Sajtovi za ocenjivanje i komentare

Pozdrav svima,hteo bih da Vam predocim svog prvenca sto se tice sajtova i web design-a tj prijatelj me pitao da li bih hteo da mu uradim i eto produkt je tu. Jako sam kritican prema svemu sta sam uradio i nisam objektivan tako da bih voleo da se ne ustrucavate u davanju saveta i ideja. Ideja nikad dosta.
Prvenac

Pozeljno je gledati u rezoluciji 1024x768 jer jos nisam zavrsio dosta detalja i juce sam ga podigao na server.
Unapred hvala svima

Evo pogledajte i ovo pa recite sta mislite. To je gotova skripta. Samo sto sam ja dosta menjao template da odgovara nameni sajta. Sajt radi oko 3 meseca i ima oko 1500-1600 unique visitors i oko 6000-7000 hiljada pregleda stranica.

www.filmovizija.com

Kako meris posete? Google analytics? Ako pitas aleksu i jos neke alate, nisi ni blizu te cifre...
E sad, nije alexa bog i batina, ali da imas takvu posetu, bio bi u 100 000 sajtova, a u srbiji bi garant bio u prvih 200 ako ne i jace... a tvoj sajt nije ni blizu toga, bar po alexi...

Kako meris posete? Google analytics? Ako pitas aleksu i jos neke alate, nisi ni blizu te cifre...
E sad, nije alexa bog i batina, ali da imas takvu posetu, bio bi u 100 000 sajtova, a u srbiji bi garant bio u prvih 200 ako ne i jace... a tvoj sajt nije ni blizu toga, bar po alexi...

Posete merim preko google analytics , imam i extreme tracker.

Evo slicice ona sve govori, inace od nove godine posecenost sajtova se povecala

Poslednja izmena:
Pozdrav svima,hteo bih da Vam predocim svog prvenca sto se tice sajtova i web design-a tj prijatelj me pitao da li bih hteo da mu uradim i eto produkt je tu. Jako sam kritican prema svemu sta sam uradio i nisam objektivan tako da bih voleo da se ne ustrucavate u davanju saveta i ideja. Ideja nikad dosta.
Prvenac

Pozeljno je gledati u rezoluciji 1024x768 jer jos nisam zavrsio dosta detalja i juce sam ga podigao na server.
Unapred hvala svima
Rezolucija ti je prevelika,treba se smanjiti (preporuka 800x600).
Razumem odlično svrhu sajta,ali potrban je skoro minut da bi se učitala prva strana(a imam brz net).Očigledno da je video koji se automatski pušta prezahtevan.
Jasno je da želiš da promovišeš klub,ali...automatski uključen "razglas" pri ulasku na prvu stranu je(po meni) prenapadan.
Inače boje su ti u skladu sa tematikom,pa + za to.

alexa za rangiranje koristi podatke koje joj salju korisnici koji koriste sparky tj alexa toolbar (lepo pise na samom alexa sajtu). zato na primer IT sajtovi uvek imaju bolji alexa ranking od ostalih sajtova, jer prosto veci % ljudi koji ih posecuje koristi spomenuti toolbar.

Alexa je takodje prilicno nepouzdano merilo icega dok ne udjes barem u top 100.000

A i sajt mu je tek 3 meseca tu, treba ipak nesto vremena da padne na alexi.

Popularno je to sa filmovima prilicno ... Ima par sajtova tog tipa, nisu nesto, ali ubijaju sa posetom s obzirom na ulozeno.

alexa za rangiranje koristi podatke koje joj salju korisnici koji koriste sparky tj alexa toolbar (lepo pise na samom alexa sajtu). zato na primer IT sajtovi uvek imaju bolji alexa ranking od ostalih sajtova, jer prosto veci % ljudi koji ih posecuje koristi spomenuti toolbar.

Alexa je takodje prilicno nepouzdano merilo icega dok ne udjes barem u top 100.000

A i sajt mu je tek 3 meseca tu, treba ipak nesto vremena da padne na alexi.

Popularno je to sa filmovima prilicno ... Ima par sajtova tog tipa, nisu nesto, ali ubijaju sa posetom s obzirom na ulozeno.

Slazem se, sve je to tacno, ali i moj sajt je tu 3 meseca (od 12. oktobra) pa je vec mesec dana u 500.000... isti procenat ljudi mi dolazi sa googla, a imam 4 puta manju posetu na dnevnom nivou nego on. Hoces da kazes da u 600 ljudi koji dodju kod mene dnevno vise njih ima alexa toolbar, nego u 2000-3000 ljudi koji dodju kod njega?! Mozda sam ja slab matematicar, ali to mi slabo pije vodu...
Mozda ima veze sa procentom novih poseta, jer kod mene dolazi preko 80% novih... sta znam, nisam pametan...

Back