Sajtovi za ocenjivanje i komentare

Pozdrav svima,
nisam ulazio na ovaj forum 5 godina, i sad sam slučajno naleteo na staru temu...
Btw želim da predstavim jedan projekat na kom radim poslednjih godinu dana, zajedno sa još 15ak autora. U pitanju je blog Živeti sa prirodom - http://zivetisaprirodom.info
Sajt pokreće wordpress sa premium templejtom.U poslednje vreme dosta radim na optimizaciji i smanjivanju težine sajta radi boljeg ranga, ali s obzirom na tematiku kojom se bavi veoma je teško izbeći veliki broj fotografija. Ako neko ima neki dobar savet šta menjati, neka slobodno pomogne, jer bih voleo što veći broj poseta sa pretraživača, s obzirom da je trenutno najveći deo sa društvenih mreža.
Sajt ima PR 0 i to bih želeo da menjam, na Alexi ima rang 3980670. Sve mi se to čini malo za godinu i više dana postojanja. Kakva su vaša iskustva s obzirom da sam se slabo u poslednjih nekoliko godina bavio webom?
Hvala svima unapred

Pozdrav, jesi igde prijavio stranicu, naprimer google ili bilo gde...
Umesto da štitiš stranicu u lozinke, ti zabranjuješ klikanje, kopiranje, to za klince ništa drugo...
Ogromna ti greška što nemaš https, sve ti lozinke na vidiku, pogledaj.

Poslednja izmena:
Prijavljena je stranica davno, pa čoveče godinu dana je onlajn, i sam gugl bi je indeksirao da nisam prijavio.
Za pojam naziva sajta je na vrhu, bez obzira na kukije.
Sadrzaj je zabranjen jer neki fantomski sajtovi, koji postoje samo za prikupljanje klikova od adsensa kopiraju sadrzaj, a blogeri se zale na to i zato sam morao da ih zastitim na ovaj način.
Ovo oko https cu uraditi, hvala ti sto si mi ukazao na to :)

Prijavljena je stranica davno, pa čoveče godinu dana je onlajn, i sam gugl bi je indeksirao da nisam prijavio.
Za pojam naziva sajta je na vrhu, bez obzira na kukije.
Sadrzaj je zabranjen jer neki fantomski sajtovi, koji postoje samo za prikupljanje klikova od adsensa kopiraju sadrzaj, a blogeri se zale na to i zato sam morao da ih zastitim na ovaj način.
Ovo oko https cu uraditi, hvala ti sto si mi ukazao na to :)

Ma ima tu mnogo, hteo bi nešto da razjasnim (baš me interesuje, ostvario sam sličan projekat sa parama državne institucije),
nameravaš da vodiš to profesionalno i da zaradiš koju kinte ili živiš od toga, pazi vako ideja ti dobra ali ideš u pogrešan pravac
ti ljudi što znaju da pišu o prirodi ili opišu okolinu, objekat, hotel, restoran, banju, treba da rade za tebe.
Tvoj projekat bi trebala neka državna institucija da finasira (mogu posle da se qurče stime, nebitno tebi finasniran projekat) koja institucija za to
najbolja moraš sam potražiti, slabo se razumem u naše...to je moja ideja proverena.

Ma ima tu mnogo, hteo bi nešto da razjasnim (baš me interesuje, ostvario sam sličan projekat sa parama državne institucije),
nameravaš da vodiš to profesionalno i da zaradiš koju kinte ili živiš od toga, pazi vako ideja ti dobra ali ideš u pogrešan pravac
ti ljudi što znaju da pišu o prirodi ili opišu okolinu, objekat, hotel, restoran, banju, treba da rade za tebe.
Tvoj projekat bi trebala neka državna institucija da finasira (mogu posle da se qurče stime, nebitno tebi finasniran projekat) koja institucija za to
najbolja moraš sam potražiti, slabo se razumem u naše...to je moja ideja proverena.

Jasno, kapiram sta hoces reci, medjutim meni je ovo ipak hobi. Bavim se necim sto nema veze sa ovim, i sto mi donosi novac. Do sada je uglavnom TOS pokusavao nesto, medjutim nisam nasao zajednicki jezik sa njima. Za sada imam neke individualne planove koji bi donosili odredjeni vid zarade, ne da zivim od njih ali da budu pristojan dzeparac.
Posto vidim da si dosta u priči, kazi mi kako pretrazivači reaguju na kupovinu beklinkova, posto sam video da to nude na fiverru za neke male pare? Da li to moze da pomogne ili da odmogne rangu na Gugulu, posto sam cuo da cesto menjaju algoritme?

Jasno, kapiram sta hoces reci, medjutim meni je ovo ipak hobi. Bavim se necim sto nema veze sa ovim, i sto mi donosi novac. Do sada je uglavnom TOS pokusavao nesto, medjutim nisam nasao zajednicki jezik sa njima. Za sada imam neke individualne planove koji bi donosili odredjeni vid zarade, ne da zivim od njih ali da budu pristojan dzeparac.
Posto vidim da si dosta u priči, kazi mi kako pretrazivači reaguju na kupovinu beklinkova, posto sam video da to nude na fiverru za neke male pare? Da li to moze da pomogne ili da odmogne rangu na Gugulu, posto sam cuo da cesto menjaju algoritme?

Šteta, gubljenje vremena, ajd napraviću nešto pa dostaviću ovde...projekat moraš gledati uvek celokupan,
ciljaš samo naše tržište sa nekom malom kintom mogao bi preko google da koristiš adsensee, recimo zakupiš pojedine reči i ponudiš kintu,
to bi ti bilo veoma brzo sve ostalo traje sigurno mesecima, fali recimo autor od strane, meta kompletna.

Brovzer-Caching - koristi
JavaScript i CSS-Resoursi koje rendering blokiraju, u tekst "above the fold" (bez skrolen) poništi
CSS reduciraj - treba da komprimiraš CSS možeš dosta smanjiti byts od podataka
Optimiraj slike - obavezno, moraš korektno formatirati i komprimovati.
HTML reduciraj - komprimiraj HTML-Kod i unutra što imaš iline-javascripts i CSS.

Toliko za sada sutra ostalo, uzdravlje

@DulemajkeJevrosime

Dule, tvoj problem nisu linkovi, prvo je potrebno da resis ogromni problem sa dupliranim sadrzajem koji postoji na tom sajtu.
Zatim da procitas korisno uputstvo kako Google gleda na tagovanje sadrzaja i koja je najbolja praksa.
Zatim povezivanje sadrzaja vlasnickom i autorskom strukturom. Videti Google pravila za zurnalistiku.
Zatim resiti problem koji postoji sa taxonomy...itd, itd

Ovo ti je uputstvo odakle da krenes, pusti linkove.

Poslednja izmena:
Pozdrav svima,
vec duzi period bavim se web dizajnom, front-end i back-end developerstvom.
Ali nikako mi ne ide onaj deo gde treba da se osmisli gde sta da ide, i to da se pretoci u PS pa kasnije kodira. U glavi i mogu, ali kad krenem da kodiram, ne ispadne kako treba.
Ima neko neke savete?
Hvala.

Pozdrav svima,

Pogledajte novi sajt kompanije Megaplast: https://megaplast.rs/
Radi se o WordPress strater temi u kombinaciji sa Custom Fields.

meni ovo deluje kao spor odziv servera, malo smara a mozda se potrefilo da hosting steka bas sad

- - - - - - - - - -

malo nepregledno, ideja nije losa ali bi ti trebao bolji domen

- - - - - - - - - -

Pozdrav svima :bye:, napravio sam svoj prvi blog, pa me zanima vase misljenje. Blog je posvecen motivaciji. Takodje bi mi znacilo ako biste pogledali i dve stranice koje se nalaze na tom blogu. :D
https://motivacijazazivot.wordpress.com/

nemoj da radis copy-paste tekstove i nemoj da ti post ima jednu recenicu jer se sadrzaj nece indeksirat nikad

Pozdrav svima,
Voleo bih da čujem neki komentar na moj website posvećen proizvodnji kupine i maline www.malinakupina.com koji je rađen u Joomla CMS.Komponente u njemu su manje-više standardne: Kunena forum, Com.Builder, Akeeba... Tekstovi su delom iskustveni, a delom "googlovani" ali uredno potpisani. Osnovna namena mu je brz protok informacija vezanih za cenu otkupa u različitim krajevima, bolestima voća, savetima za bolji uzgoj i prinos.

<title>Malina i kupina - Početna</title>

<footer class="footer" role="contentinfo">
<div class="container">
<hr />

<p class="pull-right">
<a href="#" id="back-top">
Povratak na vrh </a>
</p>
<p>
&copy; 2016 Malina i kupina </p>
</div>
</footer>

Na prvu stranu moraš imati tekst koji povezan sa temom strane, ti nemaš ništa.
Foter ti prazan?
Kakav je ovo naziv za stranu?ˇMalina i kupina - Početnaˇ

Dalje neću da komentarišem, kada ovako jednostavne stvari neznaš, preporučujem ti menjaj struku podhitno. :bye:

Moraš srediti prvo metu, tekst... prijavi ovde stranicu, ovde napravi seitemap, kada napraviš seite map dodaj ovde ovo su osnovne stvari.

Imaj na umu da pozicija tvoje stranice na Google, ovisi o poprilicno puno faktora, google neoprašta zaboravi kupovinu beklinkova, najbolje ostavljaj sam link po drugim stranicama ili se menjaj.

- - - - - - - - - -

Promenio sam davno. Ovo mi je hobi, a ne struka.
EDIT:
Nađoh ti falinku: ne_znaš, a ne neznaš!
Prc :)

Neznam šta ti nejasno balvane, nemaš pojma zaboravi, :bye:

Pozz, počeo sam prije nekih mjesec dana da pravim web stranicu akordi za gitaru i trenutno ima objavljeno nesto oko 170 tekstova sa akordima i pripremljeno je jos dosta materijala pa se dnevno objavi koliko stignem :D Nadam se da cu u iducih par mjeseci popuniti bazu sa dosta exyu izvodjaca. Sto se tice dizajna, zadovoljan sam kako izgleda trenutni prikaz pjesme / pretraga, samo još moram navigaciju malo bolje srediti.
Komentari, kritike? :D

Pozdrav svima,
imam jedan IT sajt koji je vec pomalo razradjen, od decembra mi se desio veliki skok sto se tice posjete pa sam odlucio jos vise vremena uloziti u sajt. Radi se o portalu ITRevolucija sada sam malo obustavio objavljivanje postova jer ispravljam stare, nisam kvalitetno radio SEO od pocetka.
@cvinker Interesuje me tvoje sugestije i kritike, naravno i ostali su dobro dosli, ali vidim da njemu to najbolje ide :D

Back