, BB. glupi. A zasto to? Ljudi koji misle tako su sigurno glupi.
Ja u ostalom nisam nikakav bodybuilder ves idem u teretanu rekreativno, ali ipak nastojim da ojacam. Drugi idu da se bace u bolju formu ili da poprave izgled svog tela.

Dalje... ovde si puno smesan .. zar svi ljudi koji idu u teretanu moraju da znaju koji je najvazniji misic i sta je psihicka snaga i sv ostalo.... ? Le! Sasvim je glupo misliti da moraju. Glupost je smatrati ljude glupim iako nemju isti cilj ko ti. Ti imas druge ciljeve i vidim da se malo previse hvalis. " ja kombinujem .... ovo iono itd..." Pravis se i da znas puno, pa sta si ti? Eto da si zavrsio skolu pa da imas diplomu za trenerau teretani ili nest slicno , nego citas bilo kakve knige( o magicnim formulama itd... :lol: hehehe), i usudjujes se da dajes ljudima neke progarame. Mislim ejjjj 8.045 km I/2 okeansko pilivanje bez prestanka.. Jesi li probo plivati kilometar? Ti bi crko posle toga a ne posle 8 km. Mislim da se malo previse duvas kad kazes da si nad prosecan covek ...elitan...wow. Nad prosecni ljudi su ljudi kao Sosai Masutatsu Oyama. I kazes da ja pametujem,,hehe.. pa pogledaj samo po forumu rekreacija ko pametuje!! Pises:
"Ja, Brus LI, bicu prva najplacenija zvezda sa istocne zemlje u Sjedinene Drzave.Zauzvrat cu dati najpostojece
performance i prikazati se kao najbolji kvalitet u kapacitetu od jednog glumca. Pocevsi 1970 posticicu svetsku
slavu od pocetka pa do kraja 1980 imacu moje posedovanje $10,000,000. Zivecu zivotim koji ce me zadovoljavati
i postici unutrasnju harmoniju u srecu." +"To je jako,jako mocna formula" :shock: Wow ... Pa sto nije ond uspeo to kad je tako mocna formula? Nemozes kazati, siguran sam da bi uspeo da je ostao ziv. Pa eto nije uspeo zato sto je umro, znaci nije ostvario ciljeve. Vidis da se nemoze sve kontrolisati ni magicnim formulama. Ti tu pises kao da ces sto posto uspeti ako napises neku malu formulicu na papit. To nije jednostavno, stalno ima nekih prepreka u zivotu. Neke ces preci ali neke neces moci. Eto prepreka Brusu je njegova smrt, tojest oni koji su ga ubili.
I ti s tvojim pitanjima nemozes proveriti da li sam ja glup ili nisam? Pitanja i tvoje pretpostavke nakon toga su smesne.JA ako neznam. pa sta? I ne tezim da budem profesionalac u strukturi misica i ostalom. Vecina ljudi trenira bez znanja "najvaznijeg dela misica" i "psihicke snage". A u stvari da li postoji odgovor na pitanje koje si mi postavio. Ne mislim, svako ce ti dati drugi odgovor. Mozda ti mislis da ima , ubedjen si u neke stvari. A posto bas zelis moj odgovor pa evo... Ja mislim da nema jedan najvazniji deo misicaza snagu. Svi misici zajedno potpomazu da budes snazan. Ali vrlo vazni su misici oko pasa, "core muscles".
U gornjim i donjim trbusnjacima se i nalazi "power center" ( kako ga u zovu treneri u borilackim vestinama) ili (centar odakle dolazi "ki"). Odatle polazi sva jacina i eksplozivnost tvojih pokreta i sto ti je taj deo misica jaci tvoji pokreti ce biti eksplozivniji i jaci.

Toliko od mene nad prosecni i elintni coece.. :-) wow..

Kod:
Ja sam ti reakao da si glup zato sto si izjavio da su svi prosecni ljudi, BB. glupi. A zasto to? Ljudi koji misle tako su sigurno glupi.

Ja ne mislim tako, vec znam..Znas ti sta je prosecan covek uopste ? Prosecan covek je ona vrsta osobe koje nece da promeni ishranu niti da radi bilo koje vezbe. To je prosecna osoba. Tu spadaju i BB..zasto ? zato shto ne menjaju ishranu. Neki menjaju, i nisu prosecni.

Kod:
Ja u ostalom nisam nikakav bodybuilder ves idem u teretanu rekreativno, ali ipak nastojim da ojacam. Drugi idu da se bace u bolju formu ili da poprave izgled svog tela.

Da naravno ,bolje je ici rekreativno nego uopste da se ne bavis nicime. Nemam nista protiv onih ljudi koji idu da bolje izgledaju u tome je i poenta treninga da budes ponosan na tvoje telo...kada kazem ponosan zanci da se ne sepuris na plazi kao neki idiot vec da znas sta si postigao i da se drzis toga takvo sepuranje i pokazivanje je jednostavno za ne sigurne budale. Ne razumem kako neko moze da ide kreativno..znaci kreativno ti je kada naprimer mozes da uradis 20 ponavljanja a ti uradis 15..zasto 15 jer na 15 osecas umor i mislim da pic**kice idu rekreativno ;) sramota za musharca...ali sta da kazhem inace ovo je "Rekreacija" od reci Re kreativan...budi rekreativan.

Kod:
Dalje... ovde si puno smesan .. zar svi ljudi koji idu u teretanu moraju da znaju koji je najvazniji misic i sta je psihicka snaga i sv ostalo.... ?
Ne naravno nisam to rekao, ali kazhem da sam mocniji od onih sto idu u teretanu, jer ja razvijam i pshichnu snagu. Ali ako razvijes samo fizicku snagu.. a ne psihichku onda si samo polu-ratnik. A sta si kada razvijes SAMO gornji deo tela a noge kao cackalice ?
Govorim samo sto znam o psihichkoj snazi..nista vise. Ne ubedjujem nikog ovde. Ne vredi uciti nekog ako nece da nauci.

Kod:
Glupost je smatrati ljude glupim iako nemju isti cilj ko ti.

Ne smatram ja ljude glupim zato sto nemaju isti cilj kao ja, to si ti rekao a ne ja. Ja mislim da svako ima svoje zelje i da bi trebao da ih ostvari. U tome je i poenta zivota da ostvarimo svoju fantaziju.

Ti imas druge ciljeve i vidim da se malo previse hvalis. " ja kombinujem .... ovo iono itd..." Pravis se i da znas puno, pa sta si ti? Eto da si zavrsio skolu pa da imas diplomu za trenerau teretani ili nest slicno , nego citas bilo kakve knige( o magicnim formulama itd... hehehe), i usudjujes se da dajes ljudima neke progarame.

Da imam ciljeve, i mislim da bi svako trebao da ima cilj. Pa sta ima lose sto sam rekao sta radim i sta kombinujem ? Svako ima pravo da lupi sta god hoce na ovaj forum, samo nisam lupio nesto vec sam rekao svoje. I mislim da je ok sto citam knjige. Covek se uci dok je ziv.

Kilometar ? da jesam plivao sam i 8 kilometra. Ceo program sam isprobao. Imam cak i vremena za koje sam uspeo to sve da uradim. Naravno nisam sam uradio, sa 3 kolege sam uspeo to sve da uradim. Jos nekih pitanja u vezi toga ?

Kod:
Mislim da se malo previse duvas kad kazes da si nad prosecan covek ...elitan...wow. Nad prosecni ljudi su ljudi kao Sosai Masutatsu Oyama

Ne ne duvam se, kazhem ono sto jesam, samo kazhem nista vise..ti smatraj to duvanjem, nisam NAD-prosecan covek, vec izuzetan kao i ostalih 8 000 spartanaca. Jer ti znas ko je bio Sosai Masutatsu ? On je legenda...zvan je takodje kao "the god hand" Zasto ? zato sto je proveo 3 godine trenirajuci kao fanatik u planinama (sam) kad se vratio postao je neverovatan borac. Celog zivota je trazio protivnike da isproba njegove vestine, snaga & moc. Sve pobede je dobijao jednim udarcem.

Sta mislis da li sam se predstavio kao Sosai Masutatsu Oyama ? nemoj lupati gluposti MOLIM TE. Jeste da citam o njemu i da znam dosta o njemu cak i delim deo od njega ;) znas sto ? Sta mislis sta ga je drzalo te 3 godine ?

Zamisli ti tu MOCNU motivaciju. Ajde sebe motivisi da odes u planine u neke krpice i da treniras 3 godine ko stoka. Imam njegove motivacije. Jako mocne ;) i sad mi reci da se ne razlikujem od BB ;)
Takodje nije on sam fanatic i nad-prosecan, ljudi kao sto su;

Musashi,Milo of Croton,Hannibal,Napoleon su takodje Legende. Takodje i Bruce Lee.

debil:
Pa sto nije ond uspeo to kad je tako mocna formula? Nemozes kazati, siguran sam da bi uspeo da je ostao ziv. Pa eto nije uspeo zato sto je umro, znaci nije ostvario ciljeve. Vidis da se nemoze sve kontrolisati ni magicnim formulama. Ti tu pises kao da ces sto posto uspeti ako napises neku malu formulicu na papit. To nije jednostavno, stalno ima nekih prepreka u zivotu. Neke ces preci ali neke neces moci. Eto prepreka Brusu je njegova smrt, tojest oni koji su ga ubili.

lol nemoj da lazes, nisam to rekao znam i sam da ne mozes kontrolisati formulu. Kazao sam ovako;

Pravljenje Definitivnog Zapovednog Cilja nemora da znaci da ces tacno postici ono sto hocesh, ali minimum, znaci MINIMUM
je da ce te toliko blisko pribliziti tvom cilju da ce te sokirati.

Znaci nisam rekao DA CES 100 % uraditi to. Eto dokazao sam da lazes ;)

Rekao sam MINIMUM zato sto ne mozes da kontrolises sudbinu, kao Brus, i glasine su da su ga "ubili" da si malo vise citao o njemu skontao bi da je "nepoznato" kako je umro. Takodje nemoj da govoris o necemu sto nemas pojima, drugi put ti govorim.

I ti s tvojim pitanjima nemozes proveriti da li sam ja glup ili nisam?

Pa govoris da znas sta je snaga, znas sta je program, jos si mi govorio "pa to je sranje, ko to uradi ima da se osusi" Pa znaci predstavljas se da znas o snazi a neznas koji je najvazniji deo misica (najvise se isplati da ga treniras i najkorisnija snaga potice iz njega) ? pa kako sad ? Nije ocigledno ?

Da znas ti bi odgovorio, a neznas...jest da ne mogu totalno 100 % da zakljucim da si glup ali tvoje ponasanje je sigurno glupavo. A ti si deo tvog ponasanja.

Kod:
A u stvari da li postoji odgovor na pitanje koje si mi postavio. Ne mislim, svako ce ti dati drugi odgovor. Mozda ti mislis da ima , ubedjen si u neke stvari. A posto bas zelis moj odgovor pa evo... Ja mislim da nema jedan najvazniji deo misicaza snagu. Svi misici zajedno potpomazu da budes snazan. Ali vrlo vazni su misici oko pasa, "core muscles".
U gornjim i donjim trbusnjacima se i nalazi "power center" ( kako ga u zovu treneri u borilackim vestinama) ili (centar odakle dolazi "ki"). Odatle polazi sva jacina i eksplozivnost tvojih pokreta i sto ti je taj deo misica jaci tvoji pokreti ce biti eksplozivniji i jaci.

U pravu si, svi misici ti pomazu da budes snazan. Ali imas 3 najvaznija misica. Vazni misici jesu core muscles i trbusni misici kao centa ili caplja...kako vec nebitno. Taj deo misica je za brzinu, poboljsava performanse, najvazniji misici su ti;

Trbusnjaci, Vrat, i NAJvazniji deo misica je ... ( molim bubnjeve) PODLAKTICA.

Zasto ? Trbusnajci ti poboljsavaju performansu, brze kretanje itd. Vrat ? Sta ce mi vrat se mislis ? Vrat je veoma vazan deo misica, ako hoces da pobedis u bilo kojoj borbi mora da imas jak vrat, vrat ko BIK. Neki deo toga je da te tesko nakutiraju imas 3 razloga zasto treba da imas JAK vrat. Vrat takodje poboljsava performase. I naravno podlaktica ---> podlaktica (nemoj me drzati za rec, neznam na srpskom pravi naziv za ovaj misic, na engleskom znam)

Zasto podlaktica ? Brus lee je mnogo vremena proveo trenirajuci podlakticu. Zasto ? Pojacava snagu udarca i daje ti mogucnost da kontrolises protivnike dva puta vece od tebe.. Kako to ? Lepo da imas stisak ko Kljesta i to ti omogucuje da stvarno povredis osobu kad kazem poredis mislim POVREDIS!. Bez obzira na velicinu, moze da ga usavrsis u smrtonosno oruzije. Uz pravi trening naravno. Za dve godine treniranja retko ko ce smeti da ti stavi ruku a da mu stisnes. I to me cini izuzetnim. Najvise borbe dobio sam zahvaljujuci stisku ruke, takodje me je i koji put spasio.
Boli me briga da li neko moze da podigne 300 kila na bench pres..kada ne moze flasu kecapa da otvori ;)

I ako mislis da je ovo jos neka glupost, svaka ti cast majkane...

Toliko od mene, i ako planiras da postujes opet neke beskorisne stvari i sta ja znam..nemoj posto ubuduce, bez obriza sta da je, necu odgovarati na tvoje postove.

I konacno te ostavljam sa strahom koji ce nadam se, inspirisati da zapocnes da zivis putem kojim zaista zelis. Pogotovo ako si isao kroz zivot u telo ili nivo zdravlja sa kojim nisi srecan ;)

"Nas najveci strah ne treba da bude sto ce se nas zivot jednoga dana zavrsiti,
vec da nam zivot nikad nece zapoceti"

Zdravlje & Snaga

boris0230:
Kod:

Ja ne mislim tako, vec znam..Znas ti sta je prosecan covek uopste ? Prosecan covek je ona vrsta osobe koje nece da promeni ishranu niti da radi bilo koje vezbe. To je prosecna osoba. Tu spadaju i BB..zasto ? zato shto ne menjaju ishranu. Neki menjaju, i nisu prosecni.

Kod:

Da naravno ,bolje je ici rekreativno nego uopste da se ne bavis nicime. Nemam nista protiv onih ljudi koji idu da bolje izgledaju u tome je i poenta treninga da budes ponosan na tvoje telo...kada kazem ponosan zanci da se ne sepuris na plazi kao neki idiot vec da znas sta si postigao i da se drzis toga takvo sepuranje i pokazivanje je jednostavno za ne sigurne budale. Ne razumem kako neko moze da ide kreativno..znaci kreativno ti je kada naprimer mozes da uradis 20 ponavljanja a ti uradis 15..zasto 15 jer na 15 osecas umor i mislim da pic**kice idu rekreativno ;) sramota za musharca...ali sta da kazhem inace ovo je "Rekreacija" od reci Re kreativan...budi rekreativan.

Kod:
Dalje... ovde si puno smesan .. zar svi ljudi koji idu u teretanu moraju da znaju koji je najvazniji misic i sta je psihicka snaga i sv ostalo.... ?
Ne naravno nisam to rekao, ali kazhem da sam mocniji od onih sto idu u teretanu, jer ja razvijam i pshichnu snagu. Ali ako razvijes samo fizicku snagu.. a ne psihichku onda si samo polu-ratnik. A sta si kada razvijes SAMO gornji deo tela a noge kao cackalice ?
Govorim samo sto znam o psihichkoj snazi..nista vise. Ne ubedjujem nikog ovde. Ne vredi uciti nekog ako nece da nauci.

Kod:
Glupost je smatrati ljude glupim iako nemju isti cilj ko ti.

Ne smatram ja ljude glupim zato sto nemaju isti cilj kao ja, to si ti rekao a ne ja. Ja mislim da svako ima svoje zelje i da bi trebao da ih ostvari. U tome je i poenta zivota da ostvarimo svoju fantaziju.

Da imam ciljeve, i mislim da bi svako trebao da ima cilj. Pa sta ima lose sto sam rekao sta radim i sta kombinujem ? Svako ima pravo da lupi sta god hoce na ovaj forum, samo nisam lupio nesto vec sam rekao svoje. I mislim da je ok sto citam knjige. Covek se uci dok je ziv.

Kilometar ? da jesam plivao sam i 8 kilometra. Ceo program sam isprobao. Imam cak i vremena za koje sam uspeo to sve da uradim. Naravno nisam sam uradio, sa 3 kolege sam uspeo to sve da uradim. Jos nekih pitanja u vezi toga ?

Kod:
Mislim da se malo previse duvas kad kazes da si nad prosecan covek ...elitan...wow. Nad prosecni ljudi su ljudi kao Sosai Masutatsu Oyama

Ne ne duvam se, kazhem ono sto jesam, samo kazhem nista vise..ti smatraj to duvanjem, nisam NAD-prosecan covek, vec izuzetan kao i ostalih 8 000 spartanaca. Jer ti znas ko je bio Sosai Masutatsu ? On je legenda...zvan je takodje kao "the god hand" Zasto ? zato sto je proveo 3 godine trenirajuci kao fanatik u planinama (sam) kad se vratio postao je neverovatan borac. Celog zivota je trazio protivnike da isproba njegove vestine, snaga & moc. Sve pobede je dobijao jednim udarcem.

Sta mislis da li sam se predstavio kao Sosai Masutatsu Oyama ? nemoj lupati gluposti MOLIM TE. Jeste da citam o njemu i da znam dosta o njemu cak i delim deo od njega ;) znas sto ? Sta mislis sta ga je drzalo te 3 godine ?

Zamisli ti tu MOCNU motivaciju. Ajde sebe motivisi da odes u planine u neke krpice i da treniras 3 godine ko stoka. Imam njegove motivacije. Jako mocne ;) i sad mi reci da se ne razlikujem od BB ;)
Takodje nije on sam fanatic i nad-prosecan, ljudi kao sto su;

Musashi,Milo of Croton,Hannibal,Napoleon su takodje Legende. Takodje i Bruce Lee.

lol nemoj da lazes, nisam to rekao znam i sam da ne mozes kontrolisati formulu. Kazao sam ovako;

Pravljenje Definitivnog Zapovednog Cilja nemora da znaci da ces tacno postici ono sto hocesh, ali minimum, znaci MINIMUM
je da ce te toliko blisko pribliziti tvom cilju da ce te sokirati.

Znaci nisam rekao DA CES 100 % uraditi to. Eto dokazao sam da lazes ;)

Rekao sam MINIMUM zato sto ne mozes da kontrolises sudbinu, kao Brus, i glasine su da su ga "ubili" da si malo vise citao o njemu skontao bi da je "nepoznato" kako je umro. Takodje nemoj da govoris o necemu sto nemas pojima, drugi put ti govorim.

Pa govoris da znas sta je snaga, znas sta je program, jos si mi govorio "pa to je sranje, ko to uradi ima da se osusi" Pa znaci predstavljas se da znas o snazi a neznas koji je najvazniji deo misica (najvise se isplati da ga treniras i najkorisnija snaga potice iz njega) ? pa kako sad ? Nije ocigledno ?

Da znas ti bi odgovorio, a neznas...jest da ne mogu totalno 100 % da zakljucim da si glup ali tvoje ponasanje je sigurno glupavo. A ti si deo tvog ponasanja.

Kod:
A u stvari da li postoji odgovor na pitanje koje si mi postavio. Ne mislim, svako ce ti dati drugi odgovor. Mozda ti mislis da ima , ubedjen si u neke stvari. A posto bas zelis moj odgovor pa evo... Ja mislim da nema jedan najvazniji deo misicaza snagu. Svi misici zajedno potpomazu da budes snazan. Ali vrlo vazni su misici oko pasa, "core muscles".

U pravu si, svi misici ti pomazu da budes snazan. Ali imas 3 najvaznija misica. Vazni misici jesu core muscles i trbusni misici kao centa ili caplja...kako vec nebitno. Taj deo misica je za brzinu, poboljsava performanse, najvazniji misici su ti;

Trbusnjaci, Vrat, i NAJvazniji deo misica je ... ( molim bubnjeve) PODLAKTICA.

Zasto ? Trbusnajci ti poboljsavaju performansu, brze kretanje itd. Vrat ? Sta ce mi vrat se mislis ? Vrat je veoma vazan deo misica, ako hoces da pobedis u bilo kojoj borbi mora da imas jak vrat, vrat ko BIK. Neki deo toga je da te tesko nakutiraju imas 3 razloga zasto treba da imas JAK vrat. Vrat takodje poboljsava performase. I naravno podlaktica ---> podlaktica (nemoj me drzati za rec, neznam na srpskom pravi naziv za ovaj misic, na engleskom znam)

Zasto podlaktica ? Brus lee je mnogo vremena proveo trenirajuci podlakticu. Zasto ? Pojacava snagu udarca i daje ti mogucnost da kontrolises protivnike dva puta vece od tebe.. Kako to ? Lepo da imas stisak ko Kljesta i to ti omogucuje da stvarno povredis osobu kad kazem poredis mislim POVREDIS!. Bez obzira na velicinu, moze da ga usavrsis u smrtonosno oruzije. Uz pravi trening naravno. Za dve godine treniranja retko ko ce smeti da ti stavi ruku a da mu stisnes. I to me cini izuzetnim. Najvise borbe dobio sam zahvaljujuci stisku ruke, takodje me je i koji put spasio.
Boli me briga da li neko moze da podigne 300 kila na bench pres..kada ne moze flasu kecapa da otvori ;)

I ako mislis da je ovo jos neka glupost, svaka ti cast majkane...

Toliko od mene, i ako planiras da postujes opet neke beskorisne stvari i sta ja znam..nemoj posto ubuduce, bez obriza sta da je, necu odgovarati na tvoje postove.

I konacno te ostavljam sa strahom koji ce nadam se, inspirisati da zapocnes da zivis putem kojim zaista zelis. Pogotovo ako si isao kroz zivot u telo ili nivo zdravlja sa kojim nisi srecan ;)

"Nas najveci strah ne treba da bude sto ce se nas zivot jednoga dana zavrsiti,
vec da nam zivot nikad nece zapoceti"

Zdravlje & Snaga

Ok Ok , dojadilo mi je da se prepirem, ali ipak kazacu ti da si i preokreno istinu u nekim delovima(sta sam ja reko, sta si ti reko) ali dosta je.

Nego imam pitanje za tebe? Kazes da mozes protivnika pobediti stiskom ruke. Pa to nije bas lako. Kako ces to uraditi kad neko ko se bije protiv tebe obicno stegne sake , i kad se bijes mislim da je tesko uhvatiti neciju ruku?

Ako sam dobro razumeo

Nego imam pitanje za tebe? Kazes da mozes protivnika pobediti stiskom ruke. Pa to nije bas lako. Kako ces to uraditi kad neko ko se bije protiv tebe obicno stegne sake , i kad se bijes mislim da je tesko uhvatiti neciju ruku?
Naravno da nije lako, ne pobedjujem uvek stiskom ruke, ponekad. Naprimer u zezanju, neko hoce da se rukuje sa tobom...stegnes ga tako jako da mu oci izadju..ako ima slabiju ruku postoji mogucnost da je slomis. Uhvatis ga za vrat ladno bez problema..mozhes da mu vrat slomis. Jednostavno..razmislis gde mozes da iskoristis stisak. Bez obzira da li je on bb ili je 150 kg..povredices ga. U slucaju da stegne sake, pa mozes da mu drzis zglobove i to ce ga uciniti ne pokretnim u gornjem delu tela. I onda samo nogama ga sutnes u grudi i to je to ;) Naprimer, dodjes iza protivnika uhvatis ga za glavu i za vrat. i nema sanse da se pomeri. Ko kera da ga drzis. Takodje povecava jacinu udarca. Kad si u borbi, da tesko je uhvatiti neciju ruku, zavisi, ponekad protivnik hoce da se hrva onda je lako. Jer znas sta je opruga od kauca ? Feder obicni, e pa probaj da spojis 3 federa i da stisnes rukom ako iskrivis sva tri svaka cast ;) Onda vec mozemo da pricamo ozbiljnije. Ukoliko ne mozes da ih iskrivis, treniraj sve dok ih ne iskrivis. Naravno ako hoces da treniras za stisak.

Recimo da su to gluposti, te glasine. Zasto ? zato je podlaktica manji deo nego grudi i ledja. Sta mislis ako radis grudi, koliko ti onda srce lupa ? Recimo poenta treninga je da ti krv udje u misic. Recimo, ja se uvek znojim, svaki trening mi srce jako lupa. Pogotovo na pregibavanje dvorucnim tegom i potisak sa glave. Da se razumemo, sve ti forsira srce..I ne vidim da ima nekih problema sto radis/radim podlakticu.

Pa decko ima problema sa salom na zadnjici, pa je postovao da pita, ali ako pogledate najvise pogleda ima ova tema [ za sad (: ] Inace, mnogo ljudi su ne prilagodjeni i imaju problema sa salom na zadnjicu, neki od njih cak ni ne misle da "pitaju" kako da se rese toga. Dobra stvar je to sto je pitao.

a ja imam problem sto nikako da nabacim salo na dupe.ali ozbiljno. :shock: vezbam ja i sve,ali imam mnogo malo dupe i uvek mi vise pantalone.ne daj boze da se ugojim,ali sve ondaK ode u stomak.a dupe malo. ali ******,to mi genetski,opet bolje nego da imam ogromno dupe pa da ne mogu da ga uguram u farmerke.e to bi vec bilo tragicno.
inace mrzim velika dupeta.volim normalna.ili mala ko moje. :mrgreen:

Evo ja bas nisam citao ovu temu :D
Mozda dam par komentara ali malo kasnije...

Banshee, sta ces ti ovde? :)
Postoje dobre vezbe za gluteus, samo vezbaj i bice ok, ali da znas da velicina gluteusa(zadnjice) zavisi i od velicine nogu u celini kao i konstitucije coveka...

Odoh sad, nemam vremena

Zavisi od konstrukcije coveka kakav ti je gluteus maximus (zadnjica)
Ma samo vezbaj naporno i rezultati ce doci...verovatno si ulozio/ulozila malo vremena i posvecenja za trening. Moras vise da se trudis.

pa dosao je rezultat,nije da nije.vezbam ja preko 1.5 godinu,ako se pod tim podrazumeva aerobik,bajs,duge setnje,trcanje kad mi se bas da (ali imam slabe zglobove pa me bole kolena,a ne bih da ih upropastim),i jos po nesto.a ne bih u teretanu...i ovako su mi neki misici preterano razvijeni. :roll:
ali svi misici mi se prave prvo na nogama i ledjima :lol: onda na rukama i stomaku.
mogla sam plivacica da budem da sam na veme krenula :D
aj mi recite neke vezbe za srednji stomak (valjda) -onaj deo ispod pupka gde se prvo pravi skembe :mrgreen: ali ne donji,to je uredu.

Banshee:
kako sta cu ovde? :?
pa dosla da se rekreiram :mrgreen:
a ne brinem ja za dupe.misicavo je moje dupe.al malo :lol:
nego sto kazes da zadnjica zavisi od velicine nogu?sta to znaci? :?
To, da kazem laicki, znaci da ne mozes da budes "bumbar" sa nogama kao cackalice... Da sad ne komplikujem ;)
Tesko ces se toga stomacica ispod pupka osloboditi... To je "problem" kod vecine devojaka. Nepostoji trbusnjak koji ce to da ti skine. Jedino bi pomogao kardio sa rigoroznom ishranom i naravno vezbanjem, ali nisi ti za to ;)

POP Mare:
To, da kazem laicki, znaci da ne mozes da budes "bumbar" sa nogama kao cackalice... Da sad ne komplikujem ;)
Tesko ces se toga stomacica ispod pupka osloboditi... To je "problem" kod vecine devojaka. Nepostoji trbusnjak koji ce to da ti skine. Jedino bi pomogao kardio sa rigoroznom ishranom i naravno vezbanjem, ali nisi ti za to ;)

Pa kod devojaka je sve porblem barem sto se tice izgleda,....to sve pocinje od kose pa prekolica i svih nedostataka na licu pa preko stomaka,guza i butine su najveci problem,..pa kukovi......pa sve do prstiju na nogama........ joj zene....kakve smo...:(

Banshee:
idi...sto? :(
pa ja imam skladnu tezinu i visinu. :( zadovoljna sam ja...samo bih ja vise.
e dobar avatar....vise mi se svidja tvoja slika nego oni 'muskulozni mladici' :lol:
Super je to da uvek tezis necemu visem i imas cilj, ALI... Samo ti vezbaj kao do sada i nema problema. Bolje da si mrsavija nego deblja ;)
A to za avatar...Hvala!
Pa morao sam da promenim, bunile se zene sa foruma ;) Romantican bilder se ne uklapa u stereotip :D

Back