Šakom o sto

Ne lupam šakom o sto i ne mogu da se setim kada sam poslednji put pravila neki dramatičan rez u svom životu, znači bilo je davno:D. Kad me neka situacija toliko muči, razmišljam koje su mi opcije. Ako mislim da se razgovorom može nešto promeniti, razgovaram, ali to je vrlo mali broj slučajeva. Od nekih osoba se distanciram i čekam, možda će vreme učiniti svoje i rešiti problem. Ima osoba koje više nikad ne želim da sretnem, sebe radi. Osobe sa kojima moram da budem u kontaktu i korektnim odnosima, na poslu, sa familijom, pa jedino mi preostaje da ignorišem njihove žaoke i gledam da maksimalno radim po svom. Zvuči sebičnije i groznije nego što stvarno jeste:D

Kada mi nešto jako smeta, ja to kažem. Ako to nastavi da se ponavlja, ja više ne spominjem jer najviše na svetu ne podnosim zvocanje. Svi dobro čuju i dovoljno im je jednom reći i nema svrhe ponavljati. Onda dalje samo ćutim i trpim. Mogu jako dugo da trpim. A kad kap prelije čašu (još nisam provalila šta je okidač), ja mirno kupim prnje i odlazim zauvek. Mogu da oprostim, ali ne zaboravim.
Ne volim svađe i nasilje. Ako razgovor ne pomaže, ništa ne pomaže.

Lupam samo ako ima smisla i ako mislim da ne postoji drugi nacin da se nesto promeni. Ako planiram da prekidam svaki kontakt sa nekim, mi smo onda davno prevazisli lupanje sakom o sto.

Mislim da je najefikasnije to da stvarno odlucis da ne moze vise tako a ne da blefiras. Meni pomaze da zamislim svoj zivot bez "problema" - a ako covek koji ga izaziva bas insistira da bude problem, sta ja tu mogu. :neutral: Postoji ceo svet van tog konflikta i nece mi nesto tako odredjivati zivot. Eto tako se otprilike postavim i stvarno pali.

:ok::ok::ok:

Meni treba jako dugo dok ne lupim sakom o sto,jer kad su u pitanju drugi mogu da imam strpljenja ali kad jednom puknem...Onda nema nazad,i onda je gotovo,shta god rekao,shta god radio,nema nazad. Al svaka cast osobi koja to proizvede iz mene jer imam velik prag tolerancije..ali ono shto me izludjuje { i iscrpljuje } je sebicnost. Ali ne neka u granicama normale { i ja mogu biti sebicna } vec ona gde,shta god da kazes apsolutno ne dopire do druge osobe jer je nesposobna da se stavi u poziciju bilo kog drugog sem samog sebe. I ti uzalud govoris i govoris i jednostavno, ta osoba nije u stanju da skonta oko cega si ti { ili bilo ko drugi } ljut na nju i tad se osecam isfrunstrirano jer vec unapred znam shta god da kazem ionako nece shvatiti i josh ja ispadam luda { u ocima te osobe } shto uopste i pricam neshto { kao, ''o cemu ona sad to? '' } Tad samo prestanem da pricam....jer s evec unapred iznerviram kad znam shta ce biti ako budem pokusavala,da cu ici u krug..S tim da ja dajem jako mnogo sansi,i stvarno se trudim. Trudim se jednom,da sve izgladimo,dva puta, tri,cetiri,pet,sest,sedam....Ali nisam ni ja budala da probam vecno. Mada,retko mi se desilo da kad tako raskinem odnose sa nekim skroz,da mi ta osoba ikad dodje i kaze '' ej,znas,shta pogresio/la sam onda.....'' vec naprotiv idu dalje...ne shvataju,i onda kad ih zivot udari najsnazije,da ih nauci,poduci necemu bude '' a shto se ovo meni desava? '' :roll: da koristim reci iz jedne knjige ''zivot se razocara u njih onda..'' shto ne shvataju da bi pozitivnu promenu u njihovom karakteru { a ka tome svaki covek tezi,da prevagne zlo u sebi i da bude shto bolja verzija sebe,borba za ono dobro u sebi } donelo kad bi se stavili van sebe...I ja volim da pokusavam,i volim da sam tu za osobe do kojih mi je stalo,ali kad vidim da se ja trudim,da pokusavam,da sam uvek tu a ta osoba to ne shvata ni ne ceni,.....onda ja idem.

to su stvari koje me izludjuju,a stvari za koje nemam toleranciju : ponizavanje,vredjanje,nipodostavanje,gledanje sa visine......

jer vam je dosta svega ...
jer necete da trpite vise nikog...
jer je upravo pala kap koja je prelila času ...
jer i vi imate šaku za lupati o sto ...

Koliki vam je prag tolerancije pre nego puknete šakom o sto ?
Koliko izdrzite, tolerisete, cutite dok ne kazete - DOSTA JE ! ????
Bilo kome il bilo cemu sto vas mori, ugnjetava , tišti ...

I kad pukne sto ...šta onda ???
Па не...
Некако умем да се оградим од свега...
Да разумем зашто је тако...
Да прихватим ситуацију а опет останем слободна.
И кад је "доста", не лупам шаком о сто...
Само тихо кажем оно што имам.
Неки људи то схватају као слабост.
Ја у томе видим своју највећу врлину.
Да прихватим, и ако прихватим да знам зашто је тако, да не пребацујем и да не чекам "свој тренутак", да се не светим, да не дозвољавам да ми ишта "капље" да би препунило.
Вагам и кад мислим да је нешто неприхватљиво, онда је крај.
Али миран и дипломатски.
Јер, другима нећу да судим.
Или прихватим или не.
Јер, имам баш леп сто и он ништа није крив.

ja dok god histerisem vicem svadjam se stvari su pod kontrolom...al kad se ucutim to ne valja.....skoro mi je sestra rekla....preteci si mirna...upravo to.....preteci mirna ...to je saka o sto......najvaznije u zivotu je da shvatis sta neces...ono sta hoces se resava...tekuce:Diii zelje o tome sta hoces posle sake o sto su pormenjljive...jedino nije promenljivo ono sta neces.....posle udarca ili menjaj ili se pomiri da je nepormenjljivo....i najvaznije je reci...JA TO NECU............VISHE....i onda si na dobrom putu

jer vam je dosta svega ...
jer necete da trpite vise nikog...
jer je upravo pala kap koja je prelila času ...
jer i vi imate šaku za lupati o sto ...

Koliki vam je prag tolerancije pre nego puknete šakom o sto ?
Koliko izdrzite, tolerisete, cutite dok ne kazete - DOSTA JE ! ????
Bilo kome il bilo cemu sto vas mori, ugnjetava , tišti ...

I kad pukne sto ...šta onda ???

Ja dosta trpim ali taj deo sakom o sto preskacem zbog toga i prelazim odmah na sakom u glavu.

Prag tolerancije mi je jako nizak ,ne lupam šakom o sto,al opasno ujedam.To se jedino ne odnosi na moju porodicu.Oduvek se ponašam po principu:sa mnom možeš kako hoćeš,ali ne i dokle hoćeš!

Ne lupam šakom o sto... već kad je ovo u pitanju-jednostavno odustanem... postanem ravnodušna... a kad to jednom postanem-ružno je reći ali to je isto kao da je ta osoba umrla...

U životu jedino ne odustajem od porodice... svi drugi su samo sporedne uloge...

ja dok god histerisem vicem svadjam se stvari su pod kontrolom...al kad se ucutim to ne valja.....skoro mi je sestra rekla....preteci si mirna...upravo to.....preteci mirna ...to je saka o sto......najvaznije u zivotu je da shvatis sta neces...ono sta hoces se resava...tekuce:Diii zelje o tome sta hoces posle sake o sto su pormenjljive...jedino nije promenljivo ono sta neces.....posle udarca ili menjaj ili se pomiri da je nepormenjljivo....i najvaznije je reci...JA TO NECU............VISHE....i onda si na dobrom putu

Nasla sam se u oba posta....
Dakle dok se "nogatam i rukatam",raspravljam,ispravljam.....to je dobro.....kad zacutim,to nije dobro al' nije ni definitivno.....zato poslije "sake o sto"....ravnodusnost niko ne ispravi....nikad....

Zavisi u cemu.
Najmanje tolerantna sam u vezi posla.

Isto.

Mislim da sam i previse tolerantna osoba,ovako za prijatelje,porodicu...mogu da mi skacu po zivcima...i godinama.
Ali onda kad puknem...gotovi su. :mrgreen:
Gledam da ne trosim energiju na gluposti,nisam nervozna,nije me lako izbaciti iz takta,nije da se hvalim,ali to mi ljudi cesto govore da najvise vole kod mene...to sto sam "ladovina"...uglavnom gomilam,gomilam...pa kad padne kap koja prelije casu,reagujem. Prvo,na lep nacin,razgovorom,ako ta osoba krene da se izvlaci,laze,vredja moju inteligenciju,onda mi se izgube kocnice.

Ali zato na poslu...ne znam da iskuliram.
Tamo ipak provodim dobar deo dana,ne mogu da ostanem imuna na nerad,podlosti,prebacivanje krivice sa sebe na druge...uvek isteram stvari do kraja.
Ne prelazim tek tako preko nepravde. Pokusavam da i tamo nadjem svoje "zen stanje" ali mi ne ide :(
Moram malo vise da vezbam.

kad nesto kazem x puta i imam utisak da kad pricam x+1 put osecam kako mi rastu magarece usi....i tada bum tras, nema kod mene fino i lagano....kazem dovidzenja....kupi prnje i napolje.....lepim, odmerenim glasom....zadnji put mi je to pomoglo i sad imam odnos koji je sasvim ok....i nekako mi zao sto se to mora....zasto ne slusamo jedni druge??????

Back