Sajtovi za ocenjivanje i komentare

Uh krene mi voda na usta od ovoga :)

Iskreno, koristim jedan drugi sajt za ove stvari sa kojim sa prilicno zadovoljan , verovatno znas o kom sajtu je rec... koncepcija je vrlo slicna, Na njihov sajt sam navikao kao visemesecni korisnik, ali mi se tvoj na prvu ucinio mozda preglednijim za narucivanje i odabir hrane....

dizajn. stvar ukusa, ali mislim da background-ovi ne moraju da budu toliko upadljivi odnosno licno bih povecao sirinu stranice za makr jos jedno polje (cetiri umesto 3 restorana po horizontalnoj osi)

Na pocetku imas mali zez koji sam video totalno slucajno :) Na primer kliknuo sam na lokaciju Beograd-Novi Beograd Fontana i izadje 31,32 i 33 blok , a sama fontana se nalazi u bloku 1. Nije neka greska samo eto sitnica koji ispravi i pregladaj da li jos ima takvih sitnica...

generalno SUPER ! ... i vrlo korisno ...
svaka cast i guraj dalje...srecno!

hvala vam na lepim zeljama i na uputima oko greska kao i za predloge i ja se u zadnje vreme razmisljam oko redjnja restorana da ih bude vise u jednom redu sa obzirom da spremam jos dosta izmena i dodataka uzecu svskako ovaj predlog u obzir

Vrlo lepo i pregledno. Sto se izlgleda i organizacije sadrzaja tice, prezadovoljan sam.
jedino sto bih promenio je vertikalno rastojanje od headera do dela gde pocinje content... Skratio bih ga lepo, ako ne i za pola...

Sto se optimizacije tice, sada cu da pogledam malo, pa ako nesto upadne u oci, pisem...

Захваљујем се на предлогу и похвалама Марко.

lepo, samo mi dobro bilo da je jos kraci naziv i da domen nije free.

Хвала.Хехехе, недостатак инспирације за краћи назив (а нисам хтео баш еншто без везе, ово је нешто у смислу К(ратки)линк), а за домен нисам хтео да пљунем лову, јер сам чисто за своју душу радио ово.Скрипта није моја (детаљи на дну) али сам је прилично модификовао да би све то изгледало лепше.

Lepo odradjeno, samo dole kod onog linka za Download opere, probaj da stavis border: solid 1px #000; mnogo ce ti bolje zgledati

Хвала, то ћу укључити у планове за малу измену дизајна (и додавање нових add-on ова за остале прегледаче).Ускоро за лисицу.:)

Аикидо Србија

Сајт намењен љубитељима Аикидоа.

Bavila sam se oko godinu dana grafickim dizajnom pa samo to mogu i komentarisati.

Sajt izgleda ekstremno obicno, ne bih me iznenadilo da je neki bestplatan dizajn sa neta.
Trebalo bi je oko 3 sekunde da provalim o cemu je, sto je jako lose jer ljudi koji posete sajt treba da odmah vide o cemu je. Ovaj sajt nema nista sto ukazuje na aikido osim nekoliko slika tog sporta.

moja ocena je 4 od 10

Ae mala pomoc evo i mog treceg web sajta. da cujem komentare sta da popravim, sta da izbrisem sta da poboljsam.. Optimizovan je za mozillu i za chrome.. Evo ovde :D

С обзиром да си сам писао код (што са 80% сајтова овде није случај) прилично добро.Ту je и CSS3 колико видим.
Критике: "ћелава" латиница је фуј :), правописне гршке ту и тамо, можда и неки други фонт осим Ариал да убациш.

И један хинт: могао би нешто са Гугл мапама да изведеш, за ове локације.

Mare, sve pohvale... ovaj ti je najbolji...

С обзиром да си сам писао код (што са 80% сајтова овде није случај) прилично добро.Ту je и CSS3 колико видим.
Критике: "ћелава" латиница је фуј , правописне гршке ту и тамо, можда и неки други фонт осим Ариал да убациш.

И један хинт: могао би нешто са Гугл мапама да изведеш, за ове локације.

Hvala, hvala.. :DDD
Hvala vam puno. :D

Inace sajt sam odradio preko notepad++-a.. Hvala :D
Pravopisne greske, nisam u Srbiji vise od pola godine slabo pricam srpski.. Zato su tu te pravopisne greske :D

Inace Arila font sam koristio zato sto sam cito razne zajebancije po internetu i kao kako je "profesionalno" koristiti arilu zato sam je i korisio :D

Sto se tice lokacije i tih slika.. xDD Iskreno nisam znao sta da stavim pa reko ajde to :D Nemam toliko iskustva pa da stavljam one zajebnacije flash i java stvarcice..
Sto se toga tice mogu samo da iskoristim snipping tool i da ubacim sliku kao sto sam i odradio sa gigatronom :D

Inace hvala vam puno :D

Poslednja izmena:

Caos! :)

Moje misljenje:
1. Muzika - kill it! Prepao sam se kada je pocela Eminemova pesma da gruva na solidno pojacanim zvucnicima moga muzickoga stuba (pogledaj koliko sati).
2. Centriraj ga;
3. Odradi grafiku za pozadinu, ovako mi deluje da je odsecen (bela pozadina tamo gde nemas sliku);
4. Sredi malo <div id="content"> deo, imas otvaranja <p> tagova, nigde zatvaranja;
5. Header je interesantan;
6. Eksperimentisi malo sa HTML5 i CSS3.

;)

Pozz,
-m

Аикидо Србија

Сајт намењен љубитељима Аикидоа.

Caos :)

Ovako:
1. Linkuj logo ka pocetnoj stranici;
2. Header & Footer: odlicni! Svidjaju mi se efekti na slikama, kao trag da ostaje za zamahom :)
3. Izbaci slicice koje bi trebale da vode ka W3C validatoru (donji levi ugao);
4. Monitor mi malkice smeta... Ne znam zasto, ali mi kvari Header... Mozda umesto monitora neki okvir, nesto, jbm li ga sta, nesto drugo gde mozes da stavis ono pisanije sto je na monitoru;
5. Tvoj sajt mi je u top 2, pogledao sam ostale sajtove klubova, tvoj i jos jedan su sasvim solidni;
6. HTML5 i CSS3.

Pozz,
-m

Bavila sam se oko godinu dana grafickim dizajnom pa samo to mogu i komentarisati.

Sajt izgleda ekstremno obicno, ne bih me iznenadilo da je neki bestplatan dizajn sa neta.
Trebalo bi je oko 3 sekunde da provalim o cemu je, sto je jako lose jer ljudi koji posete sajt treba da odmah vide o cemu je. Ovaj sajt nema nista sto ukazuje na aikido osim nekoliko slika tog sporta.

moja ocena je 4 od 10

Caos Snajka! :)

Ovako:
1. Ako bi mogla da pojasnis definiciju 'ekstremno obicnog'? Hvala.
2. 'Besplatan dizajn'? Mislis, besplatni templejt? Hm...Da li to umanjuje vrednost sajta? Vreme i trud koji je autor ulozio u izradu istog?
3. Tri sekunde je ocajno prolazno vreme! Slazem se. Ljudi trebaju da dobiju viziju kada predju misem preko linka, da im se 'pojavi pred ocima' dizajn sajta kao i kompletan tekst pa tek onda da kliknu na njega i da ga zaista posete. Molim autora da ubaci skriptu koja omogucuje kreiranje vizije! Mozete je skinuti ovde: http://www.ja-imam-viziju.srb.
4. Sajt je prepun materijala o ovoj borilackoj vestini. Ne znam da li si gledala isti link kao i ja?
5. Slazem se i sa ocenom sajta. Dok autor ne ubaci 'vizija.js' skriptu, nema da mrdne dalje od cetvorke.
6. Salim se, naravno. Nema ljutis. ;)

Po tebi, kako bi trebalo da izgleda sajt nekog 'borilackog kluba'?

Pozz,
-m

Caos :)

Ovako:
1. Linkuj logo ka pocetnoj stranici;
2. Header & Footer: odlicni! Svidjaju mi se efekti na slikama, kao trag da ostaje za zamahom :)
3. Izbaci slicice koje bi trebale da vode ka W3C validatoru (donji levi ugao);
4. Monitor mi malkice smeta... Ne znam zasto, ali mi kvari Header... Mozda umesto monitora neki okvir, nesto, jbm li ga sta, nesto drugo gde mozes da stavis ono pisanije sto je na monitoru;
5. Tvoj sajt mi je u top 2, pogledao sam ostale sajtove klubova, tvoj i jos jedan su sasvim solidni;
6. HTML5 i CSS3.

Pozz,
-m
Радим помало у слободно време (када год имам) нажалост задњих месец дана нисам имао баш толико слободног времена, чињеница је да фали доста тога, рецимо мени много боде очи, не знам да ли си приметио лоша навигација приликом читања текстова, можда ми је то ипак битније. Претрага гуглова колико толико може да среди посао мада имам у плану своју базу да употребим за то, проблем лежи у јефтином хостинг решењу које сам узео за почетак и које ћу касније појачавати како се развија сам сајт, тако да генерално користим две базе за друге потребе а трећу немам баш за претрагу док је од бесплатних решења по мени очигледно нај одговарајуће гуглово.

Мислим да нема потребе обраћати сувише пажњу на валидацију сајта и цсс у смислу линковања иконица цсс и хтмл, већ ето чисто да се зна да је посвећена пажња томе. Можда ћу временом то урадити, не знам да ли си приметио али нисам имао превише времена па сам цео футер само поставио као слику због мањка времена око кодирања а и самог осмишљања дизајна како би било најбоље за то ми треба доста времена. Доста у смислу желим да урадим баш онако како сам осмислио.

Интересантан је видиш тај монитор, на почетку нисам имао ништа осим хедера и горњег менија, међутим јако ружно делује и превише је слободног простора ту било веровао или не, врло лако та позиција после може да се претвори у место за рекламу али до тада требало би нешто ставити па сам се досетио да убацим неку флеш слајд шоу презентацију али нисам баш наишао на неки добар програм за то, на крају као што ми време дозвољава убацио сам монитор и слику са обрадом ефеката у фотошопу, пар четкица, нијанси итд. и поставио чисто да попуни тај простор.

Генерално говорећи сматрам да је за почетак у реду, уколико се покаже већа заинтересованост за исти, врло лако може постати динамички са пар база џомлом у позадини и неким лепим стилизованим изгледом можда чак истим, свакако за то је јако доста времена потребно али бих имао користи онда од тога велике, овако нека остане као једно лепо место на интернету за почетак.

У принципу задовољан сам, можда око сео оптимизације што ме мучи јесте ћирилични садржај, да је латиница јако лакше би ишло, али ово је Србија, још увек. :)
Хвала на предлозима, саветима и похвалама.

Back